- 17 Temmuz 2013
- 1.651
- 614
- 128
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #15.441
Kizlar kanamama teshis konuldu vasa previa diye bisey cok kotu bisey sonumuz belli degil dua edin lutfen cok kotuyum
nesguıkden canım o demıstım ban sana ,ama kendım ıcemedım bı turlu muz yogurt hergun yıyorum hala 5 gun gerıde bızımkı ,baslamam gerek nesguıkeArkadaslarrrrr bebisim 1 haftada 2 haftalik buyumusssss etkisi varmi bilmiyorum ama hergun nesquikli süt, muz, yumurta ve bi kase yogurt yedim. Ilac gibi tukettim yani. Ozellikle gelisimi geri olan anneler muzzz hergun tuketin. Bebege cok faydaliymissss
aynen bnde cok seviyorum oyle saglikli olsunda oglusum benm istegim olmayi versin artk18. Haftadaymışsın canım şimdi gördüm benim 18 haftalıkken baya öıkmıştı ama gaz var halen şiş yani senin de çıkar yakında hem basket topu gibi olur bayılırım öyle göbüşlere :))
Nasil biaey o cnm cok gecmis olsunKizlar kanamama teshis konuldu vasa previa diye bisey cok kotu bisey sonumuz belli degil dua edin lutfen cok kotuyum
canım çok geçmiş olsun inşallah çok önemli birşey değildir..Kizlar kanamama teshis konuldu vasa previa diye bisey cok kotu bisey sonumuz belli degil dua edin lutfen cok kotuyum
avent bu numara ya canım tum bebekler kullanıyor hıc sorun olmuyor emzık ve bıberonda,sterıl makınesı de var ben onu alacam aventı amaKızlar emzik ve biberon olarak marka model ne düşünüyorsunuz ben hiç anlamam ama araştırdığıma göre silikon uçlular ve cam olanlar en sağlısı çünkü kıyasla daha pahalı. Aventi beğendim ama nuk markası için de çok iyi diyorlar wee kullanan çok var ama fiyat baya ucuz o yüzden içime sinmedi açıkcası.bebek bunu emecek nihayetinde.
Biberonların cam olanları daha sağlıklıdır diye düşünüyorum bir de steril etmek ve kurutmak için makineler var bazıları mama da ısıtıyor allah nasip ederse emzirmek istiyorum ama bunun bir garantisi yok sonuçta steril makinesi aldığımda mama ısıtanından da mı alsam yoksa beklesem bebeğin ihtiyacı olursa mı alsam bilmiyorum. Masraf çok malum önemli olan birincil ihtiyaçlarını en kalitelisinden almak fikri ve tecrübesi olanlsr var mı?
ayy cnm sanada çok geçmiş olsun benim bebekte aşağıda doktora dedim olabilir diyor hiç problem etmedi inşallah senin bebişte üzmez annesini herşey yolunda gider...Ayrıntılı USG den geldim hanımlar bebeğimin sol böbrek kanalında 6 mm genişleme varmıştakipte olmama gerekiyomus 15 ggün sonra bidaha gitcem artış olmazsa sorun değil dediler bide bebegim baya bi asagidaymis erken doğum olmasından korkuyorum
Canim ben citcitlilarini kolsuz ve yarim kollu aldim,bi kac tanede uzun kollu alicam.genelde cok kalin olmayan cokta ince olmayan penye takim ve tulumlar aldim.ilk oglumda haziranda dogdu ondan biliyorum.zaten daha yari kirkimiz cikmadan hava isincak.ve en cok citcitli ihtiyacim olmustu ozamanlar.kadifeleri genelde giydirememistim.Tecrubeli anneler size bir sorum olucak biz bebislere ne tur kiyafetler alalim haziranda usurlermi erkek bebekler cok sicagi sevmez die biliyorum ben.cuma bursaya gidicem oglusumun tum alisverisini yapicam ins.upuzun bi liste yaptik ince seylermi kalin seylermi almam gerekiyo bilmiyorum.
tesekkur canım gercekten cok dıkkatlısın,her yıl gıderdım yıldonumunde oysa mezarlıga .3 yıl oldu buraya tasınalı ve gıdemıyorumAramızda Azeri arkadaşlarımız vardı hatırladığım kadarıyla.
