- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #15.461
Sagol cnm baskent universitesine gidiyorum doktorum sayili doktorlarda n guveniyorum ona cok arastirdim hayirlisi olsun artik duadan baska yapavak biseyim yokİnşallah canım doktor bu tarihten erken olur diyor hep. :)
Tatlım araştırdım şimdi biraz hoş bir şey değil ama çok da kötü şeyler yazmıyor, kime nasıl bir doktora gidiyorsun bilmiyorum ama hemen bir üniversite hastanesinde riskli gebeliklere bakan bir uzman bul bence. Bu durumdaki hastalar maalesef erken ve sezeryanla doğum yapıyorlarmış özel hastanelere ve özel doktorlara kanma bu konuda zaten çoğu hastane rikli gebelikleri hem yoğun bakımdan hem de kendilerinden ötürü kabul etmiyorlar. Üniversiteden özel bir doktor bul ve sürekli ona görün sürekli yat dinlen.
Sana bol bol dua edicez hepimiz. Allahın izniyle sen de hepimiz sağlıkla ve en hayırlı şekliyle kucağımıza alalım bebeklerimizi. Her şey Allahtan bunu aklından çıkarma ama kontrolü de bırakma. İstanbuldaysan çapa ya git ve bize sürekli haber ver olur mu
Canım benim biz Aydında yaşıyoruz burada bir çiftlik var telefon ediyorsun kapına getiriyorlar sütü. Ben hep iki kilodan yaparım. İki kilo sütü tencerede 5 dk kaynatıyorum. Altını kapatınca sütü soğumasını beklemeden cam kavanozlarıma aktarıyorum hepsi 1 lt değil bunların çünkü ağzına kadar doldurmamak gerekiyor. Sürekli ısısını kontrol ediyorum serçe parmağımı patırıp 7 saniye dayanabikecek sıcaklıkta olması en güzel mayalama için çok önemli. Dediğim gibi ayrı bir kaseye bir iki tepeleme tahta yemek kaşığı yoğurdu koyup eziyorum ufak bir tutsm şeker ve yok denecek kadar tuz ekliyip esmeye devam ediyorum ve mayaya atıyorum. Bunu önce yap da süte atacağın zaman zaman kaybetme yani süt soğumasın. Tahta kaşıkla cam kavanozlara paylaştırıp yukardan aşağı doğru karıştırıyorum. Kavanozların ağzını önce havlu kağıt koyup sonra streç filmle sarıyorum sonra kapalarını kapatıyorum havlu kağıt terleyen sütün buharını alıyor ve emiyor böylelikle sulu olmuyor.
İyice havlularla kabanlarka sarıp 4 5,saat bekletiyorum ama 8 saat yapan da var ben o kadar beklemiyorum çünkü bana göre ekşiyor yoğurt öyle. Sonra buzdolabına alıp bir gün de öyle bekletiyorum. Taş gibi oluyor taş :)))
Hiç korkma canım sadece kendini çok yormamaya çalış iki arkadaşım kasıkta büyüttü bebeklerini giç de bir şey olmadı çok sağlıklı zamanında doğdu bebekler. Sen stres yapma bir de yorma kendini bol bol uzanıp aysğa kaldır bacakları :)
Sağol canım internette hemen araştırıyorum :)kegel egzersizleri çok yardımcı oluyor canım. hem gebelikte hem de gebelik sonrası için idrar kaçırma sorununu çözüyor.
evet. canım hatırlıyorum senın bebiş gerıdeydı ben bıraz kotu zamanlar gecırdım ondan her seyı bıraktım bır defa falan ıce bıldım ,başlamam gerek tekrar üsenıyorum amaBeeenimki 2 haftaya yakin gerilik vardi gec dollenmeden. Sukur 1 haftaya indi. Insallah tam kapatiriz arayi. Evet sen demiştin cnm cok tsk. Ben onun etkisinin olduguna inaniyorum. Sende basla işe yarar ins:)
canımm çok geçmiş olsunndoktor ne dedi tam olarak?
Kesinlikle canım hatta ben yoğurdu kendim yapıyorum ve etrafımdakilere yalvarıyorum resmen hazır almayın siz yapın diye benim tarifim aynı hazır yoğurt gibi oluyor ne ekşi ne sulu isteyen herkese anlatmak isterim hem çok pratik hem de çok faydalı.
