- 10 Nisan 2013
- 361
- 333
- 83
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #4.741
Ben düşmanca yaklaşıyorsunuz demedimki.
Canım aynı şekilde ben de suçlayıcı konuşmam, ne haddime. Sadece bir arkadaş pastörize sütü, uht sütü neredeyse kutsal göstermesi beni şaşırttı. Beynini ve vicdanını satmış doktorların düşüncesi benim için önemli değil, sırf bu yüzden sağlıksız bir şeyin sağlıklı gösterilmeye çalışılmasına şaşırdım.
Umarım kimseyi kırmamışımdır, incitmemişimdir. Eğer öyle algılandıysam da özür dilerim arkadaşlar. Sevgiler
Sunnete uygun yaşamak apayrı arkadaşım... Yani o konuyla imkan meselesi olan organik beslenmek çok farklı... İkisi karistirilmamali..Mesele imkan değil sadece, gün içinde 3 hurma yetiyor insana. Ben bunu denedim, bu yolu seçtim. Rasulullah s.a.w bize örnektir, günde 6 öğün yeyin, çeşit çeşit yeyin. Hastalıkların sebebi işte bu.
Günde 1 en fazla 2 öğün beslendim, tek çeşit yemek yedim.
Salata bir çeşittir, çorba 1 çeşittir. Neyse, yani bu uzun konu.
Sünnete uygun yaşadım benim tercihim, bu kadar basit aslında. Özümüze dönersek hayat daha güzel
Canim çok sert yazıyorsun...sana burda hiç kimse antipatik yaklaşmadi.. herkes artık bu konuda bilinçli..azcik okuyan tv izleyen insanlar yani...senin imkanin varsa organik beslenmek için müthiş güzel... Kullan sonuna kadar... Benim de var imkanım..kayinvalidem köyde oturuyor bahçeleri var..inekleri... Ama ya olmayanlar... Bir organik tavuğun fiyatı belli.. sen böyle yazdıkca onlar üzülür bu çok normal.. sanki onlar bilmiyorlar bilerek çocuklarını ZEHİRLİYORLAR, tavsiyem bu kadar sert yaklaşma..Beslenmeyle ilgili yazmayacağım, alışılmışın, dayatılmışın dışına çıkınca herkes garip karşılıyor, antipatik geliyor. Ben sadece dua ediyorum, inşallah öncelikle kendimiz için bir adım atarız, çocuklarınıza örnek oluruz.
Ohhhh mis yillar oldu köye gitmeyeli babamla r izmir merkezde yaşıyor koye onlar da gitmiyo.havasi bir başka suyu başka. ..inşallah yaza dogru bir arsamiz var Çanakkale de oraya yazlik yapmak istiyoruz bizde ufak bir tarla yapicaz en azindan yilin uc ayi organik yaşarız; )bulantilar geçer artik az kaldiNeyse :)
Ben köye gittim 2 günlüğüne mide bulantim gitti... Bitti galiba dedim şehre geri döndük hemen başladı bulantılar...hehe , mis gibi hava iyu geldi galiba... Ne yapalım az kaldı inşaAllah :)
Evet canim bambaska... Ben evlenince köy hayatıni tattım...eşim çok şanslı çocukluğundan beri organik her yönden :)Ohhhh mis yillar oldu köye gitmeyeli babamla r izmir merkezde yaşıyor koye onlar da gitmiyo.havasi bir başka suyu başka. ..inşallah yaza dogru bir arsamiz var Çanakkale de oraya yazlik yapmak istiyoruz bizde ufak bir tarla yapicaz en azindan yilin uc ayi organik yaşarız; )bulantilar geçer artik az kaldi
merhaba anneler benim bulantım geçti gibi bir şey ama acayip yorgun ve uykusuzum günlerce yatırsalar yatarım valla cumartesi hala işteyim eve gidip hemen yatasım var peki siz bu yorgunluk için ekstradan bir şeyler yiyip içiyormusunuz bilgi verirseniz çok sevinirim...
