- 17 Haziran 2010
- 3.775
- 10.740
- 408
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #39.781
Cnm günde 3 porsiyon sut ve sut urunlerı tuketmemız lazım ıstersen 2 bardak sut ıc yanında bır de 1 kase yoğurt ye ıcıne elma dilimle yada sadede yıyebılırsın:) istersen 1 bardak sut ıc 2 bardak ayran ıc bı kase yoğurt ye:) Buarada 250 ml sabah ogle aksam sut ıcersek 750 ml olur 1 lıtre olmuoki:) neyse yani 3 bardak sütte içilebilir hatta içine 1 kaşıkta bal eklesek güzel olur:) önmli olan bebişler sağlıklı olsun çok kilolu olmasa da olur:)
gecmis olsun canım Allah sifa versinHepinize ayri ayri tesekkur ederim etiket yapamadigim arkadaslar varsa kusuruma bakmasin.Dün öglen cok şükür ki evime döndüm.Hastanede gece yine ateslendim bir kac kez daha serum taktilar nst ye girdim bol bol.Allahima binlerce sukur ki bebegimin kalp atislari normale döndü.Sabahta kendi doktorum geldi.Ultrasonla muayne etti.Bebek iyi bir sıkinti yok dedi.Gribal enfeksiyon yapiyor bu atesi, bu hafta hastaneye senin gibi kac gebeyi yatirdik dedi.Ishal ve grip salgini varmis kizlar bilginize.Antibiyotik vermedi.Sadece atesim icin 6 saatte 1 parol,gunde 3 litre hosaf,balli limonlu ihlamur onerdi.Cuma gunude kontrole gidicem insallah.Evde dinlenmeye calisiyorum.Bir yandan da erken dogum ihtimalini bire bir yasamis olmaktan öturu son hazirliklari bir an once tamamlayasim var.Allah hepimize bebeklerimizi saglikla kucaklamayi nasip etsin.
3400 gayet iyi ele avuca da gelmiştir:) doğum günü de kutlu olsun kızının buarada:)Yurt disindayim ve burda kilolu bebek goren doktor korkuyor obez olacak vs. Ama biz turklerde seviyoruz tombik bebegi sanirim az bisey ele avuca gelsin bariilk kizimda doktor bana cok kizmisti lokumlari yiyorsunuz sonra boyle oluyo bebegin kilolu fln demisti dikkat et lokum yeme dedi duyanda 5 kiloluk bebek dogurdum sanir 3400 gr dogdu kizim 2011 ekim dogumlu bugun dogum gunu hatta suan 17 kilo zayif ama saglikli cok sukur
Bende de oluyor bu hıçkırık diye biliyorum ben. Dediğinizin aynısı tıparıp :)Günaydın arkadaşlar biz bugün 35e girdik ve birkaç gündür göbeğimin alt çaprazında saniyede bir tık tık tık diye hareket var ve aralıksız devam ediyor enaz 5 10dakika boyunca göbeğim hafif hafif inip çıkıyor, hatta eşim elini tam üzerine koyuyor ve o da o kalp atışı gibi düzenli atışları hissedebiliyor ben elimi koymasam da hissedebiliyorum, hıçkırık olduğunu sanmıyorum çünkü bu kadar saniyede bir düzenli yüzlerce defa hıçkıramaz, bebeğim her seferinde baş aşağı çıkıyor muhtemelen kafası orada, ee kafa atıyor desem o da bukadar sürekli defalarca olamaz ben anlam veremedim yarın doktora gidicem ona da sorarım hatta dışarı çıkarsam sağlıkocağındaki ebeye bile sorucam, siz de oluyor mu böyle bir şey? Ben bu iletiyi yazmadan en az 10dakika önce başladı ve hala devam ediyordaha ne kadar sürecek bilmiyorum
Tesekkur ederiz3400 gayet iyi ele avuca da gelmiştir:) doğum günü de kutlu olsun kızının buarada:)
Aynen ben de şafak sayıyorum. Dogum korkusu vs başlamadı hiç aklıma bile gelmiyor hatta. Tek düşündüğüm izne ayrılacağım günün gelmesi. 10 kere daha işe geleceğim ve bitecek diyorum. İşim de yorucu falan değil ama yine de bitsin istiyorum. Tek tesellim havaların serinlemesi, yoksa dayanamaz bırakırdım.
