- 15 Nisan 2015
- 1.611
- 1.227
- 53
- 34
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #44.141
Benim bi korkumda o, ewde acaba yalnizken mi sancim baslar ooy oy bi suru korkular korkularWalla bunu duymak iyi geldi canım, normal doğumu çok istiyorum, Meryem ana eli otumu bile hazır ettim
Benimki 30 unda :) 1 haftadan az kaldı sabırsızlanıyorum :)
doğuma hazırlık gibi geldi bana , bazen bende de oluyor, oğlum sen sayfadakilere heveslenip de çok erken gelme diyorum, çünkü en küçükler bizimkiler
aynen benimki de ta kasığımda hıçkırıyodu Dr a gittiğimde hayır ters dedi, bizimki ayaklarıyla hıçkırıyo heralde :)
aman dur daha 1 ayı var bizimkilerin, 15 gün daha dayansın kuzucık en az :)
doğuma yakın bu belirtilerin geri döndüğünü okumuştum canım
canım süper yazmışsın, sende yetenek var, doğum hikayeni okurken ağlayacağıma eminim şimdiden :)) Allah kolaylıklar versin inş dönmüş olur da hiç gerek kalmaz sezeryana
ben de atlayım hemen:) yrn genitalağdaya gidiyorum, zaten bikaç sene önce lazer yaptırdığım için pek bişi yok, şimdi yaptırsam doğuma kadar çıkmaz çıkarsa da jiletlerim artık, aslında 2 hafta sonra ağda yaptırmayı istiyodum ama Dr alttan muayene yaparsa bu gidişimde :/ Kaş bıyık da aldırcam eyice çirkin Avrat oldum yaa :))
canım ben 2 hafta önce hazırladım :) çanta deil bavul :) rüyalarımda eşimi arayıp çabuk bavulu al gel doğuruyorum diyorum :)) demekki bavul hazır olsa da olmasa da bizim rüyalarımızın başrolü :)
Al bendende o kadar. Ewde biri warken caliskanligim tutuyo yalnizken tw karsisina gecip anca dizi izliyorum bu rahatligi cok arariz bebiskolarimz dogdugundaBenim hersey hazir bebegiminkuler ama astim dolabinda. Benimkilerin uzerinde hala etiketi bile duruyo kesemedim bile, yarin halledim diyorum ama bakalim yine yatasim gelir kesin
aynen öyle canım. odaların die battaniye örmeye başladım.Allah imm zaman gecmiyo sanki kizlar sizede oylemi gunler azaldikca bi tuhaf oldum ben!!
size de geçmiş olsun..ben sıcak kompres yapıyorum ..masaj sürekli yapıyorum sıcak su kan dolaşımı sağlıyor ondan sonra yumuşatmak için zeytinyağı sürüyorum..aslında kas gevşetici olarak biberiye yağı ve kekik yağı iyi geliyor ama hamilelik var diye yapamıyorum..Ayy canım yaa hamilelikte olması kötü olmuşçünkü halamdan biliyorum bazen oturup ağrıdan ağlıyordu , soğuk kompres yapıyodu buzları poşete koyup ağrıyan yerlere tutuyordu öyle rahatlıyordu ve bide kremi sürerken masaj yapmak rahatlatıyordu allah şifanı verir inşallah
genelde pijamaların boyu uzun oluyor..satıcıya söyledim beğenmezsem geri değiştirerim diye etiketini çıkarmadan denedim uzun gelince ölçüsünü aldırdım..yarın inş. verecem terziye..boy 1.62 kilo da 64 olmuşum.Senin kilo ve boy nasıl canım ? benim ki olur inşallah olmazsa da dediğin gibi terziye vericez
olmaz mı canım , oluyor , hemde artık sık sık oluyor bende :)Heralde canım yaa , sende de oluyormu böyle vajinanda ağrı hemde yara gibi sızlıyor olmasıayy tırsmaya başladım vallahi dünden beri zaten rüyamda doğum yaptığımı görüyorum bilinçaltı işte , birde doğururmuşum şoooookk
oyyy sağlıkla gelsin Büşra kızımız kuzucum :)Benim kızımın adı Büşra olacak Allah'ın izniyle
hakkında en hayırlı olan neyse o olsun canım , sağlıkla kucağına almak nasip olsun ...Kızlar selam bayadır yazamadım araştırmalar yapıyordum.
Geçen hafta 38+0 dayken dr doğum kanalına girmemiş, istersen artık sezeryanı da düşün, zaten 3450gr bebek, 40 haftanın sonuna kadar 4ü geçecektir, biz ilk doğumlarda hazneye sıkışma olasılığından dolayı pek önermiyoruz dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm çünkü kendimi şartlamıştım, yapabilirdim inanıyordum, dışarıdaki çıtkırıldım görünüşümün aksine bu olayı becerebilirdim vs vs.
