2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ya arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum ama kasılma dediğiniz nasıl oluyor.

İlk doğumumu normal yaptım da acaba onun gibi birşey mi merak ettim.

Canım hoşgeldin.

Bende de pul pul dökülmeler oluyor ama kaşıntı olmuyor.

Ara sıra bebek yağı ve ara sıra da bio oil sürüyorum.

Eşine toplattırsaydın sofrayı haketmiş. :)

Benim yemeklerim hazırdı canım. Ama kendi sağlığıma göre yapmak zorundayım. Soğan koyarsam yemeğe bu dönemde midemi mahvediyor sonuç çıkartmak ve sabaha kadar aç yatmak.

Tuzu normal koyarsam oda tansiyonumu yükseltiyor mecburen az tuzlu yapıyorum.

Ama önceden haber verse mantının yanına mercimek çorbası vs. yapardım onların damak tadına göre.

Facebookta bir arkadasim kendiside daha yeni hamile oldu. Ismini yazmicam bi yaz meyvesi paylasmis facede, cani cekmiste kocasi hemen almista heyy allahim kazayla benim ya da baska bi hamileninde cani cekebilir die hic dusunmuyor bide hamile yani daha dusunceli olmasi lazim. Gecen esimde bi resim paylasacakti masada olan meyveden birinin cani ister die paylastirmadim oda yaz meyvesiydi cunku bizde tesafuden markette bulup aldik.

Kızlar gene kasılmalarım çoğaldı benim. Karnım taş gibi oluyor. İnşallah bişey olmaz
Canim. doktora nezaman gorunsun en son? Senin bayadir var sanırım

Ya arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum ama kasılma dediğiniz nasıl oluyor.

İlk doğumumu normal yaptım da acaba onun gibi birşey mi merak ettim.
Canim karnin boyle gobegin tamami kaya gibi sertlesiyorr kipirdayamiyor insan. Sen dogum yapmissin daha iyi bilirsinn. Ayni kasılmalar sanirim.

Bizde yemek paylaştık canım, canınız istediyse çok özür dilerim kendi adıma lütfen hakkınızı helal edin.

Benim canım hiç bir şey istemediği için o konuda düşünceli olamamışım.

Çok imreniyorum canı bir şey isteyenlere.

İlk kızımda da canım bir şey istememişti, bunda inş. canım birşeyler isterde seni fır fır döndürürüm diyordum ki eşime bunda da ne yesem zorunluluktan yiyorum.

Sen nasil oldun cnm dinelenmeye devammi?
Evet canim devam ediyorum elimden geldigince. Annemlerde kaliyoruz.Ama okullar acildi iste. Bugun de 9 saat dersim vardı baya yorucu gecti. Carsamba gunu ölçum icin gidicem ama baya korkuyorum ya gene kisaldiysa diye. Hatta esime gitmesek mi diyorum. ama gidicez mecbur cok kisalma olduysa tedbir alip evde yatisa gecicem bellki bende. Sen nasilsin ?

Canim karnin boyle gobegin tamami kaya gibi sertlesiyorr kipirdayamiyor insan. Sen dogum yapmissin daha iyi bilirsinn. Ayni kasılmalar sanirim.

Normal doğum yaptım canım.

Kasılma nasıl bir histir?
Bazı kadınlar bunu regl sancısı gibi tanımlarken bazı kadınlar, karnınızın etrafında elastik bir bant varmış ve birisi bunu giderek daha daha çok sıkıyormuş gibi hissettiklerini söylerler. Birçok kadın ise sırt ağrısı gibi olduğunu anlatır. Ama unutmayın, bu ani gelen bir ağrı değildir. Doğum kasılması dakik ve adım adım ilerler.

doğum kasılması aynen yukarıdaki gibi canım.

