- 4 Mart 2014
- 1.826
- 1.339
- 133
- 35
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #39.741
Banada arkadas karnin inmis demisti kizi var karsidan oylemi duruyor acaba...ufff uyku kesintisi uyumak istiyorum yaaa halbuki bebis uyuyo bn nie uyuyamiorumhiç kendini şartlama böyle diyerek. vaktini beklerse sanki geç kalmış gibi panik oluyor insan. bana da bir arkadaşım karnın inmiş yakın herhalde dedi. dedim alakası yok. bunu diyen bekar, gebelikle vs hiç ilgisi olmayan biri. laf olsun diye söylüyorlar bazen ama birkaç kişi birden deyince insan hemen havaya giriyor :)
Yaaaa cnm bnm gecmis olsun okuyunca delirdim tok acin halinden anlamazmis hesabi yaaaa biz canimizin derdindeyken nie daha dikkatli ve anlayisli olmazki bu insanlar...bnmde bel agrim var sanki ayriliyo gibi otururken bile batio kemiklerim daha cok erken diorum borsey yoktur ama korkuyorum acikcasi yarin doktorda olucam sorucam bende ne agrisi bu die...Çok kötüyüm kızlar. Hafif ağrılarımdan dolayi hastaneye geldik dün öğlen . nst de sanci çıktı sonra dr.um alttan muayene yaptı çok kastım kendimi ama sağolsun anlayışlı davrandı ve bakabildi kısa sürede olsa. Bebeğin başını hissetti. O kadar asagidaymis yani. Sonra ultrason dan baktı bebek kafasını çatı kemiklerime dayamis doğum kanalına girmeye çalışıyor.
Hemen Acile yönlendirdi serum, doğumu engelleyici iğne falan verdiler 3 saat sonra nst de yine sancı çıkınca yatış verdi. Akşam nst de sanci çıkmadı ama benim bel ağrım devam ediyordu. Nöbetçi dr hiç bakmadı bana. Hemşire ye ısrarla sancim hafif ama var dedim. Dr hanfendi bilmem kaçıncı söylemede geldi. Zaten suratsiz bişey. Nst de ağrı görünmüyor ama diyo bana. Sanki yalan söylüyorum. Sonra alttan bakcam dedi . Tabi yine kastım kendimi istemsiz . Ne kadar kendimi zorlasam da rahat birakamiyorum.
Zaten 2.denemede aaa böyle muayene edemem ben dedi çekti gitti ben şok. Ağla ağla helak oldum. İlk gebelik ve hiç bişey yokken erken doğum teshisiyle 14 saattir hastanedeyim yaşadığım korkuya bak kadının yaklaşıma bak. Eşim de dedi zaten odaya zorla geldiği belliydi. Yarın ilk iş başhekime şikayet etcem. Özel bir hastane burasi. Bu kadar parayi azarlanmak için mi veriyorum.
