2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    487
yavaştan hissettirmeye başlıyor kendini doğum sancıları sanırım canım :)

Heralde canım yaa , sende de oluyormu böyle vajinanda ağrı hemde yara gibi sızlıyor olması ayy tırsmaya başladım vallahi dünden beri zaten rüyamda doğum yaptığımı görüyorum bilinçaltı işte , birde doğururmuşum şoooookk
 
Kizlar 20.05.2015 ben de doğum yaptım spinal sezeryan ile müthiş sancilarim var 38+1 de kizimi kucağıma aldim cok şükür 2.860 gram 49 cm ultrason da soylenenden cok cok kucuk dogdu
Canım gözün aydın. Sağlıkla büyüt meleğini darısı başımıza.
 
Bulantılarım,koku hassasiyetim baş dönmelerim hepsi geri geldi.. Kusmaktan bıkmış olan ben yeniden kusmaya başladım ( bacak, bel ağrılarım ve mide yanmaları da eklendi.. Süper bi hamilelik yaşıyorum anlayacağınız.. :)) var mı yeniden bulantıları başlayan ? Adet olcakmış gibiyim ben bi de ..
 
Canim o dediginden bendede oluyo. Dun ilk defa disari cikim yalnz basima kaslarimi aldirim dedim. Bi sizi bi sizi iki adimlik yere bacagmi kapatakapata yurudum. Cocugum kaslarimin ferhat guzel gibi olmasini istiyo sanirim
 
Kızlar selam bayadır yazamadım araştırmalar yapıyordum.

Geçen hafta 38+0 dayken dr doğum kanalına girmemiş, istersen artık sezeryanı da düşün, zaten 3450gr bebek, 40 haftanın sonuna kadar 4ü geçecektir, biz ilk doğumlarda hazneye sıkışma olasılığından dolayı pek önermiyoruz dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm çünkü kendimi şartlamıştım, yapabilirdim inanıyordum, dışarıdaki çıtkırıldım görünüşümün aksine bu olayı becerebilirdim vs vs.

Birçok dr a ebeye hemşireye danıştım ki herkes aynı şeyi söyledi. Bebek sağlıklık geldikten sonra nasıl geldiğinin önemi yok, senin için daha zor olacak ama sezeryanın da artıları var dediler.

Epiduralı da genel anesteziyi de araştırdım, eşim de tarihlere baktı (hatta yükselen burcuna kadar), madem onun için yapabileceğimiz ilk iyilik bu olsun, ona güzel bir gün seçelim dedi. Fazla uzağa gitmemize gerek kalmadı. 4 hazirandan 40 haftam bitiyor, 4 haziranda karar kıldık, dr da öyle demişti zaten. DR uma çok güvenmeme rağmen, tercihimi devlet hastanesinden yana kullanacağım, maddi açıdan 1250 liranın cebimde kalması demek.. Maddi durumumuzun pek parlak olmadığı şu günlerde, belki de Allah bize böyle yardım ediyor diye bile düşündüm.. Bu hafta içinde devlet hastanesine de gidip gün konusunda konuşacağız.

Anestezi konusuna gelince, drların ağababası olan, taa beni doğurtmuş doktor, genel anestezinin benim için uygun olacağını söyledi, gebelikte bile tansiyonum 10'a 6 olduğu için, düşük tansiyon problemiminden dolayı. Ben ise epidurali düşünüyordum çünkü kollarıma alıp koklamak, ona ilk dokunanlardan olmak istiyordum. Uyanmam kendime gelmem zaman alabilirdi genel anestezide, kim bakacaktı evladıma o zman, beni arar mıydı, zaten koca dünyada yapayalnız hissedecekti belki kendini, sıcak korunaklı yerden ayrılacaktı ve bu dünya için henüz çok kırılgandı oğlum. Benim kendimde olmam gerekiyor, diye düşündüm.

Sonuç olarak 39u bekliyorum, son kontrolüm, eğer hala açıklık yoksa, bebeğim kanalda değilse, sezeryandan başka şansımız yok. Dilerim hepimiz için hayırlısı olur. Birbirimiz için dualarımızı esirgemeyelim.
 
Kendimi yaşlanmış hissediyorum yaa eşimde kuaföre söle o gelsin arkadaşın zaten diyor beni tek göndermek istemiyor , evde otura otura kafayı yememi istiyor heralde birde bişe sormak istiyorum senle günlerimiz aynı sayılır canım son vücut temizliğini ne zaman yapmayı düşünüyorsun
 
Beennn.. Henüz kusmadım ama midem bulanıyor, canım hiçbişey yemek istemiyor, belimden kalçama bacaklarıma yayılan ağrılar var. Allah yardımcımız olsun
 

Benim de tansiyonum hep 9' a 6 .Ama ilk doğumumda spinal oldum. İlk ben görmek istedim. Tansiyonuma düşük demediler hiç.Normalde de 9'a 6 oluyo hep. Şimdi de spinal sezeryan olucam. Genel anestezide de çok geç ayılmıyosun, odaya geldikten bi 10 dk sonra falan gözlerin açılıyo zaten, bilemedin 15 dk. 3 ay önce arkadaşım genel anesteziyel doğurdu, ondan önce ablam öyle doğurdu. Ordan biliyorum. Yani bebeğin senden fazla ayrı durmaz merak etme. :)

Bu arada bu hamileliğimde de tansiyonum hep 9' a 6 . Bi tek geçen hafta 8'e 5 çıktı, o da açlıktan. :)
 
Bende sabah bulantıları oluyor kahvaltı yapamıyorum.
 
Ablam Epidüral sezeryanla doğurmuştu iki yıl önce. Ve her zaman karnından çıkınca o kanlı haliyle kızıyla göz Göze Geliş anını Söyler. Hayatımın en güzel duygusuydu diye.
Ben normal doğum istiyorum. Ama olur da sezeryan olursa o anı yaşamayı ben de çok isterim.
 
Bende gecende durduk yerde agladim bisey yapamiyorum disari cikamiyorum doktra kalsa yat kalkma sik disini biraz daha diyo. Bazen insanin sinirleri bozuluyo ama sonra Allah a binlerce kez sukrediyorum bu duyguyu yasadigim icin, cok sansliyiz aslinda ama duygu karmasikligi her hamilede oldugu gbi bizlerdede olabiliyo en son gttigimde doktruma sordum agda yaptirabilir miyim az kaldi artik diye. Riske atamam seni zorlanirsin falan hic gerek yok dedi. Tabi esimde duyunca hemen ne gerek war tiraslamak yeter falan kocisler bizden stresliOnumu mecbur tirasliyorm her hafta, bacaklarimada ilik agda bantlarindan yapcam kocis ewde yokken napim esmerim hemen pit diye cikiyo
 
Anamm adimi gorunce bi tuhaf oldum hala ruyada gibiyim dogum yaptigim gercegine alisamadim sanirim birde bu sayfalari okuyunca hala hamile saniyorum kendimi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…