Birçok dr a ebeye hemşireye danıştım ki herkes aynı şeyi söyledi. Bebek sağlıklık geldikten sonra nasıl geldiğinin önemi yok, senin için daha zor olacak ama sezeryanın da artıları var dediler.
Epiduralı da genel anesteziyi de araştırdım, eşim de tarihlere baktı (hatta yükselen burcuna kadar), madem onun için yapabileceğimiz ilk iyilik bu olsun, ona güzel bir gün seçelim dedi. Fazla uzağa gitmemize gerek kalmadı. 4 hazirandan 40 haftam bitiyor, 4 haziranda karar kıldık, dr da öyle demişti zaten. DR uma çok güvenmeme rağmen, tercihimi devlet hastanesinden yana kullanacağım, maddi açıdan 1250 liranın cebimde kalması demek.. Maddi durumumuzun pek parlak olmadığı şu günlerde, belki de Allah bize böyle yardım ediyor diye bile düşündüm.. Bu hafta içinde devlet hastanesine de gidip gün konusunda konuşacağız.
Anestezi konusuna gelince, drların ağababası olan, taa beni doğurtmuş doktor, genel anestezinin benim için uygun olacağını söyledi, gebelikte bile tansiyonum 10'a 6 olduğu için, düşük tansiyon problemiminden dolayı. Ben ise epidurali düşünüyordum çünkü kollarıma alıp koklamak, ona ilk dokunanlardan olmak istiyordum. Uyanmam kendime gelmem zaman alabilirdi genel anestezide, kim bakacaktı evladıma o zman, beni arar mıydı, zaten koca dünyada yapayalnız hissedecekti belki kendini, sıcak korunaklı yerden ayrılacaktı ve bu dünya için henüz çok kırılgandı oğlum. Benim kendimde olmam gerekiyor, diye düşündüm.
Sonuç olarak 39u bekliyorum, son kontrolüm, eğer hala açıklık yoksa, bebeğim kanalda değilse, sezeryandan başka şansımız yok. Dilerim hepimiz için hayırlısı olur. Birbirimiz için dualarımızı esirgemeyelim.
oyyy :))Anamm adimi gorunce bi tuhaf oldum hala ruyada gibiyim dogum yaptigim gercegine alisamadim sanirim birde bu sayfalari okuyunca hala hamile saniyorum kendimi
doktor ne dedi , ne olmuş koluna canım ?arkadaşlar bir sorum olacaktı
doğuma az kala hastalık bırakmıyor peşimi
sağ kolumda ve kürek kemiğimde ağrı var kolumu hareket ettirdiğimde çok ağrıyor
sıcak su torbası koyuyorum ve zeytinyağıyla masaj yapıtırıyorum bir zararı olur mu acaba?
ağrı kesici ise çok içmek istemiyorum dr. bir de jel yazdı..
doğuma kadar geçmezse bebeği kucağıma nasıl alacam
bende geçen gece aynı oldum... o acıdan yürüyemedim , baskı hissinden , sanırım alıştırmaları yaşıyoruz canım..Kizlar baski hissinden ve agridan yuruyemiyorum. Aglayarak wc ye gidiyorum resmen . bebek cikacakmis gibi bir his var .nehir nilll benimki daha siddetli sanirim yuruyemiyorum kaskati kaldim koltukta . sinavim vardi bugun gidemedim yuruyemiyorum ki hic. Sanci boyle biseymibya doguruyomuyum
Bu yüzden kendimde normal dogurcak gücü bulamiyrmAynen... sagimdan soluma donene kadar boyle bi bacagimi tutup diğer tarafa atiyorum cok agriyor.
genelde pijamaların boyu uzun oluyor..satıcıya söyledim beğenmezsem geri değiştirerim diye etiketini çıkarmadan denedim uzun gelince ölçüsünü aldırdım..yarın inş. verecem terziye..boy 1.62 kilo da 64 olmuşum.
olmaz mı canım , oluyor , hemde artık sık sık oluyor bende :)
tırsma tırsma yavaştan alıştırma yapıyor ufaklık belli :)
Öyle oluyor canım gerçekten :) o yüzden iyiki varız hepimiz :))Böyle sizlerden duyunca daha rahatlıyorum , normalmiş diyorum kendi kendime daha az endişe duyuyorumöptük kızımla sizleri
37+0 kızımla ben
Sen yine biseylerle ugrasiyon bak bende o da yok ki canimaynen öyle canım. odaların die battaniye örmeye başladım.
oy canım sağ olasıın , top gibi bir göbüşüm var :)) görenler erkek sanıyor , seninki de öyle mi canım ? :)Amanın ne şirin bir göbüş , ve güzel bi anneMaşaAllah size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?