iyi akşamlar kızlarr
akşam geçenlerde bahsetmiştim daha büyük bir ev alma niyetimiz vardı anlaştık 7 ay sonra alip teslim olacak.şimdi oturduğumuz evide satacağız ama acelemiz yoktu. komşulardan duyan olmuş karşı blokta oturan bir çift bizim eve talip olmuş evi görmek istemişlerdi dün bende müsait değildim. eşimi aradım bu akşam gelsinler diye eşimde aracı olan komşuyu aramış gelip görebilirler diye adamda demiş benim hanımda çaya gidelim diyordu yarın akşam geliyoruz demiş eşimde tamam demiş. sinir oldum çalışıyorum işten 5 te çıkıcam o komşunun hanımındanda pek hazzetmem bir iki defa daha gelmişlerdi çocukları resmen evi tarumar ediyorlar. şimdide neti açtım pratik tarifler bakıyorum bu akşamdan hazırlayayım diye. sonuçta ev bakmaya gelince pazarlık edilecek falan ne gerek var kalabalığa kadının ağzıda geniş herkese yayar şimdi açıkası ben herkesin şu aşamada duymasını pek istemiyordum değişik bir yerde yaşıyoruz.

Öncelikle hayırlı olsun yeni eviniz.

Bence hiç kendini yorma.

Git bime hazır tiremusu pasta al, yanınada pişirmeye hazır börek al. yeter.

Insallah guzel sonuclarla gelirsin. Ise mecbur gidiyorsun bari evde kipirdama. Korkma ins iyi gider hersey. Bende gittim durum ayni. dinlenmeye devam.sukurler olsun bebegimde Iyi. Calisamayacagim bu dönemde. 2.3tu serviks uzunlugu, son gidisimde 2.8 olarak ölçüldü.

Canım artı bana doğum sancısı ve kasılmasını hep adet sancısı gibi başlar diye anlattılar.

Ben hiç adet olurken sancılanmazdımda, onun için nasıl bir sancı bilmiyordum.

Bir gece karnım öyle tatlı ağrıyor ki söylemesi ayıp ishal olacakmışım gibi. 35+6 günlük hamileyim doğumu hiç konduramıyorum kesin ishal olacağım dedim.

Wc ye gittim geldim, gittim geldim ishal yok ama karnım hala tatlı tatlı ağrıyor, 10 dk. sonra bir daha gittim suyum ve nişanım aynı anda geldi.

Hemen duş alıp hastaneye gittim sancım hala yok, hafif karın ağrımla 3 cm. açılmam vardı, yatış işlemleri vs. derken karın ağrısı da hissetmeden heyecandan açılmam 6 cm olmuştu.

Çok az suni sancı verdiler işte o zaman sancım ve karın bel ağrım başladı 2 saate kalmadan da doğum yaptım.

Gerçi herkesin doğum eylemi farklıdır.

benimki böyleydi.

valla yorma kendini diye söyledim. Benimde pek huyum değildir ama ani gelecek misafirlerime en pratikleri bunlar geliyor bana.

Onun için sürekli dondurucumda birer paket bulundurmaya özen gösteriyorum, hiç yoktan iyidir diye.

Kolay olmus anlasilan:) masallahhh. Kimisi oyle hissetmezmiss

Kolay olmus anlasilan:) masallahhh. Kimisi oyle hissetmezmiss

Bin şükür rabbime kolay oldu canım.

Doğum anneye çeker diyorlar, demekki doğruymuş biz 3 kardeşiz annem en çok ablamda zorlanmış onda bile benden kolay doğum yapmış.

Hele erkek kardeşimde sıfır sancı ile 10 cm. açılması varmış, son dakikada suni sancı vermişler ki ıkınma hissi olsun diye.

valla yorma kendini diye söyledim. Benimde pek huyum değildir ama ani gelecek misafirlerime en pratikleri bunlar geliyor bana.

Onun için sürekli dondurucumda birer paket bulundurmaya özen gösteriyorum, hiç yoktan iyidir diye.
bimdeki börekler güzel oluyor mu canım ben hiç almadım da valla ne yalan söyleyeyim benimde hiç hazırlık yapacak modum yok şimdi . poğaça yapayım dedim ama kolum kalkmıyor.

Aaa ne guzel canim. Uzayabildigini bilmiyordum. Demek ki dinlenmek baya iyi geliyor. Bende hicbir is yapmiyorum burda. Iyi ki annemlerin evi yakin. Artik kisalma varsa da yatica kalkmiycm hic napayim. Olcume giderken idrara sikisik mi gidiyorsun. Bir yerde oyle okumustum sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…