2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

Anlıyorum canım, ama istersek her şey yaparız. Bunu biz talep edicez, başka yolu yok. Bizim evimize marketten, kasaptan aldığımız tavuk girmez, Kafkas dağlarında yetişen, daha henüz yumurtlamamış piliçleri kestiririz.
Saymaya kalksam daha neler neler de. Demem o ki, bu bir tercihtir.
Kolay değil tabiki, ama kendim için çocuğum için yapmak zorundayım.

O pastorize sütü içmektense aç kalmayı tercih ederim. O tavuğu yemektense 3 adet hurma yerim ve inan ki, çok çok daha iyi beslenmiş olurum.

İnşallah bu bilinci her kes kazanır

Tercihten öte maddi olarak imkan gerektirir... Her açıdan...yaşadığın yerde öyle bir imkan olmalı en baştan, sonra durumun iyi olmalı...bunları ordan temin etmek için araban olmalı :)
Ve daha bir sürü şey... Bakma böyle konuştuğuma...sütumu alır yoğurtumu tereyağimi kendim yaparım...ama bu bir tercih meselesi değil bence...imkan meselesi canim :)

Merak ettim cnm hangi ildesin hangi hastane bnm doktorum cinsiyet konusunda henuz bisey solemedi haftaya ikili testimiz var orda goremezse senin gittigin doktora giderim :)

istanbul büyükçekmecede doktorum canım kendi muayenehanesi var 40 lira ücreti ikili testi de 90 a yaptırıcaz

Ben de 1,5 Yıldır evliyim ve başka bir ülkedeyim. Eşimle evlenmek için çok çabaladık 3 sene uğraştık bu yüzden ailemi arkadaşlarımı Ülkemi okulumu bile bıraktım. Tek Başıma bir yere gidemiyorum bilmiyorum. Hiç kimsem yok burda sadece eşimin ailesi.sanki yeni konuşmaya çalışan bi çocuk gibiyim. Bugüne kadar hiç zorlanmamıştım ama şu hamilelik yok mu? Memleketim gaziantep in yemeklerini canım çekiyo burda bulamıyorum en kötüsü çok hassas oldum hep babamı özlüyorum. Annemin kokusu geliyo. Kardeşlerimin sıcaklığını güvenini arıyorum. Tv izleyemiyorum izlediğim her aile tablosuna ağlıyorum. Ama geçecek bebeğim gelsin o bana her şeyi unutturacak...

bayanlar idrardan sonra yanma başladı şu 1 saattir sürekli de sıkışıkmışım gibi enfeksiyon mu kaptım acaba ya çok da dikkat ediyordum kii her sene olurum mutlaka çok üzüldüm şuann..
Ayağını sıcak tut bol su iç canım bende enfeksiyon var hem de çok fazlaymış.içimden gelmese de mecbur antibiyotik kullanıyorum.

istanbul büyükçekmecede doktorum canım kendi muayenehanesi var 40 lira ücreti ikili testi de 90 a yaptırıcaz
Anladim cnm bana baya uzakmis ama bu doktorum solemezse haftaya ikili testte yada 4.ayda belli olur felan derse merakima yenik duser senin gittigin doktora giderim bende cekmekoyde oturuyorum tam bi ucunda ben varim istanbulun bi ucunda sen

Siz nerde yasiyorsunuz cnm ben istanbulda yasiyorum bir arkadas cok guzel demis imkan meselesi diye katiliyorum. Simdi mesala yavrunu istedigin sekilde yediriyosun ne guzel .emin ol belli bir yastan sonra fast food ta yicek kolada iccek ..dondurmada yiycek cikolata yiycek ve bu da yine o begenmedigimiz sutleurden yapiliyor eyerki ekmeginden tut meyvene sebzene giysine kadar organik yyaşıyorsanız helal olsun size.ben kocami yan markete ekmek almaya yollayamiyom kafkas dagina nasil gitsin cnm .bizde isteriz hetseyin dogalini yemek imkan yok malesef

SirriEyvan arkadasima sonuna kadar katılıyorum. Birde is tavukla sutle bitmiyor ki. Evet bende sut ve yogurt konusunda aynen sizler gibiyim. Hamile oldugumu ogrendigimden beri de tavuk agzima sokmuyorum guvenmedigim icin. Peki sebze ve meyveleri nasil yapiyorsun kendin mi yetistiriyosun canim. Cunku onlardan da hic emin olamayiz yetistirilme asamasini gozlemlemedigimiz surece.Peki hic hazir gida tuketmiyomusunuz. Hic mi marketten bsey almiyosunuz. Bunlari merak ettim canim.

