2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ben de şeker kullanmam, ekmek çok nadir yerim. Hamile kalmadan önce her gün 1 saat yürürdüm. Gazli içecek cok canim isterse icerim. O da azicik. Ama organik urunu bulsam hep organik alirim zaten.Organik beslenme konusu imkan meselesi ama saglikli beslenme tercih meselesi . Yani vücuduma zarar veren yiyecekleri bilerek yiyosam bu zaten tercih meselesidir. Ilk bebegime hamile kalmadan once seker de kullanirdim ekmekte yerdim. Abur cubur da cok yerdim. Ama o zaman ki kan degerlerimle simdi arasinda cok fark var. O zamanlar kan ilacina ihtiyacim vardi. Simdi kan degerlerim gayet iyi oldugu icin kan ilaci falan da vermedi doktor. Her semtte organik pazar olsa eminim ki insanlar organik beslenmek ister.

Doğal sütün zararlı olduğunu yazıyorsunuz, eminim burda herkes sizin yazdığınız bu cümleyi ciddiye almaz, çünkü akıl var mantık var.

Beslenmeyle ilgili yazmayacağım, alışılmışın, dayatılmışın dışına çıkınca herkes garip karşılıyor, antipatik geliyor. Ben sadece dua ediyorum, inşallah öncelikle kendimiz için bir adım atarız, çocuklarınıza örnek oluruz.

Doğal sütün zararlı olduğunu yazıyorsunuz, eminim burda herkes sizin yazdığınız bu cümleyi ciddiye almaz, çünkü akıl var mantık var.

Normalde zararli demiyorum ben, hamilelikte zararli diye biliyorum çiğ süt ve çig sütten yapilan ürünler. Ben de size buldugum yazilari kopyalamak isterdim ama telden cok zor. Ben zaten her hafta aliyorum diye belirttim ama kendim kullanmiyorum , kizima iciriyorum. Taze sütle yapilan ürünlerin tadi hazir olanlarin hicbirinde tabi ki bulunmaz. Sizin üslubunuz biraz saçma. Burda herkes hamile ve her doktordan farkli düsünceler geliyo. Bilmem farkinda misiniz. Ben çiğ süt kullandim bana zarari oldu, doktorumla da gorustum.

Ya kızlar bukadar ayrıntılı düşünmeyin yaherşeyden yiyin orgnikmiş durumu olmıynlar ne yapsın bukadar üstüne düşerseniz herşeyin valla allah korusun herşey olabilir benim üçüncü gebeliğim allaha şükür ikisinde herşeyi yedim dışardanda çok yedim hazır gıdalarda çok yedim allaha şükür bişeyleri yok obezde deiller bukadar takılmayın tavsiyem yeni hamileler stres yapabilirler

Cok sukur bende cok saglikliyimdir. Hic hasta oldugumu bilmem. Spor yaparim. Mutlaka yururum. Hamileliktede devam ettim ayni senin gibi. Elimden geldigi kadar organik beslenirim. Yogurdu mayalarim. Seker tuz yoktur hayatimda. Amaaaaa sebze meyveyi napiyorsun onu merak ettim arkadasim. Benim iste hamilelik doneminde en cok canimi sikan konu bu. Sende sirf dogal besleniyorum dedigin icin ne yaptigini merak ettim.kendinmi yetistiriyosun herseyini?

Ama arkadas oyle bi yaziyo ki, sanki insanlar isteyerek hormonlu gidalar aliyo.Bi arkadas kagithanede tavuk var demis organik mesela. Ben İstanbulun taaaa bi ucundayim
Avrupa yakasindayim ama oraya gitmem 3 saat sürer otobüsle. Arabam da yok. O zaman bu tercih degil imkan meselesi oluyo. Kim zararli beslenmek ister ? Hic kimse. Insanin imkani neye yeterse onu alir. Siz organik beslenmiyosunuz bu bilincsizlikten demek ne kadar sacma.

Aynen canim bana da doktorum soylemisti ne kadar kaynatirsan kaynat gene de pastorize demisti. Tabi ki hamilelikte seninde dedigin gibi.

: )) arkadaşlar, düşman mıyım size. Uht süt içmişsiniz ve ya marketten tavuk almışsınız, umurumda olmaması lazım değil mi?! Ben hayırlı bir şey konuştum ve Rasulullah s.a.w dan örnek verdim ve bu benim tercihim dedim.

Herkes kendi yolu seçer ve yaşar.
Benden bu kadar, bilinçlenmek isteyenler Aidin Salih okuyabilirler. Başka kitaplar da öneririm de Türkçe tercümesi yok. Rusca ve ingiliZce genelde.