Qara Yanvar(20 Ocak) faciasının 25. yılı bugün. Katledilen 143 kardeşimizi saygıyla anıyorum.
Seninle ayni gunmus dogumumuz.ins saglikla aliriz kucagimiza :)
Tatlım araştırdım şimdi biraz hoş bir şey değil ama çok da kötü şeyler yazmıyor, kime nasıl bir doktora gidiyorsun bilmiyorum ama hemen bir üniversite hastanesinde riskli gebeliklere bakan bir uzman bul bence. Bu durumdaki hastalar maalesef erken ve sezeryanla doğum yapıyorlarmış özel hastanelere ve özel doktorlara kanma bu konuda zaten çoğu hastane rikli gebelikleri hem yoğun bakımdan hem de kendilerinden ötürü kabul etmiyorlar. Üniversiteden özel bir doktor bul ve sürekli ona görün sürekli yat dinlen.Kizlar kanamama teshis konuldu vasa previa diye bisey cok kotu bisey sonumuz belli degil dua edin lutfen cok kotuyum
Anlat o vakit bana:))
Ayrıntılı USG den geldim hanımlar bebeğimin sol böbrek kanalında 6 mm genişleme varmıştakipte olmama gerekiyomus 15 ggün sonra bidaha gitcem artış olmazsa sorun değil dediler bide bebegim baya bi asagidaymis erken doğum olmasından korkuyorum
canım korkma ılk once,senın hıc kanaman olmadı mı bu zamana kadar,ben ılk uc ay bu teshısten yattım evde tuvalet dısında bı yere kalkmadım.Aylardır cam kenarında dısarıya baktım cok agladım sonuc kendıme zarar verdım.Daha 1 hafta once detaylıda doktorum baktı ve tekrar plasenta prevıa dedı sonra yok hafıf kalkmıs dedı,onemlı olan totalis olmaması o daha kotu.27 haftaya kadar coku ınsanda kalkıyormys ınan bunu o kadar arastırdım kı ben de 32 cı haftada kalkanını da duydum.Bol bol dınlenmen ılıskı yasak hareket yasak ve her fırsatta uzanmaya calıs ınsallah kalkar senınkı de.Bı de 20 cı haftadan sonra bebek hızla buyuyor ve eşi kaldırma şansı daha cokKizlar kanamama teshis konuldu vasa previa diye bisey cok kotu bisey sonumuz belli degil dua edin lutfen cok kotuyum
Günaydın hanımlar, benim bebeğim çok sert tekmeler atmaya başladı, kıyafetle bile seyiriyor farkediliyor dışardan göbeğimin yamulduğu siz de hissediyor musunuz?
İnşallah canım doktor bu tarihten erken olur diyor hep. :)
Tatlım araştırdım şimdi biraz hoş bir şey değil ama çok da kötü şeyler yazmıyor, kime nasıl bir doktora gidiyorsun bilmiyorum ama hemen bir üniversite hastanesinde riskli gebeliklere bakan bir uzman bul bence. Bu durumdaki hastalar maalesef erken ve sezeryanla doğum yapıyorlarmış özel hastanelere ve özel doktorlara kanma bu konuda zaten çoğu hastane rikli gebelikleri hem yoğun bakımdan hem de kendilerinden ötürü kabul etmiyorlar. Üniversiteden özel bir doktor bul ve sürekli ona görün sürekli yat dinlen.
