- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.261
Canim bazen gazdan olabiliyo bazende rahim buyudugu icin olabiliyo ama cok rahatsiz edysa git hemen dktrnaHepinize merhaba arkadaslar yazdiklarinizi takip ediyorum uye oldum ben de nihayet 16.haftama girdim 2.bebegim olacak ins size bir sey sormak istiyorum karin alt bolgesinde kasilma gibi sertlesme gibi bir seyler olan var mi aranizda korkmaya basladim
arkadaşım o göğüslerdeki kaşıntı göğüslerin büyüdüğünün sütle dolduğunun ve çatlamaya yüz tuttuğunun habrcisi...ben şimdilik en yağlı arko kremiyle yağlıyorum...geçti biraz..tavsiye ediyorum...merhaba arkadaşlar bugünlerde kaşına kaşına bir hal oldum yüzümde lekeler oluştu lekelerin oluştuğu yerde bir kuruluk var aldığım multivitamin haplarından olduğunu düşünüyodum kestim ama kaşıntı devam ediyor kesin bir şeye alerjim var ama ne ?özellikle göğüs bölgemdeki kaşıntı çok fazla taşıyamaz hale geldimvücudumun şişip gerildiğini hissediyorum kaşıntı sorunu olan var mı psikolojim bozuldu
Ya Eskisehirden olan kimse yok mu?cok yalniz hissettim kendimi
[QUOTEdemirel, post: 38685486, member: 617449"]Kızlar çok geçmiş olsun en az sizin kadar üzüldüm hatta okuduğumda ağlıyorum. Plesentanın aşağıda ya da tukarda olmasıyla ilgili doktorum bana hiç bir şey söylemedi. Belki bende öyle bir sorun yoktur ama geçen Salihli'ye ailemin yanına gittim orada aile doktoruma gittim o da bir şey demedi. Arkadaşlarımla konuşurken bebeğin aşağıda mı yıkarda mı diye sordular. Bilmiyorum dedim bu oluyormuş sanırım, eski iş yerimde iki arkadaşım dokuz ay bıyunca bebekleri kasıklarında büyümüş aman siz kendinize dikkat edin. Bırakın evi bok götürsün herkes size pis tesin hiç takmayın. Yapanınız varsa yapsınlar yoksa doğumdan önce bir yardımcı tutarsınız bebek mis gibi eve gelir. Sonra kendiniz yaparsanız zaten. Yatmanız gerekiyorsa yatın.
Bir de tavsiyem mümkün olduğunca doktora eşinizle gidin. Eşim ilk haftalarda hamile olduğumu algılayamıyordu. Eskisi gibi davranıp eskisi gibi bir düzen bekledi benden. Mutfağın önünden bile geçemiyordum. Tiksindiğim şeyler aklıma gelince bile kusuyordum. Hatta sevmediğin insanları düşününce bile kusuyordum. Doktora yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum sürekli kusuyorum dedim.
canım bebegın asagıda yukarıda olması plasenta durumu yanı eşin aşagıda durmasıyla aynı sey degıl.Malesef bızım durum daha tehlıkeli.Ama sen kafana takma doktorun bı sey dememısse demek kı sende oyle bı sorun yok,zaten oyle olunca kanamalar oluyor.Bı de bu haftalarda kasıklarda hıssetmek bebegı normal daha gobege dogru kalkmamıs,tahmını yarım kg olunca tam gobekte hısedılıyor bebek. Hurmaya gelınce de cok yararlı evet ama normal doguma faydalı hurma yanı hamıleler son aylarda yıyor hurmayı normal dogumları gelsın dıye,bıze daha erken ben de cok sevıyordum hurmayı ama duyduktan sonra cok korktum ve yemıyorum.Onun yerıne kıvı,muz ,elma,armut suanlık yıyorum
Kızlarrrrrrrrrrrrrrr cıldırcam ya lütfen yardım.........17. haftaya girdim ve ben hala cinsiyeti öğrenemedim..eşimle yerimize sığamadık heyecandan..doktor baktı..belli değil diyor..ama nasıl bi hayal kırıklığı yaşadık..pipisi gözükmüyor sanki kız gibi diyor.ya nasıl sankiii..%51 kız diyor...anlamadıım kalp atışı kemik yapısı vs adamlar 12. haftada bile bunlardan yorum yapıyor..bizmki hala kesin konuşmuyor..erkek olsa bu vakte kesinleşmez mi..lütfen cvpp..
