- 11 Temmuz 2008
- 11.513
- 5.232
- 773
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #4.861
Cnm bence dr gitmelisin bende ogluma hamile iken grip oldum onemsemedi kadin dogumcu sade minoset ic dedi bitki cayida ictim banamisin demedi sonra ic hastalığı uzman dr gittim kizdi bana az kalsin gogsune iniyomus dedi hap verdi iki uc gun icinde duzeldim .hamileyken hic aksatmadan gitmek lazim acil şifalarMrb kizlar...cok hsstayim nezle grip olmusum..bas agrisi..bogaz agrisi..dunden beri fenayim..doktors gitmedm..nane limonla da care bulamadim..onriniz var mi
yaşım 26 Teşekkürler şimdidenPc ye geçtiğimde ekleyecegim canim...yaşin kaçtı ?
Hoşgeldin aramıza...:)
Merhaba benim vardı fakat hamile kalmadan önce ameliyat olarak açtırdım. Şu anda bir sıkıntım yok. Hsg veya sıvılı ultrasonla baktılar mı ne seviyede olduğuna? İlk aylarda sıkıntı yapmıyor ama ilerleyen dönemlerde rahim içini daralttığı için bel ağrısı, veya düşük riski veya erken doğum olabilir yada hiç sorun yaşamaya bilirsin demişti bana doktor ama tabi seviyesi de önemli. Umarım sıkıntı yaşamayanlardan olursun.Kizlarrr merhabaaa 9 hafta 1 günlük gebeyimm, rahimde septum söz konusu benimgibi sıkıntı yaşayanlar var mi aranizda
Rahim içi perde demekCanım septum derken enfeksiyon gibi bişeymi?
Kiss bende senin gibi diyodum bes ay ona yeterim diyodum ama hic oyle olmadi bes kilo aldim simdi dikkat ediyorum birini verdim bakalim bu hafta:)GÜNAYDINLAAAARRRBaya zamandır sadece okuyorum, yazmıyorum. Kanaması olanlara acil şifalar dilerim Bulantısı olan annişlere de geçmiş olsun diyorum. Benim henüz yok bulantım. İştahım da yok, eşim hatırlatmasa hiç yemek aklıma gelmiyor. Bebik için yiyorum Zaten 1 kilo verdim, iyi oldu hafif balık etliyim zaten. Bebişe 5 ay yetecek besin oldugunu düşünüyorum
Bence de acile git. Ne olur ne olmaz. Benim gecen gecen hafta kahverengi akintim oldugunda bile gittim. Progestan verdi doktor 100 lük. 1 hafta gecti kanamam basladi. Hastaneye yatis yaptilar. Kanama devam ediyosa gitmelisin. Gitmek istemiyosanda nobetci eczaneden progestan alip kullanmaya basla. Ben simdi düsük tehlikem var diye 3 serum verdiler ve 200 lük progestan verdiler. Ama ben parcada dusurdum. Yarin kontrolum var. Insallah hepimiz saglikla aliriz kucagimiza. Ilk kizimda da kahverengi akinti basladigi gunun aksami kanamam oldu. Kisa surdu ama kahverengi akinti 10 gun kadar devam etti. O zaman da progestan vermisto doktor. Ihmal etme . Kanama devam ediyosa doktor yoksa bile arayip bilgi alirlar.
Ben devletten bahsediyosun sanmistim. Ben direk devlet hastanesine gittim. Gayet guzel ilgilendiler. Hemen ultrasona soktular.kalp atisini gordum rahatladim. Haziran annelerinin cogunda oldu bu kanama.