doğru söylüyorsun cnm. iş telaşından daha doğum havasına giremedim ki. akşamları evde doğsa da sevsek diorum sadece :) aramızda 3 gün varmış. rüzgar gibi geçsin inşallah. izin alınca uyuyabilir miyiz evde acaba. gece çok sık uyandığım için hiç verimli uyku olmuyo. artık masaya başımı koyamıyorum sıkışıo bebeğim. oturduğum yerde gidiyo gözlerim
teşekkür ederim canım muz ve süt içiyorum ama kabızlık çekiyorum ama bebişim için herşeye değer sağol teyzesi:)Canim ben 32 +1 de 2160 gr di.boyuda 45 cm.ne yiyosun dersen canim ne istiyosa yiyorum.az kilo alayim derdim yok.zaten aldim alacagimi.14 kilo aldim.bebegim kilo alsin ben veririm zaten bi sekilde.kasar peyniri bl bol balik kirmizi et kuruyemis meyvelerden incir muz mandalina.ekmek arasi beyaz peynir domates.yumurta yiyemiyorum.sut te sadece muzlu cilekli kutu sutlerden iciyorum.isallah yardimci olabilmisimdir.
Sen kuzunu dusun guzel guzel ye yemegini.onemli olan onlar.
canım benim bebişde 32 de 1560 gramdı benim 3lü testim riskli çıktı amniyosentez yaptırmadım bir hafta gerilikte var insanın morali bozuluyor eşim 2000 kilo ben 3000 kilo doğmuşum ama ben minyon tipliyim 1,50 boyum doktorum sende küçüksün bir hafta gerilik normal diyor ama gelde bana anlat bunu 3lü test zaten içimi kemiriyor inşallah yavrularımız sağlıklı,sıhhatli doğar canım ya.....inşallah güzel haberler ver bize canımBize göre iyisin canım. Benim bebeğim 32+0 ' da 1570 gr dı.Gelişimi de 1 hafta geri , gerçi hamileliğin başından beri hep yaklaşık 1 hafta geriydi ; ama ben de bu durumu kafaya çok taktım.Geçen haftadan beri endişe içindeyim , oysa ne kadar rahattım.Çarşamba günü iyi bir perinatologdan randevu aldım , ona görüneceğim. Sorun nedir bir an önce öğrenmek istiyorum.Bir şeye konsantre de olamıyorum . Gerekirse Perinatolog ile devam edeceğim.
Senin bence fazla kafana takacağın bir durum yok.
Ben protein alımını çok arttırdım ; ama bende miyom var , doktor tahminen miyomun plasentanın besin akışını engelleyebileceği yorumunu yaptı.Doppler ile bakılacak kesin teşhis için.
Umarım iyi haberler verebilirim.
Birkaç gündür moralim çok bozuk.
Ilk sayfadaki listeye ve buraya aktif gelenlere gore 1 kasim ileSekizhaziran var en onde
Hos bu isler pek sira beklemez ama bayragi o tutuyor simdilik
sağol canım bende ceviz hariç süt ve muz tüketiyorum ama yine zayıf benim bebiş inşallah son ay kilo alırlar canım:)Benımde erkn dogum rıskım var ben arastırdm hergun 1 tane muz cevız bırde süt hergun tuket ben cevız harıc sut ve muzu hergun tuketıorm
Paranla rezil olmak buna deniyo iste.disten turnaktan arttirip ozel gidiyoruz muameleye bak.aslinda varya hastane falan bos.devlette olsa ozelde olsa doktorun iyi olsun yeter.cok gecmis olsun.yat dinlen iyice bundan sonra canimSağol canım inş doğum engellenirse zaten wc dışında kalkma diyecek dr.um. o nöbetçi dr da ilk gebeliğim olduğunu biliyordu. Moralimi altüst etti. Bu insanlık dışı hareketiyle bırak dr.u veteriner bile olmaması gerek. Allah ıslah etsin
Canim üzülme şekeri kesmeye bak hayırlısı ile sağlıkla gelir insallahİyi geceler arkadaşlar
Biz bugün bir ay sonra 32+3 tek kontrol için gittik doktora. Biraz moralim bozuldu açıkçasıbebeğimin cinsiyeti kız, 2451 gr. Ve 45cm. Ben Normal doğum istiyorum, şuan iri bir bebek dikkat etmen lazım, Normal doğum için engel teşkil edebilir dedi. Makarna, şeker, Hamur işleri tüketme, ödemin de var bol yoğurt ye dedi.
