- 10 Eylül 2013
- 3.593
- 5.510
- 158
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #23.161
Yok cikmiyor baska kasim anneleei grubu cikiyorAy
Aynen azimle bulamıyorum çıkmıyor bir türlü linkleride denedim olmuyor
Tesekkurler canim çok güzel bir paylaşım olmuş ben hep ne kaçıncı haftada merak ediyordum :)HAMİLELİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HAFTALAR
11.-14. Haftalar - İkili tarama testi. Bebeğin ense kalınlığı ile bebeğin baş-popo mesafesi değerlendirilerek anneden alınan kandaki Beta HCG (human koryonik gonadotropin) ve PAPP-A (gebeliğe özgü plazma proteini-A) parametrelerine bakılır.
12.-14. Haftalar - İkili test sonucunda ortaya çıkan risk oranı yüksekse, aileye bu testin tarama testi olduğu belirtilir ve bebeğin gerçekten hasta olup olmadığını belirlemek için 12-13 haftalık gebelikte bebeğin eşinden biyopsi alma işlemi olur.
16.-20. Haftalar - Hamileliğin ikinci üç aylık bölümünde en önemli test üçlü ve dörtlü tarama testleridir. Üçlü/Dörtlü tarama testi ile Down Sendromu, genetik problemler, AFP (Alfa Feta Protein) ile nöral tüp defekti (ayrık omurga hastalığı) görülme riskleri saptanır.
18.-20. Haftalar - İleri düzey ultrasonografi ile bebeğin organlarına bakılır, beyinde-omurilikte, yüzde, kollar-bacaklarda, iç organlarda hayatı tehdit edecek ya da engelliliğe yol açacak önemli bir yapısal anormallik var mı değerlendirilir.
24.-28. Haftalar - Diyabet açısından riskli hamileler ilk üç aylık dönemde taranırken, tipik olarak hamilelere 24.-28. haftalar arasında şeker yükleme testi uygulanır. 50 gr.’lık şeker yükleme testinin sonucunda tokluk kan şekeri 140 mg.’ın üzerinde ise, hamilelik diyabeti riski ortaya çıkar. Bu durumda takip eden günlerde 8-10 saatlik açlık sonrasında 100 gr. glikoz yüklenerek üç saatlik takip yapılır. Bu takipte en az 2 kan şekeri değeri hedef değerlerden yüksek çıkarsa, hamilelik diyabeti tanısı konulur.
36. Hafta - Doğumların yüzde 85’i, 36. haftadan itibaren gerçekleşir. Doğumun beklendiği bu tarihlerde, anne adayları haftada bir muayeneye çağırılır.
38.-39. Haftalar - Annenin çatı ve rahim ağzı muayeneleri uygun ise, normal doğum adayı olduğu kendisine bildirilir. Ancak hamileliğin başından beri süren gelişme gerilikleri, bebeğin iri olması, eşinin (plasenta) aşağıda durması ya da makat pozisyonunda bulunması, doğumun sezaryen yöntemi ile olacağını gösterir.
40. Hafta - Anne adayı 3 günde bir muayeneye çağrılır.
41. Hafta - sona erdiği halde doğum gerçekleşmemişse ve bebeğin pozisyonu normal doğuma uygunsa suni sancı verilir ya da sezaryen yapılması kararı alınır.
Umarım işinize yarar kızlar
Ben son ultrason görüntüsünde de kıza çok benzettim , başında bir tek tokası eksikti sanki :)Benim de kiz cikmisti bebegim de kiz
Evet baktım şimdi ilk hamileligimde dogru ama bunda yanlış :)yani +1 veya+2 eklemiyoruz yasim 23 direk 23 un subat ayina baktm mesela kizimdada oyle yapmstm
Cinsiyet icin 16.haftanin icinde git istersen tatlim.Diger soruna gelince ben Lierac diye bir krem kullanıyorum,hemen emiliyor Oyle yapis yapis bir his olmuyor.Ama zeytinyağı bademyagi sürenlerde durum nasil bilemiyorumgünaydın arkadaşlar bir şey soracağım bi türlü oturtamadım kafamda bu çatlak kremi ya da onun yerine yağ kullananlar sürdükten sonra temizleniyor mu yoksa öyle mi kalıyor öyle kalıyorsa kıyafetleri kirletmiyor mu ya da kaşıntı yapmıyor mu malum havalar ısınmaya başladı? bi sorum daha olacak 15. haftaya girdim cinsiyet için gitsem söyler mi doktor acaba yoksa daha erken mi?
