- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #13.961
M
Canim ya benim asil kafama takilan once 4 gun geriledi.sonra 10 gun sonra tekrar gittim merakimdan 10 gunde sadece 2 gun kadar buyumus tam boyu 12 cm dedi ama olumlu veya olumsuz bse demedi cook merak ediyorum baska bir dr.a gitsem mi
Canim benim ablamin 6 aya kdr karni dumduzdu 6.ayda bir cikti 9 ayda patlicak gibiydio zaman benim iç karnım geniştir belki umarım öyledir canım sağol yarın gitcem bakalım bide devletteki doktor baksın merak ediyorum kuzumu
Canim cok sagol belki dedigin gibidir saglikli oldugunu bileyim de boyu onemli degil ya...internete fl kisaligi yazinca cok kotu seyler yaziyorcanım bence kafana takma 12 haftalıkken normalde 13 haftalık gözükürdü doktor bi sonraki kontrolünde 8 gün daha geçmesi gerekirken 3 gün gelişmişti fakat şu an yine 8 gün öne geçti doktorun ölçümünden vs. kaynaklanabiliyor merak etme
fl kısalığı nedir canımcok sagol belki dedigin gibidir saglikli oldugunu bileyim de boyu onemli degil ya...internete
Kontrolüm vardi demistim sabah :) kizimi gördümde geldim
4'lü test dediginiz nasil oluyor Türkiyede bilmiyorum ama benim doktorum bugün tüm organlarini inceledi, ellerini, ayaklarini, parmaklarini inceledi.. Bi sag elini göstermedi yavrucak, ne yaptiysak kimildamadi simdide halay çekmeye basladi içimde ne aksi kizim olcak
Masallah 404 gram olmus çok sasirdim bu kadar olmasina simdiden, internette 200-300gr civari yaziyordu cünkü..
çok sükür hersey yolunda..
Bebegin biraz asagida oldugunu düsündügümü söyledim doktora oda normal dedi, iner, cikar, döner, takla atar simdi dedi, hakkatende doktora gitmeye göbek deligimin üstüne gelmisti ama tekmelerini kasiklarimda hissediyorum..
Bi kez daha kiz oldugunu garantiledik onada sevindim, burda cinsiyet degistiren arkadaslari okudukça acaba diyordum
Evet ya 20 haftada 4 kilo aldm doktrum cok kizdi. Ben sisman hamile istemyrum dedi.. bu benim ikinci dogumum ilkinde vermstm kilolari bunda dikkat etmem lazimKızlar sizin doktorlarınız kilonuzu beslenmenizi takip ediyor mu acaba?
ben göbekten vuruyorum canım. doktorum öyle demişti. ilerde değiştirirmi bilmiyorum. benim en son kontrol perşembeydi. kan akımında bir sıkıntı yoktu. sıkıntı yoksa pıhtılaşma riskide düşüktür demi. yani 9 saat iğneyi geciktirdim diye birşey olma riski azmıdır. of çok soru sordum kusura bakma. bende birde anksiyete var iyice telaş yaptım. randevu aldım doktordan zaten. ama ta haftaya salı. inşallah bir sıkıntı yoktur. bende mthr c677t heterozigot, paı 4g-5g heterozigot, faktör xııı v34l heterozigot mutasyon var. bu pıhtılaşma ne kadar sıkıntılı birseymiş.
Zaten doktor bi problem olsa söylerdi ki. Bilmiyorum ama baş popo mesafesi olup olmadığınıBas
Popo mesafesi degil dimi tam boyu 10 dedi ozaman bnmki de normal demek ki off ya cok pimpirikliyim ben
oyy maşallah miniğe bende dört gözle bekliyorum tam olarak hissetmeyi.Arkadaslar dün akşam iğnemi vururken göbekten, iğneyi enjekte etmeye başladığım an bebeğimin hareketlerini hissettim baya, sonrasında da biraz devam etti, iki kere de pıt pıt yaptı. Bu ilk defa oldu ama 3 gündür arada dalgalanmalar seklinde tabiri caizzse kelebeğin kanat çırpası şeklinde hareketler hissetmeye başlamıştım zaten. Ama iğne vururken olunca bi tuhaf oldum Hem harika bişeydi hem çok endişe ettim göbekten vurmayı bıraksam mı artık diye?
Bilgisi olan var mı bu konuda?
teşekkürler mehtapcımCok guzel hayırlı olsun cnm:)
Simdi nasilsin canimKızlar Ben çok kötü oldum ilk haftalardaki gibi bulantı başladı yediğim her şeyi çıkardım başım çatlıyor açlıktan nerden çıktı bu şimdi ta ne güzel atlatmıştımm 17. Haftama girdiğimde bir şeyim kalmamıştı.
Böyle yaşayanınız oldu mu sonradan. Bebeğin tekmesini duymasam doktora gidicem valla
haklısın canım bende gebelik şekeri olmamasına rağmen bebek iri olunca doktor ölçüm aleti aldırmıştı evde açlık ve tokluk şekerimi ölçüp liste halinde götürüyordum. o yüzden iri bebeklere hiç özenmiyorum çok korkutmuşlardı beni oğlumda.Arkadaslar, bebek olmasi gerekenden fazla kilodaysa, mutlaka doktorunuza danisin, gebelik sekeri riski oluyormus, gebelik sekeri varken kan sekeriniz cok yuksek tutarsaniz dogum sirasinda cok sorun yaratabiliyormus bebegin kilosu. Bende gebelik sekeri var, dr diet yaptiriyor bebek cok hizli buyumesin diye, aklinizda bulunsun. Sorun yok dediyse cok guzel tabii, ama dikkat edin kizlar buna, onemliymis bu.
