- 16 Aralık 2014
- 1.146
- 1.065
- 133
- 31
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #44.121
Kizlar baski hissinden ve agridan yuruyemiyorum. Aglayarak wc ye gidiyorum resmen . bebek cikacakmis gibi bir his var .nehir nilll benimki daha siddetli sanirim yuruyemiyorum kaskati kaldim koltukta . sinavim vardi bugun gidemedim yuruyemiyorum ki hic. Sanci boyle biseymibya doguruyomuyum
13gorunuyor ama bakalım 3de olabilir 23 de ne zaman gelirseTutuyorum. Zaten simdi gelmesin tam 9 gun sonra gelsin veledim vaktini beklesinsenin kc gun kaldiiii :))))
Canım bende dün akşam ve bu sabah çok kötü ağrım vardı dediğin gibi ayağa bile kalkamadım çünkü yara gibi sızlıyordu yada böle iğne batması gibi tuhaf bişeydi , çok korktum açılma falan mı oluyor dedim hatta kendi kendimeama şimdi daha iyiyim ılık duş aldım sonrada dinlendim sol tarafıma yatıp .. Sırtında ve belinde ağrı mı varsa hiç bekleme hemen acile git evde böyle ağrılar içinde durma canım strese girme bebişde etkilenir , benim sancım devam etseydi gitcektim hastaneye
bana yazmadın ama ben de fikir beyan edeyim günlerimiz aynıKendimi yaşlanmış hissediyorum yaaeşimde kuaföre söle o gelsin arkadaşın zaten diyor beni tek göndermek istemiyor , evde otura otura kafayı yememi istiyor heralde birde bişe sormak istiyorum senle günlerimiz aynı sayılır canım son vücut temizliğini ne zaman yapmayı düşünüyorsun
Bende hatin canyayi artik hazirliyim diyorum. Kendi geceliklerimide yikayip utulicem. Hazirlamadim aklima takiliyo. Ruyamda dogum sncim basliyomus diyorum ayy cantayi hazirlamadimbilincaltima yerlesmis
Walla bunu duymak iyi geldi canım, normal doğumu çok istiyorum, Meryem ana eli otumu bile hazır ettimKizlar merhaba
Dogum yapan tum anneleri kutlarim, Harikasiniz..
Dun aksam inanilmaz karnim sisti ve kasilmalar oldu sanci yoktu dr aradik hemen acile gidin nst bakin dogum baslayabilir dedi. Bizim oglumuz tersti hep, artik donmez buyuk bir takla atmasi lazim yeri kalmadi demisti. Dun bi gittik bebis donmus:) 37. Haftada dondu. Umudu olmayanlara unit olsun:)
Bizde haziran ilk hafta sezeryana sartlanmistik simdi normali beklicez. Hakkimizda hayirlisi
Bu arada 1 haftadir gece uykulari yok
Benimki 30 unda :) 1 haftadan az kaldı sabırsızlanıyorum :)Cansınız yaa seviyorum sizlerisenin kontrol ne zamandı canım
doğuma hazırlık gibi geldi bana , bazen bende de oluyor, oğlum sen sayfadakilere heveslenip de çok erken gelme diyorum, çünkü en küçükler bizimkilerBirşey sorucam sizlere kızlar yaa , dün akşamdan beri vajinamda ağrı var bugün daha da çok ağrıyor , ayağa kalktığım zaman daha da çok ağrı hissediyorum ve sızlıyo yara gibi neden olabilir ki ?Karnımda da kasılmalar oluyor , sertleşiyor
aynen benimki de ta kasığımda hıçkırıyodu Dr a gittiğimde hayır ters dedi, bizimki ayaklarıyla hıçkırıyo heralde :)bende bi ara hıçkırığını karnımın altında kasığımda hissediyordum ama dönmemiş malesefbende ümitliyim umarım dönecekler
aman dur daha 1 ayı var bizimkilerin, 15 gün daha dayansın kuzucık en az :)Heralde canım yaa , sende de oluyormu böyle vajinanda ağrı hemde yara gibi sızlıyor olmasıayy tırsmaya başladım vallahi dünden beri zaten rüyamda doğum yaptığımı görüyorum bilinçaltı işte , birde doğururmuşum şoooookk
doğuma yakın bu belirtilerin geri döndüğünü okumuştum canımBulantılarım,koku hassasiyetim baş dönmelerim hepsi geri geldi.. Kusmaktan bıkmış olan ben yeniden kusmaya başladım( bacak, bel ağrılarım ve mide yanmaları da eklendi.. Süper bi hamilelik yaşıyorum anlayacağınız.. :)) var mı yeniden bulantıları başlayan ? Adet olcakmış gibiyim ben bi de ..
