2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Günaydın kızlar söyle bi baktım geçmişe. mirac75 abla üzüldüm gördüğün muameleye. Bu doktorlar neden böyle anlamıyorum. En hassas hastalar biz hamilelerin zaten anlayışlı olmaları lazım. Ama sen kafana takma çok inşallah ilerki haftalarda plasentanin durumu uygun hale gelecektir. Benim ayrıntılı ultrason raporunda plesenta için arka duvara yaygın yerlesimli yazıyor.tip dilinden uzak gayet net yazmislar :)doktora sormuştum bi problem yok demişti.

günaydın güzel anneler dün kızışı görmeye gittik her şey yolunda çok şükür yüzünü net göstermedi her zamanki gibi yan yatıyor ve kıçı bize dönük doktor böyle devam ederse sezeryan olabilirsin dedi her gittiğimde yan duruyor da tabi dönmeside muhtemel dedi 422 gr ve 24 cm olmuş kızış 1 hafta geriden geliyor dedi doktor ama problem değil o kadar dedi yalnız 73 ile hamile kalmıştım şu an 79 olmuşum 6 kilo bence çok değil ama doktorum kızdı boğazını tut çok kilo alma dedi 1.76 boyundayım çok kilolu duran biri değilim niye bu kadar taktı anlamadım zor doğurursun fazla alma diyip durdu..

Kizlar size gecen yil yaşadığım olayi anlatayim. Kimseyi telaslandrmak kotu seyler anlatarak üzmek istemem ama doktor ihmalinin nasil aci birseyle sonuclandigini anlatmak ve tek bi doktorla yetinmemeniz gerektgini bilmenizi isterim.
Gecen yil tam bu zamanlardi. Ben yine 18 haftalik hamileydim ve bir oğlum olacakti. Öğretmenim ve bizim öğretmen arkadaşların nerdeyse hepsinin tavsiye ettigi adini bile anmak istemedigim bi bayan doktora gidiyordum. Bebisimin maviss kiyafetleri herseyi hazirdi... ilk cocuk olunca cok heves ediyor insan. Hareketlerini hissettigim o gunleri unutamam. Kontrollerime devam ediyordum. Sari koyu renkli akintim baslamisti. Onemsemedim gecer diye. Iki gun artarak drvam etti. Doktoru aradim anlattim geleyimmi diyeee yokyoy diye başından savdi bi fitil adi verdi kullan diye. Manyak kadin. Insan bi bakayim der degilmi bebek iyimi diye. Iki gun daha oyle geçti. Yakinimda bi doktor var rastgele bi baksin dedim yalnizdim hemen bi ultrasona gireyim dedim. Adam bakti ve kese rahom agzina dogru hunilesme yapmis dedi. Yani rahim agzi boyum sifira inmiss ve 3 cm de acilmam varr. Hemen kendi doktoruna git dedi. Ben laylaylom ne bileyim duzelir diyorjm tecrubesizim. O halde otobuse bin. Gittim doktoruma . Kadin bakti suyun patladi patlyacak dedi. Ben ondan daha hesap soramadan yigildim oldugum yere. Kendi guya uzman, dikis atmaktan korkan bi insan git fakülteye belki dikisle kurtarirlar diyor. Esimi cagirdim apar topar hastaneye. Orda baktilar ccok asagi inmis dikis atilamayacak seviyede, hatta gebrligi suan sonlandirmamiz gerek dediler ben agla agla.... yine bayan doktora döndük anlattik. Yatis verdi suyun kendisi gelecek o vakte kadarda ac kalacakmsim.. 3 gün yattim orda. Bakti yapacak seyi yok seni taburcu edelim git evde düşür dedi. Komedi gibi... bu haftadaki bbebek düşmez, dogurtulur.... isimize geldi. Annemler aldi beni. Su anda da gittigim tecrubeli bi doktor var. Oraya gittik. Adam brni muayene edrken suyum geldi. Bundan sonrassini ayrintiyla anlatmayayim bebeği aldilar. Kürtaj da anesteziyle. Doktor beni uc gun bekletmelerinin hata oldugunu, eger erken gelseydiniz keseyi elimle iter dikerdim kurtarırdim dedi. Cunku ayni islemi onceki hafta yapmış. ... ayrica cok beklettiginden rahim acik bi sekilde, kurtajda kapanmamis cok kan kaybetmisim nerdeyse rahmim alinacakmis. Adamin dedediği eger o kadin yapssaydi rahmini alirdi.
kadina kontrollerimde rahim agzimi olcmediginden, aradigimda akinti icin gel demediginden, beni 3 gun ac beklettiginden, bebegi almayip bana git evde dusur deyip kanama ihtimalinden ölume terkettiginden hakkimi helal etmiyorum.

