2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ben tam anlamıyla 1haftadır falan hissediyorum hemen hemen canım. Merak etme kişiye göre değişebiliyor hissetme zamanı :)

CanımUOTE="mirac75, post: 39234357, member: 630785"]Aynen oyle cnm cok sgl...
Durumun netligi perşembe prof drla belli olacak...
Sonuc ne olursa olsun gebelikte plesanta takibi bastan beri yapilmalimi ve benim durumumda dr uyarisi gereklimi degilmi iliski vs icin vee ayrica ayrintilida plesanta kontrolu yapilirmi yapilmazmi proften rapor da alip dogru özelin bashekimine cikip tum olanlari anlaticam... dr hanimla ilgili gerekeni yapmak icin bu isin pesini birakmicaz esimle...
Esim dundendir tel trafigiyle mesgul...
Butun tanidigi yurt icindeki dr arkadaslarini aradı... durumumuzu anlatti ve kadin dogum drlarinin goruslerini istedi arkadaslarinin tanidiklarindan...
Bikac gune donus olur bize gereken evraklarida bi alalim elimize...
Bakalim hayirlisi...
Ayrica hasta haklari var...
Bole edepsiz durumlarda susmamak lazim...
Bebegimin ve benim saglik durumum mu onemli yoksa eksikligini bastirmak icin cigiran dr mu onemli gorelim... [/QUOTE]
Canim bana ilk plezantamiz olusmus demisti.sonraki her kontrode de ayrintili bilgi vermese de plezantanimda durumu iyi seklinde soyluyor her seferinde.

seker yuklemesini neden yapmayi gerek duydular.bu konuda biraz bilgisizim beni biraz aydinlatrsaninz sevinirm kizlar.bazi dr.lar seker yuklemsi onermiyorlar,olumlu olumsuz yonleri neler acaba???

Yapılması gerekiyor canım gerek görmüyorlar özel olarak tavsiye etmeyen tek kişi canan karatay o da kadın doğumcu değil. Gebelik şekeri kalıtsal değil ortaya çıkabiliyor ve varsa önlem almazsan bebeği anne karnında öldürn bir şey Allah korusun.

Canım bu övdüğün izmirdeki doktor mu bilemedi bir de üzerine kızdı sana?

Sigara konusunda haklısın ama saç için aynısını söyleyemiycem. Bu hamilelik psikolojisiyle alınan kilolarla eşlerle olan kısıtlı ilişkiler vs bir de beyazlamış dibi gelmiş saçlar iyice çökertiyor insanı.

kizlar yarn ayrintili ultrasonum duacedin lutfen benm ikili testte pappa degerm yuksekti ama uclu de hersey duzelmisti korkuyorum smdi kotu bsey duymak istemiyorum yani dualarniza ihtiyacim var
inşallah güzel haberlerle döneceksin canım
ayyy ne güzel şükredin ishalsiniz... tam 22 haftadır kabızım (( şimdi basur oldum...
1 aydır magnezyum kullanıyorum onun etkisi mi bilmiyorum.Benim de yeni yeni düzene girmeye başladı. ilk aylar daha berbattı. önceden de basur sorunum vardı zaten fena oldu benim de. Allah yardımcımız olsun
merak etme canım ben de senin gibi korkuyodum iyi mi ki diye endişeliydim 1 haftadır iyice hissetmeye başladım yakında hissedersin sen de.

merhaba arkadaşlarr biz geldik kuzumla. bu sabah beni şaşırttı meleğim sabahları abisini uyandırıp giydirirken baya konuşuyoruz kikirdeşiyoruz falan kuzumda tepki verip durdu içerden nasıl mutlu oldum anlatamam. zaten abiside gözlerini açar açmaz karnıma dokunuyor minik melek günaydın diyor kardeşine. önceden korkardım 2 çocukla nasıl olacak diye ama şimdi iyikide olmuş diyorum birbirlerine arkadaş olacak kuzularım.

canımyaa çok üzüldüm cidden özellikle de sana yapılan saygısızlığa. plesenta previa mecburi sezeryan sebebi kesinlikle sıkı takip gerektiriyor. ama illa 33-34 alınması gerekmiyor bebeğin diye biliyorum tamamen senin ve bebeğin iyi haline göre diye biliyorum. kanamamın olmamasıda iyiye işaret inşallah zamanla yer değiştirir.
Yok Canim ben gittigimde doktor yoktu hemsiresi ordsydi o soyledi bazi degerlerde sorun oldugunu artik sirmadim bi sey haftaya ozelw gidecem doktoruma ona sorarim[/QUOTE]
jasminka babacığına çok geçmiş olsun tahmin edebiliyorum halini
seker yuklemesini neden yapmayi gerek duydular.bu konuda biraz bilgisizim beni biraz aydinlatrsaninz sevinirm kizlar.bazi dr.lar seker yuklemsi onermiyorlar,olumlu olumsuz yonleri neler acaba???
canım malesef bu konuda bilgi kirliliği var ve uzmanlık alanı kadın doğum olmayan doktorlar saçma sapan şeylerle akıl bulandırabiliyorlar. burda daha öncede paylaşmıştım doktorumun bakış açısını tekrar ekleyeyim.