canım süper yazmışsın, sende yetenek var, doğum hikayeni okurken ağlayacağıma eminim şimdiden :)) Allah kolaylıklar versin inş dönmüş olur da hiç gerek kalmaz sezeryanaKızlar selam bayadır yazamadım araştırmalar yapıyordum.
Geçen hafta 38+0 dayken dr doğum kanalına girmemiş, istersen artık sezeryanı da düşün, zaten 3450gr bebek, 40 haftanın sonuna kadar 4ü geçecektir, biz ilk doğumlarda hazneye sıkışma olasılığından dolayı pek önermiyoruz dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm çünkü kendimi şartlamıştım, yapabilirdim inanıyordum, dışarıdaki çıtkırıldım görünüşümün aksine bu olayı becerebilirdim vs vs.
Birçok dr a ebeye hemşireye danıştım ki herkes aynı şeyi söyledi. Bebek sağlıklık geldikten sonra nasıl geldiğinin önemi yok, senin için daha zor olacak ama sezeryanın da artıları var dediler.
Epiduralı da genel anesteziyi de araştırdım, eşim de tarihlere baktı (hatta yükselen burcuna kadar), madem onun için yapabileceğimiz ilk iyilik bu olsun, ona güzel bir gün seçelim dedi. Fazla uzağa gitmemize gerek kalmadı. 4 hazirandan 40 haftam bitiyor, 4 haziranda karar kıldık, dr da öyle demişti zaten. DR uma çok güvenmeme rağmen, tercihimi devlet hastanesinden yana kullanacağım, maddi açıdan 1250 liranın cebimde kalması demek.. Maddi durumumuzun pek parlak olmadığı şu günlerde, belki de Allah bize böyle yardım ediyor diye bile düşündüm.. Bu hafta içinde devlet hastanesine de gidip gün konusunda konuşacağız.
Anestezi konusuna gelince, drların ağababası olan, taa beni doğurtmuş doktor, genel anestezinin benim için uygun olacağını söyledi, gebelikte bile tansiyonum 10'a 6 olduğu için, düşük tansiyon problemiminden dolayı. Ben ise epidurali düşünüyordum çünkü kollarıma alıp koklamak, ona ilk dokunanlardan olmak istiyordum. Uyanmam kendime gelmem zaman alabilirdi genel anestezide, kim bakacaktı evladıma o zman, beni arar mıydı, zaten koca dünyada yapayalnız hissedecekti belki kendini, sıcak korunaklı yerden ayrılacaktı ve bu dünya için henüz çok kırılgandı oğlum. Benim kendimde olmam gerekiyor, diye düşündüm.
Sonuç olarak 39u bekliyorum, son kontrolüm, eğer hala açıklık yoksa, bebeğim kanalda değilse, sezeryandan başka şansımız yok. Dilerim hepimiz için hayırlısı olur. Birbirimiz için dualarımızı esirgemeyelim.