Canim devlette oluyor...ozeli bilemem... Git tabii tatlim ihmal etme :)
Canim gecmis olsun. Insallah onemli degildir ya. Cok dinlen. Bizide habersiz birakma
aman deyım devlete umut etme dun akıntım basladı agrıdan ıkıye katlanmıs halde devlete gıttım hem de buyuk hastane acılıne kadın dogum bolumu yokmus,ordan devletın cok buyuk bı arastırma egıtım hastanesıne gıttım acıle 1 doktor varmıs o da doguma kalkmıs ne zaman gelecek belli degıl.O agrılarla kaldım sonda ozele gıttım ozelde hep dogum doktor var ,benım gıttıgım ozelde pazar gunu oldugunu bılıyorum yanı.Cok gecmıs olsun bu arada bana acılde hıc bı mudahıle yapmadılar doktorumu aradım ılk 3 ay gozuken bı sey,ters durum varsa da bu donemde mudahıle edemıyoruz dedı.Yanı Allahın taktırı ınsallah bunu da atlatırız
canım bununla geçmiş olsun. daha önce grupta fitil olarak kullanan olmuştu daha etkili diye biliyorum.öncelikle hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim desteğiniz için :) dün akşam iyice meraklandım kanamam devam etmemesine rağmen devlet hastanesine gideyim dedim, gittik resmen ahır gibi bi ortamla karşılaştım, pislikten yıkılıyordu resmen. Kanamam var dedim, vajinal muayeneye almak istediler, kabul etmedim. Ultrasonla bakamayız, önce vajinal bakcaz dediler, bende çıktım yaptırmadım. Sonra benim özel hastaneye gittik, ebeye yönlendirdiler, ebe çamaşırıma baktı, doktorumu aradı, yanmam da vardı, doktor acil yatış demiş, iğne ve sabaha kadar serum verdiler. Sabah doktorum geldi, ultrasonla muayene yaptı, şükür çok iyi dedi, kese etrafında kanama olmuş. 1 hafta rapor verdi, Dinlen korkulacak bişi yok dedi. Bide protestan verdi, fitil olarak kullan dedi, eczaneden bi aldık hapmış meğer ağızdan alınır yazıyo prospektüsünde. Tekrar aradım, sen fitil olarak kullanacaksın dedi, garip geldi :) sizinki de mi öyle?? Baa uzattım, işte böyle, korkuttu bizi sıpaam :)
bende 1 kilo aldım bile dikkat edip vermem gerek onudaKiss bende senin gibi diyodum bes ay ona yeterim diyodum ama hic oyle olmadi bes kilo aldim simdi dikkat ediyorum birini verdim bakalim bu hafta:)
oyy maşallah paşa geliyor desene canım benim oğlumdada 11. haftada erkek demişti doktor öylede oldu.Aynen canim sen anadolu yakasinin bi ucunda biz avrupanin
Dun ikili teste gittik ilkten hareket etmiyordu sonra cinsiyet gorunmez diye dusunduk
Sonra doktor azimle bakti bizim bebis bir dans eder gibi oldu durmuyor masallah
Bariz bir sekilde gorduk erkek pasamiz
Doktor kesin dedi bebis apacik gosterdi valla : D
bulantılar çok fena cidden.Arkadaşlar, benim de çok bulantım oluyor sabah-öğle-ikindi-akşam.. hiç fark etmiyor. Ben ilk günden beri -neticede ilaç olduğu için- bulantı hapı hiç almadım. Çevremdeki yeni annelerden (arkadaşlarım, kuzenlerim vs.) ve bir kaç doktor yazısından öğrendiğim takdiği uyguluyorum ve çok işi yarıyor.
Sabah uyandığınızda yatağınızın baş ucunda galeta(kepekli ya da sade)-çubuk kraker vb. tarzda atıştırmalıklarınız olsun. yataktan kalkmadan onlardan bi-kaç parça atıştırınBu sabah bulantılarını kesiyor. Çünkü bulantı genel olarak açlıkla geliyor. Yani mide biraz boşken. Ben aç olduğumu bile hissetmiyorum genelde. Ama 3-4 saat birşey ağzıma atmadığım zaman midemin bulandığını biliyorum. "Belki sizin bulantı sebebiniz farklıdır, onu bilemem"
Ve gün içinde çantamdan da bu tarz hafif atıştırmalık krakerleri hiç eksik etmiyorum, ne zaman bulantım olsa ağzıma bir-iki atıyorum. Hemen geçiyor
Doktor bana da vermişti bulantı hapı ama "ilaç" diye paketini bile açmadım. Bence siz de almamaya çalışın.