Sana bol bol dua edicez hepimiz. Allahın izniyle sen de hepimiz sağlıkla ve en hayırlı şekliyle kucağımıza alalım bebeklerimizi. Her şey Allahtan bunu aklından çıkarma ama kontrolü de bırakma. İstanbuldaysan çapa ya git ve bize sürekli haber ver olur mu
Canım benim biz Aydında yaşıyoruz burada bir çiftlik var telefon ediyorsun kapına getiriyorlar sütü. Ben hep iki kilodan yaparım. İki kilo sütü tencerede 5 dk kaynatıyorum. Altını kapatınca sütü soğumasını beklemeden cam kavanozlarıma aktarıyorum hepsi 1 lt değil bunların çünkü ağzına kadar doldurmamak gerekiyor. Sürekli ısısını kontrol ediyorum serçe parmağımı patırıp 7 saniye dayanabikecek sıcaklıkta olması en güzel mayalama için çok önemli. Dediğim gibi ayrı bir kaseye bir iki tepeleme tahta yemek kaşığı yoğurdu koyup eziyorum ufak bir tutsm şeker ve yok denecek kadar tuz ekliyip esmeye devam ediyorum ve mayaya atıyorum. Bunu önce yap da süte atacağın zaman zaman kaybetme yani süt soğumasın. Tahta kaşıkla cam kavanozlara paylaştırıp yukardan aşağı doğru karıştırıyorum. Kavanozların ağzını önce havlu kağıt koyup sonra streç filmle sarıyorum sonra kapalarını kapatıyorum havlu kağıt terleyen sütün buharını alıyor ve emiyor böylelikle sulu olmuyor.
İyice havlularla kabanlarka sarıp 4 5,saat bekletiyorum ama 8 saat yapan da var ben o kadar beklemiyorum çünkü bana göre ekşiyor yoğurt öyle. Sonra buzdolabına alıp bir gün de öyle bekletiyorum. Taş gibi oluyor taş :)))
Hiç korkma canım sadece kendini çok yormamaya çalış iki arkadaşım kasıkta büyüttü bebeklerini giç de bir şey olmadı çok sağlıklı zamanında doğdu bebekler. Sen stres yapma bir de yorma kendini bol bol uzanıp aysğa kaldır bacakları :)
Beeenimki 2 haftaya yakin gerilik vardi gec dollenmeden. Sukur 1 haftaya indi. Insallah tam kapatiriz arayi. Evet sen demiştin cnm cok tsk. Ben onun etkisinin olduguna inaniyorum. Sende basla işe yarar ins:)nesguıkden canım o demıstım ban sana ,ama kendım ıcemedım bı turlu muz yogurt hergun yıyorum hala 5 gun gerıde bızımkı ,baslamam gerek nesguıke
19cu haftadankizlar ya karniniz kacinci haftada disardan belli olmaya basladi
canım sen cok ıyı bı kere cıkabılıyosan ben senın haftanda ıken 2 3 gun cıkamıyordum erık suyu kayısı suyu ıc ıc bı hal olmustum ve dayanamayıp doktoruma soledım duphalac surup verdı ılaclardan baskası kesmıo bazen
ve doktor ıkınmamamı soledı hemoroıt olurmus hamılelık donemınde olurmus cogu kadın aman dıkkat
canım ben sabah kalkınca bi kuru kayısı yiyip yarım bardak su içiyorum artak daha rahatım
Canım ben hiç kabızlık sorunu yaşamadım ama bildiğim kadarıyla kuru kayısı, kuru erik ve kuru incir kompostosu iyi geliyo . Ve özellikle bolca lifli yiyecek tüketmek ve egzersiz öneriyolar canım. En kısa zamanda geçer umarım hamileyken daha da zordur kabızlık..
ben de çok çektim canım kabızlıktan düzenli çıkmaya daha yeni başladım. Duphalac surup vermişti bana da doktorum.
canım süt iç bağırsakları çalıştırıyor. bir de kuru kayısı, kuru incir bunlarda iyi geliyor. inşallah çabucak atlatırsın.
canım bütçen el veriyorsa bebek odaları güzel oluyor. senin de ilk çocuktu sanırım. hevesin varsa oda yap bence
Gunluk magnezyum ic canim ben icerken oyle bir sikintim yoktu 3-4 gundur icmedim yine basladi kabizlik magnezyum duzenli icilirse cok iyi geliyo
İnşallah canım doktor bu tarihten erken olur diyor hep. :)
Tatlım araştırdım şimdi biraz hoş bir şey değil ama çok da kötü şeyler yazmıyor, kime nasıl bir doktora gidiyorsun bilmiyorum ama hemen bir üniversite hastanesinde riskli gebeliklere bakan bir uzman bul bence. Bu durumdaki hastalar maalesef erken ve sezeryanla doğum yapıyorlarmış özel hastanelere ve özel doktorlara kanma bu konuda zaten çoğu hastane rikli gebelikleri hem yoğun bakımdan hem de kendilerinden ötürü kabul etmiyorlar. Üniversiteden özel bir doktor bul ve sürekli ona görün sürekli yat dinlen.