Benim tansiyonum süreçte hep düşüktü 10/5 filan bugün 13/7 çıktı, açlık tokluk şeker ölçümü istedi, idrar ve kan tahlili de.
Bugüne kadar toplamda 13 kg aldım.
Sabah kalktığımda özellikle ellerimde ödem oluyor ve kapatıp açarken zorlanıyorum elimi.
Değerlendirebilir misiniz bizim durumumuzu, tehlikeli bir sınırda mi sizce gidişatbenim doğum günümdü hem de bugün mutlu mutlu gitmiştik doktora eşimle, sürpriz pastamı bile iptal ettik tatlı yenmeyecrk deyince doktor. Balık yedim ben de pasta niyetine. Evham yaptım ve mutsuz oldum, yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ederim.
çok geçmiş olsun canım daha iyisinizdir umarım. Terbiyesiz kadın hemen şikayet et hatta esin aksam bile etseydi ve azarlasaydi yani böyle demek istemiyorum ama insan malesef parasıyla rezil oluyor. Sonuçta özel hastane bakmaya düzgün davranmaya mecbur.Çok kötüyüm kızlar. Hafif ağrılarımdan dolayi hastaneye geldik dün öğlen . nst de sanci çıktı sonra dr.um alttan muayene yaptı çok kastım kendimi ama sağolsun anlayışlı davrandı ve bakabildi kısa sürede olsa. Bebeğin başını hissetti. O kadar asagidaymis yani. Sonra ultrason dan baktı bebek kafasını çatı kemiklerime dayamis doğum kanalına girmeye çalışıyor.
Hemen Acile yönlendirdi serum, doğumu engelleyici iğne falan verdiler 3 saat sonra nst de yine sancı çıkınca yatış verdi. Akşam nst de sanci çıkmadı ama benim bel ağrım devam ediyordu. Nöbetçi dr hiç bakmadı bana. Hemşire ye ısrarla sancim hafif ama var dedim. Dr hanfendi bilmem kaçıncı söylemede geldi. Zaten suratsiz bişey. Nst de ağrı görünmüyor ama diyo bana. Sanki yalan söylüyorum. Sonra alttan bakcam dedi . Tabi yine kastım kendimi istemsiz . Ne kadar kendimi zorlasam da rahat birakamiyorum.
Zaten 2.denemede aaa böyle muayene edemem ben dedi çekti gitti ben şok. Ağla ağla helak oldum. İlk gebelik ve hiç bişey yokken erken doğum teshisiyle 14 saattir hastanedeyim yaşadığım korkuya bak kadının yaklaşıma bak. Eşim de dedi zaten odaya zorla geldiği belliydi. Yarın ilk iş başhekime şikayet etcem. Özel bir hastane burasi. Bu kadar parayi azarlanmak için mi veriyorum.
Bişeyler söyleyin kızlar nolur epidural normal istiyorum kendime de ofkeliyim kastigim için. Sonum ne olacak bilmiyorum. Yarın inş kendi Dr. Um yine anlayışla yaklaşır da açılma var mı baktir bilirim. Uzun oldu affedin
Günaydın arkadaşlar biz bugün 35e girdik ve birkaç gündür göbeğimin alt çaprazında saniyede bir tık tık tık diye hareket var ve aralıksız devam ediyor enaz 5 10dakika boyunca göbeğim hafif hafif inip çıkıyor, hatta eşim elini tam üzerine koyuyor ve o da o kalp atışı gibi düzenli atışları hissedebiliyor ben elimi koymasam da hissedebiliyorum, hıçkırık olduğunu sanmıyorum çünkü bu kadar saniyede bir düzenli yüzlerce defa hıçkıramaz, bebeğim her seferinde baş aşağı çıkıyor muhtemelen kafası orada, ee kafa atıyor desem o da bukadar sürekli defalarca olamaz ben anlam veremedim yarın doktora gidicem ona da sorarım hatta dışarı çıkarsam sağlıkocağındaki ebeye bile sorucam, siz de oluyor mu böyle bir şey? Ben bu iletiyi yazmadan en az 10dakika önce başladı ve hala devam ediyordaha ne kadar sürecek bilmiyorum
günaydın..