"Eğer hic şeker kullanmıyorsanız, gece 10da meyve yemiyorsaniz, baklava yıllardır 1dilim bile yemediyseniz, zaten sizde hamilelik şekeri gelişmez, teste de gerek yoktur.

Ama tersi ise (Türkiyedeki yılda 12500000 gebenin tamamı gibi) bu test bebeğinizin hayatını kurtarabilir.

TESTI ZARARLI BULUYOR ve YAPTIRMAYACAKSANIZ lütfen BIR DAHA AGZINIZA ŞEKER KOYMAYIN.

Yani baklava, sutlac, pasta börek, poğaça, kola vb hertürlü gazoz, limonata, kek, bisküvi... hepsi kesilecek.

Çünkü şeker gerçekten zehir. Karatay bu konuda haklı. Şeker gebe olsun olmasın herkese zararlı, gebeyken bebeğe de zararlı.

Sorun olan bunları yememizde zaten. Test sadece kim gerçekten etkileniyor, onu bulalım, bulalım ki ona gerçekten bunları yasaklayalım diye bakıyor.

Yemeye devam edip testi de yaptırmazsaniz günahı Karatay'ın boynuna artık...

Şeker taraması nasıl yapılsın (insülin, dvit vs) tıbbi bir tartışmadır. Bunu ŞEKER TÜKETEN BİR TOPLUMUN KARŞISINDA bu üslupla tartışırsaniz hem testi yapmaz hem de şeker tüketmeye devam ederler, sonra da bebekler ölür.

Bu videodan

"test zararlı, yapmayalım" sonucu çıkıyor.

"Şeker zararlı, yemeyelim" DEĞİL!

Bu yanlış mesajı hayatımıza soktuğu için Karatay'ı kınıyorum. Verdiği örnekler yok bayılma yok komaya girme... ben şahsen hiç görmedim. Kulak tüpü, akciğer hasarı vb verdiği örnekler de şeker hastalığınin sonuçlarıdır, testin değil. Test şekeri tolere edemeyen gebeleri ortaya çıkartıp, bunları önlemek için yapılır. Tamamen yanlış bilgilendirme oluyor OGTT yüzünden böyle oldu demek.

Not: 2 hamileliğinde de insülin kullanan diyabetik bir anneyim. Hayatımın 1.5-2 ayını şekersiz beslenme ile geçirdim. O sırada yediğimiz içtiğimiz herseyin içinde kristal şeker olduğunu farkettim ve çok istediğim halde bu beslenme tarzını bu yüzden teknik olarak sürdüremedim. Ayrıca doğum uzmanıyım ve OGTT rutin yaptığımdan beri şeker hasarı olan bebeğim olmadı. Olan bir iki tanesi de beni dinlemeyip yemeye içmeye aynen devam edenlerdi. Oysa mecburi hizmete geldiğim ilk sene her ay bir ölü doğum oluyordu hastanemizde. O zamanlar OGTT yapılmıyordu...

kizlar yarn ayrintili ultrasonum duacedin lutfen benm ikili testte pappa degerm yuksekti ama uclu de hersey duzelmisti korkuyorum smdi kotu bsey duymak istemiyorum yani dualarniza ihtiyacim var
inşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.

Merhaba Herkese ,
Dün detaylıya gittim çok gergin gititm bir sey çıkacakmı diye Ama allaha şükür her şey yolunda çıktı kalbi ninde bloke olarak düşme oldu dedim 3 defa baktı bir sey yok anlık olan bir şeydir anlık olarak siizind edüşmüyormu dedi .

Çok mutlu oldum bir rahatlık geldi içime onun dışın bizim ki haladan geriden gidiyor 21+2 gözüküyor.+418 gram olmuş gelişimi iyi dedi.

Kendi doktoruma sonuçları göstermeye giittim oda her şey yolunda dedi Nesguik i sormuş tum ona daha önce bir şey dememişti kalp olayına dikket ediyor du tabi o zman Nesguil işe yaramadı dedim onun zararı yok iç dedi .