Sana bol bol dua edicez hepimiz. Allahın izniyle sen de hepimiz sağlıkla ve en hayırlı şekliyle kucağımıza alalım bebeklerimizi. Her şey Allahtan bunu aklından çıkarma ama kontrolü de bırakma. İstanbuldaysan çapa ya git ve bize sürekli haber ver olur mu
Canım benim biz Aydında yaşıyoruz burada bir çiftlik var telefon ediyorsun kapına getiriyorlar sütü. Ben hep iki kilodan yaparım. İki kilo sütü tencerede 5 dk kaynatıyorum. Altını kapatınca sütü soğumasını beklemeden cam kavanozlarıma aktarıyorum hepsi 1 lt değil bunların çünkü ağzına kadar doldurmamak gerekiyor. Sürekli ısısını kontrol ediyorum serçe parmağımı patırıp 7 saniye dayanabikecek sıcaklıkta olması en güzel mayalama için çok önemli. Dediğim gibi ayrı bir kaseye bir iki tepeleme tahta yemek kaşığı yoğurdu koyup eziyorum ufak bir tutsm şeker ve yok denecek kadar tuz ekliyip esmeye devam ediyorum ve mayaya atıyorum. Bunu önce yap da süte atacağın zaman zaman kaybetme yani süt soğumasın. Tahta kaşıkla cam kavanozlara paylaştırıp yukardan aşağı doğru karıştırıyorum. Kavanozların ağzını önce havlu kağıt koyup sonra streç filmle sarıyorum sonra kapalarını kapatıyorum havlu kağıt terleyen sütün buharını alıyor ve emiyor böylelikle sulu olmuyor.
İyice havlularla kabanlarka sarıp 4 5,saat bekletiyorum ama 8 saat yapan da var ben o kadar beklemiyorum çünkü bana göre ekşiyor yoğurt öyle. Sonra buzdolabına alıp bir gün de öyle bekletiyorum. Taş gibi oluyor taş :)))
Hiç korkma canım sadece kendini çok yormamaya çalış iki arkadaşım kasıkta büyüttü bebeklerini giç de bir şey olmadı çok sağlıklı zamanında doğdu bebekler. Sen stres yapma bir de yorma kendini bol bol uzanıp aysğa kaldır bacakları :)
Canim benimki plsenta asagidabdegil gobek kordonunu esine yapisik ve asagida tamamen yerlesmis ve kordonunkoruyucu zari yokmus gelen kan bebekten geliomuscanım korkma ılk once,senın hıc kanaman olmadı mı bu zamana kadar,ben ılk uc ay bu teshısten yattım evde tuvalet dısında bı yere kalkmadım.Aylardır cam kenarında dısarıya baktım cok agladım sonuc kendıme zarar verdım.Daha 1 hafta once detaylıda doktorum baktı ve tekrar plasenta prevıa dedı sonra yok hafıf kalkmıs dedı,onemlı olan totalis olmaması o daha kotu.27 haftaya kadar coku ınsanda kalkıyormys ınan bunu o kadar arastırdım kı ben de 32 cı haftada kalkanını da duydum.Bol bol dınlenmen ılıskı yasak hareket yasak ve her fırsatta uzanmaya calıs ınsallah kalkar senınkı de.Bı de 20 cı haftadan sonra bebek hızla buyuyor ve eşi kaldırma şansı daha cok
Aramızda Azeri arkadaşlarımız vardı hatırladığım kadarıyla.
Qara Yanvar(20 Ocak) faciasının 25. yılı bugün. Katledilen 143 kardeşimizi saygıyla anıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?