Arkadaslar, bebek olmasi gerekenden fazla kilodaysa, mutlaka doktorunuza danisin, gebelik sekeri riski oluyormus, gebelik sekeri varken kan sekeriniz cok yuksek tutarsaniz dogum sirasinda cok sorun yaratabiliyormus bebegin kilosu. Bende gebelik sekeri var, dr diet yaptiriyor bebek cok hizli buyumesin diye, aklinizda bulunsun. Sorun yok dediyse cok guzel tabii, ama dikkat edin kizlar buna, onemliymis bu.
ama şimdi öle yazarsanız bebeğinin kilosu fazla olanların içine kurt düşebilirhaklısın canım bende gebelik şekeri olmamasına rağmen bebek iri olunca doktor ölçüm aleti aldırmıştı evde açlık ve tokluk şekerimi ölçüp liste halinde götürüyordum. o yüzden iri bebeklere hiç özenmiyorum çok korkutmuşlardı beni oğlumda.
Benim ilk bebegim canim, dr sende seker var diyince baya korktum iste dogarken problem oluyor falan diye anlatti, ben de buraya yazayim dedim belki birinin isine yarar :) masallah ogluna, saglikla buyut ikisini de insallah.haklısın canım bende gebelik şekeri olmamasına rağmen bebek iri olunca doktor ölçüm aleti aldırmıştı evde açlık ve tokluk şekerimi ölçüp liste halinde götürüyordum. o yüzden iri bebeklere hiç özenmiyorum çok korkutmuşlardı beni oğlumda.
İgne bebege gelir diye mi telaslandin canim oyle diyosan gelmez kac kat asagida yavrularArkadaslar dün akşam iğnemi vururken göbekten, iğneyi enjekte etmeye başladığım an bebeğimin hareketlerini hissettim baya, sonrasında da biraz devam etti, iki kere de pıt pıt yaptı. Bu ilk defa oldu ama 3 gündür arada dalgalanmalar seklinde tabiri caizzse kelebeğin kanat çırpası şeklinde hareketler hissetmeye başlamıştım zaten. Ama iğne vururken olunca bi tuhaf oldum Hem harika bişeydi hem çok endişe ettim göbekten vurmayı bıraksam mı artık diye?
Bilgisi olan var mı bu konuda?
Haklisin canim ama bilmeden bebege zarar vermek de var isin icinde, bende cikti mesela, cok uzulsem de tedbir almaya zamanim oldu en azindan...ama şimdi öle yazarsanız bebeğinin kilosu fazla olanların içine kurt düşebilirbence herseyi doktorumuza bırakalım kendimiz düşün düşün işin içinden cıkamayız en sonunda strese gireriz
Cnm bu kan pıhtılaşma sorunu nasıl anlaşılıyo kan testiylemi yoksa ona özel bi testmi yapması gerekiyordu doktorumun. Şimdiye kadar bana bişe denmedi bu konuyla ilgiliben göbekten vuruyorum canım. doktorum öyle demişti. ilerde değiştirirmi bilmiyorum. benim en son kontrol perşembeydi. kan akımında bir sıkıntı yoktu. sıkıntı yoksa pıhtılaşma riskide düşüktür demi. yani 9 saat iğneyi geciktirdim diye birşey olma riski azmıdır. of çok soru sordum kusura bakma. bende birde anksiyete var iyice telaş yaptım. randevu aldım doktordan zaten. ama ta haftaya salı. inşallah bir sıkıntı yoktur. bende mthr c677t heterozigot, paı 4g-5g heterozigot, faktör xııı v34l heterozigot mutasyon var. bu pıhtılaşma ne kadar sıkıntılı birseymiş.
Cnm bu kan pıhtılaşma sorunu nasıl anlaşılıyo kan testiylemi yoksa ona özel bi testmi yapması gerekiyordu doktorumun. Şimdiye kadar bana bişe denmedi bu konuyla ilgiliben göbekten vuruyorum canım. doktorum öyle demişti. ilerde değiştirirmi bilmiyorum. benim en son kontrol perşembeydi. kan akımında bir sıkıntı yoktu. sıkıntı yoksa pıhtılaşma riskide düşüktür demi. yani 9 saat iğneyi geciktirdim diye birşey olma riski azmıdır. of çok soru sordum kusura bakma. bende birde anksiyete var iyice telaş yaptım. randevu aldım doktordan zaten. ama ta haftaya salı. inşallah bir sıkıntı yoktur. bende mthr c677t heterozigot, paı 4g-5g heterozigot, faktör xııı v34l heterozigot mutasyon var. bu pıhtılaşma ne kadar sıkıntılı birseymiş.
Canim yedigin bir sey dokunmustur belki ben ilk gebeligimde olmustum böyle suyu bile cikariyodum mideme dokunmus yediklerim serum taktilar gecti 2 gundeKızlar Ben çok kötü oldum ilk haftalardaki gibi bulantı başladı yediğim her şeyi çıkardım başım çatlıyor açlıktan nerden çıktı bu şimdi ta ne güzel atlatmıştımm 17. Haftama girdiğimde bir şeyim kalmamıştı.
Böyle yaşayanınız oldu mu sonradan. Bebeğin tekmesini duymasam doktora gidicem valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?