teşekkür ederim kremden memnun musunuz? sizin de belli değil o zaman cinsiyet değil mi?:)Cinsiyet icin 16.haftanin icinde git istersen tatlim.Diger soruna gelince ben Lierac diye bir krem kullanıyorum,hemen emiliyor Oyle yapis yapis bir his olmuyor.Ama zeytinyağı bademyagi sürenlerde durum nasil bilemiyorum
Bende vitamin demir ve kalsiyum aldigim halde cabuk yoruluyorumBen evi düzenli tutuyorum , çamaşır , bulaşık onları hallediyorum ama temizlik pek yapamıyorum,olduğu kadar . İş yapınca hemen yoruluyorum , pek enerjik değilim
Haftaya kan verip bir baktıracağım , eksiklik varsa belki vitamin takviyesine başlatır doktor
Canim valla kolay gelsin. Ben 15gunde bir temizlikci aliyorum. Gelmedigi gunler de esim supuruyor cani isterse tabi. Bi tek utu ve canim isterse yemek yapiyorum. Onu bile canim istemiyor yoruluyorum cunku. Hatta sabahtan beri utu yapilacak 3makine camasir bana bakiyor ben de onlara
Ben evi düzenli tutuyorum , çamaşır , bulaşık onları hallediyorum ama temizlik pek yapamıyorum,olduğu kadar . İş yapınca hemen yoruluyorum , pek enerjik değilim
Haftaya kan verip bir baktıracağım , eksiklik varsa belki vitamin takviyesine başlatır doktor
günaydın kızlar iyi pazarlar...gece kk.ya bişeyler oldu siteyi açamadım bile sizede oldumu[/QUOTE sanada gunaydin canim evet bende giremedim ya kitlendi
Tatlım ya zaman hic geçmiyor 1 hafta, 1 ay gibi geliyor banaCanim benim ilk 3 ay kasıklarımda ara ara batmalarım oluyordu,tek tesellim de onlardi,demek ki bebeğim iyi ki çalışıyor diyordumOnlar bitti en son 11+o da kontrolum olmuştu.Bu perşembe yine gideceğim kontrole,ve inan iple çekiyorum çünkü o batmalar da bittiğinden beri orda mı iyi mi elimde hic bir işaret yok Diyecegim o ki bebegin iyi demek ki rahimin buyudugu icindir o batmalar.Gecen hafta da var miydi batmalarin?
Neyse ii düşünmeye çalışıyorumİyidir inşallah meleklerimiz
O zaman oģluşun olcek gari:)tuzu çok aramıyorum sanırım
Bende acamadim canım.günaydın kızlar iyi pazarlar...gece kk.ya bişeyler oldu siteyi açamadım bile sizede oldumu
Haftaya kontrole gidicem bakalim soylicekmi cinsiyeti.O zaman oģluşun olcek gari:)
Söyler ben ikiliye gidince söyledi 21 maýista hemen hekn aynıyız canım; )Haftaya kontrole gidicem bakalim soylicekmi cinsiyeti.
Gece sinir oldum acamayinca tam cevap yaziyordum gitti gelmediBende acamadim canım.
11+O'da yani 12.haftamizin basında 2'li test icin gittiğimizde bize bir tahminde bulundu,yüksek olasılıkla KIZ dedi.Bu topikteki cogu arkadasımıza da aynı haftalarda dr'lari tahminde bulundu.Ama cogunun 16.-17 haftalarda gittiklerinde netleşti.Ben bu Perşembe gideceğim.Ama bence sen Haziran'ın 2.haftasi icin randevu al. Bu arada 2'li testin olmadı sanırım?teşekkür ederim kremden memnun musunuz? sizin de belli değil o zaman cinsiyet değil mi?:)
Aaaa evet simdi farkettim bnm 29 kasim dogum zamani ama kismet bakalimSöyler ben ikiliye gidince söyledi 21 maýista hemen hekn aynıyız canım; )
Ben karin catlagi ve yuzum icin bir karisim yaptim. 1tup bepantol krem 1 ampul 1 evigen ampul yarim sise kayisi yagi ve ceyrek sise gul portakal bugday yagi karistirdimgünaydın arkadaşlar bir şey soracağım bi türlü oturtamadım kafamda bu çatlak kremi ya da onun yerine yağ kullananlar sürdükten sonra temizleniyor mu yoksa öyle mi kalıyor öyle kalıyorsa kıyafetleri kirletmiyor mu ya da kaşıntı yapmıyor mu malum havalar ısınmaya başladı? bi sorum daha olacak 15. haftaya girdim cinsiyet için gitsem söyler mi doktor acaba yoksa daha erken mi?
Dr. Dun bana folik asiti birakmami decavite gecmemi soyledi. Henuz almadim yarin alacagim. Sizler de kullanan varmiBende vitamin demir ve kalsiyum aldigim halde cabuk yoruluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?