2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Hamilelikte saç boyamak konusunda ben de bişeyler söylemek istiyorum.

Saç boyaları kanserojen madde içerir ve hamile olmasak da saç boyatmak sağlıklı birşey değil. Bir de karnımızda, bizim kanımızla gelişip büyüyen bir canlı varken saçlarımızın rengi ile meşgul olup bile bile kanserojen madde almak bana garip geliyor.

Bir de sigara içen hamile ve emziren kadınlar var ki, gördüğüm yerde suratlarına kafa atmak geliyor içimden.

merhaba arkadaşlar ,mersine yeni taşındım bana önerebileceğiniz doktor var mı? Birde ayrıntılı ultrason için perinatoloji uzmanı.

Ben de vicdanen rahat edemediğim için boya yerine kına yaktırdım canım, haklısın eskisinden daha hassas olmamız gerektiği bi dönemdeyiz... Sigara meselesine gelince bırakmak isteyenleri canı gönülden destekliyorum ama bu zahmete dahi giremeyenleri boğasım geliyo, bi arkadaşımın 15 yıl çocuğu olmadı, görmediği tedavi, gitmediği hoca kalmadı. Şükür Rabbim bi evlat verdi, ama ne hamileyken ne emzirirken sigarasından vazgeçmedi. Uyardığımızda da bişi olmaz, vs deyip geçiştirdi. Dediğin o kafayı öyle bi atmak istedim ki suratına !!

kizlar yarn ayrintili ultrasonum duacedin lutfen benm ikili testte pappa degerm yuksekti ama uclu de hersey duzelmisti korkuyorum smdi kotu bsey duymak istemiyorum yani dualarniza ihtiyacim var
İnşallah mutlu bir şekilde güzel haberlerle gelirsin canım. Stres yapma çok güzel geçicek diye düşünmeye çalış hep, bebeğini görüp rahat bi şekilde çıkarsın hastaneden inşallah.

ben de tam bu konuyu açacaktım isabet olmuş. kilo alımınız nasıl hanımlar? şimdiye kadar kaç kilo aldınız?

anadolu yakasında medipol hastanesinde hakan apaydın'ı önerdi benim doktorum,perinatolog. 330 TL imiş detaylı ultrason canım.
birde üsküdar zeynep kamil hastanesinde doğrudan detaylı ultrason yapan poliklinik var, randevu almak biraz zor, gece 12'de bilgisayar başına oturup hemen almak gerekiyor, en erken 15 gün sonrası için alabiliyorsun. devlet hastanesi. burayı da hep iyi diye duyuyorum. ben ikisinden birisine gideceğim bakalım.

seker yuklemesini neden yapmayi gerek duydular.bu konuda biraz bilgisizim beni biraz aydinlatrsaninz sevinirm kizlar.bazi dr.lar seker yuklemsi onermiyorlar,olumlu olumsuz yonleri neler acaba???
canım gebelik şekeri varsa doğuma kadar önlem almak için bu test yapılıyor. gebelik şekeri varsa, anne fazla kilo alabilirmiş, bebek çok büyük doğabilirmiş, bebekte şeker hastalığı riski artabilirmiş filan. http://www.tjod.org/gebelerde-seker-yukleme-testi-ve-onemi/
benim doktorum yaptırmamı söyledi, yaptıracağım ben de.

ben tüp bebek hamilesiyim. zor süreçlerden geçtikten sonra bebeğime kavuşmak ve sağlıkla doğması dışında hiç birşey düşünemiyorum bile. benim de aklım almıyor.

kizlar yarn ayrintili ultrasonum duacedin lutfen benm ikili testte pappa degerm yuksekti ama uclu de hersey duzelmisti korkuyorum smdi kotu bsey duymak istemiyorum yani dualarniza ihtiyacim var
üçlüde normalsa her şey içini ferah tut canım. her şey güzel çıkacak. ama elimizde değil, ben de korkuyorum her muayeneden önce. ama çok şükür hep rahatlamış olarak çıkıyorum.
bebeklerimiz sağlıkla doğsun insallah.

