2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Ben temizlik yapıyorum sakin sakin kızlar.3 yapiyorum,5 dinleniyorum.Epeydir erteliyordum,olcak gibi degil ipin ucunu nasil kacirdiysamtoparlayamiyorum
Canim valla kolay gelsin. Ben 15gunde bir temizlikci aliyorum. Gelmedigi gunler de esim supuruyor cani isterse tabi. Bi tek utu ve canim isterse yemek yapiyorum. Onu bile canim istemiyor yoruluyorum cunku. Hatta sabahtan beri utu yapilacak 3makine camasir bana bakiyor ben de onlara

deli gibi limonlu tuzlu yiyorum canım ama arada çok tatlı çektiğide oluyor ne görsem canım çekiyor çok kötü boğaz oldum:)
ya bende tatlı krizlerine giriyorm rüyama bile giriyo kocaman tabağım vr sadce şerbetli tatlılardan dolduruyorum elle girişiyorum sanki hiç yememiş gibi sabah okadar mutlu uyanıyorum ki yüzümü görmelisin...

günaydın kızlar iyi pazarlar...gece kk.ya bişeyler oldu siteyi açamadım bile sizede oldumu

HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HAFTALAR

11.-14. Haftalar -
İkili tarama testi. Bebeğin ense kalınlığı ile bebeğin baş-popo mesafesi değerlendirilerek anneden alınan kandaki Beta HCG (human koryonik gonadotropin) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A) parametrelerine bakılır.
12.-14. Haftalar - İkili test sonucunda ortaya çıkan risk oranı yüksekse, aileye bu testin tarama testi olduğu belirtilir ve bebeğin gerçekten hasta olup olmadığını belirlemek için 12-13 haftalık gebelikte bebeğin eşinden biyopsi alma işlemi olur.
16.-20. Haftalar - Hamileliğin ikinci üç aylık bölümünde en önemli test üçlü ve dörtlü tarama testleridir. Üçlü/Dörtlü tarama testi ile Down Sendromu, genetik problemler, AFP (Alfa Feta Protein) ile nöral tüp defekti (ayrık omurga hastalığı) görülme riskleri saptanır.
18.-20. Haftalar - İleri düzey ultrasonografi ile bebeğin organlarına bakılır, beyinde-omurilikte, yüzde, kollar-bacaklarda, iç organlarda hayatı tehdit edecek ya da engelliliğe yol açacak önemli bir yapısal anormallik var mı değerlendirilir.
24.-28. Haftalar - Diyabet açısından riskli hamileler ilk üç aylık dönemde taranırken, tipik olarak hamilelere 24.-28. haftalar arasında şeker yükleme testi uygulanır. 50 gr.’lık şeker yükleme testinin sonucunda tokluk kan şekeri 140 mg.’ın üzerinde ise, hamilelik diyabeti riski ortaya çıkar. Bu durumda takip eden günlerde 8-10 saatlik açlık sonrasında 100 gr. glikoz yüklenerek üç saatlik takip yapılır. Bu takipte en az 2 kan şekeri değeri hedef değerlerden yüksek çıkarsa, hamilelik diyabeti tanısı konulur.
36. Hafta - Doğumların yüzde 85’i, 36. haftadan itibaren gerçekleşir. Doğumun beklendiği bu tarihlerde, anne adayları haftada bir muayeneye çağırılır.
38.-39. Haftalar - Annenin çatı ve rahim ağzı muayeneleri uygun ise, normal doğum adayı olduğu kendisine bildirilir. Ancak hamileliğin başından beri süren gelişme gerilikleri, bebeğin iri olması, eşinin (plasenta) aşağıda durması ya da makat pozisyonunda bulunması, doğumun sezaryen yöntemi ile olacağını gösterir.
40. Hafta - Anne adayı 3 günde bir muayeneye çağrılır.
41. Hafta - sona erdiği halde doğum gerçekleşmemişse ve bebeğin pozisyonu normal doğuma uygunsa suni sancı verilir ya da sezaryen yapılması kararı alınır.

Umarım işinize yarar kızlar

Ben temizlik yapıyorum sakin sakin kızlar.3 yapiyorum,5 dinleniyorum.Epeydir erteliyordum,olcak gibi degil ipin ucunu nasil kacirdiysamtoparlayamiyorum
Ben evi düzenli tutuyorum , çamaşır , bulaşık onları hallediyorum ama temizlik pek yapamıyorum,olduğu kadar . İş yapınca hemen yoruluyorum , pek enerjik değilim
Haftaya kan verip bir baktıracağım , eksiklik varsa belki vitamin takviyesine başlatır doktor

Buda aşı ile ilgili bilgi;

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte (genellikle 5. ve 6. aylarda) 1 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır. Bazı uygulamalarda bu aşıdan 1 yıl sonra bir doz daha, ve 1 yıl sonra bir doz daha yapılarak toplam 5 doza tamamlanmaktadır.

Hamilelikte yalnızca doktorun gerekli gördüğü zaman yapılan aşılar:
  • Polio
  • Sarı humma
  • Pnömokok
  • Kolera
  • Boğmaca
  • Hepatit A
Hamilelikte asla yapılmaması gereken canlı hücre aşıları:
  • BCG
  • Kabakulak
  • Kızamık
  • Kızamıkçık
  • Su çiçeği

Bir hafta sonra başlayacağım , sağlık işi bu , ücretli öğretmen tutalım yerinize dedi .Ben de tutun , dedim ama bulamamışlar .
Bizim mudur anlamaz sagliktan felan.hatta benim o halimle raporu gidip benim vermemi istiyor.esim goturmustu raporlarimi.her gidisinde laf soylemis.ana sinifi ogretmeniyim ben...demis biz o sinifa cok masraf ettik ...daha nelrr neler...ben bu surecte kimin ne oldugunu cok iyi anladim....gecmis olsun demeyen hocalar bile var

Bizde de aynı masada oturduğumuz öğretmen arkadaşlar ilgililerdi.
Anladım canım , ben lise matematik öğretmeniyim ve bizim öğrencilerin çoğu matematiğe çok uzak , belki de o yüzden çok sorun olmadı. Ben sınav zamanı soruları hazırlayıp eşime fakslattım, eşim ödevler , Sınavlar vs eve getirdi,evden hallettim, proje -performans ödevleri vs hepsini de bitirip e okula kaydettim zaten geçen hafta
Okul ile ev arası çok uzak benim , İstanbul'dayım ev Anadolu Yakasında okul Avrupa Yakasında ,ulaşım Aracına Yürü , ayakta git,Köprüyü geç,indiğin yerden yürü vs riskli dönemlerde gitmem mümkün değildi,doktorlar da hep dinlet , yat diyorlardı .Önümüzdeki hafta aslında gidebilirim belki ama yine de çekinyorum,ben de tamamlayıp rapor hakkımı öyle başlayacağım , aile hekimi sorun çıkarmaz umarım daha önceleri veriyordu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…