- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #13.941
aynen canım kesinlikle öle :) önceden nikah gunuyle ölüm gunu belli olmaz derlerdi şimdi onlara bebişimin doğum tarihinide ekledimSöyleyenlerde tecrübeli olduklari için bende öyle tahmin ediyorum Cnm kendileri gelecekleri zamanı bilirler bekleyip görecez artık
canım benim inşallahh gönlüne göre olur herşey. hayırlısıyla gelsin kuzucuk.canım çok guzel bi konuya değinmişsin teşekkür ederizwalla önce uzun gibi geldi sonra bi baktım hemencecik okumuşum tek bir solukla :) Allah tarafından gerek kalmadıkca aksi bir durum olmadıkca epidural normal doğum istiyorum ama sezeryana gerek kalırsa da yeni epidural sezeryan istiyorum iki türlüde bebişim doğar doğmaz sevip okşamak kucağıma almak istiyorum rabbim gönlümden geçene erdirir beni umarım tabi öncelikle bebişim sağlıklı dunyaya gelsinde benim hayallerim gerçek olmasa olur farketmez :)
geçmiş olsun canım şaşırdım durumuna acaba mideni üşütmüş olabilir misin ya da yediğin bişey dokunmuş olabilir mi ? doktora gidersen bizede hbr ver durumunu merak ettim...
evet canım bende de işe yaradı ama cildimi çok kurutmuş gibi geldi. yinede kaşınmaktansa kullanmaı tercih ediyorum.canım bendede gül hastalığı var onun içinde verdi kendi kadın doğumcum cildiyeci nin verdiği ilacı kuulanmıyorum ama ovardilin yararını gördüm baya aazlatttı kaşınmalarımı
aminnnn inşallah canım cümlemizeecanım benim inşallahh gönlüne göre olur herşey. hayırlısıyla gelsin kuzucuk.
Bence sen en dogrusunu yapiyorsun..doyuyorsan saglikli beskendigine inaniyorsan abartma..ben 54 kilo ile evlenmistim.3,4 kilo aldim.58 ile hamile kaldim.suan 18 haftada 62 kilo oldum..ama benim istahim acik.cok cabuk acikiyorum.ve benim hic bulantim da olmadi kusmadim.belki 3,5 kez kusmusumdur..ama herkes farkli unutma..bence etrafa cok takilmakızlar etraftakiler biz senden fazla yiyoruz diyor halbuki ben bi meyve yarım saat sonra ceviz işte sora 5-6 kaşık bulgur pilavı mesela akşamları çorbam yemeğim salatam kısacası önceden ne yiyorsam aynı sadece sağlıksız beslenmeyi çıkarttım aradan ama okulda arkadaşlar hep biz senden çok yiyoruz diyor ama benim moralim bozuluyor bebeğim eksik doğar mı porsiyonları eskisine göre artırmalı mıyım ama yediğimle doyuyorum 18+3 üm 1 kiloya yakın almışımdır herhalde o da bebek sanırım bilemedim her gün yürüyorum ben aslında sağlıklı besleniyorum diye haykırmak istiyorum ama çevrem sürekli zayıfsın çok ye diyor55 kiloydum 1.68 boyum
benimde 3 gen heterozigot neden bana düşük doz verdi ki. hangileri heterozgot hatırlıyormusun canım. faktör 5 daha sıkıntılıymış diye duymustum acaba senn faktör 5 heterozigotmu ondan mı senin doz yüksek. benimde 3 heterozigot var.Canım ben hem coraspin hem clexane 0.6 kullanıyorum, sabah 8de coraspin, akşam 8de iğnemi yapıyorum. Benimde 3 gen hetorozigot, 2 kaybım var, ikinci kaybımda 0.4lük iğne işe yaramadığı için bunda dozu yükselltik.
Senin gece vurunmanı doktorun mu tavsiye etti acaba?
Öncelikle doktoruna güven, o yeterli diyosa yeterlidir dozun ki testte yapıyormuş zaten.
Soruna gelince çok fazla bi gecikme olmamış merak etme sıkıntı yaratmaz ama dikkat et mutlaka canım, ben telefonuma alarm kurdum unutmamak için. Sende öyle yapabilirsin.
Benim doktorum o dediğin testi yapmıyor, ama daha önceden yaptırmıştım, o senin kan akış hızına, bebeğe giden kan akış hızına falan bakılan test oluyor eğer dediğin testse. Kan akış hızı Belli bi aralıkta olduğu zaman sıkıntı yaratmıyor yani.
