2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

Allah analı babalı büyütsün canım , gözün aydın maşaAllah prensese Sana da çok geçmiş olsun

Vee gelelim bizim doğuma. Geldiğimde yine 2-3 cm açıklığım vardı. Doktorum suni sancı başlamayı uygun gördü.ve başladık. İlk başta çok sancı hissetmedim ama sancım vardı. Şöyle de bir salaklık farkettik meğerse benim sancılarım nstde çıkmıyormuş. Ben sancıdan kıvranırken bile 20lerde çıkıyordu.
Benim doğumum biraz zorlu geçti. Suni sancı olduğundan mıdır bilmiyorum ama sancılarım çok şiddetliydi. Ve yanlış nefes aldığımdan dolayı kendime eziyet ettim biraz. Az daha fenalık geçiriyordum ellerim yuzum ayaklarım uyuşmaya başlamıştı. Ebeler kendine gel dedi durttu durdu beni fakat epey oksijensiz kaldım. Ondan sonra daha dikkat etttim nefesime ve kısa sure sonra kızım geldi...
Az kala yatakta doğuruyordum. Bağırıyorum bağırıyorum kimse gelmiyor ıkınmam geliyor... Annem fenalık geçirecekti az kala. Doğuma gittik 2-3 ıkınmasa hemen geldi kızım. Büyük bebek olduğundan yırtık oldu epizyo yapmadılar ama epey dikişim var kaç tane bilmiyorum da. Şu an sadece dikişlerim biraz sızlıyor o kadar başka Bi derdim yok şukur.

Benim tavsiyem kendi sancınızı bekleyebilirseniz bekleyin. Herşeyin doğalı iyidir.
Sancılarınız sıklaşınca kendinize hakim olmaya çalışın. Ben malesef olamadım ve tüm enerjimi boşa harcadım.
Sancı dönemi biraz zor geçiyor ama doğum çok kolay canlarım. Ve çok güzel bir duygu bu.henüz tam farkına varamasam da... :)
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin :)

hayırlı olsun..sezaryan mı oldun..kaçıncu haftada oldun
mamayı sakın biberonla vermeyinyoksa memeyi almaz olur..
benmde sütüm gelmemişti..stress sütü etkiliyor...inatla siz memeyi vermeye devam edin.
büyüklere laf dinletmek zor maalesef..

nst de sancı kaç olması gerekiyor...ben de yarın girecem bakalım sancı gözükürse sezaryana alacak hemen..

Bu akşam saat 17:55 de oğlumu kucağıma aldım.

Gece 3:30 da nişan geldi, 12:00 de hastaneye gittiğimde 3 cm açıklık vardı. 16:30 da epidural yapıldı. 17:55 de bebişim kucağımdaydı. Epizyotomi de yapıldı ama kaç dikiş atıldı bilmiyorum.

Bebeğim odaya geçtikten itibaren durmadan emdi, taaa gece 2 ye kadar meme ağzındaydı, kendi yatağına koyduğum an ağladı, memeyi görünce sustu. Sonunda hemşireler yıkamayı önerdiler, aslında 12 saat bebek yıkanmaz, bizimki 8. Saatte yıkanmış oldu.oldu mecburen. Yıkadıktan sonra hemen uyudu gerçekten. Şimdi hala uyuyor.

Bu arada 3400 gr ve 53 cm. Ultrason ölçümü ile birebir tuttu sayılır.

Ne güzel ya maşallah.ohh misler gibi arrık bebişin yanında canım.

geçmiş olsun güle güle büyütün.allahım sağlıklı mutlu yıllar versin.

Hadi hayırlı olsun, Kurtulmuşsun. Günlerimiz aynıydı seninle, doğumları da aynı gün oldu galiba. Ben de çok ağrı çektim, uzun sürmedi, 5 saat kadar ama hastaneyi inlettim, o derece. Herkesin böyle olmaz tabi, kendimden çok emindim ama valla türk filmlerindeki doğum sahnelerini aratmadı. Neyse bitti çok şükür, bebekler sağlıklı olsun da, herşeye katlanılır.