Herkes organik beslenmek ister. Ben sütün tazesini her hafta aliyorum.Ama hamilelikte zararli çiğ süt diye biliyorum.Ne kadar kaynarsa kaynasin.icindeki zararli bakteriler şoklama yöntemiyle yok ediliyo sadece. Bizde de şok makinesi yok haliyle. Tabi ki pastörize süt süper bisey degil. Yogurdumu kendim yaparim çiğ sütten. Ara sira organik yumurtada bulabiliyorum. Ama tavugun organik olanini bulamiyorum. Meyve sebze desen hepsi hormonlu. Anca kendi buyuk bahcen olucak , kendin ekiceksin, dogal olsun. Gerci ben tanidik vasitasiyla ara sira sebze meyve de alabiliyorum. Ama o imkani hic olmayanlarda var.

Bende Hamilelik öncesi de sağlıklı beslenmeye çalışıyrum ama ne kadar dikkat etmeye çalışşam da imkanım yettiği kadar inkan olayına kesinlikle katılıyourm.

Kızlar avrupa yakasında oturan arkadaşlar kağıt hane de organik pazar oluyormuş kayınvalidemer tavuğu ordan alıyor altın gibi suyu oluyor tavuğun

Ben de önceleri bilgisizlikten hep yapamam, edemem diyordum ama yavaş yavaş okudukça bilinçleniyorsunuz emin olun. Şuan sizi anlıyorum zor geliyor ama inanın yolu var.
Ben Aidin Salih'in kitabını okuyorum hayatımı en çok ona göre düzenliyorum. Aynı şekilde bir az Canan Karatay ve Ahmet Aydın kitaplarını da aldım okuyorum, uygulamaya çalışıyorum.

TSH hormonlarımın düştüğünü gören doktor bile şaşırdı, hormon ilaçları içmeden bunu Allah'ın izniyle başardım. Diyorum ya, 7,5 yaşında kızım var, doğduğu günden beri aşılarını bile yaptırmadım. TC de zorunlu bu, mahkeme bile açılıyor size diyorum ya, delilik gibi geliyor ama seçimler. Ben böyle inanıyorum.

Açlık oruçları yaptım, ekmek yemiyorum, şeker yemiyorum. Ben açlığı tercih ediyorum çoğu zaman. (1 aydır aşermelerim var onları saymıyorum)

Ben de istanbulda yaşıyorum, insanlar garip karşılıyor, alışılmadık hayat seçtiğinizde. Çoğunluğa uymuyorum belki ondan. 3 ay önce hacamat yaptırdığımda kadın şaşırmıştı, bu nasıl bir kan diye. Senelerdir bu işi yapıyorum dedi, 2. Kişisiniz böyle temiz kana sahip. Nasıl beslendiğimi sordu, doğal besleniyorum ben.

Bu aileden gelme bir şey, babam bizi böyle alıştırdı. Kendimiz balığımızı yakalar, yumurtalarını çıkarır hemen pişirir yerdir. Kışın dudaklarımız morarana kadar babam denizde yüzdürürdü bizi.

Kaç aydır çiğ besleniyorum, spor yapıyorum. Doktoruma dedim ben bırakamam sporu, tmm dedi, ben 1 aylık hamileyken bile tae bo yapıyordum.

Özür dilerim kızlar çok uzattım, ben sadece okuyun derim öneririm bu doktorların kitaplarını alın mutlaka kitaplığınızda bulunsun. Benim hayatım değişti, bir çok hastalığı yendim beslenmeyle ve hayatımı değiştirerek. Zor ama yapılabilir. Çevremi, arkadaşlarımı hep buna teşvik ediyorum.

ınsallah canım hayırlısıyla b bebeklerımızı alalım da kucagımıza her sey daha da guzel olacak.Yemeklerden hıc konusma bu hamılelıkte canım o kadar kendı ulkemın yemeklerını ya da bı meyvesını ıstıyor Istanbulda marketten tut pazarlara kadar hıc bı yerde bulamıyorum .Ama esım yanımda ,bı de skypla aılem yanımda ıdare edıyoruz ıste

Mesele imkan değil sadece, gün içinde 3 hurma yetiyor insana. Ben bunu denedim, bu yolu seçtim. Rasulullah s.a.w bize örnektir, günde 6 öğün yeyin, çeşit çeşit yeyin. Hastalıkların sebebi işte bu.
Günde 1 en fazla 2 öğün beslendim, tek çeşit yemek yedim.
Salata bir çeşittir, çorba 1 çeşittir. Neyse, yani bu uzun konu.
Sünnete uygun yaşadım benim tercihim, bu kadar basit aslında. Özümüze dönersek hayat daha güzel

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…