Günaydın.. mutemelen magnezyum yapmıştır. Bendede aynı sıkıntı var ve yan etkileride bu belirtilmiş..
ayyy ne güzel şükredin ishalsiniz... tam 22 haftadır kabızım (( şimdi basur oldum...

ben de tam bu konuyu açacaktım isabet olmuş. kilo alımınız nasıl hanımlar? şimdiye kadar kaç kilo aldınız?
6 kilo aldım. 68 ile başladım, 74'üm şu anda.
nerdeyse hiç tatlı yemiyorum, bulantılı döneminden beri hiç canım istemiyor. börek, mantı, poğaça gibi yogun karbonhidratları da hiç yemiyorum. sadece yemeklerde tam buğday ekmeği yiyorum çok olmamak şartı ile. protein almaya calisiyorum bol bol.

ayyy ne güzel şükredin ishalsiniz... tam 22 haftadır kabızım (( şimdi basur oldum...
ayy canım aynı dertten muzdaribiz benim ara ara, ama o bile mahvediyo beni. Söylemesi ayıp tuvalette okadar zorluyorum ki bebeğe zarar verirmiyim ki die korkuyorum. Sırf ishal olayım die magnezyum içmeye başladım düşün artık

cnm bence yaz bebeği olduğu için çok şanslıyız..çıt çıt bıdy girdir çıkar...akşam altına bir pijama bir hırka yeter..neden telaş ediyorsun..artı çok bişey alma zaten..bebek biraz büyüsün ihtiyaçları ne belirle ona göre yap alışverişini..ben öyle yapıcam..5 tane çıtçıtlı body aldım..3 tane pijama altı...birkaç tulum..1-2 hırka..yeter şimdilik..hiççç canını sıkma sonra bebeğin boyuna göre istediğini alll :)

Ben 70 ile basladim ve 76 yim ne olacak halim bilmem. Oglumda 81 ile bitirmiştir. Bunda çok geçmez inşallah

magnezyumun bilmiyordum ishal yaptığını..gittiğimde doktora sorayım hem mg almış olurum hem kabızlıktan kurtulurum..benim en son ıkınmamda basur memesi de dışarı pırtladı cnm inanılmaz ağrı yapıyor..çok afedersiniz kızlar ama her tuvalete gidişimde memeyi içeri ittiriyorum bir de acısına dayanamıyorum ((

allah kabul etsin cnm..ben arapça bilmiyorum çok iyi..türkçe okurum ama güzelliğini bozmak istemem hatmin..

allah kabul etsin cnm..ben arapça bilmiyorum çok iyi..türkçe okurum ama güzelliğini bozmak istemem hatmin..

Bende arapca bilmiyorum ve latin harfleriyle yazilmis arapca okunusunu okuyorum. 29. Cuz benim. Eger gonlun okumak istiyorsa ben ahengi bozuyorum zaten. Sen musterih ol

ahhh cnm yaaa çok geçmiş olsun..doktorlar genelde bakıyor plasenta vs bebekle birlikte...benim plasenta da öndeymiş..ama bunlar doğuma kadar değişebilecek durumlar..şimdiden belki erken..bilemiyorum..yaknız özeldeki doktorun bu atarı kime onu anlamadım..ne hakla bağırıp çağırıyor haklı da olsa haksız da olsa...ben olsam sonuç iyi de olsa kötü de olsa doktorun ağzına ederdim terbiyesiz seviyesiz insanlar...yardımına muhtaç insanlara böyle davranan densizlere sinir oluyorum...

benim tüp bebek transferinden sonra kabız olmamam gerekiyordu. 9 haftaya kadar magnezyum tozu içtim doktorun önerisiyle, akşamları bir ölçek suya karıştırıyordum. işe yaramıştı. fazla olursa ishale neden olabiliyor, aman dikkat.

Bende arapca bilmiyorum ve latin harfleriyle yazilmis arapca okunusunu okuyorum. 29. Cuz benim. Eger gonlun okumak istiyorsa ben ahengi bozuyorum zaten. Sen musterih ol
tamam o zaman..sizce problem yoksa bence yokkk :)))) hangi cüz kaldıysa alayım ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…