Ayrıntılı USG den geldim hanımlar bebeğimin sol böbrek kanalında 6 mm genişleme varmıştakipte olmama gerekiyomus 15 ggün sonra bidaha gitcem artış olmazsa sorun değil dediler bide bebegim baya bi asagidaymis erken doğum olmasından korkuyorum
Canim sana bisey sorucam.beni simdi saglik.ocagindan aradilar gebelik egitimi varmis cagirdilar birde tetenoz asisi vurulucakmisim.sen igne vuruldunmu bide,seker yuklemesi
yaptirdinmi
canım sen okuma bunları ya hep en kotusunu yazıyorlar.Benımkı de rahım agzını kapatmıstı,anı kanama annenı bebegın olmesı en ıyı halde rahım ve mesane torbasından bı hısse alınıyor demıslerdı benım duruma Ben okudum cok taktım kafaya ve cok zararını gordum bugune kadar ,onemli olan doktorun senı surekli takıp edıyor onun senı bılgılendırmesı rahatlatması gerek.Benım doktorum bana yasakladı netten bı sey okumama ama elde degıl.istanbuldaysan bu işın en ıyı uzmanı bı doktor var burda bı kere gorun derım,benım hafıf kalkma olmasaydı gıdecektım onun kontroluneCanim benimki plsenta asagidabdegil gobek kordonunu esine yapisik ve asagida tamamen yerlesmis ve kordonunkoruyucu zari yokmus gelen kan bebekten geliomus
Banada okuma netten bise en kotusu yazar dedi ama duramiyorumki seytan durtuyorcanım sen okuma bunları ya hep en kotusunu yazıyorlar.Benımkı de rahım agzını kapatmıstı,anı kanama annenı bebegın olmesı en ıyı halde rahım ve mesane torbasından bı hısse alınıyor demıslerdı benım duruma Ben okudum cok taktım kafaya ve cok zararını gordum bugune kadar ,onemli olan doktorun senı surekli takıp edıyor onun senı bılgılendırmesı rahatlatması gerek.Benım doktorum bana yasakladı netten bı sey okumama ama elde degıl.istanbuldaysan bu işın en ıyı uzmanı bı doktor var burda bı kere gorun derım,benım hafıf kalkma olmasaydı gıdecektım onun kontrolune
sen nesquik mi yedin canım bende aldım sözde yicem ama aklıma gelmiyor çalıştığım için belki buraya getiririm :)Beeenimki 2 haftaya yakin gerilik vardi gec dollenmeden. Sukur 1 haftaya indi. Insallah tam kapatiriz arayi. Evet sen demiştin cnm cok tsk. Ben onun etkisinin olduguna inaniyorum. Sende basla işe yarar ins:)
ben onu sordum canım bnmde oluyo arada. idrarımı kacırsam hissederim diye teleaslandım. doktor idrar olduğunu miktar az aolduğu için farketmediğimizi söyledi
ne güzel ilk tekmeni hissetmişsin ben hiç hissetmedim daha
Cnm bu sabah aynı sıkıntıyı bende yaşadım içim daraldı resmen görünce su gibi akıntıyı. bende beyaz akıntı çok oluyor normalde herkeste var sanırım beyaz.
doktora gitmeme daha var sen sor da benım de içim rahatlasın umarım bi durum yoktur. haberrını beklıyorum cnmm.
bende hissediyorum bebişi artık :)
Kızlar bunu ne zamandır soracaktım ama unutuyorum hem doktora hem size. Benim normalde akıntım reglimden önce olurdu ve normal günlerde kesnlikle günlük pet kullanmazdım ancak reglimden önce ve sonra kullanırdım iki gün. Günlük petler akıntıyı arttırıyor ve mantar riskini çoğaltıyor çünkü vajen havasız kalıyor koku da yapıyor. Kısaca iyi ve temiz bakardım kendilerineadaçayı yeşilçay biberiye vs çok içerdim onlar da iyi geliyordu sanırım. Şimdi bitki çaylarını esksi gibi içemiyorum ama çok tuhaf bir akıntı var bende de altıma kaçırma gibi gibi hissetmiyorum yani idrar olsa onu kaslarımdan farkederim diye düşünüyorum ama bu çok farklı aktığını da hissediyorum su gibi çok rahatsız oluyorum normalde her akşam duş alırım ve çamaşır değiştiririm ama bu durum olduğundan beri günde üç kez değiştirdğim oluyor. Çamaşırları eşim makineden çıkarıp asıyor geçen çekmeceni mi yıkadın dedi bana o kadar çok çamaşır yıkıyorum ki bu kilotlarımdan oluşuyor :)))
Benim kontrolüme bir ay var siz yakın zamanda gidecekseniz bana da olasılıkları anlatın ben de durumun ciddiyetine göreye gideyim canlar.
