2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Selam kızlar. Bebeğim fototerapi aldı ve çok şükür sarılığı düşürdük. Ama benim sütüm çok az bebeğim kilo da almamış arttırmak için ne yapabilirim :(

İlk oğlumda benimde yara olmuştu kanamıştı.bir süre sonra kendiliğinden geçiyor ama biraz sabretmek lazım.yapmadığım şey kalmamıştı.bu sefer hamileyken krem sürdüm nemlensin yumuşasın diye allaha şükür hafif acıdı ama yara olmadı bu defa.dediğim gibi çok acı veriyor biliyorum ama sabretmekten başka çare yok.bir süre sonra 1 aya kadar kendiliğinden düzelecektir.
Annemde yanimda 8 cocuk emzirdim boyle bsy gormedim diyo :( yawrum icin katlanicam artik. Bende doguma 1ay kala lansinoha basladim ama banamisin demedi :(

Sende mi sezeryan oldun? 20 gun sonra sarsak erken mi yani
yok normal doğum oldu benim. ama gene de kırtk günü bekleyeceğim sanırım. sırf göbek korsesi denedim hem rahatsız etti hem de cm de bir fark yaratmadıç. sararken çarşaf saracağım sanırım.hergün de bebeği kucaıma alıp duşa öyle giriyorum. her gün yeniden çarşafla nasıl sarmaya uğraşacağım bilmiyorum

kelebekcik34 kelebekcik34 canım ben 27 gun sonra cozumu buldum ne kremler ne kürler kullandım olmadı en sonunda her emzırmeden sonra yıkadım hıc bısey surmedım ve sırt ustu yattım afrıkalı kadınlar gıbı actım goguslerımı yattım ole uyudugum bıle oldu tek cozum gunasırı banyo ve havalandırmak surecı acayıp hızlndırıyor bı dene lutfen acısı dayanılmaz aglıyordum gece gunduz sukur kalmadı o kadr
Bende hep ped takiyorm hawa almadigi icin ilerliyo mu acaba. Iki gune bir dus aliyorum sonra hemen kapatiyorum siki siki bsy degince bile canim yaniyo cok fazla. Dedigini denicem canim cok tesekkurler:KK200:

oy maşallah büyüdü de tv mi izliyo aslancık :) canım denemediğimiz şey kalmadı, 3 ümüzün elinde dolandı durdu, yağ île masajda yaptık, sadece göğsümse sustu, yanıma yatırdım en son napim dayanamadım :KK43:
kıyamam ya ztn hep yanında yatır. ben ya koynumda ya anne yanı beşikte yatırıyorum.
misal dün annem geldi bugün salonda uzanıyom bebekte az az uyuyo. kucaımda uyutuyom baya koyup başında kiliyor um

Eklentiler

• IMG_20150703_163239.webp
    IMG_20150703_163239.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 124
Okurken dikkatimi cekti tahin yağı 2 günde iyilestiriyormus birde onu dene benim kuzenim onla kurtuldu
Bunu bende duydum hamileyken yasli bi komsumdan, ozaman pek dinlemedim gogus yarasinin nasil zor bsy oldugunu bilmedigim icin. Kizi ve yegeni yapmis rahatlamislarda nasil yapicaz canim tahini acik bekleticek miyiz. Cozum olsunda herseyi yapmaya raziyim :(

kıyamam ya ztn hep yanında yatır. ben ya koynumda ya anne yanı beşikte yatırıyorum.
misal dün annem geldi bugün salonda uzanıyom bebekte az az uyuyo. kucaımda uyutuyom baya koyup başında kiliyor um
Ah canımm çok şeker maşallah.ama sırüstü yatırmışsın dikkat et canım allah korusun kusar falan farketmezsiniz.bu aylarda en güvenli pozisyon yan yatırmaktır.yanınızda yatırdığınızdada emzirirken uyuyakalmayın aman diyim.allah bütün bebişlerimizi korusun.

Bende hep ped takiyorm hawa almadigi icin ilerliyo mu acaba. Iki gune bir dus aliyorum sonra hemen kapatiyorum siki siki bsy degince bile canim yaniyo cok fazla. Dedigini denicem canim cok tesekkurler:KK200:

aman boswetr allah o gogus pedlerını bıldıgı gbı yapsın bnde lansınoh gogus pedı taktım keske takmasaydı sutum akıyo dıye takmıstım ama hava alınca cok cok ıyı oldu sonrada emzırme sutyenımı gıydım batma olmadı cnaım dene ınsallah gecer

Kizlar oglum artik deliksiz uyumuyo hic ikiniyo uyandiriyo kendini 22 günlüğüz sarılıgu atlatalim derken uyku duzeni dagildi sanirim sizinkiker ne durumda birde yarim saatten fazla emdigi halde surekli meme ariyor doymasa yaygarayi basar diyorum ama bilemedim

Kizlar birde ben sezeryan olduum halde korseyi 4.gun taktim hemde iki tane ust uste sicak cekilmiyo ama disimi siktim 40indan sonra gec olabilir bilginize

Selam kızlar. Bebeğim fototerapi aldı ve çok şükür sarılığı düşürdük. Ama benim sütüm çok az bebeğim kilo da almamış arttırmak için ne yapabilirim :KK43:

Dereotu ye ben yoğurda doğrayıp yiyorum
7 8 tane kuru inciri yarım litre ya da 750 ml suya koy kaynat soğuyunca iç
rezene çayı
tahin helvası
bol su
benim bildiklerim bunlar cnm

Bunu bende duydum hamileyken yasli bi komsumdan, ozaman pek dinlemedim gogus yarasinin nasil zor bsy oldugunu bilmedigim icin. Kizi ve yegeni yapmis rahatlamislarda nasil yapicaz canim tahini acik bekleticek miyiz. Cozum olsunda herseyi yapmaya raziyim :KK43:
Tahin al ustune yağı çıkıyor zaten onu sur göğsüne bende simdiden baslicam

Ah canımm çok şeker maşallah.ama sırüstü yatırmışsın dikkat et canım allah korusun kusar falan farketmezsiniz.bu aylarda en güvenli pozisyon yan yatırmaktır.yanınızda yatırdığınızdada emzirirken uyuyakalmayın aman diyim.allah bütün bebişlerimizi korusun.
ilk 20 dk yan yatırsan yeter demişti hemşire o kdr süre kucağımda geçiyor ztn. tek oda da burakamıyorum zaten.
ya t9 saolsun annem var diye salonda uzanamıyorum olacaktı o. uzansam yanımda huysuzlanmadan yatıyor ztn.

Kizlar oglum artik deliksiz uyumuyo hic ikiniyo uyandiriyo kendini 22 günlüğüz sarılıgu atlatalim derken uyku duzeni dagildi sanirim sizinkiker ne durumda birde yarim saatten fazla emdigi halde surekli meme ariyor doymasa yaygarayi basar diyorum ama bilemedim

canım bızdede aynıydı bı turlu derın uykuya dalamıyordu ıkınıyodu kıpkırmızı oluyodu e her kalkıstada meme ıstıyodu onun sebebı bızde gaz sorunu cıktı sendede olemı bılmemm hemen bulundugumuz yerden tawsıye uzerıne bı gaz ılacı aldık eczanede yapma ılac dıye gecıyor ben kendımde eczane teknıkerıyım zararlı bısey yok ıcınde o bızım sorunumuzu yuzde 80 azalttı sukur ama 25 gun cektık ne zınco ne nurse harveys nede sap sımplex kestı

Back
X