2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Söyleyenlerde tecrübeli olduklari için bende öyle tahmin ediyorum Cnm kendileri gelecekleri zamanı bilirler bekleyip görecez artık
aynen canım kesinlikle öle :) önceden nikah gunuyle ölüm gunu belli olmaz derlerdi şimdi onlara bebişimin doğum tarihinide ekledim ne de olsa hesapta olan değil nasipta olan yaşanır derler :) allah bilir artık bizi nelerin beklediğini hersey bir mucize gibi bekleyip yaşayarak görcez :)

canım benim inşallahh gönlüne göre olur herşey. hayırlısıyla gelsin kuzucuk.

canım bendede gül hastalığı var onun içinde verdi kendi kadın doğumcum cildiyeci nin verdiği ilacı kuulanmıyorum ama ovardilin yararını gördüm baya aazlatttı kaşınmalarımı
evet canım bende de işe yaradı ama cildimi çok kurutmuş gibi geldi. yinede kaşınmaktansa kullanmaı tercih ediyorum.

Arkadaslar dün akşam iğnemi vururken göbekten, iğneyi enjekte etmeye başladığım an bebeğimin hareketlerini hissettim baya, sonrasında da biraz devam etti, iki kere de pıt pıt yaptı. Bu ilk defa oldu ama 3 gündür arada dalgalanmalar seklinde tabiri caizzse kelebeğin kanat çırpası şeklinde hareketler hissetmeye başlamıştım zaten. Ama iğne vururken olunca bi tuhaf oldum Hem harika bişeydi hem çok endişe ettim göbekten vurmayı bıraksam mı artık diye?
Bilgisi olan var mı bu konuda?

Bence sen en dogrusunu yapiyorsun..doyuyorsan saglikli beskendigine inaniyorsan abartma..ben 54 kilo ile evlenmistim.3,4 kilo aldim.58 ile hamile kaldim.suan 18 haftada 62 kilo oldum..ama benim istahim acik.cok cabuk acikiyorum.ve benim hic bulantim da olmadi kusmadim.belki 3,5 kez kusmusumdur..ama herkes farkli unutma..bence etrafa cok takilma

benimde 3 gen heterozigot neden bana düşük doz verdi ki. hangileri heterozgot hatırlıyormusun canım. faktör 5 daha sıkıntılıymış diye duymustum acaba senn faktör 5 heterozigotmu ondan mı senin doz yüksek. benimde 3 heterozigot var.
ben ilk iğneme akşam gece vurdugum için öyle gidiyordu canım. şimdi sabaha dönücem artık.
birde benim esas sormak istediğim şuydu. şimdi doktorum her gidişte kan akımına bakıyor. ama bu pıhtılaşma bir anda mı oluyor. yoksa pıhtılarmı birikip bebek beslenemiyor. yani şimdi benim ignenın dozunu arttırması gerektiğini görebilirmi bu baktıgı kan akımında. yoksa bu pıhtılaşma denilen Allah korusun bir anda mı bebeği öldürüyor
off çok kafam karıştı.

Cok guzel hayırlı olsun cnm:)

canım göbekten vurabildiğin kadar vur bence çünkü bacaklara geçtiğinde daha zor oluyor ben zorlanmıştım..

Ne ignesi canim o..doktorunla konus..

canım bende asprin kullanıyordum. iğneye geçeli bir ay anca oldu. doktor değiştirdim perinatolga gidiyorum şimdi. o verdi iğneyi. ama verirken asprin yeterli fakat kanında şu şu böyle oldugu için sen iğne kullan acil müdahalede kanını daha kolay durdururuz dedi. birde benim 3 gen heterozigot senin ikiymiş ama tabi gene bi sor istersen doktora temkinli olmakta fayda var.

şimdi kğıda bakmadan soylıcem mtfr diye bi gen benımkıler.
faktor 5 diil yani. ama ben bunu riske atmam, randevumu aldım bile hematologtan.

Ben ilk zamanlardada mide bulantisi cok yasamadim..simdi bulanmasi neden olur bilmiyorum..ama buraya bikac arkadas da yazmiti mide bulantilarim geri dondu diye..umarim uzun surmez

Canim yok toplam boyu oleymis fl olcumuyle 7 yi carpinca 12 cikiyor...

Canım bende faktör 5 de de var hetorozigot, dediğin gibi o daha riskli o yüzden, zaten dediğim gibi 0.4lük işe yaramamıştı o yüzden yüksellttik bu hamilelikte canım.
Evet canım pıhtılaşma bi anda olan bişey, şöyle düşün hani olurya birden pıhtı atar kalbe beyne vs. Onun gibi yani.
Sana yaptığı testle iğne dozunun yeterli gelip gelmediğini anlayabiliyor yani canım, zaten profösöre gidiyormuşsun merak etme bence. Kafanı bulandırma lütfen... Sen iğneni nerden vuruyorsun bu arada?

M
Orada arkadaşın morali bozulmuş kısa mı diye siz benimki 17 cm di diyerek moral verdiğinizi mi sanıyorsunuz? Normal değil sizinki evet normali 20 haftalıkken o boyda oluyor.
Canim ya benim asil kafama takilan once 4 gun geriledi.sonra 10 gun sonra tekrar gittim merakimdan 10 gunde sadece 2 gun kadar buyumus tam boyu 12 cm dedi ama olumlu veya olumsuz bse demedi cook merak ediyorum baska bir dr.a gitsem mi

canım göbekten vurabildiğin kadar vur bence çünkü bacaklara geçtiğinde daha zor oluyor ben zorlanmıştım..

Canım bende öyle düşünüyorum göbekten rahat vuruyorum çünkü ama ne bileyim tedirgin oldum, sağol Bu arada sen daha önce mi kullanmıştın şimdi mi kullanıyorsun, ne kadar zaman göbekten yapmıştın?

Ne ignesi canim o..doktorunla konus..

Kan pıhtılaşması için canım, kontrolüm cuma günü o zaman sorarım artık...

Bas
Ben de geçen hafta gittim doktora 15 haftalık olması gerekirken 16 haftalık görünüyordu. Ama boyu 10 cm'di. Normal bence. Zaten eşim de ben de ufak tefeğiz belki ondandır :)
Popo mesafesi degil dimi tam boyu 10 dedi ozaman bnmki de normal demek ki off ya cok pimpirikliyim ben

ben göbekten vuruyorum canım. doktorum öyle demişti. ilerde değiştirirmi bilmiyorum. benim en son kontrol perşembeydi. kan akımında bir sıkıntı yoktu. sıkıntı yoksa pıhtılaşma riskide düşüktür demi. yani 9 saat iğneyi geciktirdim diye birşey olma riski azmıdır. of çok soru sordum kusura bakma. bende birde anksiyete var iyice telaş yaptım. randevu aldım doktordan zaten. ama ta haftaya salı. inşallah bir sıkıntı yoktur. bende mthr c677t heterozigot, paı 4g-5g heterozigot, faktör xııı v34l heterozigot mutasyon var. bu pıhtılaşma ne kadar sıkıntılı birseymiş.

canım boyu mu yoksa baştan popoya olan mesafe mi?
bazen baş popo arası söyleniyor
doktorun fark ederdi bir şey olsa
burada mesela baş popo mesafesi yazıyor
Cnm fl olcumunu soledi 7yle carpti sonuc 12 ama zaten fl yazan yerde 15 hafta yaziyor kafa olcumunun oldugu yerde 16 hafta yaziyor ben gittigimde tam 16 haftam dolmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…