Bir arkadaş sebze, meyveyi sordu, kendi bahçemiz var, çiftliğimiz var. Domatesi bile annem babam eker..

Ben herkes özüne dönecek, Ekip biçecek demedim dikkat ederseniz. Lütfen anlamak istediğimiz gibi anlamayalım, ben açlık daha hayırlıdır dedim. O uht sütü içmektense, o yumurtaları yemektense 3 hurma yeyip bütün gün aç durmak bana daha güzel geliyor, ben kendimi daha huzurlu ve sağlıklı hissediyorum. Bu benim seçimim, benim hayatım.

Herkesin kendi yasami herkes kendi icin en iyi olani yapmaya calisiyor.tabi organik diye aldigimiz urunler gercekte ne kadar organik onuda bilemeyiz.tarlan olcak onu ekicen inegin olcak ondan sutunu sagacaksin tavugunu besliycen hergun tazecik yumurta yiyeceksin o zaman gönül rahatligiyla derim dogal yaşıyor um.yoksa allahin susami bile cinden geliyor ve sagliksiz yani dogal yasamak zor ve masrafli vede dogal diyeaaldigimiz seyler ne kadar dogal.cok unlu birvaktar markasi var sözde dogal ürün satıyor gel gorki merdiven alti uretim yapiyor insanlara dogal diye kaldırıyor. Yani zor canlarim kendi tarlan inegin olmadan.kendi gorusum ben yapamıyorum yapanada helal olsun kullandığınız sampuan krem deterjan çamaşır suyu hersey sagliksiz

Söylediklerinin %50 si veya %100 ü doğru olsun farketmez. Sorun insanlara dogru yolu gösterirken yanlis kelimeler seçmen. Tercih meselesi demesen konu bu kadar uzamazdi. Ne güzel ekip bicecek kadar imkana sahipsiniz. Ben de biliyorum o bahcedeki domatesin, biberin ne kadar güzel koktugunu. Ama bizim ekip bicecek bi tarlamiz yok. O zaman tercih meselesi olmadigini , imkanlarla alakali oldugunu anlamaniz gerekli.

Evet cnm dedimya imkanin vaar maşallah .

Mrb kızlar, bgn sabah bulantı hapımı içmeme rağmen çok bulantım var, kuru kuru öğürüyorum o da beni çok halsiz birakıyor. Raporum da bitti, ptesi iş başı. Bu halde nası gitcem bilmiyorum ama evde de çok sıkıldım kendimi dinlemekten (

Ne guzel canim ciftliginiz8n olmasi. Iste herkes ayni imkana sahip degil. Yani bu bir tercih meselesi degil. Tamamen imkan meselesi. Bizler tabi ki de dusmanca yaklasmiyoruz. Zaten ne haddime seni tanimamda bilmem de. Sen ilk mesajinda ve sonraki mesajlarindan birinde bana birqz suclayici konusmussun gibi geldi. Dogal beslenmemek hivkimsenin tercihi olamaz cunku burda.

Kızlar sizde kıpırdamalar oluyomu yoksa gazmı çözemedim

Gazdir o daha cok erken hissetmek icin. Yani minik oldugu icin hissedilmez. Ama ben ilk bebegimde 12 haftadan itibaren cok minik hareketler hissediyodum. Doktora söyledim, zayif oldugun icin derin incedir ,o yüzden hissediyosundur demisti.

Ben düşmanca yaklaşıyorsunuz demedimki.
Canım aynı şekilde ben de suçlayıcı konuşmam, ne haddime. Sadece bir arkadaş pastörize sütü, uht sütü neredeyse kutsal göstermesi beni şaşırttı. Beynini ve vicdanını satmış doktorların düşüncesi benim için önemli değil, sırf bu yüzden sağlıksız bir şeyin sağlıklı gösterilmeye çalışılmasına şaşırdım.

Umarım kimseyi kırmamışımdır, incitmemişimdir. Eğer öyle algılandıysam da özür dilerim arkadaşlar. Sevgiler

Bende bulanti hapi iciyorum ama hic faydasi olmuyo. Sadece gecen gün kanamam olunca hastanede yattim. O zaman serumum icine mide bulantisi icin ilac enjekte ettiler. 2 gün serum verdiler. O günlerde hic kusmadim, midem de bulanmadi. Kanamam olmadan once doktora surekli kustugumu soyledigimde yatis yapalim o zaman demisti ama ilac istedim o gun. Kizim okula gidiyo ve onu okuldan alicak kimsem yoktu. Bugun yine basladi kusmam. Boyle devam ederse tekrar serum vericekler. Bakalim ne olucak. Kizima hamileyken de 9 ay kusmustum. Insallah erken biter bulantilarimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…