- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #17.661
Ben de vicdanen rahat edemediğim için boya yerine kına yaktırdım canım, haklısın eskisinden daha hassas olmamız gerektiği bi dönemdeyiz... Sigara meselesine gelince bırakmak isteyenleri canı gönülden destekliyorum ama bu zahmete dahi giremeyenleri boğasım geliyo, bi arkadaşımın 15 yıl çocuğu olmadı, görmediği tedavi, gitmediği hoca kalmadı. Şükür Rabbim bi evlat verdi, ama ne hamileyken ne emzirirken sigarasından vazgeçmedi. Uyardığımızda da bişi olmaz, vs deyip geçiştirdi. Dediğin o kafayı öyle bi atmak istedim ki suratına !!Hamilelikte saç boyamak konusunda ben de bişeyler söylemek istiyorum.
Saç boyaları kanserojen madde içerir ve hamile olmasak da saç boyatmak sağlıklı birşey değil. Bir de karnımızda, bizim kanımızla gelişip büyüyen bir canlı varken saçlarımızın rengi ile meşgul olup bile bile kanserojen madde almak bana garip geliyor.
Bir de sigara içen hamile ve emziren kadınlar var ki, gördüğüm yerde suratlarına kafa atmak geliyor içimden.
İnşallah mutlu bir şekilde güzel haberlerle gelirsin canım. Stres yapma çok güzel geçicek diye düşünmeye çalış hep, bebeğini görüp rahat bi şekilde çıkarsın hastaneden inşallah.kizlar yarn ayrintili ultrasonum duacedin lutfen benm ikili testte pappa degerm yuksekti ama uclu de hersey duzelmisti korkuyorum smdi kotu bsey duymak istemiyorum yani dualarniza ihtiyacim var
ben de tam bu konuyu açacaktım isabet olmuş. kilo alımınız nasıl hanımlar? şimdiye kadar kaç kilo aldınız?Kızlar merhaba bende haziran annesiyim
Hamilelikte en çok konuşulan konulardan biri de kilo alımı , bunlarla ilgili sizinle bilgi paylaşmak istedim ..Eki Görüntüle 1396807 Doğum zamanına gelindiğinde ortalama bir anne adayı 12.5 kilogram almaktadır yukarıda ki resimde bu dağılımı gösterir.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında anne adayı , ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır
Doğum zamanına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.
Merhaba arkadaşlar...
öncelikle hepinize sağlık ve bebeklerinizi sağlıklıca zamanında kucaklarınıza almanızı diliyorum.
Ben zaman zaman okuyarak takip ediyorum forumu, şu an 22 haftam bitmek üzere. Bir oğlum olacak inşallah.
3,5 yaşında da bir kızım var..
Geçen cumartesi doktoruma gittim kontrole, kızımda da aynı doktora gidiyordum, güveniyorum kendisine.
Yalnız kafama birşey takıldı, doktor uzun uzun plasentayı inceledi..sonra asistanına plasenta previa diye not aldırdı!
ben de birşey varsa en sonda söyler, o anda sormayım dedim, sonra da birşey söylemedi..
detaylı ultrason bakacak mısınız dedim..zaten her seferinde bakıyorum..daha detaylı olmaz zaten dedi..ki her seferinde en az yarım saat suruyo muayene... kırmızı mavi renkli kan akışına vs. bakıyorlar ya..öyle bakıyor.
yalnız benim gunlerdir bu plasenta previa teşhisine canım sıkılıyor..belki de riskli birşey yok..değişir diye mi düşündü..bilemiyorum..
acaba başka bir yerde detaylı ultrason yaptırsammı diye düşünüyorum..hem ilk kızımda da renkli şekilde hiç görmedim bebeği..bunu göreyim en azından istiyorum...
