2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
İlk bebeği olanlar için cinsiyet farkrtmiyor genelde. Benim de ilk olacak kısmetse. Çevremdekiler anne hisseder cinsiyeti diyorlar ve ne hissettiğimi soruyorlar ama hiiç bişey hissetmiyorum gerçekten. Bikaç gün önce rüyamda emziriyırdum bebeğimi ama kız mı erkek mi anlayamadım bi türlü. Beyaz tulum giymişti. Erkek ise 12. Haftada belli oluyormuş sanırım kız daha geç belli oluyormuş.

Evet cnm sağlıklı olsun kuzular da onemli degil.erkek 12 haftada belli olan var gerci ben 14 te öğrendim tabi dr profesyonel ligide önemli

Arkadaşlar, hepinizin mesajlarını okudum. TSH yüksekliği ile ilgili, hormon ilaçlarıyla ilgili yazdıklarınızı okudum. Dünden beri bunu düşünüyorum, başım ağrıyor düşünmekten, arada kaldım. Kalbimle aklım arasında.
Karar verdim, yarın doktora gideceğim inşallah.
Bende polikistik over sendromu var, Doktorum da dedi, hala polikistik devam ediyor, çocuğun olması bile mucize olmuş dedi, bu mucizeyi kaybetmek istermisin diye de sordu. 120 kiloydum ben, senelerce adet görmedim. Buna rağmen Rabbim lutfetti bana bu mucizeyi yaşattı ve onu kendi hisslerim yüZünden kaybetmek istemem, o vicdan azabıyla yaşayamam çünkü. Hele dün kalpatışlarını da duyduktan sonra, orda susam tanesi kadar yavrum bar, ona kıyamam.
Elimden geleni yapıp, sonra Allah'a tevekkül edicem inşallah. Allah msj yazan, bana bu zor dönemde akıl veren, yol gösteren herkesten razı olsun.

İlk bebeği olanlar için cinsiyet farkrtmiyor genelde. Benim de ilk olacak kısmetse. Çevremdekiler anne hisseder cinsiyeti diyorlar ve ne hissettiğimi soruyorlar ama hiiç bişey hissetmiyorum gerçekten. Bikaç gün önce rüyamda emziriyırdum bebeğimi ama kız mı erkek mi anlayamadım bi türlü. Beyaz tulum giymişti. Erkek ise 12. Haftada belli oluyormuş sanırım kız daha geç belli oluyormuş

Bende tam tersini duydum kiz hemen belli olurmus erkek saklarmis falan .. Hayirlisiyla dogsunlarda bi

Cnm ya iste bu guzel haber pisman olmamak icin icmelisin .çok sevindim

Önceki mesajlarınızı hayretler içinde okudum. İnsan içinde yaşattığı canı için nasıl elinden gelen her şeyi yapmaz diye düşündüm ki rahatsızlığınızdan dolayı bebeğinizin mucize olduğunu söylüyorsunuz. Tanıdığım iki kişi var. İnanılmaz şekilde çocuklara düşkün, 50 yaşlarında. Çocukları olmadı maalesef. Size Allah tarafından böyle bir mucize verildiği halde bencilce davrandığınızı düşünüyorum. Çok doğru bir karar vermişsiniz, sevindim bebeğiniz adına. İnşallah sağlıkla gelir kucağınıza...

Canım öncelikle çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm benim de 5 ayı deviren evliliğimde ben de temmuzda bebek kaybettim ve hiç belirti felan yoKTU doktorum 7 haftayken gittiğim de 12 haftada da gel ama belirti kusma bulantı azalırsa kesilirse bekleme gel olur mu dedi

Ne demek istediğini anladım burda belirti yaşamayan kızlar sizi üzmek değil niyetim benim başıma arkadaşın gibi tecrübe geldi ve doktor birşeyler normal giderken bozulursa bile ilk 3 ay bişi yapamıyoruz dedi

Bu işler sabır işi ve zor ben ailelere hala söylemedim durdum durdum kayınvalideden çıkarken ayakkbımı giydiğim halde içe daldım kusum şimdi otobüsten inince de caddeye çıkardım zor kolay değil bişiler

Cnm inşallah normal degerlerine doner .keske hic ilac kullanmasak amamecbur kaliyoruz ben 7 yildir romatait artrit hadtasiyim ve ilaclar sayesinde ayakta kaldim ve bu hastalığın hic bir nedeni yok stres tek nedeni.aniden vurdu hastalık hayatim karardı kanser hastalarınin kullandigi haplari kullandik kortizon kullandik ve sukur baya duzeldim arada gene ağrılar oldumu kortizon sağolsun iciyorum kalıcı bir r hastalik bu.yani ilaclar kurtaricim oldu gunde 8 ilac ictigimi bilirim.yani kimin başına ne gelir bilinmez dr ilac kullan diyosa kullan bence yine kendin bilirsin tabi.[/QUOTE]

Rabbim şifa versin sana, en yakın arkadaşımda var bu iltihaplı romatizma acıdan nasıl ağladığını gördüm. Gerçekten zor durum, bazen işlerini bile yapamaz, yemek bile yapamaz hale geldiği günler oluyor. Gerçekten bunlar imtahan, sabır diliyorum sana canım. Gerçekten buna da şükret, yavrularınla eşinle huzurlu bir ömrün olsun inşallah.
Bi kedin de var, benim de gözleri olmayan güzeller güzeli prensim var evde. 7 yaşında da kızım var, kardeş gibiler. Şimdi de hamileyim diye kedimi asla evden uzaklaştırmayı düşünmüyorum, aşılarını yaptırdıktan sonra, çiğ etle beslenmedikten sonra hiç bir mikrop olmaz kedilerde.[/QUOTE]

