- 16 Aralık 2014
- 1.146
- 1.065
- 133
- 31
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #48.001
Ben yazdım mı hatırlamıyorum kızlar doğum yaptım saat 10.49 da 50 cm 3430 kızım oldu daha uyumadı sütüm gelmiyo annem zorla mama veriyo ben bu ağrıyla emzirmeye çalışıyorum yanınıza gelecek insan sizi dinlemeli bence ben deliriyorum.
hayırlı olsun..sezaryan mı oldun..kaçıncu haftada oldunBen yazdım mı hatırlamıyorum kızlar doğum yaptım saat 10.49 da 50 cm 3430 kızım oldu daha uyumadı sütüm gelmiyo annem zorla mama veriyo ben bu ağrıyla emzirmeye çalışıyorum yanınıza gelecek insan sizi dinlemeli bence ben deliriyorum.
Ne güzel ya maşallah.ohh misler gibi arrık bebişin yanında canım.Vee gelelim bizim doğuma. Geldiğimde yine 2-3 cm açıklığım vardı. Doktorum suni sancı başlamayı uygun gördü.ve başladık. İlk başta çok sancı hissetmedim ama sancım vardı. Şöyle de bir salaklık farkettik meğerse benim sancılarım nstde çıkmıyormuş. Ben sancıdan kıvranırken bile 20lerde çıkıyordu.
Benim doğumum biraz zorlu geçti. Suni sancı olduğundan mıdır bilmiyorum ama sancılarım çok şiddetliydi. Ve yanlış nefes aldığımdan dolayı kendime eziyet ettim biraz. Az daha fenalık geçiriyordum ellerim yuzum ayaklarım uyuşmaya başlamıştı. Ebeler kendine gel dedi durttu durdu beni fakat epey oksijensiz kaldım. Ondan sonra daha dikkat etttim nefesime ve kısa sure sonra kızım geldi...
Az kala yatakta doğuruyordum. Bağırıyorum bağırıyorum kimse gelmiyor ıkınmam geliyor... Annem fenalık geçirecekti az kala. Doğuma gittik 2-3 ıkınmasa hemen geldi kızım. Büyük bebek olduğundan yırtık oldu epizyo yapmadılar ama epey dikişim var kaç tane bilmiyorum da. Şu an sadece dikişlerim biraz sızlıyor o kadar başka Bi derdim yok şukur.
Benim tavsiyem kendi sancınızı bekleyebilirseniz bekleyin. Herşeyin doğalı iyidir.
Sancılarınız sıklaşınca kendinize hakim olmaya çalışın. Ben malesef olamadım ve tüm enerjimi boşa harcadım.
Sancı dönemi biraz zor geçiyor ama doğum çok kolay canlarım. Ve çok güzel bir duygu bu.henüz tam farkına varamasam da... :)
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin :)
Bu akşam saat 17:55 de oğlumu kucağıma aldım.
Gece 3:30 da nişan geldi, 12:00 de hastaneye gittiğimde 3 cm açıklık vardı. 16:30 da epidural yapıldı. 17:55 de bebişim kucağımdaydı. Epizyotomi de yapıldı ama kaç dikiş atıldı bilmiyorum.
Bebeğim odaya geçtikten itibaren durmadan emdi, taaa gece 2 ye kadar meme ağzındaydı, kendi yatağına koyduğum an ağladı, memeyi görünce sustu. Sonunda hemşireler yıkamayı önerdiler, aslında 12 saat bebek yıkanmaz, bizimki 8. Saatte yıkanmış oldu.oldu mecburen. Yıkadıktan sonra hemen uyudu gerçekten. Şimdi hala uyuyor.
Bu arada 3400 gr ve 53 cm. Ultrason ölçümü ile birebir tuttu sayılır.
Vee gelelim bizim doğuma. Geldiğimde yine 2-3 cm açıklığım vardı. Doktorum suni sancı başlamayı uygun gördü.ve başladık. İlk başta çok sancı hissetmedim ama sancım vardı. Şöyle de bir salaklık farkettik meğerse benim sancılarım nstde çıkmıyormuş. Ben sancıdan kıvranırken bile 20lerde çıkıyordu.
Benim doğumum biraz zorlu geçti. Suni sancı olduğundan mıdır bilmiyorum ama sancılarım çok şiddetliydi. Ve yanlış nefes aldığımdan dolayı kendime eziyet ettim biraz. Az daha fenalık geçiriyordum ellerim yuzum ayaklarım uyuşmaya başlamıştı. Ebeler kendine gel dedi durttu durdu beni fakat epey oksijensiz kaldım. Ondan sonra daha dikkat etttim nefesime ve kısa sure sonra kızım geldi...