çok da masraflı sanırım...anadolu yakasında nerede yaptırabilirim? bi fikriniz tavsiyeniz var mı?
yardımcı olabilir misiniz?
dün öyle kafama göre pendik şifa hastanesini arayıp sordum..190 tl dediler..ama kim yapıyo doktor mu uzman mı vs. bilmiyorum...
bi tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum..
bu plasenta previa da..çok riskli olsa herhalde birşeyler derdi değil mi..ilişki yok vs gibi(
kızımın olduğunu, yorulduğumu ve çalıştığımı vs de biliyor..kafam karıştı iyice...
eşime dün arabada bi söyledim..her muayeneye gelir ama..cok ayrıntı bilmez..doktor yolunda herşey der zaten..
bu plasenta previa dediğini duymamış, duysa da anlamaz zaten..
o da bana kızdı..neden madem orda sormadın..sonradan boyle kafana takıyorsun diye..annem de vardı arabada..o da düşünme boyle şeyler dedi..orda kaldı konu:(
canım gebelik şekeri varsa doğuma kadar önlem almak için bu test yapılıyor. gebelik şekeri varsa, anne fazla kilo alabilirmiş, bebek çok büyük doğabilirmiş, bebekte şeker hastalığı riski artabilirmiş filan. http://www.tjod.org/gebelerde-seker-yukleme-testi-ve-onemi/seker yuklemesini neden yapmayi gerek duydular.bu konuda biraz bilgisizim beni biraz aydinlatrsaninz sevinirm kizlar.bazi dr.lar seker yuklemsi onermiyorlar,olumlu olumsuz yonleri neler acaba???
ben tüp bebek hamilesiyim. zor süreçlerden geçtikten sonra bebeğime kavuşmak ve sağlıkla doğması dışında hiç birşey düşünemiyorum bile. benim de aklım almıyor.Ben de vicdanen rahat edemediğim için boya yerine kına yaktırdım canım, haklısın eskisinden daha hassas olmamız gerektiği bi dönemdeyiz... Sigara meselesine gelince bırakmak isteyenleri canı gönülden destekliyorum ama bu zahmete dahi giremeyenleri boğasım geliyo, bi arkadaşımın 15 yıl çocuğu olmadı, görmediği tedavi, gitmediği hoca kalmadı. Şükür Rabbim bi evlat verdi, ama ne hamileyken ne emzirirken sigarasından vazgeçmedi. Uyardığımızda da bişi olmaz, vs deyip geçiştirdi. Dediğin o kafayı öyle bi atmak istedim ki suratına !!
üçlüde normalsa her şey içini ferah tut canım. her şey güzel çıkacak. ama elimizde değil, ben de korkuyorum her muayeneden önce. ama çok şükür hep rahatlamış olarak çıkıyorum.kizlar yarn ayrintili ultrasonum duacedin lutfen benm ikili testte pappa degerm yuksekti ama uclu de hersey duzelmisti korkuyorum smdi kotu bsey duymak istemiyorum yani dualarniza ihtiyacim var
ins canm yaİnşallah mutlu bir şekilde güzel haberlerle gelirsin canım. Stres yapma çok güzel geçicek diye düşünmeye çalış hep, bebeğini görüp rahat bi şekilde çıkarsın hastaneden inşallah.
ayyy ne güzel şükredin ishalsiniz... tam 22 haftadır kabızımGünaydın.. mutemelen magnezyum yapmıştır. Bendede aynı sıkıntı varve yan etkileride bu belirtilmiş..
6 kilo aldım. 68 ile başladım, 74'üm şu anda.ben de tam bu konuyu açacaktım isabet olmuş. kilo alımınız nasıl hanımlar? şimdiye kadar kaç kilo aldınız?
ayy canım aynı dertten muzdaribizayyy ne güzel şükredin ishalsiniz... tam 22 haftadır kabızım(( şimdi basur oldum...