Bişeyler söyleyin kızlar nolur epidural normal istiyorum kendime de ofkeliyim kastigim için. Sonum ne olacak bilmiyorum. Yarın inş kendi Dr. Um yine anlayışla yaklaşır da açılma var mı baktir bilirim. Uzun oldu affedin
Ben canbebe kilot seklinde olani almayi dusunuyorum hasta bezi sendromu yasamamak icin :)Kizlar yazdıklarınızı okuyorum hep çok tatlisinizz yaa ..Burada insan kendini her konudayalniz olmadığıni hissediyor ve bu çok rahatlatiyorrr. Disardaki insanlarin yorumlari olsun, geceleri uyku sorunlari,çatlaklar,Doğum meraki korkusu .... Hepsini yaşıyorumİnşallah bebiklerimizi dogurduktan sonra da devam ederiz birbirimize destek olmaya Bu arada hastane çantam hazir tek eksiği depend hasta bezi çok itici göründü alamadim bi türlü ama sanirim almam gerek
Gecmis olsun simdi nasilsinKizlar suan hastanedeyim.En son yazdikdaktan sonra aksam ustune dogru atesimde cikmaya basladi mide bulantisida oldu.Dayanamayip doktorumu aradim.Anlatinca durumu hastaneye gel dedi.Bebegin kalp atislarida hizlanmis olabilir dedi.Geldik hemen nst ye bagladilar.Hem benim hem bebegin nabzi yuksek cikti.Nobetci doktor ultrasona aldi baska sıkinti yokmus ama yinede bebegin kalp atislarini takip etmemiz lazim dedi.Kendi doktorumda 1 gece yatis verdi.Yarina kadar burdayim agri kesici ates dusurucu serum bitti.diger serum takili suan hala nst tekrarlaniyor duzelme var.Benim nabzim normale dondu atesim dustu cok sukur.Bebegimde daha iyi Allahima sukur cok korktum bende.Dua edin bize olur mu bebegim aceleci olmasin.Sunuda soylemeden gecemicem kotu bisey hissedince lutfen kendi doktorunuza ulasin ben tip merkezine gittimde ne oldu hemsire resmen hic bisey anlamamis
Karnin gittikce buyuyor bebegin iri kismi alt tarafta oldugu icin belki ona oyle geliyordur ama niye simdi boyle negatif seyleri soylerler hic anlamamBanada arkadas karnin inmis demisti kizi var karsidan oylemi duruyor acaba...ufff uyku kesintisi uyumak istiyorum yaaa halbuki bebis uyuyo bn nie uyuyamiorum
Yaaaa cnm bnm gecmis olsun okuyunca delirdim tok acin halinden anlamazmis hesabi yaaaa biz canimizin derdindeyken nie daha dikkatli ve anlayisli olmazki bu insanlar...bnmde bel agrim var sanki ayriliyo gibi otururken bile batio kemiklerim daha cok erken diorum borsey yoktur ama korkuyorum acikcasi yarin doktorda olucam sorucam bende ne agrisi bu die...
Canim alttan muayene sirasinda derin bir nefes al ve kendini rahat birak.Doktor bakinca hicbirsey olmayacak de.Evet bazen devletteki gorevliler bile ozeldekinden daha anlayisli oluyor..sanci cikmamasi cok iyi birsey agrida yavas yavas gecer insallahÇok kötüyüm kızlar. Hafif ağrılarımdan dolayi hastaneye geldik dün öğlen . nst de sanci çıktı sonra dr.um alttan muayene yaptı çok kastım kendimi ama sağolsun anlayışlı davrandı ve bakabildi kısa sürede olsa. Bebeğin başını hissetti. O kadar asagidaymis yani. Sonra ultrason dan baktı bebek kafasını çatı kemiklerime dayamis doğum kanalına girmeye çalışıyor.
Hemen Acile yönlendirdi serum, doğumu engelleyici iğne falan verdiler 3 saat sonra nst de yine sancı çıkınca yatış verdi. Akşam nst de sanci çıkmadı ama benim bel ağrım devam ediyordu. Nöbetçi dr hiç bakmadı bana. Hemşire ye ısrarla sancim hafif ama var dedim. Dr hanfendi bilmem kaçıncı söylemede geldi. Zaten suratsiz bişey. Nst de ağrı görünmüyor ama diyo bana. Sanki yalan söylüyorum. Sonra alttan bakcam dedi . Tabi yine kastım kendimi istemsiz . Ne kadar kendimi zorlasam da rahat birakamiyorum.
Zaten 2.denemede aaa böyle muayene edemem ben dedi çekti gitti ben şok. Ağla ağla helak oldum. İlk gebelik ve hiç bişey yokken erken doğum teshisiyle 14 saattir hastanedeyim yaşadığım korkuya bak kadının yaklaşıma bak. Eşim de dedi zaten odaya zorla geldiği belliydi. Yarın ilk iş başhekime şikayet etcem. Özel bir hastane burasi. Bu kadar parayi azarlanmak için mi veriyorum.