Bu arada özellikle hamileyken çamaşırlarınız mutlaka pamuk olsun bu çok önemli. Altın ve gümüş olmayan hiçbir takıyı takmayın geçen haberlerde izledim zehirli takılar diye dikkat edelim bebişlere.
gozun aydın canım sevındım ,nesguıkı ben demıstım sıze bugun sen ıkıncı arkadassın uygulayan ve bebegının gelısımı one gecen ,kendım yapmadım hayla aldıgım gıbı kutu duruyor orda demek kı gercekten faydası varmıs uff bırı benı durtse de gıdıp dolaptan alıp hazırlasamkızlar doktordan geldim şimdi hemen cevap yazıyım dedim. giderken baya senaryolar yazdım yok suyum azalıyor yok bebek aşağıya iniyor gitgide baskı yapıyor falan filan. bu arada ben bu aralar çok sık idrara çıkmaya da başladım. sonuç olarak doktor hiçbir sıkıntı olmadıgını söyledi. bebek tekme attıkça idrar torbasına atıyomuş. gösterdi de. bu yüzden bilinçsiz bir şekilde idrar kaçırıyomuşum. tuvaletini tutma geldiği gibi git dedi. idrar tahlilide istedi . yani kızlar bir sıkıntı yok sadece idrarımızı tutmuycaz. hatta idrarımız olmasa bile bebeğin yaptıgı baskıdan varmış gibi hissedebilirmişiz.
bu arada bebeğim 3 gün öne geçmiş. burda konuşulmuştu nesquik içilmesi bebeği geliştiriyor diye. ben en son 10 gün önce doktora gitmiştim. yaklaşık 10 gündürde içiyorum. acaba nesquik etkisimi diye düşündüm. ben bir paketi 3 günde bitiriyorum yalnız. doktora zararı varmıdır diye sorucaktım sormayı da unuttum. bir daha ki gidişime sorucam artık. kısacası belki de nesquikten dolayı öne geçmiştir bilemedim. burda bir arkadaş vardı babeği geriden gelen nesquik içicekti acaba doktora gittimi son durum nedir.
yemek degıl canım toz seklınde olan sute katılan onun faydası var bebıs gerıden geliyorsa doktor soylemıstı bana ınanmamıstım ama ıkı arkadasımız uygulamıs faydası da olmussen nesquik mi yedin canım bende aldım sözde yicem ama aklıma gelmiyor çalıştığım için belki buraya getiririm :)
biz 2 devlet tek milletiz kuzucum... aynı acıları aynı sevinçleri paylaşıyoruzCok sag ol dikkatin icin canim cok dusuncelisin
Aynen canimbiz 2 devlet tek milletiz kuzucum... aynı acıları aynı sevinçleri paylaşıyoruz
Bende de oluyo canim dun aksam sirtiydi galiba yaslamisdi karnim gerildi canimi cikardi sipabu sabah da tekmelerile uyandirdi beni Allah isteyen her kese yasatsin insallah
Canim sana bisey sorucam.beni simdi saglik.ocagindan aradilar gebelik egitimi varmis cagirdilar birde tetenoz asisi vurulucakmisim.sen igne vuruldunmu bide,seker yuklemesi yaptirdinmi
kızlar ben bu hormonal durumlarla artık başa çıkamıyorum bi psikoloğa gidicem ama cesaret edemiyorum gittiğimde ne anlatıcam ne yapıcam aslında ne anlatıcağımı biliyorum ama hemen ağlamaya başlıyorum sonra unutuyorum herşeyi eşim dahil kimseyle konuşamıyorum zaten eşim sebep buna fiziksel olarak her şeye yardımcı ama psikolojik olarak beni hep yalnız bırakıyor rahatsz olduğum bi konuyu dile getireceğimde hemen bağırmaya başlıyor konu tabiki ailesi sıkıldım herşeye karışmalarından uzaktalar ama ensemdeler bi de ev bakmaya geldiler dibimden eşime çocuk gibi davranıyorlar o da yanlarında çocuklarıymış gibi ben bunu gördükçe soğudum artık eşimden hep kendi istekleri nolur bana cesaret verin çocuğuma kaynanam gelsin baksın istemiyorum
tomriscim naptın detaylı ultrasona gittin mi
Sagol cnm baskent universitesine gidiyorum doktorum sayili doktorlarda n guveniyorum ona cok arastirdim hayirlisi olsun artik duadan baska yapavak biseyim yok
canım nasıl mayalıyorsun? anlatır msın?