canım hayırlı olsun benim 12 gelse de gitsem ama doktor değişiyor diye umutlanmayalım diye söylemeyecek galiba 16. hafta yı bekleyecez ..%70 olmakla beraber doktorun deyimi ile prenses annesi oluyorum hep erkek hissetmiştim ama minik nergiz önce gelmek istedi demek
Oyyy kurban oluruuumm... Prendesi yerim...maaşAllah barekAllah tatlim benim...sağlıklı, hayırlı evlarolsun%70 olmakla beraber doktorun deyimi ile prenses annesi oluyorum hep erkek hissetmiştim ama minik nergiz önce gelmek istedi demek
%70 olmakla beraber doktorun deyimi ile prenses annesi oluyorum hep erkek hissetmiştim ama minik nergiz önce gelmek istedi demek
senin secimin ve hayatın tabi ki canım imkan olsa da hepimiz o kitaplardaki gibi kusursuz yaşayabilsek... sen 3 hurmayla durursun da bebeğine yazık. çocuklarını da tek tip besinle besleyemezsin. onlar senin gibi yetişkin değiller ki: )) arkadaşlar, düşman mıyım size. Uht süt içmişsiniz ve ya marketten tavuk almışsınız, umurumda olmaması lazım değil mi?! Ben hayırlı bir şey konuştum ve Rasulullah s.a.w dan örnek verdim ve bu benim tercihim dedim.
Herkes kendi yolu seçer ve yaşar.
Benden bu kadar, bilinçlenmek isteyenler Aidin Salih okuyabilirler. Başka kitaplar da öneririm de Türkçe tercümesi yok. Rusca ve ingiliZce genelde.
Bir arkadaş sebze, meyveyi sordu, kendi bahçemiz var, çiftliğimiz var. Domatesi bile annem babam eker..
Ben herkes özüne dönecek, Ekip biçecek demedim dikkat ederseniz. Lütfen anlamak istediğimiz gibi anlamayalım, ben açlık daha hayırlıdır dedim. O uht sütü içmektense, o yumurtaları yemektense 3 hurma yeyip bütün gün aç durmak bana daha güzel geliyor, ben kendimi daha huzurlu ve sağlıklı hissediyorum. Bu benim seçimim, benim hayatım.
canim banada doktorum cig sut icme dedi cig et cig yumurta falan da var. sutte yada peynirden falan gecebilecek hayvan hastaliklarini onleyebilmek icin ornegin burusella gibi . ben doktorumun tavsiyelerine uyuyorum ve de guveniyorumNormalde zararli demiyorum ben, hamilelikte zararli diye biliyorum çiğ süt ve çig sütten yapilan ürünler. Ben de size buldugum yazilari kopyalamak isterdim ama telden cok zor. Ben zaten her hafta aliyorum diye belirttim ama kendim kullanmiyorum , kizima iciriyorum. Taze sütle yapilan ürünlerin tadi hazir olanlarin hicbirinde tabi ki bulunmaz. Sizin üslubunuz biraz saçma. Burda herkes hamile ve her doktordan farkli düsünceler geliyo. Bilmem farkinda misiniz. Ben çiğ süt kullandim bana zarari oldu, doktorumla da gorustum.
Tebrikler canim,allahim prensesini eline almayi nasip etsin ins.darisi bizlerin basina:)%70 olmakla beraber doktorun deyimi ile prenses annesi oluyorum hep erkek hissetmiştim ama minik nergiz önce gelmek istedi demek
aaayy rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım..bende çok merak ediyorum ama benim daha 3 haftam var öğrenmek için ..cinsiyetler belli olmaya başladı çok heyecanlı yaa%70 olmakla beraber doktorun deyimi ile prenses annesi oluyorum hep erkek hissetmiştim ama minik nergiz önce gelmek istedi demek
Canım benimde bugün ve yarın sabah 9-akşam 5 arası eğitimim var. Bende 7 haftalık olana kadar aşırı yorgunluk hissediyordum. Doktoruma şikayetimi söylemeden zaten vitamin hapı verdi. Bana iyi geldi canım.merhaba anneler benim bulantım geçti gibi bir şey ama acayip yorgun ve uykusuzum günlerce yatırsalar yatarım valla cumartesi hala işteyim eve gidip hemen yatasım var peki siz bu yorgunluk için ekstradan bir şeyler yiyip içiyormusunuz bilgi verirseniz çok sevinirim...
Gözün aydın canım. Ne güzel öğrenmişsin cinsiyetini%70 olmakla beraber doktorun deyimi ile prenses annesi oluyorum hep erkek hissetmiştim ama minik nergiz önce gelmek istedi demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?