Benim eski doktorumun basitce anlattığı sey burydu canım kısaca...
Cok guzel hayırlı olsun cnm:)canım çok basit aslında herşeyi hazır satılıyor eminönünden malzemesini alacağım inşallah. isimli etiketleride netten indireceğim lazım olan kurdale nazar boncuğu , renkli kolonya ve slikon tabancası. bir arkadaşımda kendi yaptı tanesini 90 kuruşa maletmiş ve çokta zevkli yapması dedi.
ahşap boyama ile ilgileniyorum zaten bir sepet boyayacağım içinede bunları yerleştiririm diye düşündüm.
canım göbekten vurabildiğin kadar vur bence çünkü bacaklara geçtiğinde daha zor oluyor ben zorlanmıştım..Arkadaslar dün akşam iğnemi vururken göbekten, iğneyi enjekte etmeye başladığım an bebeğimin hareketlerini hissettim baya, sonrasında da biraz devam etti, iki kere de pıt pıt yaptı. Bu ilk defa oldu ama 3 gündür arada dalgalanmalar seklinde tabiri caizzse kelebeğin kanat çırpası şeklinde hareketler hissetmeye başlamıştım zaten. Ama iğne vururken olunca bi tuhaf oldum Hem harika bişeydi hem çok endişe ettim göbekten vurmayı bıraksam mı artık diye?
Bilgisi olan var mı bu konuda?
Ne ignesi canim o..doktorunla konus..Arkadaslar dün akşam iğnemi vururken göbekten, iğneyi enjekte etmeye başladığım an bebeğimin hareketlerini hissettim baya, sonrasında da biraz devam etti, iki kere de pıt pıt yaptı. Bu ilk defa oldu ama 3 gündür arada dalgalanmalar seklinde tabiri caizzse kelebeğin kanat çırpası şeklinde hareketler hissetmeye başlamıştım zaten. Ama iğne vururken olunca bi tuhaf oldum Hem harika bişeydi hem çok endişe ettim göbekten vurmayı bıraksam mı artık diye?
Bilgisi olan var mı bu konuda?
canım bende asprin kullanıyordum. iğneye geçeli bir ay anca oldu. doktor değiştirdim perinatolga gidiyorum şimdi. o verdi iğneyi. ama verirken asprin yeterli fakat kanında şu şu böyle oldugu için sen iğne kullan acil müdahalede kanını daha kolay durdururuz dedi. birde benim 3 gen heterozigot senin ikiymiş ama tabi gene bi sor istersen doktora temkinli olmakta fayda var.cnm ben coraspini mesela sabahları alıyorum ama unuttuğum oluyor akşama dönuyurum bişi olmadı. zaten heterezigotta iğne önermiyorlar ama sana önerdiyse vardır bir bildiği. bende senden duydum ya şimdi içim rahat etmedi hemen hematologdan randevu aldım cmtesi kan sonuçlarımı göstericem bakalım kullan diyecekmi iğneyi
canım bende asprin kullanıyordum. iğneye geçeli bir ay anca oldu. doktor değiştirdim perinatolga gidiyorum şimdi. o verdi iğneyi. ama verirken asprin yeterli fakat kanında şu şu böyle oldugu için sen iğne kullan acil müdahalede kanını daha kolay durdururuz dedi. birde benim 3 gen heterozigot senin ikiymiş ama tabi gene bi sor istersen doktora temkinli olmakta fayda var.
Ben ilk zamanlardada mide bulantisi cok yasamadim..simdi bulanmasi neden olur bilmiyorum..ama buraya bikac arkadas da yazmiti mide bulantilarim geri dondu diye..umarim uzun surmezKızlar Ben çok kötü oldum ilk haftalardaki gibi bulantı başladı yediğim her şeyi çıkardım başım çatlıyor açlıktan nerden çıktı bu şimdi ta ne güzel atlatmıştımm 17. Haftama girdiğimde bir şeyim kalmamıştı.