cok duydum canım ben boyle durumları. sona dogru her şey düzeliyor. merak etme. içini ferah tut.
benim doktorum yaptırmak istersen yaptır bir zararı yok ama illa yaptırmana da gerek yok dedi.
ğkızlar doktordan geldim şimdi hemen cevap yazıyım dedim. giderken baya senaryolar yazdım yok suyum azalıyor yok bebek aşağıya iniyor gitgide baskı yapıyor falan filan. bu arada ben bu aralar çok sık idrara çıkmaya da başladım. sonuç olarak doktor hiçbir sıkıntı olmadıgını söyledi. bebek tekme attıkça idrar torbasına atıyomuş. gösterdi de. bu yüzden bilinçsiz bir şekilde idrar kaçırıyomuşum. tuvaletini tutma geldiği gibi git dedi. idrar tahlilide istedi . yani kızlar bir sıkıntı yok sadece idrarımızı tutmuycaz. hatta idrarımız olmasa bile bebeğin yaptıgı baskıdan varmış gibi hissedebilirmişiz.
bu arada bebeğim 3 gün öne geçmiş. burda konuşulmuştu nesquik içilmesi bebeği geliştiriyor diye. ben en son 10 gün önce doktora gitmiştim. yaklaşık 10 gündürde içiyorum. acaba nesquik etkisimi diye düşündüm. ben bir paketi 3 günde bitiriyorum yalnız. doktora zararı varmıdır diye sorucaktım sormayı da unuttum. bir daha ki gidişime sorucam artık. kısacası belki de nesquikten dolayı öne geçmiştir bilemedim. burda bir arkadaş vardı babeği geriden gelen nesquik içicekti acaba doktora gittimi son durum nedir.
gercekten bun yasamıs bırısı olarak soyluyorum okuma bı sey ben cok dert ettım ,yanımda kımse yok yalnızım aılem uzakta yardım edenım yoktu esımle zor gunler gecırdık sureklı yattım ,ki ben evde oturan bırısı degılım hamıle kaldıgımı bıle bılmeden yurtdısında sabah gece gezmelerı,bavul kaldırıp ındırmeler yaptım.Netten yazılanları okuduktan sonra hayatım degıstı resmen her seyden korkar oldum ya kanamayı durduramazlarsa ölurum ,evde kımse yok kanama anıden baslarsa ne yaparım,kan bulunmazsa nolur falan fılan.Sonuc o kadar uzdum kendım bebişin gelişimine de belkı etkı etmıs gerıden geliyorBanada okuma netten bise en kotusu yazar dedi ama duramiyorumki seytan durtuyor
sağol cnm tavsiyelerinize uyucamcanım benimde midem kötü. aç kalmamaya çalış bence.
Hoşgeldin canımslm kizlar yeni katildim aranza nasil gidiyo hamilelik var mi benimle ayni yasit bebisi olacak 23haziran icin
dikkat edicem canım sağolgece yatmadan önce bişey yiyip içme canım. hele hele portakal mandalina gibi asitli meyveleri gece yatmadan en az 2 saat önce yemen gerek. ben dün gece öyle bi hata yaptım. eşim portakal yerken 1 dilim istedim ve gece 3 te mide ağrısıyla uyandım
bende hep kız istedim canım ilk bebeğim allahım herkese hayırlı olanı versin allah sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?