- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #43.461
Hadi yaaYa dogumu gecikenler deniyorlarmis:) yasaklanmasi da zaten erken dogmasin diye
Hadi yaa
Bende ayniyim cnm malesef
kız ille tam yapmak gerekmiyo bak bayramlık ağzımı açtıracak bana yaaa kadının orgazm olması bile doğuma neden oluyomuş daha da açim istersen konuyu :):):):):):):)ay heycanlandımmm
Tamam tamam anladımkız ille tam yapmak gerekmiyo bak bayramlık ağzımı açtıracak bana yaaa kadının orgazm olması bile doğuma neden oluyomuş daha da açim istersen konuyu :):):):):):):)ay heycanlandımmm
O nası yaaay kızlar diğer forumda bi konu var okudunuz mu sezeryan yapmış kadın sonra patlamış dikişleri bütün bağırsakları dışarı çıkmış
Kız deme öyle şeyler. Korkacak millet.ay kızlar diğer forumda bi konu var okudunuz mu sezeryan yapmış kadın sonra patlamış dikişleri bütün bağırsakları dışarı çıkmış
Ay canim benimne guzel konusmusuun ya cok sagol bende senin gibi düşünüyorum ve doktorum ozel oldugu halde bu cocugun normal gelmesi icinher sey musait ve senin bu duyguyu tatmani istiyorum kendini motive et doguma en yakinini al o sureci atlatabilecegin dedi daha ne yapsin adam rabbim yardimci oksun hepimizeAramızda 2 gün varmış :) Normal doğum konusunda ben çok rahat hissediyorum kendimi, forumun bir çok yerinde de yazdım adı üstünde NORMAL doğum ANORMAL değil yani :) Hamilelik, doğum insanlık kadar eski bir mevzuu sezaryene kadar ya da epidurale kadar nasıl doğum yapıyorsa kadınlar biz de öyle doğum yapabiliriz.
Sezaryenin amacı sadece bebekte ya da annede bir problem varsa can kaybı ya da sağlık kaybı olmasın diye yapılan bir uygulama bence, onun dışında hamileliği normal geçen kendi ve bebeği sağlıklı olan bir insan neden hasta gibi narkoz alıp ameliyat olmak istesin ki? Bana çok daha korkunç geliyor, ayrıca iyileşme süreci de çok daha uzun ve ağrılı.
Epidural bir bakıma mantıklı olabilir ama katlanılamayacak bir acı olsa kimse epiduralsiz doğum yapmaz ya da doktorlar yaptırmazdı. Üstelik epidural için sırtından iğne yapacaklar, bazı vakalarda yanlış yere iğne yapılabiliyor, böyle bir durumda epidural hiç bir işe yaramayabiliyor ya da sonrasında şiddetli bel ağrısı bırakabiliyor. Risk almaya değer mi?Doğum sancıları öyle filmlerde gördüğümüz gibi bir anda şiddetle başlayıp sürekli devam eden canından can koparan sancılar değil. Onların hepsi film :) Son noktaya kadar gelip giden dalgalar gibi düşün. Kendini rahatlatmak, sancının geçtiği aralıkları dinlenerek geçirmek senin elinde. O kasılmaların hepsi sen bir şey yapmadan bebeğin dışarı çıkabilsin diye oluyorlar.
Her şey bir yana yapamayacak olsak Allah bize bu lütfu bahşemezdi. Vücudundaki her organ ne iş yapacağını anne karnından beri biliyorken neden dışarıdan müdahale edip var olan düzene çomak sokasın ki? Çok şanslısın, bebeğin sağlıklı sen sağlıklısın, normal doğum yapmaya teşvik eden bir doktorun var, koşulların bu kadar müsaitken hiiiiiç kendini sıkma. Sen oluruna bırak, bebeğin de vücudunda ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor.