ben de atlayım hemen:) yrn genitalağdaya gidiyorum, zaten bikaç sene önce lazer yaptırdığım için pek bişi yok, şimdi yaptırsam doğuma kadar çıkmaz çıkarsa da jiletlerim artık, aslında 2 hafta sonra ağda yaptırmayı istiyodum ama Dr alttan muayene yaparsa bu gidişimde :/ Kaş bıyık da aldırcam eyice çirkin Avrat oldum yaa :))Kendimi yaşlanmış hissediyorum yaaeşimde kuaföre söle o gelsin arkadaşın zaten diyor beni tek göndermek istemiyor , evde otura otura kafayı yememi istiyor heralde birde bişe sormak istiyorum senle günlerimiz aynı sayılır canım son vücut temizliğini ne zaman yapmayı düşünüyorsun
canım ben 2 hafta önce hazırladım :) çanta deil bavul :) rüyalarımda eşimi arayıp çabuk bavulu al gel doğuruyorum diyorum :)) demekki bavul hazır olsa da olmasa da bizim rüyalarımızın başrolü :)Bende hatin canyayi artik hazirliyim diyorum. Kendi geceliklerimide yikayip utulicem. Hazirlamadim aklima takiliyo. Ruyamda dogum sncim basliyomus diyorum ayy cantayi hazirlamadimbilincaltima yerlesmis
bende zaten fibromiyalji var..uzman dr. gitmedim zaten verilen ilaçlar belli kas gevşetici genelde veriyorlar kullanamayacağım için gitmedim..bana da boyun fıtığı gibi geliyor..zaten fibromiyalji hastalarının çoğunda boyun fıtığı var..kendimi bu sıralar çok kastım öksürükten dolayı ondan oldu bikiyorum strese hiç gelmyor bu hastalık..Canım çok geçmiş olsun sebebini neymiş peki ağrının doktor söyledimiTarif ettiğin ağrıların aynısını halam yaşadı hastaneye gittik ve boyun fıtığı olduğunu söyledi doktorlar hemen önlemini al derim sebebi neymiş öğren
13gorunuyor ama bakalım 3de olabilir 23 de ne zaman gelirse
ben de çantamı hazırlamadım henüz aldığım pijama takımı buyuk geldi daha terziye verecem ondan sonra makinadan geçecek ütü vs..
hangi hasta bezini kullanacaksınız...
ben daha önce doğum yaptığım hastanede olacağı için bilgim var..süt gelmeyince mama kendileri veriyor
bebeği ise hemen yıkamak zaten sağlıklı değilmiş bebeğin vucudundaki yararlı bakteriler gidiyor sadece siliniyor..
hatta konuştuğum ebe göbek bağı düşünceye kadar sildiğini söylemişti..
Merhaba tatlım ben Sezeryan oldum spinal cok memnun kaldım tansiyon problemi vardı o yüzden erken oldu ama bebeğimde hiçbir sorun yok sütüm hemen geldi Rabb'imin mucizesi hemen geliyor ama tabi bol bol sıvı aş komposto iç bana cok fayda etti bide göğüsler cok sisinve ılık suyun altına giriyorum hemen sütüm akmaya başlıyor sabahları çay iç bide göğüs uçlarına sütünü sür oda koruyor öpüyorum hepiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah evlatlarımıza hayırlı dogum olurtebrikler bebeğine kavuşmuşsun.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.anlattın belki kaçırdım.sezaryen mi oldun?neden biraz erken geldi acaba bebeğin?
bu arada benim de 2. bebeğim 1 haziranda sezaryenle doğacak.sütüm hemen gelir mi diye endişe ediyorum.sen herhangi bir sıkıntı yaşadın mı? lansinoh kremi de 1 aydır kullanıyorum abarttım biraz :) ilk kızımın doğumunda da böyle yapmıştım ve emzirmede hiç sıkıntım olmadı.
umarım güzel bir lohusalık geçirirsin.tekrardan hayırlı uğurlu olsun.
Tatlim belimde agri olsa hic dusunmicem zaten dedigin gibi sanki acilma oluyomus gibi baski ve agri var. Bende bi dusa girim bakim.
bana yazmadın ama ben de fikir beyan edeyim günlerimiz aynı
ben haftaya pazartesi gidicem sir ağda için. 36+3 olmuş olucaz yani. eğer 40 haftayı doldurabilirsek 40. haftada bi daha giderim, bebeğim çok kalırsa göbüşümde diye.
