- 16 Aralık 2014
- 1.146
- 1.065
- 133
- 31
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #17.881
Inşallah güzel haberlerle dönersin canım bizim kontrol 17 Aralık'ta heyecan'la bekliyorum bebişimi görmek içinKizlarrrrr yarin detayliya giriyoruz insss güzel haberlerle donerim dua edin banaaaaa
ben 55 kiloydum şimdi 64 oldum..hedefim 10 kiloyla tamamlamaktı...ama şimdiden 9 kilo alınca bu hayalim suya düştü :)))hamilelik öncesi çok zayıfsan normal canımben biraz balık etliyim. vücut kitle endeksine göre normal kiloluyum fakat bana göre 6-7 kilo fazlam vardı. O yüzden benim aldığım 2 kilo normal. Hamileliği 10-12 kiloyla tamamlamak istiyorum o yüzden kendimi sonraya saklıyorum
Pozitif olman iyi canım sonuçta bebiş için herşey demi ama boşver verilir sonradanbenim annem son doğumunda 58 ile hamile kalmıştı 15 kilo aldı ... ortalama 1 sene sonra 56 kiloydu eskisinden daha zayıf yani
.Inşallah güzel haberlerle dönersin canım bizim kontrol 17 Aralık'ta heyecan'la bekliyorum bebişimi görmek için
17 şubatta yani Cnm aralıkyazmissinamin insss hhepimiz güzel haberlerle gelelim inş
.
aslında hamileyken kilo alma sorunu yaşamıyorum..tek sıkıntım şimdiden bu kiloyu almış olmak..çünkü oturup kalkarken, yatakta dönerken bayağı zorlanıyorum..şimdiden böyleysem 9.ayda napıcam diye kara kara halime yanıyorum :))
ondan verdi canım bence. yani bu konunun üzerine verdi neden verdiğini söylemedi bende sormadım. bir ay sonra gel dedi önce. sonra iki hafta sonra gel bi ölçelim dedi benim telaşımı görünce. canım peki zonklama falan oluyormu bu serviks kısalıgında. birde sen şimdi dinleniyorsun kısalma devam ediyor mu yoksa koruyabiliyormusun uzunluğuMalesef burada perinatolog yokama doktorum cok tecrübeli biri. ya ben yatabildigim kadar yatıyorum tabiki oturdugumda oluyor. Mesela suan oturuyorum:) cok takma doktor biseyde dememis sana. Kontrolde detayli sorarsin durumunu. Gerci adam progestani neden verdi sana? Rahim kisaligi sebebiyle mi
canım bende 10. haftada tansiyon yüksekliği çıktı. sonra ben diyete bir girdim giriş o giriş. o yüzden kilo almıyorum ben. yoksa şimdiye çoşmuştum.ben kapı gibi 9 kilo aldım..deli gibi yürüyüşe başladım yağmurlar dindi nihayet..muhtemelen bu kiloyu muhafaza ederim (inş) :)
canım sen şifa üniversitesinden bahsediyosun demi. 4. kattaydı odalar taşıdılarmı ordan.yok cnm yaaa..ben biraz kaderci ve iyimserimdir..herşey yolunda gidiyor şükür..hastane iyi, şartları güzel..yeni binaya taşındılar odalar felan temiz, yeni ve ferah..yeni doğan ünitesi gayet iyi..bir dahaki gidişime ebelerle konuşmayı planlıyorum..
Hayırlısı artık canım eskisinden biraz daha yavaş hareket ederizbiseycik olmaz ilk hamilelik mi senin
canım sen şifa üniversitesinden bahsediyosun demi. 4. kattaydı odalar taşıdılarmı ordan.
evet tatlım ilk bebeğim...şimdiden paytak paytak yürüyorum..eşim arkadaşlarım herkes gülüyor halime..kendilerince beni sevimli bulsalar da durumum hiç iç açıcı değil :) ama hayırlısı herşeyin..mutluyum huzurluyum çok şükür..sevgiyle oğlumu bekliyorum...
ay nasıl sevindim anlatamam.tam benlikte olmuştur o zaman. hiç beğenmemiştim diğer odaları çünkü çok sıkıcı gelmişti ferah değildi. gittiğimde bakıcm mutlakaevet cnm yan binaya gittiler 3.kata...bir gidişinde bak istersen..geçen ben acile gittiğimde ordaki bir odaya aldılar..ohh otel odası gibi hiç hastane havası yok..tam benlik :)) doğumu da odamda yaptırsalar hiç bişey istemem valla :))
Kabızlık yaşayanlar, kabızlıkla nasıl başediyorsunuz?
Decavit kabızlık yapıyor, kabızlıkta hemoroid yapıyor. Hemoroidin geçmesi lazım, yoksa doğumda iyice kötü oluyormuş durum.
Decavit İki günde bir almaya başladım, su içmeyi artırdım, kuru kayısı yiyorum falan ama tam olarak kabızlık geçmiyor. Doktorum duphalac verdi, o da ishal yaptı, bırak duphalacı dedi. Çünkü bizim asla ishal olmamamız lazım. Su kaybı çok tehlikeli çünkü. Hemoroide krem verdi, baktım, kortizon içeriyor ve doktor günde 3 defa kullan dedi, prospektüse baktım, hamilelelikte mecbur kalınmadıkça kullanmayın diyor. Onu da kullanmadım. Kesin olarak ilaç kullanmıycam, gebeliğim iyi gidiyor, riskli gebelik değil diye doktor ilacı dayamış resmen. Benim çocuğumun suçu sağlıklı olması mı?
Evet kızlar, kabızlık ve hemoroidle mücadele edenler neler yapıyor, nasıl kurtuluruz bunlardan?
hangi marka magnezyumu kullandın..daha önceki hamileliğimde dr. yazmıştı ama ben kullanamadım midemi çok bulandırmıştı magvital di markası..magnezyum tozu cok iyi geliyor canım. bir bardak suya, bir ölçek koyuyorsun, akşam yemeklerden sonra içiyorsun. doktoruna sor kullanabilir miym diye. benim tüp bebek transferinden sonra kabız olmamam gerekiyordu, doktorum bunu önermişti, çok işe yaramıştı.
bana faydası oldu canım.
hangi marka magnezyumu kullandın..daha önceki hamileliğimde dr. yazmıştı ama ben kullanamadım midemi çok bulandırmıştı magvital di markası..
Uyumadan 5 kere gunduz en az 5. Gecede gidiyorum. Ama cok su da iciyorummm
Ben de çok sık çıkıyorum ya gece 2-3 kere kalkıyorum. önceden de sık giderdim zaten. Gece tuvalaete gidip su içiyorum bi de.Kizlar kusura bakmayin boyle bi soru sordugum icin gunde kac kere idrara cikiyorsunuz benim azalmisti ama 2gundur yine cogaldi aslinda son 3ay cok sık olurmus endiselendim bilgisi olan varsa paylasabilirmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?