Canım öncelikle geçmiş olsun ben kürtaj olmuştum temmuzda ve haziran da 1,5 olan TSH ki o zaman hamileyim kürtaj sonrası 4 ,90 du şirket doktorum panik şekilde hamileyken ne oldu dedi bende değerler nböle dedim neyse sonra tekrar test 2,5 ve şirket doktoru geçen gün hamile kalırsan die aKlum sende dedi içine doğMuş gibi mecbur tekrar 1 hafta şirket te laboratuar beklemedim akşam acile gittim 1,3 tü galiba 1 gün bekledim sonucu şimdi takip alsak mı bilemiyorum şirket doktoru rahatladı ama napsam diyorum

Bu iş herkeste olabilir dikkat edin arkadaşlar

Annelik ne kadar zor daha pirinc tanesi kadarlar ama aklimizi aliyolar.ilk uc ay gecsin rahatlicaz falan diyoruz ya yok oyle bisey aslinda annelik yürek carpintisi gibi hic bitmeyen bisey yuregimiz pırpır halde.rahme konduktan itibaren basliyor maceramiz.rabbim onlari kucagimiza almamizi nasip etsin acilarini gostermesin.

Aynen moon83, bu farklı bi şey ve biliyorum ki, her annede de bu duygular yok.

Yukarıdaki mesaja üzüldüm biraz, hani beni tanımayan biri belki düşünebilir böyle, ama ben kesinlikle bencilce davranan biri değilim. Doktorlar yüzünden çok talihsiz olaylar yaşadığım için arada kalmışlık vardı, tekrar duygu sömürüsü yapıp beni kandırıyorlar mı diye düşünmedim değil. Malesef ilk bebeğimde çok acılar yaşamıştım doktor hataları yüzünden, ondandı bu tedirginliğim. Ama gel gör ki söz konusu evlat olunca yine katlanıyorum, deniyorum, Allaha dayanıp denileni yapıcam bakalım.

Allah hepimizi, yavrularımızı, ailelerimizi korusun, sağlık sorunlarıyla imtahan etmesin.

Amin cnm o kismina bende uzuldum cnm. Sen melegini ve onu allahin izniyle kucagina alacagin günü düşün .cnm şu ilaclarina basla icimiz rahat etsin .ben seni anladim cnm dr guvenmiyorsun ilk bebeginde olan sıkıntıdn dolayi ama pisman oa tatlim guzel bi karar verdin .hayirli haberini bekliyorum

Evet cnm sağlıklı olsun kuzular da onemli degil.erkek 12 haftada belli olan var gerci ben 14 te öğrendim tabi dr profesyonel ligide önemli
14. Hafta gene iyiymiş ben doğuma kadar sadece 3 kere ultrasona giriyorum çünkü burda sistem böyle. Ilk ultrasona girdim ikincisi Ayrıntılı ultrason o da 20 22. Haftalarda o zamana kadar bekleyeceğim

Aslinda en guzeli fazla ultrasona girmemekde biz dayanamiyoz iki uc hafta bir giriyoruz.nerede yasiyorsunuz

bizim tarihlerimiz aynı ne güzel :)

herkese günaydınlar

Ben bugun tam 10.haftalik oldum. Testleri daha yaptirmadim. Doktora 12.haftada gidiyim diyorum. Cinsiyeti nezaman belli olur acaba... 12 de gidersem birdahaki 16.haftada olur. Hadi hayirlisi....
Cok kotu besleniyorum.
Sabah tost oglen lahmacun durum (isyerinde baska bisi yok) aksamlari da cok gec saatde anca firsat oluyor yemek yemege. Folikasiti hep ihmal ediyorum. Cok kotu bi anne olcam. Ilk haftalari da sigara iciordm. Biraktim ama ictm sonucta 6 7 haftalarinda. Kendimi kotu hissetmeye basladim. Ozledimde pitircigimi ....

ilk çocuk değil galiba. ben meraktan çatlardım yani gitmesem nasıl 12 hafta bekleyeceksin annesi aksi bir durum inşallah yoktur da merak etmiyormusun kalp atışlarını. ay keşke o rahatlık bende de olsa geceleri uyuyamıyorum acaba iyi mi diye sağ salim şu üç ayı bir atlatsam biraz daha rahatlayacağım. hem yemene içmene dikkat et ilk üç ay gelişimi açısından çok önemli o kadar çok okuyorum ki arada da burayı ihmal etmiyorum tabi.

Kizzz duydummm tabiki kalbini. 7 haftalikken gittim 1 ay sonra gel dedi :)
Ama 11 haftaya denk geliyor ben 12 yi bekliyim diyorum ikili test yada cinsiyet ilgili bilgi verir.

TE="grbtksu34, post: 37666315, member: 628874"]Ben bugun tam 10.haftalik oldum. Testleri daha yaptirmadim. Doktora 12.haftada gidiyim diyorum. Cinsiyeti nezaman belli olur acaba... 12 de gidersem birdahaki 16.haftada olur. Hadi hayirlisi....
Cok kotu besleniyorum.
Sabah tost oglen lahmacun durum (isyerinde baska bisi yok) aksamlari da cok gec saatde anca firsat oluyor yemek yemege. Folikasiti hep ihmal ediyorum. Cok kotu bi anne olcam. Ilk haftalari da sigara iciordm. Biraktim ama ictm sonucta 6 7 haftalarinda. Kendimi kotu hissetmeye basladim. Ozledimde pitircigimi ....[/QUOTE]
Maşallah melegine.soyleyebilirde dr amabirdahaki gidiste kesin ogrogrenirsin.yani 16 da:) :) benim eltim 9 ay icti birakamadi sen gene birakmissin ne güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…