Az kala yatakta doğuruyordum. Bağırıyorum bağırıyorum kimse gelmiyor ıkınmam geliyor... Annem fenalık geçirecekti az kala. Doğuma gittik 2-3 ıkınmasa hemen geldi kızım. Büyük bebek olduğundan yırtık oldu epizyo yapmadılar ama epey dikişim var kaç tane bilmiyorum da. Şu an sadece dikişlerim biraz sızlıyor o kadar başka Bi derdim yok şukur.
Benim tavsiyem kendi sancınızı bekleyebilirseniz bekleyin. Herşeyin doğalı iyidir.
Sancılarınız sıklaşınca kendinize hakim olmaya çalışın. Ben malesef olamadım ve tüm enerjimi boşa harcadım.
Sancı dönemi biraz zor geçiyor ama doğum çok kolay canlarım. Ve çok güzel bir duygu bu.henüz tam farkına varamasam da... :)
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin :)
Cnm apinal oldum.ilk gunum agriliydi. Oda dikis agrisi bas agrisi fln olmadi. Ikinci sabah tempolu yuruyebilecek kadar ayaktaydim dusun. Sukurki beklediğim gibiydi. Ha tabiki canindan bi can çıkıyor tabik biraz agri normal. Okadarina da katlaniyor insanSezeryanlarin zorunlumuydu canim benimde bobrek buyumesi nedeniyle ile sezeryan yoku gozukuyo gibi ama korkuyorum genel nasildi bilgilendirirmisin
Bi de unutmadan. Ilk sabah uyandigimda agrim coknoldu. Tabi saatlerce sabit yatinca. O da hemen agri kesici iste bisey kalmiyor. Ben uzandihimda probelm. Gun boyu yurusem eskisinden tas gibiyim masallaaahhhhh:)Sezeryanlarin zorunlumuydu canim benimde bobrek buyumesi nedeniyle ile sezeryan yoku gozukuyo gibi ama korkuyorum genel nasildi bilgilendirirmisin
o ölçümler yok mu... insanı bunalımdan bunalıma sürüklüyor.. 3 gün arayla 250 gr fark çıktı benim bebeğimde. 3 günde 250 gr almış olamayacağına göre doktorun milimetrik hatası bebeğin zayıf veya kilolu oldugunu söylüyo.. bacak boyu (FL) de daha kısa çıktı 3 gün önceye göre.. bu da mümkün değil. yani doktorların ölçümleri her zaman doğru olmuyor. çok takılmamak gerekli.Bulunduğum şehirden çıkıp annemlerin yanına geldim, burada devlet hastanesinin doktoruna gidiyorum. Aslında memnundum kadıncağızdan ama bugün tam mesai biterken baktı sonucuma , ve normal dedi. Geçen pazartesi 2.800 gr demişti, bu hafta 2.700 çıktı.bakalım yarın nst ye gidicem bi daha görüşecem bakalım ne diyecek...plesanta yaşlanması olursa ultrasonda görünürdü heralde...
Canm haklisin. Benim bebeimi 3kg uzerinde bekliyorduk. 2760gr. Dogdu. Ve iki bucuk olmasina rağmen su an solunum sikintisi var. Hatta kuvözde 3kg uzerinde 40. Haftada dogmus ama solunum sikintisindan bi aydir aglamamis bebek var. Allah bize yasatmasin tabiki amaa var boyleleri de.solunum sadece kiloyla alakalı olmuyo canım. bazen 4 kiloluk çocuklar bile yenidoğan yoğunbakıma yatabiliyor. ben bi ihtimal diye düşünüyorum.
Ayy cnmya.... bn neden hic hissetmedim hatta cok rahat diorum....igne acisi yasamadim. Spinaldi bnmki senin epiduralmi4 haziran 13.08 de oğlum yiğit arda doğdu sezeryan doğum yaptım çok ağrılı kötü geceler geçirdim hala kendime gelmiş değilim 3 kilo doğdu oğlum daha yeni yeni kokluyabiliyorum oğlumuilk sezeryan çok daha rahat geçmişti sırttan yapılan anestezi iğnesinin acısını hala yaşamaktayım umarım sizler kolay doğum yaşarsınız.iyi tarafı oğlumu sapa sağlam kucağıma aldım bebeğimin cildi civilce doldu vücudunun her yerini kapladı yarın doktora getirecem
Bnm de sutum yok..... ins humana still ise yararrr yaBen yazdım mı hatırlamıyorum kızlar doğum yaptım saat 10.49 da 50 cm 3430 kızım oldu daha uyumadı sütüm gelmiyo annem zorla mama veriyo ben bu ağrıyla emzirmeye çalışıyorum yanınıza gelecek insan sizi dinlemeli bence ben deliriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?