2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
kızlar :
ben hemşireyim normal dogumada girdim sezeryanada normal doğum zor doğum olmuştu ve cok korkmuştum onun için hep sezeryan istedim doğumumu benim doğumumda benim kararımla değil dr.un kararıyla sezeryan oldum çünkü bebek tersti ve biraz acil gelişti doğumum.. ama banada kalsaydı sezeryan isterdim... şu anda o kadar iyi anlıyorum ki sezeryan istencek bir şey değilmiş cok zorlanıyorum bugun 5. gün ve ben ne gülebiliyorum ne öksürebiliyorum ayağa kalkarken cok zorlanıyorum ve cok ağrılar çektim yatakta saga sola donuşlerim olmuyor sürekli düz yatmaktan belim boynum mahfoldum...
kısacası arkadaşlarında dediği gibi normal doğum en iyisi gibi gözüküyor eğer nasip olursa ikincisinde benim kararıma kalsa normal derim..
ikinci tavsiyem doğum çantasıyla alakalı ben özelde oldum ameliyat ve bir gecelik ve bir pijama takımı 1 iççamaşırı dışında çantamdan hicbirşey çıkarmadım hastaneden kilot verdiler zaten petli lastikli bolca götürdüğüm iççamaşırlarını olduğu gibi geri getirdim .. gecelik cok rahat oluyor kanama takibinde ve lavoba ihtiyacında..
kötü bi hatıramda bebişimin çantasını hiç açmak nasip olmadı bebeğimi bugun görmeye gittim 40 cc sütüm çıkmıştı onu götürdük biraz sarılık sınırındaymış takip edilecekmiş.. bende süt sağmayla uğraşıyorum evde ve özlem
hepinize mutlu güzel günler diliyorum ..

Öncelikle güle güle büyüt canım.allah analı babalı nasip etsin sağlıkla.allahım şifasını verir canım eminim her şey çok güzel olacak.

Canım geçmiş olsun. Allah analı babalı büyütsün bebişini inşallah bir an evvel çıkar hastaneden gelir yuvanıza

cnm hayırlı uğurlu olsun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün sana da geçmiş olsun hiç üzülme en kısa zamanda oğlun toparlicak kendini sen güçlü dur ki oğlun da güçlü olsun biliyorum zor bi durum ama canını sıkma sütün kesilmesin herşey yoluna girecek en kısa zamanda bol bol dua et

Cok gecmis olsun tatlim. Iyi ki yazdin bunlari. Istege bagli sezeryan olmayi düşünen arkadaşlarımız icin bir bilgi olur.
Kuzun da kisa zamanda toparlayacaktir inşallah. Moralini yuksek tut ki sütün bol olsun :)

Ya kızlar artık çok canım yanıyor.Yatamıyorum her yanım ağrıyor acıyor yürürken çok zorlanıyorum.sürekli wc.kasıklarım çok ağrıyor.
Kasik agrisi bende sabahlari cok oluyor canim ozellikle gece tuvaletimi tuttugum icin sanirim. Adet agrisi gibi oluyor ayni...

Sezeryan ve spinal anestezi sonrası ağrılar için egzersiz
Sezeryan doğumda yapılan genel anestezi; öksürük, omuz ağrısı, boğaz ağrısı sorunları yaratabilir. Solunum egzersizleri yapılarak bu şikayetler giderilebilir. Gereken durumlarda ağrı kesiciler kullanılabilir. Bağırsağa ait şikayetlerde, gaz problemine yönelik erken zamanda sıvı alımı ve yürüyüş yapılmalıdır. Eğer spinal anestezi yapılmışsa baş ağrısı problemi ile karşılaşılabilir. Bol sıvı alımı desteklenerek, ağrı kesiciler alınmalıdır.

Varis ve hemeroid problemlerinden, bol su ve lifli gıda tüketerek kurtulmanız mümkün
Eğer zor bir doğum gerçekleşmiş ise, şiddetin derecesine bağlı olarak pelvik ve bacak bölgelerinde varis problemi olabilir. Lohusalık döneminden sonra devam eden varislere karşı uygulanacak tedavi, damar cerrahisi tarafından yapılmalıdır. Yüzeysel varisler; varis çorabı, düzenli yürüyüş ve soğuk uygulamalarla kaybolabilir. Doğum sonrası alt bacakta ve ayak bileği bölgelerinde ödem nedeniyle şişlikler oluşabilir. Bu durumda hasta bacaklarını aşağı sarkıtmamalı, bol sıvı alarak proteinli gıdalar tüketmelidir. Doğum öncesi ya da sonrasında hemaroid problemi yaşanabilir. Bol su tüketimi ve lifli gıdalarla birlikte, gerektiğinde hemaroid giderici ilaçlar kullanılabilir. İdrar kesesi doğum esnasında aşırı gerileceğinden doğumdan sonra idrar yapamama zorluğu yaşanabilir. Bebeğin iri olması, zor ve ağrılı bir doğum, bu rahatsızlığa neden olabilir. Doğum sonrası mesane eğitimi verilerek bu sorun çözülebilir.

