- 15 Ocak 2015
- 539
- 449
- 333
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #23.681
Bol bol sut icin yogur yiyin.
Ben dr a sut icemiyorum yogurt yiyemiyorum demistim ilk kontrolumde. Dr da " bebegin senin kalsiyum rezervlerini tukettiginde dislerinden de kemiklerinden de cekeceksin sen bilirsin demisti...
Dun gece beynim zonklarken aklima geldi bu sozler...
Düşün yani 15. Haftam bitmiş hala erken diyor. Çok sinir bozucu. Pozisyonu iyiydi bacakları ayrıkti yavrumun. Ya işte bi de özel hastane. Derdi nedir anlamadım ve gerçekten çok moralim bozuldu. Elbette en önemlisi sağlığı ama artık ufak ufak bişeyler almak istiyorum
Kaç haftalık oluyorsun canım o zaman?
Kanama hiç olmadı bende ama bel ağrısı çok fazla yaptı. İlkinde vermişti progestan ama bunda gerek görmedi bide ilkinde ben daha paniktim tabi ondan da vermiş olabilir.Benimkisi plasenta arkasında ,diğeri uzak ve küçük ona bakmıyorlar , o önemli değilmiş.
Gerçi artık dışa doğru büyümeye başlayacak rahim , en riskli zamanları atlattık , kanaman vs oldu mu ?
Ilk aylarda hızlı büyüyorlarmış ,ben 4 cm lik olan 6 cm olunca 1 ay içinde korkmuştum , doktor da en hızlı ilk 4 ay büyür demişti.Benimkisi deforme olmuş , kanamayla içindeki kan da gitmiş , garip garip şeyler neyse :)
Bir de sana prgestan verdi mi , onu da sorayım,miyomu olanlara genelde veriliyor
Benim dr yaptırma gerek yok eskiden insanlar sağlıksız ortamlarda doğum yapıyormuş oyuzden yapılıyormuş dedi
yani kanal tedavisi olan dişinse ağrıyan ya kanalı tam yapamamış olabilir drunuz yada kök iltihabı olmuştur çekilmesi gerekir.
hamilelikte çok fazla diş müdahalesi önermeseler de ihmal etmemelisiniz iltihap varsa bebeğe de zarar verir.
kadın doğumcundan konsültasyon yaptır bence çok beklemeden. müdahale etmese bile belki antibiyotik başlar iltihabın yayılmasını engeller.
ilk 3 ay ve son 3 ay müdahale daha tercih edilmiyor diye okuduğumu hatırlıyorum.
gece ağrıdıysa tekrar yoklar bir süre sonra geçmez.ihmal etmeyin.dişlerimle başım çok dertteydi hep.
çok geçmiş olsun
Annnem zeytinyağı sür geçer dedi.Akşam deneyeceğim.Cumartesi günü doktor rand. var bakalım o nedıyecek :)
Evet yani o izin kagidi,hatta konsultasyon gibi bisey dedi, hani su bisuru dr un toplanip karar verdigi durum...
O kadar riskli demk ki diye duusunup koktum.
Valla her doktor farklı ekolde oluyor. Ben kızımda aynı hastanede farklı dr.a gidiyordum oda yaptırtmamıştı, şimdiki de istemiyor.tuhaf geldi bu mantık bana bilmiyorum ki araştırmak lazım.
Zeytinyağı çok faydalı göbeğime sürüyorum ertesi gün kaşınmıyor , normal nemlendirici sürsem de ertesi gün yine kaşınıyorum.
Kııız ne beceriksizim bulamadım ya face de aaaa,nere bu???e tamam o zaman bende fazla gereksiz konuşmayayım
Yoğurtta sıkıntı yok şükür,peynir aşırı şekilde yani yarım kalıp nerdeyse bir oturuşta yiyorum. sütü sevmem ama burnumu kapatıp tek seferde içiyorum gece yatmadan önce...bi doğum yapıyım bida içmem diyorumBol bol sut icin yogur yiyin.
Ben dr a sut icemiyorum yogurt yiyemiyorum demistim ilk kontrolumde. Dr da " bebegin senin kalsiyum rezervlerini tukettiginde dislerinden de kemiklerinden de cekeceksin sen bilirsin demisti...
Dun gece beynim zonklarken aklima geldi bu sozler...
konsültasyon öyle bişey değil hayatım sevk edecek sadece merak etme. sen heyet raporundan bahsediyorsun yanlış anlaşılma olmuş üzülme
Evet o direkt doğum odaklı konuştu. Riskler herzaman var malesef dediğin gibidoktor düz mantık yürütüp doğumu düşünmüş ancak topraktan da kapılabilir tetanoz. hiç aklımıza gelmez çiçek saksısı değiştirirken bile belki...düşük yada değil ihtimal var sonuçta. yada ne bileyim metal bir aletle yaralandık mesela yine kapabiliriz. riske atmadan aslında dozlarımızı tamamlatmak daha güvenli. aşının bize de bebişe de zararı yok sonuçta
Canım bu beslenme konusunda sağlık ocağı çok bilgi veriyo baya ayrıntılı anlatıyor mesela banada balık yiyomusun dedi bende yemem dedim o zaman dedi semiz otu yiyosun balıkla nerdeyse eş değermişSütten tiskindim ama yogurt tuketebılıyorum :)
Benım doktorum hıcbırsey demıyor ya sınır oluyorum kadın hıcbırsey anlatmıyor etmıyo bılgı vermıyo ...
Beni devlete gidiyorum , doktorlar tecrübeli ama çok ketumlarArkadaşlar doktorlarınız nasıl ?
Kontrole gittiğinizde size ayrıntılı bilgiler veriyormu ?
Ben özel ve eşimin ark olmasına rağmen soru sormadan hiçbir bilgi edinemiyorum.
Üstelik her sorduğum soruya '' hamilelikte normal '' cevabını alıyorum :)
Sızlerınkini merak ettim muayeneleriniz nasıl geçiyor ?
Keten tohumunda da bol Omega3 var , çorbalara karıştırıp vs tüketebilirsinizCanım bu beslenme konusunda sağlık ocağı çok bilgi veriyo baya ayrıntılı anlatıyor mesela banada balık yiyomusun dedi bende yemem dedim o zaman dedi semiz otu yiyosun balıkla nerdeyse eş değermiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?