Bişeyler söyleyin kızlar nolur epidural normal istiyorum kendime de ofkeliyim kastigim için. Sonum ne olacak bilmiyorum. Yarın inş kendi Dr. Um yine anlayışla yaklaşır da açılma var mı baktir bilirim. Uzun oldu affedin
Dun sonuclari aldim temiz cikti cok sasiriyorum bndeki durumlara ya diorum acba beynimmi yaratio bu agrilariO haftalarda bende yaşıyordum idrar testi yaptırdım enfeksiyon çıktı ilaç kullandım sonra geçti istersen doktorunla konuş bir idrar testi alsınlar çünkü enfeksiyon doğum sancılarını tetiklermiş bu da erken doğuma sebep olurmuş ebem söylemişti, 38. haftada yaşıyorum o sancılardan yalancı doğum sancılarıymış..
Bnmkide kisa bisey onerdigi yok uapilacak suan bisey yokkızlar merhaba bugün doktora gittim bebeğim 2288 gr ve 41 cm miş. boyu kısa dedi doktor 29 hafta boyunda dedi sizin bebeklerinizin boyu nedir? böyle bi durumla karşılaşan carsa doktorlarınız neler önerdi
MONNA canım çok geçmiş olsun. İlk hamileliğin kendini kasman gayet normal Dr un daha anlayışlı olması lazım. Canını sıkma bak ne güzel sancı azalmış. İnşallah hayırlısıyla zamanında doğar bebişin. Dinlen kendine çok dikkat et bundan sonra.
Geçmiş olsun tatlım. Umarım daha iyisindir.Sağol canım inş doğum engellenirse zaten wc dışında kalkma diyecek dr.um. o nöbetçi dr da ilk gebeliğim olduğunu biliyordu. Moralimi altüst etti. Bu insanlık dışı hareketiyle bırak dr.u veteriner bile olmaması gerek. Allah ıslah etsin
Benm annem babm uyurken dogurmus :) yanındaKizlar yatakta oturmus yazilanlari okuyorum kipirdiyorum falan benimki tosur tosur uyuyo yaaa bi uyan neyin var die bi sor dimi dogursam yaninda duymayacak
Hor hor horuldayip duruo busaat oldu uyumadim birazdan kalkicam kahvalti servisi vericem zaten bi lokma uyusaydim nolurduuuBenm annem babm uyurken dogurmus :) yanında
Teşekkür ederim canim :) benimki acemi isi oldu biraz ilk denemem bu. Kelebek ve cicekler hazır sablon halindeydi. Ama yapilmasi zor bisey degil hicbiri... bende geri kalan sekil ve harfleri kesip slikon tabancasiyla yapistirdim o kadar..sonuc boyle olduAma bu cok guzel olmus. Iyi gunlerde kullanin ins. Tasinma islerim olmasa ben de yapacagim da. Canim hicbirsey yapmak isyemiyor. Kelebekler hazir mi kendin mi yaptin ?
Depend hasta külodu aldım ben. Önce numune istedim ama eşimin iş yerine
O da merak edip iş yerinde onca erkeğin içinde donu açıvermiş, arkasından da firmadan aramışlar "Nasıl memnun kaldınız mı?" diye
Akşam eve kırmızı suratla geldi
Eee her şeyi merak etmeyeceksin demek
Sonra marketten gittim bir paket aldım çantama attım ama deneyemedim.
Giysem kanamam yok, işesem dedim "eee bunları giyip çiş yapmayacağız ki ne alaka dedim", dedim de dedim ama attım doğum çantasına.
Bir paket de orkid gece attım ne olur ne olmaz.
Ben sezo olacağım, eğitimde ebe "sezoların kanaması çok olmaz zaten içerden biz emiyoruz aletlerle, orkid bile yeter" demişti ama ben rahat olsun diye aldım, ped tak don giy, çıkar yerine bunu giyerim, sürekli değişirim diyorum.. Gerçi rahatsız bir insanım çantama 8 tane don koydum.