Böyle yaşayanınız oldu mu sonradan. Bebeğin tekmesini duymasam doktora gidicem valla
Canim yok toplam boyu oleymis fl olcumuyle 7 yi carpinca 12 cikiyor...cnm baş popo mesafesidir o.
bazı doktorlar oyle söylüyor bazısı da kemik ölçümüne göre bacak boyunu da toplayıp tamını söylüyor. kafana takma yani bidakine tam boyunu sor cnm :) bacakları da toplayınca 17-18 olur bebişinin gerçek boyu
benimde 3 gen heterozigot neden bana düşük doz verdi ki. hangileri heterozgot hatırlıyormusun canım. faktör 5 daha sıkıntılıymış diye duymustum acaba senn faktör 5 heterozigotmu ondan mı senin doz yüksek. benimde 3 heterozigot var.
ben ilk iğneme akşam gece vurdugum için öyle gidiyordu canım. şimdi sabaha dönücem artık.
birde benim esas sormak istediğim şuydu. şimdi doktorum her gidişte kan akımına bakıyor. ama bu pıhtılaşma bir anda mı oluyor. yoksa pıhtılarmı birikip bebek beslenemiyor. yani şimdi benim ignenın dozunu arttırması gerektiğini görebilirmi bu baktıgı kan akımında. yoksa bu pıhtılaşma denilen Allah korusun bir anda mı bebeği öldürüyor
off çok kafam karıştı.
MCanım benim 16+6 da 17 cm di, ama galiba normal deil :) ben de eşimde çok uzunuz, ben doğduğumda 60 cm mişim, hastanedeki doktorlar izinlileri arayıp çağırmışlar beni göstermek için :) Guinness rekorlar kitabına gircek kızmışım ama cahiliye devrinde düşünememişler :)
Canim ya benim asil kafama takilan once 4 gun geriledi.sonra 10 gun sonra tekrar gittim merakimdan 10 gunde sadece 2 gun kadar buyumus tam boyu 12 cm dedi ama olumlu veya olumsuz bse demedi cook merak ediyorum baska bir dr.a gitsem miOrada arkadaşın morali bozulmuş kısa mı diye siz benimki 17 cm di diyerek moral verdiğinizi mi sanıyorsunuz? Normal değil sizinki evet normali 20 haftalıkken o boyda oluyor.
canım göbekten vurabildiğin kadar vur bence çünkü bacaklara geçtiğinde daha zor oluyor ben zorlanmıştım..
Ne ignesi canim o..doktorunla konus..
Popo mesafesi degil dimi tam boyu 10 dedi ozaman bnmki de normal demek ki off ya cok pimpirikliyim benBen de geçen hafta gittim doktora 15 haftalık olması gerekirken 16 haftalık görünüyordu. Ama boyu 10 cm'di. Normal bence. Zaten eşim de ben de ufak tefeğiz belki ondandır :)
ben göbekten vuruyorum canım. doktorum öyle demişti. ilerde değiştirirmi bilmiyorum. benim en son kontrol perşembeydi. kan akımında bir sıkıntı yoktu. sıkıntı yoksa pıhtılaşma riskide düşüktür demi. yani 9 saat iğneyi geciktirdim diye birşey olma riski azmıdır. of çok soru sordum kusura bakma. bende birde anksiyete var iyice telaş yaptım. randevu aldım doktordan zaten. ama ta haftaya salı. inşallah bir sıkıntı yoktur. bende mthr c677t heterozigot, paı 4g-5g heterozigot, faktör xııı v34l heterozigot mutasyon var. bu pıhtılaşma ne kadar sıkıntılı birseymiş.Canım bende faktör 5 de de var hetorozigot, dediğin gibi o daha riskli o yüzden, zaten dediğim gibi 0.4lük işe yaramamıştı o yüzden yüksellttik bu hamilelikte canım.
Evet canım pıhtılaşma bi anda olan bişey, şöyle düşün hani olurya birden pıhtı atar kalbe beyne vs. Onun gibi yani.
Sana yaptığı testle iğne dozunun yeterli gelip gelmediğini anlayabiliyor yani canım, zaten profösöre gidiyormuşsun merak etme bence. Kafanı bulandırma lütfen... Sen iğneni nerden vuruyorsun bu arada?
Cnm fl olcumunu soledi 7yle carpti sonuc 12 ama zaten fl yazan yerde 15 hafta yaziyor kafa olcumunun oldugu yerde 16 hafta yaziyor ben gittigimde tam 16 haftam dolmustucanım boyu mu yoksa baştan popoya olan mesafe mi?
bazen baş popo arası söyleniyor
doktorun fark ederdi bir şey olsa
burada mesela baş popo mesafesi yazıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?