2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
aman deyım devlete umut etme dun akıntım basladı agrıdan ıkıye katlanmıs halde devlete gıttım hem de buyuk hastane acılıne kadın dogum bolumu yokmus,ordan devletın cok buyuk bı arastırma egıtım hastanesıne gıttım acıle 1 doktor varmıs o da doguma kalkmıs ne zaman gelecek belli degıl.O agrılarla kaldım sonda ozele gıttım ozelde hep dogum doktor var ,benım gıttıgım ozelde pazar gunu oldugunu bılıyorum yanı.Cok gecmıs olsun bu arada bana acılde hıc bı mudahıle yapmadılar doktorumu aradım ılk 3 ay gozuken bı sey,ters durum varsa da bu donemde mudahıle edemıyoruz dedı.Yanı Allahın taktırı ınsallah bunu da atlatırız

Git bence bur daha...progestani ihmal etme... Akıntın çoksa sabah öğlen aksam al... Dinlen bolca..
doktorumla konustum progestan gerekmıyor dedı acıldekı doktorda fayda etmez dedı.Nedenını anlamadım.Zaten bı kanama baslarsa onu kesmez dedıler.Ben yene de ıcıyorum .Calısmıyorum evdeyım surekli nedenını anlamadım.Bı de dun acılde ultrasonla bakınca doktor bebege bacaklarını kaldırıp oynattı,ıcım acıdı Oyle savunmasız bı sey yapamıyoruz ınsallah rabbım bagıslar yavrumuzu bızlere

Anladim cnm bana baya uzakmis ama bu doktorum solemezse haftaya ikili testte yada 4.ayda belli olur felan derse merakima yenik duser senin gittigin doktora giderim bende cekmekoyde oturuyorum tam bi ucunda ben varim istanbulun bi ucunda sen

Aynen canim sen anadolu yakasinin bi ucunda biz avrupanin
Dun ikili teste gittik ilkten hareket etmiyordu sonra cinsiyet gorunmez diye dusunduk
Sonra doktor azimle bakti bizim bebis bir dans eder gibi oldu durmuyor masallah
Bariz bir sekilde gorduk erkek pasamiz
Doktor kesin dedi bebis apacik gosterdi valla : D

O masallah cok sevindim senin adina canim ins rabbim kucaginada almayi nasip eder saglikli bi sekilde darisi bizim basimiza

Benimde canım Aşure çekti geçtiğimiz Günler'de. Aslında hiç sevmezdim. Öyle çok yedimki. Hala ekşi yiyemiyorum. Evdeki bütün ekşi şeyleri kaldırdırttım. C vitamini alamıyorum maalesef. İşim gücüm Sütlaç tatlı vs

Allah Allah ya bende uc aydir tatlidan o kadar uzagim ki.

Allah Allah ya bende uc aydir tatlidan o kadar uzagim ki.
Ben normalde severdim. Ama hamile kaldığımdan beri iyice düştüm. Geceleri gözümün önünden pasta Waffle tatlı uçuyo. Ilk defa ekşiden bu kadar uzak kaldım. Limon portakal mandalina fanta vs tahammül edemiyorum. Kızıma hamileyken ilk erik istemiştim. Cinsiyetinide merak etmiyo değilim.

Tebrik ederim canım gözün aydın. Darısı benim gibi görmeyenlerin başına

Arkadaşlar, benim de çok bulantım oluyor sabah-öğle-ikindi-akşam.. hiç fark etmiyor. Ben ilk günden beri -neticede ilaç olduğu için- bulantı hapı hiç almadım. Çevremdeki yeni annelerden (arkadaşlarım, kuzenlerim vs.) ve bir kaç doktor yazısından öğrendiğim takdiği uyguluyorum ve çok işi yarıyor.

