- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #17.861
Tek doktora gidiyorum canim. Perinatologa gidiyorum ben. Hic aklima gelmemisti baska doktor. Ama gene perinatolaga gidemem ikinci doktor olarak cok fazla olur ucret. Senin ikiside perinatolag mu. Iki hafta nasil gecicek bakalim ya. canim surekli yatiyomusun sen oturmuyomusun hic. Ben yattim bugun ogledensonra ama kotu oldu midem falan. Simdi oturuyorum. Ne yapacagjmi sasirdim. Doktor anormal konusmadi durumumla ilgili bende hicbir sey sormadim. Eve gelince aklima geldi sürekli kisaldigi daha da kisalabilecegiInsallah gecer canim üzulme. Ins daha da kisalmaz... tek doktora mi gidiyorsun? Ben simdi iki doktor takip ediyorum. Cunku yasadigim kotu şeyleri hep doktor ihmalinden yasadim.... sende bi görün istersen
Kabızlık yaşayanlar, kabızlıkla nasıl başediyorsunuz?
Decavit kabızlık yapıyor, kabızlıkta hemoroid yapıyor. Hemoroidin geçmesi lazım, yoksa doğumda iyice kötü oluyormuş durum.
Decavit İki günde bir almaya başladım, su içmeyi artırdım, kuru kayısı yiyorum falan ama tam olarak kabızlık geçmiyor. Doktorum duphalac verdi, o da ishal yaptı, bırak duphalacı dedi. Çünkü bizim asla ishal olmamamız lazım. Su kaybı çok tehlikeli çünkü. Hemoroide krem verdi, baktım, kortizon içeriyor ve doktor günde 3 defa kullan dedi, prospektüse baktım, hamilelelikte mecbur kalınmadıkça kullanmayın diyor. Onu da kullanmadım. Kesin olarak ilaç kullanmıycam, gebeliğim iyi gidiyor, riskli gebelik değil diye doktor ilacı dayamış resmen. Benim çocuğumun suçu sağlıklı olması mı?
Evet kızlar, kabızlık ve hemoroidle mücadele edenler neler yapıyor, nasıl kurtuluruz bunlardan?
decavit kullanmama rağmen yine kabızlık oluyor..kan ilacı da yapıyormuş kabızlık ben günde 2 defa kan ilacı kullanıyorum..
kaysı incir ne olsa denedim ama pek etkli olmadı..arada probiyotik ilç kullandım..
en etkili sabah aç karnına sızma zeytinyağı içmek oldu..ama midem almıyor onuda içemiyorum çok zor durumda kalırsam..
birde basur bölgesinin yumuşaması için pamuğa az miktarda zeytinyağı damlatıp sürüyorum..
magnezyum ilacı henuz kullanmadım acaba kabızlığa faydası olur mu?
gaviskon surup hamileler için, benim mide yanmama iyi geliyor, anında geçiriyor. doktoruna sorarak kullanabilrsin canım bence.Mrb kizlar size bisi danisicam 3 gundur mide yanmasindan oluyorum resmen acim yemek yemek istiyorum daha agzima ilk lokmayi alir almaz midem yanmaya basliyo sizde varmi boyle bi durum 2 ay once de yanma oluyodu yediklerome dikkat ettimmi geciyodum portakal mandalina hazirmeyve suyu gibi.ama simdi cok fena yaa
benimki tamamen içtiğim suyla bağlantılı..bazen 20 kere gidiyorum bazen 5-6 defa..Kizlar kusura bakmayin boyle bi soru sordugum icin gunde kac kere idrara cikiyorsunuz benim azalmisti ama 2gundur yine cogaldi aslinda son 3ay cok sık olurmus endiselendim bilgisi olan varsa paylasabilirmi
gaviscon şurup geçiriyormuş yanmayı canım. Ben simdilik soda içerek kurtuluyorum.
cnm ultrason ses dalgalarıyla çalışıyor belli bir frekansta...belli bir zamandan sonra sanırım bu titreşimler bebeği çok rahatsız ediyor ki doktorlar çok fazla ultrasona sokma yanlısı değil gerekmedikçe..Kızlar ultrasyonun bi zararı varmı
Hastaneyi araştırıpta mi gittin peki canim. Ben direk doktoru buldum oyle gittim. Hastene nasil biliyormusun. hemsireler falan. Dogum yapan kimseyle konuştunmu hic.olsun öyle riskli bir durum varsa şansa bırakmamak lazım..biz önlemi alalım gerisi allahtan..ben de bir arayıp sorayım bakalım...
kızlar size tatlı bir yuhhhhhhh demek istiyorum :) 3 kilo ne yaaa 700 gr ne ayıp size ayıp..şöyle 9-10 kilo alın ki moralimiz bozulmasın ama değil mi :)))))Aynen bende boyle besleniyorum. 700 gram aldim simdilik. Ilave olarak cok az tuzlu yiyorum sadece
Kabızlık yaşayanlar, kabızlıkla nasıl başediyorsunuz?