aynısın dun aksam bana da oldu, bana çocuk çırpınıyormuş gıbı geldı çok panık oldum...bır sure sonra gectı ama bu vuruş perıyodıktı aynen dedıgın gıbı...once kalp atışına benzettim sonra kalp atışı olamaz dedım...
lütfen cevap yaz sorduktan sonra canım
Valla kızlar bn geçen hafta doktoruma sordum bnm de sol alt kasığımın orada dediğniz gibi atma oluyodu damar atması gibi ki bebeğimin kafası orada:) hatta gün de 8 kere felan oldu ve şuandada oluyor:) doktoruma sorduğumda bebek hıçkırıyor dedi bnce korkulacak bişey deil intrnette 20 dakikaya kadar sürebilir diye okumuştum bıyerde:)Aynen bana da oluyo cnm. hıçkırık olduğunu bende düşünmüyorum çünkü hıçkırıkları az sürüyo. bilmiyorum bu ne. sorunca bilgilendir lütfen
ben dün kontrole gittim ve 24 Ekim'den itibaren gün belirleyin alalım dedi. :)) Sanırım özel olsun diye 29 EKİM'i tercih edeceğiz.
teşekkür ederim canım bulguru yiyiorum sütü de 2 bardak içiyorum balık fazla yemedim balık yiyeyim bari sağol teyzesiiii:)Bulgur basta olmak uzere gunluk 2 yumurta, 1 litre sut, 1 kase yogurt, muz, ceviz, balik veya et, 1 kasik pekmez ilk aklima gelenler
İyi geceler arkadaşlar
Biz bugün bir ay sonra 32+3 tek kontrol için gittik doktora. Biraz moralim bozuldu açıkçasıbebeğimin cinsiyeti kız, 2451 gr. Ve 45cm. Ben Normal doğum istiyorum, şuan iri bir bebek dikkat etmen lazım, Normal doğum için engel teşkil edebilir dedi. Makarna, şeker, Hamur işleri tüketme, ödemin de var bol yoğurt ye dedi.
Benim tansiyonum süreçte hep düşüktü 10/5 filan bugün 13/7 çıktı, açlık tokluk şeker ölçümü istedi, idrar ve kan tahlili de.
Bugüne kadar toplamda 13 kg aldım.
Sabah kalktığımda özellikle ellerimde ödem oluyor ve kapatıp açarken zorlanıyorum elimi.
Değerlendirebilir misiniz bizim durumumuzu, tehlikeli bir sınırda mi sizce gidişatbenim doğum günümdü hem de bugün mutlu mutlu gitmiştik doktora eşimle, sürpriz pastamı bile iptal ettik tatlı yenmeyecrk deyince doktor. Balık yedim ben de pasta niyetine. Evham yaptım ve mutsuz oldum, yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ederim.
Ortalama bir hesap yapmistim yoksa 250 carpi 3 yapabiliyorum, acilmis sutu dolapta birakmam gider gelir bitirir atar oyle uyurum. O yuzden 1 litre oluyor hesabim , sikinti yok.Cnm günde 3 porsiyon sut ve sut urunlerı tuketmemız lazım ıstersen 2 bardak sut ıc yanında bır de 1 kase yoğurt ye ıcıne elma dilimle yada sadede yıyebılırsın:) istersen 1 bardak sut ıc 2 bardak ayran ıc bı kase yoğurt ye:) Buarada 250 ml sabah ogle aksam sut ıcersek 750 ml olur 1 lıtre olmuoki:) neyse yani 3 bardak sütte içilebilir hatta içine 1 kaşıkta bal eklesek güzel olur:) önmli olan bebişler sağlıklı olsun çok kilolu olmasa da olur:)
Uyuyan hamısler cok gıcık:):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?