Bilinçsiz yapılan diyetler süt verimini düşürür
Sütün gelmesi, ilk 24-72 saat içinde başlar ve emzirme sağlandıkça miktarı artar. Destek amaçlı süt arttırıcı çaylar içilebilir. Doğum sonrası memelerde aşırı büyüme, hassasiyet meydana gelmektedir. Emzirme ile bu sorun çözülmediğinde, pompa ile süt boşaltılması sağlanmalı, buz uygulaması ve ilaç tedavisi yapılmalıdır.

Doğum sonrası kilo verme hızı ve zamanı gebelik süresince alınan kilolara bağlı olmaktadır. Hızlı kilo kaybı için yapılan düşük kalorili diyetler annenin süt verimini olumsuz yönde etkileyip, sütü azaltmaktadır. İlk 4 ay, aylık 1 kg zayıflama normal görülmektedir. Anne çok şişmansa, ayda 2 kg kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kg'ın üzerinde zayıflamak, emziren anne için sakıncalıdır. Doktor izniyle hafif yürüyüşler ve düzenli egzersizler yapmak kilo vermeyi çabuklaştıracaktır. Her gün mutlaka et, tavuk veya balıktan biri tüketilmelidir. Günlük 3 litreden fazla su tüketmenin sütü artırıcı bir etkisi olmadığı gibi, şekerli içeceklerden de uzak durulmalıdır. Protein ve kalsiyum açısından süt, yoğurt, peynir ve yumurta gibi besinler tüketilmelidir.

Doğum sonrası evde bakım
Doğum sonrası anne kendini iyi hissetse de, yatarak dinlenmesi önerilir. Sık sık idrar yapılması yararlıdır ve idrar yolları enfeksiyonu riskini azaltır. Ayakta alınan ve kese yapılmayan duş vücut için faydalıdır. Yeni anne, 2 hafta sonra sokağa çıkabilir, 3 hafta sonra ev işlerini yapmaya başlayabilir. Ancak ağır eşyaların kaldırılması ve yorucu temizlikler yapılması sakıncalıdır

Doğum sonrası dengeli beslenmek için dikkat edilmesi gerekenler:
- Tatlı ve hamurişi türü yiyecekleri mümkün olduğunca azaltın
- Kuruyemiş çok az tüketin
- Gün içerisinde uzun süre aç kalarak sonra birden fazla miktarda yemek asla yemeyin!
- Bunun yerine sık aralıklarla az miktarda yemek yemeye özen gösterin
- Ekmeği az miktarda tüketin
- Yağlı yiyeceklerden uzak durun
- Hamburger gibi fastfood yiyeceklerden uzak durun
- Sebze yemeklerini ağırlık verin, bol sebze tüketin
- Aşırı meyve tüketiminden kaçının
- Bol su tüketin

kızlar hastane çantanıza pijama takımı gecelikten kaçar tane koydunuz bide ayrı yeten pijama altı falan alacakmısınız
canım ben 3 lü kohusa takımı, gecelik, bide ucuz bi pijama takımı koydum

Randevumuz vardı bugün gidemedik doktorum doğuma girmiş bu yüzden iptal edildi göremedim miniğimi
yapma canım yaa bende seni merak ediyodum, neyse herşerde vardır bi hayır, gidince haber et mutlaka

ay şiştim valla sakız çiğnemekten:)sıkıntıdan paket paket sakız bitiriyorum ama mide yanmamı ve o ağzımdaki acı suyu alıyo tavsiye ederim
canım çok sakız çiğnersen bebek çok boklu olur derler bizde :))

Bugün eşim evde diye son eksikleri de alayım dedim molfix bez aldık 80 li ıslak mendil hediyeli 23.90 a bebek nevresimlerinde de indirim vardı çift yastıklı 30 tl ye bi iki de ıslak mendil peçete falan aldım. Çok şükür çantamız tamam gibi

Kızlar biliyorum herkes keyfi sezeryana karsi. Durumumu anlatayım. Bitlis in bir ilçesinde öğretmenim. Bulunduğum ilçede kadim doğum doktoru yok. En yakin ilcede de doktor haftada iki gün var. Ben kontrollere 2.5 saat uzaklıkta van a gidiyorm. Yani sancim olduğunda, suyum geldiğinde ya van a gitcem ya da buradaki ebelere birakcam kendimi... Bu yüzden vanda doğum yapmak istiyorum. Hastane çok iyi, doktorum çok iyi. Normal doğumda yetisememe ihtimalim çok yuksek. Esim polis bazen geceleri yalnizim. Doguma yakin annem gelecek 3 ay yanimda kalacak.Günü belli olsun sezeryan olsun diyorum. Zaten daha dönmedi oğlum... Durumum boyle. Siz ne düşünüyorsunuz?

Sen şehirler arası 2,5 saatte gidiyorsun biz İstanbul'da bir yerden bir yere o kadar sürede gidiyoruz. Bana en yakın hastane 1 saat mesafede. Doğum öyle zırt diye olmuyor ki yetişemeyesin, olmadı son hafta annenle Van'da bir Öğretmenevi'nde kalın, sezaryen tek çözüm değil. Alternatif çok, iyi düşün bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…