Decavit kabızlık yapıyor, kabızlıkta hemoroid yapıyor. Hemoroidin geçmesi lazım, yoksa doğumda iyice kötü oluyormuş durum.
Decavit İki günde bir almaya başladım, su içmeyi artırdım, kuru kayısı yiyorum falan ama tam olarak kabızlık geçmiyor. Doktorum duphalac verdi, o da ishal yaptı, bırak duphalacı dedi. Çünkü bizim asla ishal olmamamız lazım. Su kaybı çok tehlikeli çünkü. Hemoroide krem verdi, baktım, kortizon içeriyor ve doktor günde 3 defa kullan dedi, prospektüse baktım, hamilelelikte mecbur kalınmadıkça kullanmayın diyor. Onu da kullanmadım. Kesin olarak ilaç kullanmıycam, gebeliğim iyi gidiyor, riskli gebelik değil diye doktor ilacı dayamış resmen. Benim çocuğumun suçu sağlıklı olması mı?
Evet kızlar, kabızlık ve hemoroidle mücadele edenler neler yapıyor, nasıl kurtuluruz bunlardan?
Hastaneyi araştırıpta mi gittin peki canim. Ben direk doktoru buldum oyle gittim. Hastene nasil biliyormusun. hemsireler falan. Dogum yapan kimseyle konuştunmu hic.
kızlar size tatlı bir yuhhhhhhh demek istiyorum :) 3 kilo ne yaaa 700 gr ne ayıp size ayıp..şöyle 9-10 kilo alın ki moralimiz bozulmasın ama değil mi :)))))
ben kapı gibi 9 kilo aldım..deli gibi yürüyüşe başladım yağmurlar dindi nihayet..muhtemelen bu kiloyu muhafaza ederim (inş) :)Sende durumlar nasıl canımbizde sonradan alırız belki
Malesef burada perinatolog yokTek doktora gidiyorum canim. Perinatologa gidiyorum ben. Hic aklima gelmemisti baska doktor. Ama gene perinatolaga gidemem ikinci doktor olarak cok fazla olur ucret. Senin ikiside perinatolag mu. Iki hafta nasil gecicek bakalim ya. canim surekli yatiyomusun sen oturmuyomusun hic. Ben yattim bugun ogledensonra ama kotu oldu midem falan. Simdi oturuyorum. Ne yapacagjmi sasirdim. Doktor anormal konusmadi durumumla ilgili bende hicbir sey sormadim. Eve gelince aklima geldi sürekli kisaldigi daha da kisalabilecegi
hamilelik öncesi çok zayıfsan normal canımben kapı gibi 9 kilo aldım..deli gibi yürüyüşe başladım yağmurlar dindi nihayet..muhtemelen bu kiloyu muhafaza ederim (inş) :)
Plasenta lokalizasyonu anterior , grade 0 yazıyor bende canım. Ama bilmiyorum ne demektirKızlar benim drun bak ayrintiluda da 20. Haftada bakilmaz dedigi plesanta bakilmis....
Rapora nasıl baktiysa ya da nasil habersizse artik ayrintili usgden hemde kendi hastanesinde yapildi...
Neyse
Bisey sorcam size
Ayrintili usg sonucunuzda plesanta bolumunde ne yaziyor ?
Benimkinde plesanta sol lateral yerlesimli grade 1 yaziyor...
bende plasenta posteriorda yazıo canım. yani rahim arka duvarına yerleşmişKızlar benim drun bak ayrintiluda da 20. Haftada bakilmaz dedigi plesanta bakilmis....
Rapora nasıl baktiysa ya da nasil habersizse artik ayrintili usgden hemde kendi hastanesinde yapildi...
Neyse
Bisey sorcam size
Ayrintili usg sonucunuzda plesanta bolumunde ne yaziyor ?
Benimkinde plesanta sol lateral yerlesimli grade 1 yaziyor...
Merhaba canım, evet göremez olduk seni artık buralarda, özletmeyin kendinizi bebişinle
Çişimizi tutamama olayını bende son aylarda olabileceğini duymuştum, senin erken olmuş ama bence olumsuz bişey yoktur, anlık bişeydir. İçinin rahat etmesini istiyosan yinede arayıp bi sor doktorunu canım
Pozitif olman iyi canım sonuçta bebiş için herşey demi ama boşver verilir sonradanben kapı gibi 9 kilo aldım..deli gibi yürüyüşe başladım yağmurlar dindi nihayet..muhtemelen bu kiloyu muhafaza ederim (inş) :)
Selam herkese
Kontrolümüz vardı bugün, şükür herşey yolundaydı, prensesim 23 cm, 350 gr olmuş
Cumartesi de ayrıntılı ultrasonumuz var, ondanda hersey yolunda gözükür inşallah
Seker yüklemesini sordum yapacakmıyız diye, 24-25.haftada yapıcaz dedi. Dışardan duyduğun yaptırma, zararlı vs.tarzda laflara kulaklarını tıka dedi. Yaralı yanlarından bahsetti anne ve bebek için önemli dedi. Zaten bende yaptırma taraftarıydım ama içim daha da rahatladı.
Bizden haberler bu kadar simdilik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?