Yaren kıızıım doğ artık bak teyzeler de seni bekliyorOf pofuduk ya dogur artik
Walla bunu duymak iyi geldi canım, normal doğumu çok istiyorum, Meryem ana eli otumu bile hazır ettim
Benimki 30 unda :) 1 haftadan az kaldı sabırsızlanıyorum :)
doğuma hazırlık gibi geldi bana , bazen bende de oluyor, oğlum sen sayfadakilere heveslenip de çok erken gelme diyorum, çünkü en küçükler bizimkiler
aynen benimki de ta kasığımda hıçkırıyodu Dr a gittiğimde hayır ters dedi, bizimki ayaklarıyla hıçkırıyo heralde :)
aman dur daha 1 ayı var bizimkilerin, 15 gün daha dayansın kuzucık en az :)
doğuma yakın bu belirtilerin geri döndüğünü okumuştum canım
canım süper yazmışsın, sende yetenek var, doğum hikayeni okurken ağlayacağıma eminim şimdiden :)) Allah kolaylıklar versin inş dönmüş olur da hiç gerek kalmaz sezeryana
ben de atlayım hemen:) yrn genitalağdaya gidiyorum, zaten bikaç sene önce lazer yaptırdığım için pek bişi yok, şimdi yaptırsam doğuma kadar çıkmaz çıkarsa da jiletlerim artık, aslında 2 hafta sonra ağda yaptırmayı istiyodum ama Dr alttan muayene yaparsa bu gidişimde :/ Kaş bıyık da aldırcam eyice çirkin Avrat oldum yaa :))
canım ben 2 hafta önce hazırladım :) çanta deil bavul :) rüyalarımda eşimi arayıp çabuk bavulu al gel doğuruyorum diyorum :)) demekki bavul hazır olsa da olmasa da bizim rüyalarımızın başrolü :)
istediğim markanın s bedeni yoktu mecburen m aldım..zaten üstü değil alt kısmı pijamanın ayak ucu uzun geldi onu kısaltacam..bu hastalıktan da bir yere gidesim yok çok tembelleştim..İyi yaa tek olmadığıma sevindimbu hafta içinde hazırlıcam ama Allah'ın izniyle bu arada pijama takımının bedeni neydi canım ben S-M beden istedim zaten geniş oluyor lohusa takımları.. ben 62 kiloyum şuan inşallah iyi olur bedeni
bende zaten fibromiyalji var..uzman dr. gitmedim zaten verilen ilaçlar belli kas gevşetici genelde veriyorlar kullanamayacağım için gitmedim..bana da boyun fıtığı gibi geliyor..zaten fibromiyalji hastalarının çoğunda boyun fıtığı var..kendimi bu sıralar çok kastım öksürükten dolayı ondan oldu bikiyorum strese hiç gelmyor bu hastalık..
şimdilik kas gevşetici hareketler yapıyorum ama doğuma kadar geçer mi bilmiyorum..
Ewde yalnizsan birilerini ara bence, bu kadar siddetli olmasi normal deil. Telas etme canim ama gecer diyede dusunmeCnm gidip gelme seklinde degil .surekli var agridan yuruyemiyorum . bir adim atiyorum ikinci adimi 30 sn sonraxancak atiyorum. afedersin kafasini seyimden cikaracak gibi baski var bacaklarim ayrik sekilde zorla wc ye gidip gelebiliyorum. Oturdugum yerde ne kalkabiliyorum ne uzanabiliyorum.
Yaren kıızıım doğ artık bak teyzeler de seni bekliyor
Bakalım teyzesi ben diyorum ona ama sözümü dinlemiyor yaramaz
istediğim markanın s bedeni yoktu mecburen m aldım..zaten üstü değil alt kısmı pijamanın ayak ucu uzun geldi onu kısaltacam..bu hastalıktan da bir yere gidesim yok çok tembelleştim..
Al bendende o kadar. Ewde biri warken caliskanligim tutuyo yalnizken tw karsisina gecip anca dizi izliyorum bu rahatligi cok arariz bebiskolarimz dogdugundaTembellikten ölücez heraldebende bu hafta içinde bebeğin kıyafetlerini yıkıycam dalin'in granül sabun tozunu aldım öneriler üzerine ve kendi kıyafetlerim içinde sipariş verdim netten onu bekliyorum sonra hemen yıkayıp çantaya koyucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?