cnm bence yaz bebeği olduğu için çok şanslıyız..çıt çıt bıdy girdir çıkar...akşam altına bir pijama bir hırka yeter..neden telaş ediyorsun..artı çok bişey alma zaten..bebek biraz büyüsün ihtiyaçları ne belirle ona göre yap alışverişini..ben öyle yapıcam..5 tane çıtçıtlı body aldım..3 tane pijama altı...birkaç tulum..1-2 hırka..yeter şimdilik..hiççç canını sıkma sonra bebeğin boyuna göre istediğini alll :)yaz ayından doğum yapmak zor ne alıcam bilmiyorum kış olsa hepsini kalın uzun kollu alırdık şimdi 0-3 3-6 ay arası kaçar tane almalıyım mesela kaç tane kısa kollu çıtçıt 0-3 ay kaç tane tulum almalımıyım ya benim yazarkende kafam karıştı kızlar anlayanlar lütfen yazsın yada hayrına bana bi liste yapsaa
magnezyumun bilmiyordum ishal yaptığını..gittiğimde doktora sorayım hem mg almış olurum hem kabızlıktan kurtulurum..benim en son ıkınmamda basur memesi de dışarı pırtladı cnm inanılmaz ağrı yapıyor..çok afedersiniz kızlar ama her tuvalete gidişimde memeyi içeri ittiriyorum bir de acısına dayanamıyorumayy canım aynı dertten muzdaribizbenim ara ara, ama o bile mahvediyo beni. Söylemesi ayıp tuvalette okadar zorluyorum ki bebeğe zarar verirmiyim ki die korkuyorum. Sırf ishal olayım die magnezyum içmeye başladım düşün artık
Arkadaşlar duyurruuuuuu !!!
Hatm-i Şerif başlattık 3.ayımızdayız... 30 günde bir hatim yapabilirsek harika olur düşüncesindeyim...
Katılmak isteyenler mesajımı altıntılayıp kaçıncı cüzü almak istediklerini belirtsinler inşaAllah :)
Öpüyorum güzel anneleri
3.hatimi de başlatıyorum...
cüz almak isteyenler mesajımı alıntılayıp yazabilirler...
3.Hatme Bismillahirrahmanirrahim...
1.Cüz : @mehtaphk
2.Cüz: @seyma2009
3.Cüz: @haziran yagmuru
4.Cüz: @umutmerve
5.Cüz: @mirac75
6.Cüz: @mirac75
7.Cüz: @mirac75
8.Cüz: @mirac75
9.Cüz: @mirac75
10.cüz: @PaytiPo
11.Cüz: @PaytiPo
12.cüz:SirriEyvan okundu
13.Cüz: @haziran yagmuru
14.Cüz: @damlasssss
15.cüz: @baldamlam
16.Cüz:
17.Cüz:
18.cüz:
19.Cüz:
20.Cüz:
21.Cüz:
22.Cüz:
23.Cüz: @jnaz
24.Cüz: @jnaz
25.Cüz: @jnaz
26.Cüz
27.Cüz: @gulsah1489
28.Cüz: @burcu0303
29.Cüz: S suveyde
30.Cüz: @ECD75 okundu
Arkadaşlar tatilden dolayı paylaşamadım eksik cüzlerimiz kaldı o yüzden... almak isteyen eksik cüzlerden alabilir mi ?
Yeni hatmimizi iki üç güne başlatırım inşaAllah..
allah kabul etsin cnm..ben arapça bilmiyorum çok iyi..türkçe okurum ama güzelliğini bozmak istemem hatmin..
Kizlar alinti yaptigim veya atladigim herkese coook tsk ederim
Biraz uzun olcak kbakmayin
Dun sabah 40 dk kadar carpintim tuttu gec gittim biraz dr
Neyse ayrintiliya girdik bizim topacik Cok saglikli masaallah
Drum kardiyolijiye yonlendirdi kalp usg temiz dopler takildi bugun gittim cikardila o da iyi sukur
Gelelim asil meseleye
Ozel drum bebek kalp ekgsinide istedi ayni iki ekgyi ayrintiliyla disaridaki ekgyi karsilastirip bebek kalp sagligini garantilemek olasi bir durumda da dogumdan sonra gerekeni yapmak icin
Neyse devlete gittim tam tesekkullu arast hast...
