- 17 Kasım 2014
- 149
- 77
- 38
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #15.421
Duphalac verdimi doktor. Cok zararsiz bi ilaac emilmiyormus. Ondan kullandm.bi ara cok rahatlatiyor
Tecrubeli anneler size bir sorum olucak biz bebislere ne tur kiyafetler alalim haziranda usurlermi erkek bebekler cok sicagi sevmez die biliyorum ben.cuma bursaya gidicem oglusumun tum alisverisini yapicam ins.upuzun bi liste yaptik ince seylermi kalin seylermi almam gerekiyo bilmiyorum.
Cnm benim annem yazda olsa uzun kol giydirecez dedi ben yeni doğan kıyafetlerini penye tarzında alıcam iç tulumları kısa ve uzun kol olabilir 6-9 aylık kıyafetlerinde kışa girmiş olucaz onları da kadife ve kışlık sıcak şeyler alırız
günde en az iki kez çamaşır değiştirmeliyiz zaten enfeksiyon ve mantara karşı. ben de aktığını hissediyorum bazen su gibi değil de akıntı beyaz. doktorum normal demişti. iç çamaşırını günde 2-3 kez değiştirmemi söyledi. bende enfeksiyon da mantar da çıkmadı. geçen hafta verdim idrar kültürü.Kızlar bunu ne zamandır soracaktım ama unutuyorum hem doktora hem size. Benim normalde akıntım reglimden önce olurdu ve normal günlerde kesnlikle günlük pet kullanmazdım ancak reglimden önce ve sonra kullanırdım iki gün. Günlük petler akıntıyı arttırıyor ve mantar riskini çoğaltıyor çünkü vajen havasız kalıyor koku da yapıyor. Kısaca iyi ve temiz bakardım kendilerineadaçayı yeşilçay biberiye vs çok içerdim onlar da iyi geliyordu sanırım. Şimdi bitki çaylarını esksi gibi içemiyorum ama çok tuhaf bir akıntı var bende de altıma kaçırma gibi gibi hissetmiyorum yani idrar olsa onu kaslarımdan farkederim diye düşünüyorum ama bu çok farklı aktığını da hissediyorum su gibi çok rahatsız oluyorum normalde her akşam duş alırım ve çamaşır değiştiririm ama bu durum olduğundan beri günde üç kez değiştirdğim oluyor. Çamaşırları eşim makineden çıkarıp asıyor geçen çekmeceni mi yıkadın dedi bana o kadar çok çamaşır yıkıyorum ki bu kilotlarımdan oluşuyor :)))
Benim kontrolüme bir ay var siz yakın zamanda gidecekseniz bana da olasılıkları anlatın ben de durumun ciddiyetine göreye gideyim canlar.
Bu arada özellikle hamileyken çamaşırlarınız mutlaka pamuk olsun bu çok önemli. Altın ve gümüş olmayan hiçbir takıyı takmayın geçen haberlerde izledim zehirli takılar diye dikkat edelim bebişlere.
Bende aventi çok iyi diye duydum ve en mantıklısı cam almamız emzik içinde damaklı olanlardan çoğu kişi memnun değil çocuğun geç konuşmasına ve konuşmada bozukluğa bile yol açıyomuş klasik daha anne memesine benziyo zaten. Diğer ihtiyaçlarınıda gerekli görürsen al cnm birazda doğum sonrasına bırakalım alışveriş zevkiniKızlar emzik ve biberon olarak marka model ne düşünüyorsunuz ben hiç anlamam ama araştırdığıma göre silikon uçlular ve cam olanlar en sağlısı çünkü kıyasla daha pahalı. Aventi beğendim ama nuk markası için de çok iyi diyorlar wee kullanan çok var ama fiyat baya ucuz o yüzden içime sinmedi açıkcası.bebek bunu emecek nihayetinde.
Biberonların cam olanları daha sağlıklıdır diye düşünüyorum bir de steril etmek ve kurutmak için makineler var bazıları mama da ısıtıyor allah nasip ederse emzirmek istiyorum ama bunun bir garantisi yok sonuçta steril makinesi aldığımda mama ısıtanından da mı alsam yoksa beklesem bebeğin ihtiyacı olursa mı alsam bilmiyorum. Masraf çok malum önemli olan birincil ihtiyaçlarını en kalitelisinden almak fikri ve tecrübesi olanlsr var mı?
cnm tecrubeli diilim ilk benım ama anneme soruyorum bende bu soryu diyor ki kısa kollu yada kolsuz çıt çıtlı badilerin üzerine penye uzun kollu tulum yada alt üst giydirecekmişiz. çok sıkmayacakmışız bebişi hemde çok açık bırakmayacakmışız :)) kadıfe tulum alma derim çok terletir bize uymaz.
Aynen penye yelek işini görür yazın 3-4 tane alsan yeter çabuk büyüyecekler çünküSagol cnm penye turu seyler alayim bende.cunku benim bulundugun ilcede jeotermal sistemi var dogalgaz yok evlerimiz hamam gibi oluyo cok sicak.ama yazin biraz,serin yelek hirka gibi seyleri cok almam.lazim galiba
canm zayif ciliz biriym aslnda boyumda uzun degil fazla
Bende oyle yapayim ins.bencede cok sıkmamak.lazim cocugu.hele bizimki bana cekerse hic bise giydiremiycez cocuga.bende sacagi hic sevmem.esimde tam tersi yazin bile kazak giyicek nerdeyse
18. Haftadaymışsın canım şimdi gördüm benim 18 haftalıkken baya öıkmıştı ama gaz var halen şiş yani senin de çıkar yakında hem basket topu gibi olur bayılırım öyle göbüşlere :))
Ya duphalac kana geçmiyor ve zararsi doktorum istedgin vakit icebilirsin dedi. Hamileyken kabizlik da zorr dogumdan sonra hemoroid olabiliyor allah korusun.yok cnm benim doktorum ilaç vermiyor pek doğal yolla cık daha iyi diyor işyeri hekimine gittim o X-MEN diye bir şurup verdi zararı yokmuş bitkiselmiş kendi doktoruma sordum içme dedi kaldım öyle arada aslında içsem düzene girer.
Anlat o vakit bana:))Kesinlikle canım hatta ben yoğurdu kendim yapıyorum ve etrafımdakilere yalvarıyorum resmen hazır almayın siz yapın diye benim tarifim aynı hazır yoğurt gibi oluyor ne ekşi ne sulu isteyen herkese anlatmak isterim hem çok pratik hem de çok faydalı.
aynen cnm penye battanıyelerı herkes bol alın diyor.
uykudan kaltığında terlemiş ise( bazı bebekler çok terlermiş) , üstüne yelek giydiririz penye yeleklerden alırsın boy boy.
bizim yazlık esiyor mesela akşamları bebeği ya çıkarmıycam yada biraz kalın giydirmem gerekiyor o yuzden tedbirli olmak amaçlı kalın hırka tarzı bişiler de alırım ben.
aslında kıyafet en kolay ve en eğlenceli kısmı gibi geliyor bana.
onun dişinda hangi biberon hangi bebek arabası, hangi bakım ürünleri, göğüs pompası vs çok detay var onlarda zorlanıcam seçerken
canımm çok geçmiş olsunnKizlar kanamama teshis konuldu vasa previa diye bisey cok kotu bisey sonumuz belli degil dua edin lutfen cok kotuyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?