Sabah uyandığınızda yatağınızın baş ucunda galeta(kepekli ya da sade)-çubuk kraker vb. tarzda atıştırmalıklarınız olsun. yataktan kalkmadan onlardan bi-kaç parça atıştırın Bu sabah bulantılarını kesiyor. Çünkü bulantı genel olarak açlıkla geliyor. Yani mide biraz boşken. Ben aç olduğumu bile hissetmiyorum genelde. Ama 3-4 saat birşey ağzıma atmadığım zaman midemin bulandığını biliyorum. "Belki sizin bulantı sebebiniz farklıdır, onu bilemem"

Ve gün içinde çantamdan da bu tarz hafif atıştırmalık krakerleri hiç eksik etmiyorum, ne zaman bulantım olsa ağzıma bir-iki atıyorum. Hemen geçiyor

Doktor bana da vermişti bulantı hapı ama "ilaç" diye paketini bile açmadım. Bence siz de almamaya çalışın.

Benim gibi sürekli miğde bulantısı yaşayan var mı ne yaptıysam ne denediysem azalmadı. Sürekli miğde bulantısı çıkartma istediği :,(

Ayy cok

Fena. Ihlamur kaynatip icsen.doktoruna git olmazsa ilac verir ilerletme hastalığını

ben ıhlamur gibi her türlü bitki çayının (allah korusun) düşük tehlikesi yarattığını biliyorum. Meyvelerden ve portakal vs. suyundan vitamin almaya çalış bence bol bol..

Arkadaşlar,

ne güzel herkes bebişlerinin cinsiyetini yazmaya başladı sıra sıra
ben 30 haziran annesi olarak, sıranın sonunda olaraktan.. daha en az 3-4 hafta beklemek zorundayım sanırım :/
yapacak bişey yok, sağlığı yerinde olsun yeter..

Bu yüzden onun yerine, sizlerle bu hafta öğrendiğim bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.

Ben de hepimiz gibi folik asit kullanıyorum düzenli olarak. Ama Amerika'da doktorlar ilk 3 ay folik asiti hap olarak hamilelere vermediklerini öğrendim. Onun yerine haftada 2-3 gün bulgur yemelerini istiyorlarmış. Bulguru araştırdığımda ise içeriğinde yoğun miktarda folik asit olduğunu gördüm. İster pilavı olsun, ister çiğ köftede olsun, isterseniz de kısırını yapın ama yeterki yiyin diye Okuduğum pek çok yerde şiddetle tavsiye ediyorlar..
Ki ben zaten seviyorum o ayrı

Yani hem hapını alıyorum hem de bulgur yemeye çalışıyorum haftada 1-2

Aa duyduguma sevindim....
Tesekkurler bilgi icin
Kac gundur dolapta sürünuyor yazik bulgur pilavi ...
Kalkam isitam yogurtla yiyem bari :)

Mrb kizlar...cok hsstayim nezle grip olmusum..bas agrisi..bogaz agrisi..dunden beri fenayim..doktors gitmedm..nane limonla da care bulamadim..onriniz var mi

Benim gibi sürekli miğde bulantısı yaşayan var mı ne yaptıysam ne denediysem azalmadı. Sürekli miğde bulantısı çıkartma istediği :,(

benim araliksiz bulaniyor..cikaracak kaar degil ama birsey yemek istemiyorum..11.haftadayim eskiye gore daha iyiyim sanki insaallah 3ayda biter

Mrb kizlar...cok hsstayim nezle grip olmusum..bas agrisi..bogaz agrisi..dunden beri fenayim..doktors gitmedm..nane limonla da care bulamadim..onriniz var mi

bol sivi tuket..su ihlamur bol bol..dinlen mumkunse en.iyi ilaci istirahat..ates in olmadikca bebek icin endiselenme..bende bir cirkn oksuruyorum kuru kuru...karin kasi yaptim yeminle:)

günde 3 kez alıyorum aralarda da bişey yemiyorum yesem çıkıyor napim. Günde 3 kez metpamid çok mu onu azaltsam diyorum kendi kendime. Doktor önerdi gerçi günde 3 kez alabilirsin diye ama insan endişe etmeden duramıyor. Dediğin hapı bilmiyorum daha mı etkili? o yüzden mi günde 1 alıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…