Burda kadin dogum da usg bakti drumun istegini soledim perinoltolojiye yonlendirdi ekg icin
Perinoltoloji dru ayrintili usg gibi inceledi tekrar ve dedigi aynen şu
Plesanta rahim agzina yerlesmis artik yukari cikmazmis sezeryan şart ve bebegi 33-34. hafta gibi alicaz dedi
Kanama yaparmis plesanta ve kan kaybindan olum riski var dedi plesanta rahime veya diger organlara sicrarsa yine kan kaybi ve sonuc malesef ....
Iliski yasak is yapmak yasak vs vs
Persembe gel direk yanima seni yukari hocamizin prof yani yanina cikaricam artik bizim riskli gebelerimizin arasindasin korkma bundan sonra takibini biz yapcaz hastanemiz bu konuda cok basarili vs vs vs
Esimle ben şoook...
Benim ne ozelsne badka yer hic plesantaya bakmamislardi simdiye kadar belki daha erkendi en son 16 haftada gitmiştim bi ay önce...
Esim sinirden delirdi ben salya sumuk hastanede...
Bize bi ay once ozel bole bişey solemefi ve iliski yuzunden ya bebege bisey olsaydi kanamam olsaydi vs vs diye
Aglamaktan beter oldum dun
Bugun ozele holteri cikarttirmaya gittigimde kadin dogum dr gittim
Anlattim devletin dedigini
Hanfendi bana bir bagirma cagirma sormayin
Yok 20. Haftada plesantaya bakilmazmis yukari cikarmis opmadi 36. Haftada mr la bakilirmis yok bana elinde raporla gel kim demis bunu daha neler neler hemde kolidora cikip bagirdi milletin onunde...
Dedim risk varmis biz onlem vs almiyorduk ooooo dinlemiyorki bagirip duruyor...
Persembe devlette prof bakacak bakalim profun doktorunun soyledigi gibiyse o raporu sokucam herhalde gozune ozelin yok eger risk yoksa da o riskli diyen de vlet drunu kim alir elimden bilmiyorum
Aglamaktan mahvoldum
Simdi size tavsiyem kesinlikle plesantaya baktirin her ay
Icinizde nereye yerlesmis kontrol etsinler...
Bircok kiside farkedilmiyor veya onemsenmiyor veee tam dogumda rahim ağzını kapadigi icin kotu sonuclara yol açabiliyor
Boyle durumlarda dogumda sezeryan şart ve mesaneye kafar yapisma ihtimaline karsi mesane dru ve mutlaka 2 unite kanin hazir olmasi gerekiyor...
Ve tam teşekküllü bir hastane...
Benim yol arkadaslarim dua edin persembe guzel haber alayim
Bu arada bizim pulluklu 445 gr 25 cm olmus masaallah
benim tüp bebek transferinden sonra kabız olmamam gerekiyordu. 9 haftaya kadar magnezyum tozu içtim doktorun önerisiyle, akşamları bir ölçek suya karıştırıyordum. işe yaramıştı. fazla olursa ishale neden olabiliyor, aman dikkat.magnezyumun bilmiyordum ishal yaptığını..gittiğimde doktora sorayım hem mg almış olurum hem kabızlıktan kurtulurum..benim en son ıkınmamda basur memesi de dışarı pırtladı cnm inanılmaz ağrı yapıyor..çok afedersiniz kızlar ama her tuvalete gidişimde memeyi içeri ittiriyorum bir de acısına dayanamıyorum((
tamam o zaman..sizce problem yoksa bence yokkk :)))) hangi cüz kaldıysa alayım ben...Bende arapca bilmiyorum ve latin harfleriyle yazilmis arapca okunusunu okuyorum. 29. Cuz benim. Eger gonlun okumak istiyorsa ben ahengi bozuyorum zaten. Sen musterih ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?