Şeker Yüklemesini Devlette yaptırıp sonucu kendi doktoruma gösterecem. Aç gitmek gerekiyormuş okadar açlığa nasıl dayanaacam bilmiyorum Artık çok çabuk acıkıyorum kızlar

Teşekkür ederim bende hoşbuldum :)
Bu arada iki hafta sonrasına zeynep kamil antenatal da dr elif hanımdan renkli doppler usg fetal anomali polikliniğine sıra aldım. İnşallah çok uğraştırmazlar ve geri çevirmezler :/

detaylıda sıkıntı olmamasına sevindim canım. bebeğin geriden gitme olayına hiç takılma gelişimi önemli ve geç döllenmede olabilir. ileride olmasıda erken döllenme ile alakalı olabiliyor oğlumda 2 hafta ileriden gidiyordu mesela o da sıkıntı olmuştu iri bebek diye. şeker yüklemeye giderkende yanında limon götür derim ben o sayede içebilmiştim. ve haklısın bende çabuk acıkmaya başladım.

smdi ayrintili ultrasondan geldm hersey guzel dedi doktor sadece oglumda bobrek genislrmesi varmis onuda onemli gormedi dr ayni seyle karsilasan var mi baska kizlar

smdi ayrintili ultrasondan geldm hersey guzel dedi doktor sadece oglumda bobrek genislrmesi varmis onuda onemli gormedi dr ayni seyle karsilasan var mi baska kizlar
ne güzel sorun çıkmamış daha ayrıntılı yaptırmadım ben doktor 22. haftada bakılır dediği için. ben karşılaşmadım ama sorun olsa söylerdi doktorun diye düşünüyorum.

CanımUOTE="cimcimesevilay, post: 39238486, member: 614918"]kızlar günaydın şuan kahvaltı yapıyorum bi yandan sizleri takip ediyorum ya ben bebeğimi hiç hissetmiyorum bazen pıt pıt yapıyo o kadar ya var mı yok mu içerde mi değilmi korkuyorum valla ne zaman hissedicem daha tekme yiyemedim [/QUOTE]
Canim ozellikle yemekten yani karnin tokken sirt ustu uzan sizlerini de hafif bük ozaman çok hareketleniyorlar hele bi de tatli yersen daha cok.ha bi de su var en sonki kontrolumde cok hareketliydi doktor organlarina zor bakti ama ben o gun onu hic hissetmedim bazen hissedemeyebiliyoruz daha cok minnaklar cunku

Selam kizlar nasipse bende haziran annesiyim bornova sifada perinatolog serkan gucluden randevu aldim detayli ultrason icin aranizda giden var mi

Selam herkese
Kontrolümüz vardı bugün, şükür herşey yolundaydı, prensesim 23 cm, 350 gr olmuş

Cumartesi de ayrıntılı ultrasonumuz var, ondanda hersey yolunda gözükür inşallah

Seker yüklemesini sordum yapacakmıyız diye, 24-25.haftada yapıcaz dedi. Dışardan duyduğun yaptırma, zararlı vs.tarzda laflara kulaklarını tıka dedi. Yaralı yanlarından bahsetti anne ve bebek için önemli dedi. Zaten bende yaptırma taraftarıydım ama içim daha da rahatladı.

Bizden haberler bu kadar simdilik

Benimde normal kontrolde cikmisti ama doktorum endise edilcek bir durum olmadigini zamanla düzelecegini soyledi bakalim ayrintilida belli olucak kafana takma bi sıkıntı cikmaz insallah

Merhaba canım, evet göremez olduk seni artık buralarda, özletmeyin kendinizi bebişinle

Çişimizi tutamama olayını bende son aylarda olabileceğini duymuştum, senin erken olmuş ama bence olumsuz bişey yoktur, anlık bişeydir. İçinin rahat etmesini istiyosan yinede arayıp bi sor doktorunu canım

Canım çok sevindim herseyin yolunda olmasına...
Böbrek genişlemesi olayını burda bikaç arkadas daha bahsetmişti geçmişte, olanlar vardı ama onlarında doktorları tek başına önemsiz ileriki haftalarda düzelebilrmiş ve erkek bebeklerde sık karsılaşılan bi durummuş.
Bence çok kafana takma doktorunda önemsiz gördüyse, bak bebeğin sağlıklı ve hersey yolunda

Canım tamam limon getiriyim dediğin iyi oldu inşallah devlette test isteidğimde sorun olmaz geçend ekadın doğumcuya gitmiştim isteidğim testin troidi vermemiş mesala bir daha aynısı olmaz inişaalah

Canım bir arkadaşımım da aynı demişlerdi sonradan düzeldi.

20 haftalık oldu bakalım ne zaman tam anlamıyla hissedicem

slm cnm bende 20+3 um bazen cok guclu olmasada kesinlikle varligini hissettiriyor pit pit bazende sabahtan yatana kadar tik yoknormal mi bilemiyrmda daha 20 haftalik bazilari normal diyor.biraz daha sabretmel lazm ama benim kafamdaki senatyolar hic durmuyor fazla evham yapiyrm sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…