2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Normal hamileliklerde yolculuk yapmakta sıkıntı yok , hem de ne kadar eğlenceli oluyor . Ara ara yürünmesi gerekiyor sadece kan dolaşımını sağlamak için ,dikkat ettikten sonra sorun olmaz .Ben risk almak istemediğim için evde oturacağım ama gözümde tütüyor deniz tatili o ayrı... Ama hiç cesaretim yok , o derece , doktor git dese bile gitmem yani :))) Seneye bebeğimle giderim inşallah

Ben pro uyeyim şekerim ben gorurum :))))

Ben tatile gitmeyi kendimce pek doğru bulmuyorum. Doktor bana gidebilirsin demişti yol çok uzun olmamak kaydıyla ama ben yinede gitmedim. Kan dolaşımı haricinde evden doktordan uzak kalmak fikri pek hoşuma gitmiyor. Ama mecbur kalmışssanız ( benim gibi en sevdiğiniz kuzenlerinizden birinin düğünü varsa:)))o zaman dinlene dinlene gideceksiniz. Eşim ona bile razı değilde işte.....Otobüsle yolculuk ise asla olmaz çünkü o bir kere mola verir. Ama arabayla sık sık mola verirsiniz. Deniz kum güneş tatili çok mantıklı değil bence, hele sonlara doğru... Ne bileyim işte sakin sakin durayım, inşallah Allah ömür verirse seneye bebeklerle birlikte gidilir. Hem o zamana kadar onlarda tam kıvamında olurlar.

Kan uyuşmazlığı sorunu yaşayan var mı aramızda? Doktorunuz nasıl takip ediyor bu durumu?
Kan uyuşmazlığı bizde de var bugün doktorum 28. Haftada anti D iğnesi yapılacak dedi başka bir şey söylemedi. Senin farklı bir bilgin varmı bende endişe ediyorum bu konuda

Arkadaşlar ramazanda oruç tutacak ya da doktordan tutma konusunda tavsiye almışlar varmı acaba?

bebeğin senden beslenecek oruçla onu kaç saat aç ve susuz bırakmak ne derece doğru ?
HAMİLELER ORUÇ TUTABİLİR Mİ?
Hamilelik süresince anne adayının oruç tutması uzmanlar tarafından önerilmez.Bunun nedeni hamilelik döneminde anne adayının yeterli miktarda sıvı gıda alması hamile olamayanlara göre fazlasıyla önemlidir.Anne adayının yeterli sıvı almaması ve annenin susuz (dehidrate) kalması erken doğuma neden olabilmektedir. Aynı şekilde gebe bayanların kan şekeri diğer insanlara göre daha kolay düşme eğilimindedir , oruç sırasında uzun süre aç kalındığında bu durum gelişebilir ve bulantı, kusma, mide yanması, kabızlık gibi şikayetlerde artış görülebilir. Özellikle gebeliğinde riskli bir takım durumlar tespit edilmiş olan anne adaylarının (diabet, erken doğum tehtidi, kanama, çoğul gebelik, gelişme geriliği gibi) oruç tutmaları daha da sakıncalı olabilir. Gebelikte uzun süre aç kalmadan sık sık ve azar azar yemek yenmesi önerilir.

Lohusalık Döneminde Oruç Tutulabilir mi?

Lohusalık dönemi doğumdan sonraki 6 haftalık dönemdir. Bu dönemde kadınların oruç tutmaları dinimize göre haramdır.

Emzirme Döneminde Oruç Tutulabilir mi?
Emzirme döneminde oruç tutmak anne sütünün miktar ve kalitesini etkiliyor ve bebeğin beslenmesini güçleştiriyorsa dini hassasiyeti olan bir doktora başvurarak o doğrultuda hareket edilmelidir

Hamileyken denize girmej iyidir bebeği rahatlatır diye duymuştum ben. Bu kadar da kendimizi kısıtlamaya gerek yok bence.

Ramazan'da oruc tutma bence canım ya bebegi uzun sure aç bırakma. Ac kalinca yorgun dusuyorlarmis. Dinimiz de oruç konusunda hamilelere esneklik tanımış zaten.

Kesinlikle öylede gönül işte tabi öncelikli hayırlı olması saglıklı olması insan bazen istiyor kız erkek :) onu duygularıda yadırgamamak lazım

Yüzmek gebelikte çok iyi bir spormus, tabi temiz olan sularda, hem de anne mutlu oluyorsa neden olmasinki mesela ben allah izin verirse temmuzda turkiyeye ailemin yanina gelicem kalabalık olmayan yerlerde mesela koylar da aksam üstüne doğru hergun yüzmeyi planliyorum. Oruç konusuna gelince asla tutulmamalı heleki yaz günü yapmayın allah aşkına doğumdan sonra borcunuzu ödersiniz

Ben ozel gidiyorum İlk beş haftalıkken yapılan testlere baktı sadece yeni elevit başla dedi.

Ben Varım canım ilk doğumumdan sonra hemen iğnesinden vurdular ikinciyide doğurduktan hemen sonra iğneyi atacaklar odayaa gelip

Büzdede var uyuşmazlık. Dr bişey söylemiyor şu ana kadar. Peki hamileyken aşı vs olmuyor mu? Bebim ablam olmuştu aşı hamileyken

Öğretmen olan arkadaşlar , Pazartesi okul tatilmiş :)
Ben de böylece Salı günü başlamış olacağım , sevindim :)

Kan uyuşmazlığı bizde de var bugün doktorum 28. Haftada anti D iğnesi yapılacak dedi başka bir şey söylemedi. Senin farklı bir bilgin varmı bende endişe ediyorum bu konuda

Ben Varım canım ilk doğumumdan sonra hemen iğnesinden vurdular ikinciyide doğurduktan hemen sonra iğneyi atacaklar odayaa gelip

11.haftada kan uyuşmazlığı için iğne yapılmıştı bana. Bu kontrolümde "indirekt coombs" testi yapıldı. Sonuç pozitif +2 çıktı. Yani bu şu demekmiş: Bebekle benim kanım farklı olabilir eğer öyleyse ilerleyen zamanlarda benim vücudum bebeğe karşı antikor üretebilir. O yüzden takip edilmesi gerekiyormuş. Doktorum perinatolojinin görmesi gerekiyor dedi. Perinatalog prof. Dr'dan randevu aldık bugün.

Kan uyuşmazlığı olduğunu tabii başından beri biliyorum ama bu kadar komplike bir şey olabileceğini düşünmemiştim. Benim doktorum çok detaycı küçücük bir noktayı bile atlamıyor ki bu yüzden onu tercih ettim acaba diyorum o yüzden mi biraz ayrıntılı inceleniyorum. Yoksa herkeste rutin izlenen bir yol mu bu.

Ben iki ayrı doktora gidiyorum ikiside istemedi test sen nerede yaptırdın testi ve nekadar ödedin sakıncası yoksa yazarımısin bende endişelendim şimdi

Benimde 11. Haftada erkek 14 ve 17 de kız dedi. Ben son denilenin doğru olduğunu düşünüyorum ama umarım senin ilk denilen dogrudur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…