- 31 Temmuz 2014
- 3.786
- 4.273
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
Eger birgun mide bulantin baslarsa bu dedigine pisman olucaksin ve bugunlerini aricaksin :)yok yok bulantı mulantı bişi yokk..canımı sıkıyor bu durum
Kizlar 7inci haftanin sonunda 8'e dogru yol alirken plasenta olusuyormus adet gibi sancilarin hissedilmesi normalmis:
8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)
BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
[xtable=skin1]
{tbody}
{tr}
{td}{/td}
{td}Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.{/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
DİKKAT
[xtable=skin1]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{td}
{/td}
- Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
- Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
- Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılaroluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
- Bu haftalarda uykuya aşırı eğilim, yorgunluk hissi, unutkanlık, göğüslerde dolgunluk, sık idrara çıkma, karnın adeta "davul gibi şişmesi" gibi belirtilerin olması tümüyle normaldir.
- Bazı anne adayları da hiç bir değişiklik hissetmediklerinden bebeklerinin sağlığı ile ilgili endişe duyarlar. Gerçekte ise anne adaylarının yaklaşık %20 kadarı bebekleri sağlıklı gelişmesine rağmen gebeliklerini bu şekilde sürdürürler.
http://www.gebelik.org/dosyalar/haftalar/hafta7.htmlÇok güzel bir paylaşım canım teşekkürler.
Eger birgun mide bulantin baslarsa bu dedigine pisman olucaksin ve bugunlerini aricaksin :)
Bayramdan beri o kdr kotuyumki yasiyormuyum yasamiyormuyum belli degil yemek yemek ne buyuk nimetmis onu anladim yemek yiyemeyince hayat fonksiyonlarin duruyor resmen hicbiseyden tat alamiyorsun :'(
Bulantilar hic baslamayadabilir.kisiden kişiye degisiyor.hatta ilk hamileliginde bulantisi olan ikincisinde bulantisi olmAyabiliyor.hiic kafana takma sonralari kendini sana cook hissettirecekama ben hamileliğe dair hiçbirşey hissetmiyorum..ister istemez tedirgin oluyorum..dilerim sadece şanslı oluşumla alakalıdır..acil şifalar dilerim:)
Canm bende hıssetmıyorum yalnız degılsın daha ılk muayeneme gtmedım bende endıselıyım.ınsallah saglıklıdır bebıslerımızama ben hamileliğe dair hiçbirşey hissetmiyorum..ister istemez tedirgin oluyorum..dilerim sadece şanslı oluşumla alakalıdır..acil şifalar dilerim:)
merhabalar,
hoşbulduk : )
güzelliklerle gelsin bebiştolar : ))
evet benim oluyor regl sancısı gibi, birde gece uykumdan kalkıyorum sırtımda keskin bir ağrı oluyor neden ki acabaa?
merhabalar,
hoşbulduk : )
güzelliklerle gelsin bebiştolar : ))
evet benim oluyor regl sancısı gibi, birde gece uykumdan kalkıyorum sırtımda keskin bir ağrı oluyor neden ki acabaa?
Ins olmaz.ama cogu kisinin 7. Ve 8.haftalarda basliyor.suanda bende de bulanti yok ama ogluma hamileyken 8. Haftada bulantilar baslamistikızlar bende 6. haftanın ıcındeyım ama bende de hıc bulantı yok..olmayacak galıba:)
Eger birgun mide bulantin baslarsa bu dedigine pisman olucaksin ve bugunlerini aricaksin :)
Bayramdan beri o kdr kotuyumki yasiyormuyum yasamiyormuyum belli degil yemek yemek ne buyuk nimetmis onu anladim yemek yiyemeyince hayat fonksiyonlarin duruyor resmen hicbiseyden tat alamiyorsun :'(
Teşekkür ederim, senin de bebeğin sağlıklı, hayırlı olsun inşallah.winstonlight
çokkkkk mutlu oldum seninle ayni topige düsmemizebeni tanimazsin ama 5 günde 5 kilo diyetini bi aralar çok okuyordum ve yaparken orda senin yazdiklarindan güç aliyordum iradene hayrandim ben
bak gizli bi hayranin cikti hamilelik topikinde
Hayirli olsun insallah bu arada :)
satimiz ayniymis hemdeilk bebisin mi olcak Allahin izniyle? Birde kilo durumlari neydi son olarak hamile kalmadan önce
Herkesin mesajının altında beğen-çoklu alıntı-cevapla yazısı var (sağ altta) bebek takviminin bittiği yerde.Kizlar alintiyi nasil alip nasil altina yorum yaziyonuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?