- 27 Ekim 2014
- 486
- 279
- 53
- 34
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #40.181
Kızlar doğum yapan olmuş maşallah subhanallah Allah ım hepimize kolay hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.
Bizim de odamız, çantamız hazır şükürler olsun kızımı bekleme moduna geçtim artık.
Çantaya koyduklarım,
3 tane 5li hastane çıkışı
2 tane penye battaniye
3 tane iç zıbın
2 tane patikli alt
1 tane tulum
2 tane çorap
1 tane yelek
20 tane bez
Biberon
Pişik kremi
Islak mendil
Kendim için
2 tane pijama takımı
2 tane emzirme atleti
4 tane külot
2 tane çorap
Terlik taç
1 paket gece pedi
Islak mendil
Havlu peçete
Göğüs pedi
Göğüs kremi
sizce eksik bişey var mı?
Benim annem başka şehirde. 6 saatlik yol. Gelince 40ım dolana kadar benle kalıcak. Kayınvalidem de arabayla 15-20 dk mesafede. Hamileliği yalnız geçiriom. Zor oldu ama bugüne geldim şükür. En zor gelen yemek yapmak. Şimdi yine düşünüom ne pişirsem oyy...Seninde fazla bir işin kalmamış sayılır.
İnsan aklının evde de kalmasını istemiyor, gelince işim olmasın ki yavrularımla vakit geçireyim.
Gerçi annem 10 gün falan bende kalacak.
Evlerimizde çok yakın yürüyerek 3-5 dak.
Müsait olduğu her zaman gelir yardımıma, ama ben göbeği düşene kadar altını değiştirmekte zorlanıyorum zarar veriririm diye korkuyorum.
Göbek bakımını vs. annem yapıyor.
ooo maşllh cnm seninki büyükmüş. benim kızım mayıs 16 gelirse tam iki buçuk yaşında olcak teyzesi. minnak kuzum benim:)Haha.
Bakalım bizim ilkler ne yapacaklar.
Benim kızım 7 yaş 4 aylık.
Büyüdü bayağı, çokta merakla ve hevesle bekliyor, artık doğsun istiyor kıskanmayacak gibi ama zaman ne gösterir bilemiyorum.
canım yeni girebildim kusura bakma..tabi, doktorumuzun dediğine göre son 2-3 hafta kalana kadar değişirmiş konumu.takip ediyorum hareketlerinden şu an tam olarak paralel yatıyor. karnımın sağında kafası, solunda ayakları duruyor. bakalım inşallah başını aşağıya verir sonunda :)Canım benim de bebiş ters duruyor 31+5' de 1700 gram ' dı Günlerimiz aynı seninle doktorun döner dedi mi sana da
yok canım değildir diye düşünüyorum çünkü bayadır böyle. en son geçen hafta doktordaydım farkederdi herhalde. çünkü ben bayadır kaçırıyorum istemsiz olarak.İdrar kaçırdığından emin misin canım?
Su vs. değil değil mi?
Benim annem başka şehirde. 6 saatlik yol. Gelince 40ım dolana kadar benle kalıcak. Kayınvalidem de arabayla 15-20 dk mesafede. Hamileliği yalnız geçiriom. Zor oldu ama bugüne geldim şükür. En zor gelen yemek yapmak. Şimdi yine düşünüom ne pişirsem oyy...
toplamda da 11 kilo aldım.
Sizler?
ooo maşllh cnm seninki büyükmüş. benim kızım mayıs 16 gelirse tam iki buçuk yaşında olcak teyzesi. minnak kuzum benim:)
ben herkesi kapsıyor diye biliyorum canım.çünkü çocuk yapmak için teşfik ediyorlar ya o nedenle "çocuk yapana 1 küçük altın devletten" sloganıyla bu doğum parasını çıkardılar.sen çalışmasan bile eşinin hesabına yatıyor olabilirCalisanlar icin mi gecerli acep, ben calismiyorumda
7 kg aldım canım
ben herkesi kapsıyor diye biliyorum canım.çünkü çocuk yapmak için teşfik ediyorlar ya o nedenle "çocuk yapana 1 küçük altın devletten" sloganıyla bu doğum parasını çıkardılar.sen çalışmasan bile eşinin hesabına yatıyor olabilir
bende 1313 kg:)
yok yürümemeye çalışıyorum bende canım. bri tek işe gidiyorum. eşim bırakıyor eşim alıyor ordanda. benim serviks de 3.00 ölçüldü. senin kaç. aynı şeyleri hissediyoruz benimde karnımı tutasım geliyor. cuma doktora gidicem tekrar ayrıntılı sorayım bende.Benim de baskı var, çok sık idrara çıkıom, yürürken aşağıma batma oluyor karnımı alttan tutarak yürümek zorunda hissediom sanki çıkıvercek bebişim gibime geliyorbana yürüme dedi dr canım ki ben hiç kollamadım kendimi, hemen hergün market, pazar, mağaza gezen biriyim ama artık gezmicem. Bi ev içinde dolandığımla yetinicem çünkü sancı başlarsa açılma olurmuş hemencik doğarmış Sen de yürüyorsan azalt bak haftalarımız aynı gibi. Daha erken doğum için.
ayy ne güzel 11 kg, 7 kg total olması :) benim doktorum da toplamda 12 kg almamız için etmediğini bırakmadı ama ben maalesef 15 kg aldım şu an itibariyle :))7 kg aldım canım
Ne zararini gordun canim pekicanım süt korumuyo, o mantıkla korunmayanlar genelde hemen hamile kalıyo, buna çevremde çok şahit oldum.
ben kızımdan sonra spral taktırmıştım, ama çok zararını gördüm. bu doğumdan sonra prezervatif kullamayı düşünüyoruz..
bu kilo işi biraz da yapı meselesi bence..mesela bende ödem de oluyor, çok değil ama o da ağır basıyor sanırım..sizler de de ödem oluyor mu?
bu kilo işi biraz da yapı meselesi bence..mesela bende ödem de oluyor, çok değil ama o da ağır basıyor sanırım..sizler de de ödem oluyor mu?
iyi bari hantallık yapıyor çünkü..gebelik, doğum, bebekle ilgili şeyler ne kadar okunursa araştırılsa da sanırım deneyim kazanmak gibi olmuyordur..benm ilk gebeliğim inşallah ileride kardeş getirebilirsek dünyaya onda daha tecrübeli oluruz :)İlk hamileliğimde vardı canım ama şükür şimdi yok.
evet yaabende şükür o yok bide ödemin şişliğini çekemem az hareket ve az su içiyosan o yüzden ödem olmuştur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?