bilgiler icin tesekkurler.dun dr.a sordum bnde 24.haftada yapicaz dedi cok fazla konusamadik ama tok karina yapicam dedi.tok karinada yapiliyormuki cogu isi ac karna yaptrmis cnk?

gunaydin kizlarr
dun kontrolum var demistim Allaha sukur her sey yolundaymis hareketlerini duzenli hissetmeme konusundada sanirim ic karnin genis biraz gec hissediceksin dedive gobegimi goren dr.sok oldu ne kadar buyumus diye:)sanki rahat 25 haftalik gibiyim ama 20 haftayz simdilik.bu arada boy 26 cm kilosuda 487 gr olmushepinize sevgiler

cnm benımde biliyosun 18 haftalık kaybım var konuşmuştuk benımde doktor hatası var. o kadın yüzünden kadın doktorların hepsinden soğudum.
herkesin ii dediği önerdiği doktorlar piyasada çok ama tek bir ayrıntı var sorunsuz bir hamileliği takip ederek ii doktor olunmuyor. bu tarz durumlarda doktorluğunu konuşturcaksın hayat kurtaracaksın da ii doktor olacaksın. benımde senın suyun azalmış diyerek benı işe gönderdi. içim rahat etmedi de prof e gittim ertesi gun hemen yatış yaptı hastaneye. suyum iice azalmışti her neyse bu da bize acı bir tecrube oldu.
allah bidaha yaşatmasin gerçekten ii vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın.

benimkide ne zmn gitsek yan yatiyor cok farkli sekillerde pek goremedik ama dr.um sezaryan fln olur gibi seyler henuz hic soylemedi bence hic onu dusunme o zamana kadar dah cok sekil degistirir kizlarimz:)turkiyede dr.lar fazla sezeryana meilli olduklarindan simdiden zemin hazirliyordur bence sanabu arada bn 8 kilo almisim daha 20.haftadacok belli olmuyor sadece gobegim fazlaca buyuk:)54 le basladik 62yim nerdeyse benm dr.da cok tepkiliydi onceleri dedim napim cnm istiyor

cok cok gecmis olsun Allah kimselere yasatmasin.nasil dr.oluyor bu insanlar anlamiyorum.sanirim tek dr.la yetinmemek lazim dun bir arkadasimda dedi bana hamileyken 3 farkli dr.a gidiyordum diye insanin icine kurt dusuyor boyle kotu ornekler gorup duyduktan snr.Allah bebeklerimizi saglikla kucagimiza almaya nasp etsin ins.

bende çok takmıyorum şimdilik ilki normal doğurmuştum bunu da doğururum diye düşünüyorum ama sağlıcakla alalım da kucağımıza fark etmez bana biraz boğazımı kısmam lazım diye düşünüyorum bakalım 2 hafta sonra şeker yüklemem var inşallah hiç kilo almadan giderim doktorum yanına :)))

Amin canim be
Amjn canim bende kadinlardan okadar tiksindimki görmek dahi istemiyorum. Neyseki hamile kalmak icin alti ay disimi siktim gun saydim sukurler olsun rabbime ki yine nasip etti....

Amin cnm. Evet gercekten problemsiz gebelik takibini bende yaparim. allah vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın

Masallah annesi allah bagislasin bebisini sana:)

Ay bence normal senin haftana gore tek gwbelikte bile iyi ki seninki ikiz bide:)

Amin canim be

Amjn canim bende kadinlardan okadar tiksindimki görmek dahi istemiyorum. Neyseki hamile kalmak icin alti ay disimi siktim gun saydim sukurler olsun rabbime ki yine nasip etti....

benımde tam 6 ay sonra oldu allaha şükürler olsun.
cnm bebişi düzenli hissediyorum ama bazen az az yanı acaba mı dedırtıyor bazzı gunlerde sıkı vuruyor. dengesizlik var sende nasıl

Çok zor ya allah korusun şimdikini canım benim. Yaşadıkların çok ağır hem olan hem de olabilecek olanlar zor. ben bazen kendi doktoruma kızıyorum her telefon açışımda hastaneye çağrıyor diye ama öyle olması gerekiyor gerçekten insanların çoüu telefon açıp ilaç ismi duyduğunda o doktoa iyi diyor. Bu çocuk doktoru va doktoru da olabilir yani. Muane olmadan tetkikler yapılmadan ila, kullanılmasına karşıyım ben. Çocuüu. Ateşi var diye telefon açıyorsunuz hekiminize hemen ilaç ismi söylüyor ne kadar sakıncalı.

Bu arada kızlar hepinizin aklında bulunsun bebeklerinize gerekli kan ve idrar testlerini yaptırmadan antibiyotik veren doktora asla güvenmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…