- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #43.441
doğum yakınsa karın küçülüp aşşağıya inermiş
Aşağı indi canım, sabah tartıldım 1 kilo vermişim.
Kabızlık problemim yok oldu.
Ağrı sancı yok, geceleri sadece çooook hafif belim ağrıyor o kadar.
canım ne kadar güzel anlatmışsın ya bana da bi cesaret geldi :) zaten doktorum normal derse en kesin normal îstiyorum ama tırsmıyo da deilimAramızda 2 gün varmış :) Normal doğum konusunda ben çok rahat hissediyorum kendimi, forumun bir çok yerinde de yazdım adı üstünde NORMAL doğum ANORMAL değil yani :) Hamilelik, doğum insanlık kadar eski bir mevzuu sezaryene kadar ya da epidurale kadar nasıl doğum yapıyorsa kadınlar biz de öyle doğum yapabiliriz.
Sezaryenin amacı sadece bebekte ya da annede bir problem varsa can kaybı ya da sağlık kaybı olmasın diye yapılan bir uygulama bence, onun dışında hamileliği normal geçen kendi ve bebeği sağlıklı olan bir insan neden hasta gibi narkoz alıp ameliyat olmak istesin ki? Bana çok daha korkunç geliyor, ayrıca iyileşme süreci de çok daha uzun ve ağrılı.
Epidural bir bakıma mantıklı olabilir ama katlanılamayacak bir acı olsa kimse epiduralsiz doğum yapmaz ya da doktorlar yaptırmazdı. Üstelik epidural için sırtından iğne yapacaklar, bazı vakalarda yanlış yere iğne yapılabiliyor, böyle bir durumda epidural hiç bir işe yaramayabiliyor ya da sonrasında şiddetli bel ağrısı bırakabiliyor. Risk almaya değer mi?Doğum sancıları öyle filmlerde gördüğümüz gibi bir anda şiddetle başlayıp sürekli devam eden canından can koparan sancılar değil. Onların hepsi film :) Son noktaya kadar gelip giden dalgalar gibi düşün. Kendini rahatlatmak, sancının geçtiği aralıkları dinlenerek geçirmek senin elinde. O kasılmaların hepsi sen bir şey yapmadan bebeğin dışarı çıkabilsin diye oluyorlar.
Her şey bir yana yapamayacak olsak Allah bize bu lütfu bahşemezdi. Vücudundaki her organ ne iş yapacağını anne karnından beri biliyorken neden dışarıdan müdahale edip var olan düzene çomak sokasın ki? Çok şanslısın, bebeğin sağlıklı sen sağlıklısın, normal doğum yapmaya teşvik eden bir doktorun var, koşulların bu kadar müsaitken hiiiiiç kendini sıkma. Sen oluruna bırak, bebeğin de vücudunda ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.
Seninkinin eli kulaginda yani. Bizimki ne alemde hiic bilmiyorum. 4 gün sonra göreceğiz inşallah :)
Eli neresinde bilmiyorum canım, yarın öğreneceğim inş.
Dua et bize.
Canim surekli gogsumle ugrasiyorum ben zaten sut geliyor mu hala diye ama. Yuruyuste yapiyorum. Bagdas kurup oturuyorum hep ama gelmiyor kizpofuduk yürüyüş yap merdiven in çık sürekli çömel göğüs ucunu uyar doğurursun o zaman senden bi atak bekliyorum mayıs bitmeden
Ay ne diyon cnm kiz bunlari ust uste yapsa evde doğurur pirt diyepofuduk yürüyüş yap merdiven in çık sürekli çömel göğüs ucunu uyar doğurursun o zaman senden bi atak bekliyorum mayıs bitmeden
Kizlar kesinlikle epidural daha iyi ama benim yapabilecegim birsey değil. Dehsete düşüyorum düşündükçe. O anda tansiyon nabız firlar zaten beni gene uyuturlar. Ben disciye gidemiyorum. Keske normal doguma uygun olsaydım iste ama ne yazik ki değilim. Vakumla bebegi almalari gerekicek o da % 50 alabiliriz dedi doktor sonra tekrar sezeryana donulecek. zaten bir kaybim var böyle zor bir doğum yapipta bebegimi riskede atamam. Genel anestezi yapan tanidiklariniz var mi hic. Sut gelme olayina takilmis durumdayim.
canım ne kadar güzel anlatmışsın ya bana da bi cesaret geldi :) zaten doktorum normal derse en kesin normal îstiyorum ama tırsmıyo da deilim
Canim surekli gogsumle ugrasiyorum ben zaten sut geliyor mu hala diye ama. Yuruyuste yapiyorum. Bagdas kurup oturuyorum hep ama gelmiyor kiz
Ay ne diyon cnm kiz bunlari ust uste yapsa evde doğurur pirt diye
geriye tek bişe kalıyo o zaman
Dogru anladiysam o yasak tatlim artik 2 haftada 1 falan kacamak oldu ancakgeriye tek bişe kalıyo o zaman
Ya dogumu gecikenler deniyorlarmis:) yasaklanmasi da zaten erken dogmasin diyeDogru anladiysam o yasak tatlim artik 2 haftada 1 falan kacamak oldu ancak
kızlar hala mide yanmam ağzımda geçmeyen pis tat sürekli ağzıma acı su gelmesi devam ediyo sizde durumlar nasıl bu şikayetleriniz geçti mi
Bende ayniyim cnm malesefkızlar hala mide yanmam ağzımda geçmeyen pis tat sürekli ağzıma acı su gelmesi devam ediyo sizde durumlar nasıl bu şikayetleriniz geçti mi
Dogru anladiysam o yasak tatlim artik 2 haftada 1 falan kacamak oldu ancak
Hayır ne yazık ki benimki geçmedi. Yemek yemekten nefret eder oldum. Hele akşamları hiç bir şey yemek istemiyorum
doğumdan sonra geçer inşallah böyle kalmaz umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?