Canim sen aslında normal dogumu cok kolay yaparsin sanki. Dikişler alındımi hemen geliverir bebegin sanki. Senin yerinde olsam sezeryani kenara atip normal.dogumu düşünürdüm . Eger normal istemiyorsanda bence epidural düşün korkmuyorsan.Cnm bende kararsizim genel ve epidural sezeryan arasinda... tabiki bebegi ilk ben gormek istiyorum amaaa belden o vucudun en hassas yerine yapilan ignedende korkuyorum..... milim kaydirsa allah korusunnnn. Of
Kizlar moralim dipte...
kontrole gittim. Açıklık yok. Bebek hala yukarida ve iri bebek. 3450gr olmuş masallah. Grnelde 38de ilk dogumda kanala giriyor bebekler dedi bizimki hala yukarida. Iki hafta bekleriz dedi. fakat zaten iki hafta sonunda 4 kiloyu geçebilir bebek o zamandq onu riske atmasak iyi olur. Sezeryani dusunebilirsin dedi. 4-5 haziran gibi alaviliriz dedi. Ama ben normal dogum istiyordum dedim bebek inmezse baska sansimiz yok zaten bebek de iri cok zorlanirsin dedi. Ablam da yrgenimi 3600 gr dogurmustu. Ablam dedi ki ben cok zorluk cektim keske sezeryan olsaydim iri bebekse sakin bir an bile dusunme dedi.
cidden benim kuzumun gelrsi yok. Ay kuzu demisim ne kuzusu dana dana....
Aslinda sizler böyle yazinca icim gidiyor canim acaba epidural olsam mi diyorum. Pazartesi doktorla konusayim. Bebegi alip beni hemen uyutabilirlerse epidural olur aslinda. Çaya da simdiden basliyim o zaman ben. Zaten bol su da iciyorum.Epidurql da olsa sütünün gelmesi 3 günü olabilir deniz kızı esranın 3. Gün sabah geldi. Sen şimdiden çok su ve humana still ler falan iç canım çok tekisi oluyor doğumdan sonra da anne sütü arttırıcı çayları fazla tüketim 2 saatte bir sağarsan çabucak gelir inşallah.
Ama epidural da bebeğin ağlamasını duyana kadar hiç bir şey anlamıyorsun bebek ağlayınca da orda ne yaptıkları umurunda olmuyor zaten bir dene bence epiduralı o sıra çok fenalaşırsam anestezi doktor bir iğne yapıyor 10 dk uyutuyolar genele gene gerek kalmıyor.
kızlar hastane çantanıza pijama takımı gecelikten kaçar tane koydunuz bide ayrı yeten pijama altı falan alacakmısınız
Canim senle hemen hemen ayni gunlerimiz bakalim pazartesi ben gidicem kontrole benimki ne alemde.Kizlar moralim dipte...
kontrole gittim. Açıklık yok. Bebek hala yukarida ve iri bebek. 3450gr olmuş masallah. Grnelde 38de ilk dogumda kanala giriyor bebekler dedi bizimki hala yukarida. Iki hafta bekleriz dedi. fakat zaten iki hafta sonunda 4 kiloyu geçebilir bebek o zamandq onu riske atmasak iyi olur. Sezeryani dusunebilirsin dedi. 4-5 haziran gibi alaviliriz dedi. Ama ben normal dogum istiyordum dedim bebek inmezse baska sansimiz yok zaten bebek de iri cok zorlanirsin dedi. Ablam da yrgenimi 3600 gr dogurmustu. Ablam dedi ki ben cok zorluk cektim keske sezeryan olsaydim iri bebekse sakin bir an bile dusunme dedi.
Canim bu iri bebek mevzusu da son zamanda cikti. Annem beni 4.5 kg dogurmus. Gayet de rahat dogurdum diyor. Senin vucut yapinla alakali bi durum bence.Kizlar moralim dipte...
Tüh canimm yeniden randevu al bari yakin zamanaRandevumuz vardı bugün gidemedikdoktorum doğuma girmiş bu yüzden iptal edildi göremedim miniğimi
Canım ben doğum yapıcağm hastaneyi aradım kadın doğum bölümünde ki hemşireyle görüştüm , bana iki tane pijama takımı getirin dedi .. Anne için iki üç tane hasta bezi yeterli , diğerleri uzun gece pedlerinden olsun dedi buda aklında bulunsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?