Büyük ihtimalle kız bebişin canım çevremde hep kızı olan arkadaşlarımın 5. Aya yakın söylediler kızı olduğunu. Nedense geç söylüyorlar kız bebişleri. İstersen başka doktora görün canım her doktor bir değil.Kızlarrrrrrrrrrrrrrr cıldırcam ya lütfen yardım.........17. haftaya girdim ve ben hala cinsiyeti öğrenemedim..eşimle yerimize sığamadık heyecandan..doktor baktı..belli değil diyor..ama nasıl bi hayal kırıklığı yaşadık..pipisi gözükmüyor sanki kız gibi diyor.ya nasıl sankiii..%51 kız diyor...anlamadıım kalp atışı kemik yapısı vs adamlar 12. haftada bile bunlardan yorum yapıyor..bizmki hala kesin konuşmuyor..erkek olsa bu vakte kesinleşmez mi..lütfen cvpp..
canım başka doktora gidip kendi doktorma da hakszlk yapmayım dedim ama..adamda haklı ne yapsın..ben ilçeden ile gidyrm kontrole malesef... muayaneden sonra kontrolleri değerlendiremiyorum..ne diyelim kısmet sağlıklı olsun da :) ama bence kız..pipisi olsa gözükürdü :) :)Büyük ihtimalle kız bebişin canım çevremde hep kızı olan arkadaşlarımın 5. Aya yakın söylediler kızı olduğunu. Nedense geç söylüyorlar kız bebişleri. İstersen başka doktora görün canım her doktor bir değil.
hoşgeldinmerhaba hanımlar sohpete yeni katıldım
Anladım canım. Evet pipi olunca hemen görüyorlar, benimkini 15. Haftada görmüştü. Hayırlı evlat olsunlar da.canım başka doktora gidip kendi doktorma da hakszlk yapmayım dedim ama..adamda haklı ne yapsın..ben ilçeden ile gidyrm kontrole malesef... muayaneden sonra kontrolleri değerlendiremiyorum..ne diyelim kısmet sağlıklı olsun da :) ama bence kız..pipisi olsa gözükürdü :) :)
Hepinize merhaba arkadaslar yazdiklarinizi takip ediyorum uye oldum ben de nihayet 16.haftama girdim 2.bebegim olacak ins size bir sey sormak istiyorum karin alt bolgesinde kasilma gibi sertlesme gibi bir seyler olan var mi aranizda korkmaya basladim
merhaba arkadaşlar bugünlerde kaşına kaşına bir hal oldum yüzümde lekeler oluştu lekelerin oluştuğu yerde bir kuruluk var aldığım multivitamin haplarından olduğunu düşünüyodum kestim ama kaşıntı devam ediyor kesin bir şeye alerjim var ama ne ?özellikle göğüs bölgemdeki kaşıntı çok fazla taşıyamaz hale geldimvücudumun şişip gerildiğini hissediyorum kaşıntı sorunu olan var mı psikolojim bozuldu
Kızlarrrrrrrrrrrrrrr cıldırcam ya lütfen yardım.........17. haftaya girdim ve ben hala cinsiyeti öğrenemedim..eşimle yerimize sığamadık heyecandan..doktor baktı..belli değil diyor..ama nasıl bi hayal kırıklığı yaşadık..pipisi gözükmüyor sanki kız gibi diyor.ya nasıl sankiii..%51 kız diyor...anlamadıım kalp atışı kemik yapısı vs adamlar 12. haftada bile bunlardan yorum yapıyor..bizmki hala kesin konuşmuyor..erkek olsa bu vakte kesinleşmez mi..lütfen cvpp..
canım yazdıklarını okudum da ya benim doktr bişey demiyor ya da her şey normal...yalnız şunu biliyorum ben sürekli ayaktayım..çalışıyorum..ve evde olduğum her gün ev temizliyrm..en azından süpürüyorm..yani bu birazda benle alakalı..uzanmak bile zor geliyor..oturuyrm dinlemek isteyincede..eşim bu düzene alıştı..bilmiyrm diğer türlü nasıl olur..kusmadım da çok...yemek temzlik hala aynı..acaba daha mı çok yatmalıyım...
Cnm bebegin kiz mi bilmiyorum ama kiz bebeklerde anneden guzelligini alir derler...merhaba arkadaşlar bugünlerde kaşına kaşına bir hal oldum yüzümde lekeler oluştu lekelerin oluştuğu yerde bir kuruluk var aldığım multivitamin haplarından olduğunu düşünüyodum kestim ama kaşıntı devam ediyor kesin bir şeye alerjim var ama ne ?özellikle göğüs bölgemdeki kaşıntı çok fazla taşıyamaz hale geldimvücudumun şişip gerildiğini hissediyorum kaşıntı sorunu olan var mı psikolojim bozuldu
mrbmerhaba canım haşimato troidim var deyince dikkatimi çekti bende de haşimato var ilaç kullanıyorum dozu biraz arttı bu ay ben ayda bir tahlil yaptırıyorum hamileliğimin başından beri en son endokrine gittim o da iyot içeren bi ilç verdi adı sanırım jodid ama onu neden verdi anlamadım tam olarak sen kullanıyor musun?
İlk bebeğimde yaptırmıştım ve Tükel çıkmıştı bu sefer kesinlikle yaptirmayacam ama düzenli şeker ölçümleri ve sıkı diyet yapmalıyımMerhaba kızlar.
Bu aralar şeker yüklemesi konusunu kafama taktım. Yaptırsam mı yaptırmadam mı?? Çevremde karatay hocanın açıklamalarından dolayı kesinlikle yaptırmamamı söyleyenler çoğunlukta. Annem de dahil.
Siz ne yapacaksınız, karar verdiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?