canım bende birkaç kere oldu sadeceBenim gibi sürekli miğde bulantısı yaşayan var mıne yaptıysam ne denediysem azalmadı. Sürekli miğde bulantısı çıkartma istediği :,(
bende bulgur severim ama bu aralar hiç yemedim iyi oldu hatırlattığın canım.Arkadaşlar,
ne güzel herkes bebişlerinin cinsiyetini yazmaya başladı sıra sıra
ben 30 haziran annesi olarak, sıranın sonunda olaraktan.. daha en az 3-4 hafta beklemek zorundayım sanırım :/
yapacak bişey yok, sağlığı yerinde olsun yeter..
Bu yüzden onun yerine, sizlerle bu hafta öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Ben de hepimiz gibi folik asit kullanıyorum düzenli olarak. Ama Amerika'da doktorlar ilk 3 ay folik asiti hap olarak hamilelere vermediklerini öğrendim. Onun yerine haftada 2-3 gün bulgur yemelerini istiyorlarmış. Bulguru araştırdığımda ise içeriğinde yoğun miktarda folik asit olduğunu gördüm. İster pilavı olsun, ister çiğ köftede olsun, isterseniz de kısırını yapın ama yeterki yiyin diye Okuduğum pek çok yerde şiddetle tavsiye ediyorlar..
Ki ben zaten seviyorum o ayrı
Yani hem hapını alıyorum hem de bulgur yemeye çalışıyorum haftada 1-2
gecmıs olsun sana da canım evt oyle progestan yumsak kapsul hem agızdan ala bılırsın hem de alttan koya bılırsın.Daha yenı yazmıstım sana devlete gıtme deye ,ben agrıdan ıkıye katlanmıs halde 2 devlet hastanesı gezdım sonuc ozele gıttım.En azından ozelde adam gıbı davranıyorlar sana benıöncelikle hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim desteğiniz için :) dün akşam iyice meraklandım kanamam devam etmemesine rağmen devlet hastanesine gideyim dedim, gittik resmen ahır gibi bi ortamla karşılaştım, pislikten yıkılıyordu resmen. Kanamam var dedim, vajinal muayeneye almak istediler, kabul etmedim. Ultrasonla bakamayız, önce vajinal bakcaz dediler, bende çıktım yaptırmadım. Sonra benim özel hastaneye gittik, ebeye yönlendirdiler, ebe çamaşırıma baktı, doktorumu aradı, yanmam da vardı, doktor acil yatış demiş, iğne ve sabaha kadar serum verdiler. Sabah doktorum geldi, ultrasonla muayene yaptı, şükür çok iyi dedi, kese etrafında kanama olmuş. 1 hafta rapor verdi, Dinlen korkulacak bişi yok dedi. Bide protestan verdi, fitil olarak kullan dedi, eczaneden bi aldık hapmış meğer ağızdan alınır yazıyo prospektüsünde. Tekrar aradım, sen fitil olarak kullanacaksın dedi, garip geldi :) sizinki de mi öyle?? Baa uzattım, işte böyle, korkuttu bizi sıpaam :)
günaydın canım istanbulda olmak vardı:) doğal doğumu destekleyen doktorlar çok var. oğlum istanbulda oldu ailem orda olduğu için ama bu sefer ya sakarya ya izmitte yaparım diye düşünüyorum.Gunaydin tatli annisler
Istanbul annislerine ozel sayfa actim ozel olarak danismak ya da paylasmak istediginiz (hastane,doktor,indirim,alisveris vs.) bir konu olursa paylasim icin beklerim
www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/istanbul-anneleri.770192/
bende aynıydım canım hatta dün hamile pantolonu alayım dedim ama bulamadım lcw da vardı ama bacaklarıma yapıştı resmenkızlar günaydın göbekler yavaştan büyüyor diymi,,
geçen hafta kapanan pantalonum bu sabah kapanmadı büyümeye başlıyoruz hadi hayırlısı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?