2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Aynen bende boyle besleniyorum. 700 gram aldim simdilik. Ilave olarak cok az tuzlu yiyorum sadece

abartmıyorum 30dk-40dk da bir gidiyorum.

valla ben de cok sık gidiyorum :)

detaylı usg kaçıncı haftaya kadar bakılıyor..
maalesef tüm hastaneleri aradım randevuler dolu 1 aya kadar
1 ay sonrada 24. haftalık olmuş oluyoruz..
24 haftada geç kalmış olurmuyum kızlar??
24.hafta sonuna kadar bakıyorlar canım.

Demekki benle ayni durumu yasayan arkarkadaşlarım cvarmış bence çok erken yaşıyoruz bununikerde ne oluruz acaba gerçi bana bi kere oldu ama dr a sormaliyiz bence Cnm

Kabızlık yaşayanlar, kabızlıkla nasıl başediyorsunuz?

Decavit kabızlık yapıyor, kabızlıkta hemoroid yapıyor. Hemoroidin geçmesi lazım, yoksa doğumda iyice kötü oluyormuş durum.

Decavit İki günde bir almaya başladım, su içmeyi artırdım, kuru kayısı yiyorum falan ama tam olarak kabızlık geçmiyor. Doktorum duphalac verdi, o da ishal yaptı, bırak duphalacı dedi. Çünkü bizim asla ishal olmamamız lazım. Su kaybı çok tehlikeli çünkü. Hemoroide krem verdi, baktım, kortizon içeriyor ve doktor günde 3 defa kullan dedi, prospektüse baktım, hamilelelikte mecbur kalınmadıkça kullanmayın diyor. Onu da kullanmadım. Kesin olarak ilaç kullanmıycam, gebeliğim iyi gidiyor, riskli gebelik değil diye doktor ilacı dayamış resmen. Benim çocuğumun suçu sağlıklı olması mı?

Evet kızlar, kabızlık ve hemoroidle mücadele edenler neler yapıyor, nasıl kurtuluruz bunlardan?

decavit kullanmama rağmen yine kabızlık oluyor..kan ilacı da yapıyormuş kabızlık ben günde 2 defa kan ilacı kullanıyorum..
kaysı incir ne olsa denedim ama pek etkli olmadı..arada probiyotik ilç kullandım..
en etkili sabah aç karnına sızma zeytinyağı içmek oldu..ama midem almıyor onuda içemiyorum çok zor durumda kalırsam..
birde basur bölgesinin yumuşaması için pamuğa az miktarda zeytinyağı damlatıp sürüyorum..
magnezyum ilacı henuz kullanmadım acaba kabızlığa faydası olur mu?

şimdiki hamilelik takvimi bilgisinde şu bilgiler yazıyor faydası olur mu buz torbasının bilmiyorum:
Eğer annede hemoroid görülürse buz torbaları veya ilgili merhemler yardımcı olacaktır.

Bebeğimin yaklaşık ağırlığı : 320 gr. - Yaklaşık boyu : 16.4 cm. (Baştan Popoya)

Ayni ben. Sende cok su tuketiyorsun demi. Geceleri cok useniyorum ben 1 kere gidiyorum kalkmiyorum.
3litreyi geçiyo genelde canım. 1bardak su içiyorum mesela, yarım saat sonra wcdeyim. Bi de alışkanlık edindim. enfeksiyon olmasın diye sıkışık hissetmesem de gidiyorum.

magnezıum ıc hem kasılmaları ,hem de erken dogumu önlüyor.Bu haftalarda demır ılacı kullanıldıgı ıcın kabzlık yapıyor.Magnezıum suya katılan cok ıyı yumsaltıyor

Mrb kizlar size bisi danisicam 3 gundur mide yanmasindan oluyorum resmen acim yemek yemek istiyorum daha agzima ilk lokmayi alir almaz midem yanmaya basliyo sizde varmi boyle bi durum 2 ay once de yanma oluyodu yediklerome dikkat ettimmi geciyodum portakal mandalina hazirmeyve suyu gibi.ama simdi cok fena yaa

Ben bugün detaylı için devlet hastanesine gitmiştim. Radyoloji uzmanı toplasan 1 dk baktı. kendi doktoruma sonuç göstermeye gittim. organlarına bakılmıyor mu dedim. Bizim hastanemizde bakılmıyo maalesef yeterli ekipmanımız yok dedi... Özele yönlendirdi. Ben zaten gidecektim tam oldu. Medicalpark'ta gideceğim doktora gittim. O çok ayrıntılı baktı ama kadındoğumcu. Ayrıca detaylı için radyolojiden cumartesiye gün aldık. Doktor da çok ayrıntılı baktı organlarına falan ama yine de detaylıya gir dedi.
biz 100 tl ödedik detaylı için.
Bu arada enfeksiyon falan yokmuş. O değerler hamilelikten dolayı yükseliyormuş. Çok normal dedi.
25 tane falan ultrason fotosu verdi. 3 boyutluda çok net göremedik çünkü çok hareketliydi benim minik tavşanım Öğle yemeğinden 1 saat sonraydı randevumuz ondan olabilir Doktor çikolata mı yedin diye sordu hatta
Kız oldugu da kesinleşti Ece diye sesleniyoduk, erkek çıksaydı nasıl özür dilerdim bilemiyorum

Insaallah bacim...
Yarin hocalari olan profesör muayene edecek beni insaallah...
Bakalim hayirli haber alacagimi dusunuyorum...
Tekrar bu hastaneden de ayrintili isticem icime sinmedi ozelin ayrintilisi...
Bu arada bizim topisin toparlak surati bu teyzesi :)

Insallah gecer canim üzulme. Ins daha da kisalmaz... tek doktora mi gidiyorsun? Ben simdi iki doktor takip ediyorum. Cunku yasadigim kotu şeyleri hep doktor ihmalinden yasadim.... sende bi görün istersen

olsun öyle riskli bir durum varsa şansa bırakmamak lazım..biz önlemi alalım gerisi allahtan..ben de bir arayıp sorayım bakalım...

gaviscon şurup geçiriyormuş yanmayı canım. Ben simdilik soda içerek kurtuluyorum.

Demekki benle ayni durumu yasayan arkarkadaşlarım cvarmış bence çok erken yaşıyoruz bununikerde ne oluruz acaba gerçi bana bi kere oldu ama dr a sormaliyiz bence Cnm

bana da bir kere oldu cnm ama çok üzüldüm..hem de utandım...bildiğin aktı gitti kendi kendine (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…