Sezeryanlarin zorunlumuydu canim benimde bobrek buyumesi nedeniyle ile sezeryan yoku gozukuyo gibi ama korkuyorum genel nasildi bilgilendirirmisin

Sezeryanlarin zorunlumuydu canim benimde bobrek buyumesi nedeniyle ile sezeryan yoku gozukuyo gibi ama korkuyorum genel nasildi bilgilendirirmisin

Cnm apinal oldum.ilk gunum agriliydi. Oda dikis agrisi bas agrisi fln olmadi. Ikinci sabah tempolu yuruyebilecek kadar ayaktaydim dusun. Sukurki beklediğim gibiydi. Ha tabiki canindan bi can çıkıyor tabik biraz agri normal. Okadarina da katlaniyor insan

Bi de unutmadan. Ilk sabah uyandigimda agrim coknoldu. Tabi saatlerce sabit yatinca. O da hemen agri kesici iste bisey kalmiyor. Ben uzandihimda probelm. Gun boyu yurusem eskisinden tas gibiyim masallaaahhhhh:)

Kizlarrrr gunaydin.

Annelik.insani.çıldırtan bk duyguymus su an baska sey aklin ucundan gecmiyorrr gunde 4 defa yarimsar saat goruygörügörüyorum ama doyamiyorum minigimeeeee. O yukarda ben asagdaki odada cok özlüyorum. . insalllaahh bu küvöz olayi biter bugun yoksa bnde hastanede kalmaya devam edeceğim onun icin.

Hep agliyormus ben yokken, ben zkucagma aldigimda hemen uyuyakaliyor anlamadim bu isiiii. Ememiyor bi iki hareket yapip uyuyakaliyor...... sütüm de daha yok cok uzuyor bu beni....

o ölçümler yok mu... insanı bunalımdan bunalıma sürüklüyor.. 3 gün arayla 250 gr fark çıktı benim bebeğimde. 3 günde 250 gr almış olamayacağına göre doktorun milimetrik hatası bebeğin zayıf veya kilolu oldugunu söylüyo.. bacak boyu (FL) de daha kısa çıktı 3 gün önceye göre.. bu da mümkün değil. yani doktorların ölçümleri her zaman doğru olmuyor. çok takılmamak gerekli.

solunum sadece kiloyla alakalı olmuyo canım. bazen 4 kiloluk çocuklar bile yenidoğan yoğunbakıma yatabiliyor. ben bi ihtimal diye düşünüyorum.
Canm haklisin. Benim bebeimi 3kg uzerinde bekliyorduk. 2760gr. Dogdu. Ve iki bucuk olmasina rağmen su an solunum sikintisi var. Hatta kuvözde 3kg uzerinde 40. Haftada dogmus ama solunum sikintisindan bi aydir aglamamis bebek var. Allah bize yasatmasin tabiki amaa var boyleleri de.

Arkadaşlar sizin ve bebeğinizin sağlığı iyi olduğu müddetçe sezeryan bile olacak olsanız doğumun kendiliğinden başlamasını bekleyin mutlaka.yapılan bir araştırmada bebeğin akciğer gelişiminden tutun bağırsak florasına anemiye kadar arada ciddi fark olabiliyormuş.annenin sütünün gelmesini psikolojik faktörleri saymıyorum bile...şunu da unutmayın doğum 38-42haftalar arasında normal kabul ediliyor.lütfen sabırsızlıklarımız yüzünden planlı sezeryan yapmayalım.bu kadar bekledik varsın 1 2hafta daha bekleyelim.Rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah :)

Ayy cnmya.... bn neden hic hissetmedim hatta cok rahat diorum....igne acisi yasamadim. Spinaldi bnmki senin epiduralmi

Bnm de sutum yok..... ins humana still ise yararrr ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…