8 don, orkid, hasta külodu derken sanırım altıma yapıcam yapıcam totom kuru kalacak zaar
Sudocrem aldım. Sivilcelere iyi geliyormuş.
Bebemin totosuna kendimin yüzüne süreceğim.
Fakirliğin gözü körolsun , toto kremini yüze sürüyorum
Geçmiş olsun, inşallah sabaha bir şeyiniz kalmaz, evinize dönersiniz.
Cok gecmis olsun,insallah sabaha birseyiniz kalmaz
Çok geçmiş olsun,Haklısın hiç ihmal etmemek gerek ,son zamanlarımız Allah herkesi Bebeğini korusun,kucağımıza aldığımızı sağ salim görmeyi nasip etsin
Sudocrem halihazirda evde vardi arada kizimin totosuna suruyorum. Bebise de mustela aldim.
Bence almak gerekiyor. İlk gebeligimde depndin bu kilodu yoktu. Hasta bezi vardi. Hani su kullan at alt acmalara benziyen turden. Onu totoma sikistirip hastaneye gitmistim suyum gelince.Cok rahatsiz ediciydi.
Gecmis olsun canim dikkat edin kendinize.
Sampuan ve vucut losyonu yuz kremi hepsini mustela aldim.
Bel agrisini bana soracaksin:) dogum sancisi sadece bele vurmuyor kasiklara da vuruyor. Adet olacak gibi kasiliyor karninda. Sen yine de yarin ilk is idrar tahlili yaptir gecmis olsun.
Canim hepimiz ayniyiz sanki kasımda mi keramet bilemedim yanien iyisi hiç yormamak
sudocrem canım
Canim hasta bezi genelde özel hastane ise temin ediyorlar ama yine de bulundurmak lazımmış ve bez değilde kilot olan daha rahatmis doğum yapan iki arkadasim mutlaka almam gerektiğini söyledi biri sezeryan diğeri normal dogum yapmıştı. Büyük boy ped yeterli gelmiyormus ilk gün özellikle.
Canim cok geçmiş olsun inşallah şimdi daha iyisinizdir.
bel ağrısı bende de oldu canim belki soğuğa maruz kalmissindir çünkü benim ki klimadan biliyorum malum iskenderun hala sıcak hala sıcak sogumuor bu memleket yahuuu
Günaydın canim benim eşimde girmek istiyor doğuma ama bem onu almak isteyip istemedigimden emin değilim bazen girsin diyorum bazende girmesin kararsızım annem girsin isterdim ama o da ben dayanamam diyor milletinkine girdin diyorum benimkiné niye girmiyorsun sen çocuğumsun canin acirken bayilirim diyor ne diyim yani öyle diyince
Hepinize ayri ayri tesekkur ederim etiket yapamadigim arkadaslar varsa kusuruma bakmasin.Dün öglen cok şükür ki evime döndüm.Hastanede gece yine ateslendim bir kac kez daha serum taktilar nst ye girdim bol bol.Allahima binlerce sukur ki bebegimin kalp atislari normale döndü.Sabahta kendi doktorum geldi.Ultrasonla muayne etti.Bebek iyi bir sıkinti yok dedi.Gribal enfeksiyon yapiyor bu atesi, bu hafta hastaneye senin gibi kac gebeyi yatirdik dedi.Ishal ve grip salgini varmis kizlar bilginize.Antibiyotik vermedi.Sadece atesim icin 6 saatte 1 parol,gunde 3 litre hosaf,balli limonlu ihlamur onerdi.Cuma gunude kontrole gidicem insallah.Evde dinlenmeye calisiyorum.Bir yandan da erken dogum ihtimalini bire bir yasamis olmaktan öturu son hazirliklari bir an once tamamlayasim var.Allah hepimize bebeklerimizi saglikla kucaklamayi nasip etsin.Gecmis olsun simdi nasilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?