- 10 Temmuz 2013
- 3.628
- 5.604
- 248
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #39.881
İlk doğumum spinal sezeryan la olmuştu. Bebeği an ve an gorebilirim amacıyla secmiştim bu yontemi ama heyecandan pek birsey hatırlamıyorum :) sadece 10 dk sürdüğünü ve 1 saat sonra kucağımda bebegimi emzirdigimi hatırlıyorum. Bi de doktorumun bacağını kaldır dedigini..tabi kaldiramiyorsun..Aradan 6 yıl geçti. Şimdi normal doğum istiyorum ama bakalım. .
Gayet guzel canim olur tabi niye olmasinEki Görüntüle 1648992
Kızlar sizce bundan lohusa tacı olur mu ?
Ankara 'da yaşarken bir kermesten almıştım ; hiç takmadım.Kimse de görmedi , bilmiyor.
Benimde hic gelmedi, mesela benim ablaminda dogum oncesi hic gelmemisti, bence tedirgin olacak bir durum yok herkesin ayni olmazki.kızlar sütün azda olsa illa şimdi gelmesi gerekiyomu ki
arkadaşım tedirgin etti beni biraz,daha hiç gelmediğini duyunca.
ben normal diye biliyorum ama insanı korkutuyolar.
tabi kendisi daha ne evli, ne çocuklu.. ablasından bilgileriyle söyledi bunu.
bence olur canım lohusa pıjama setin nasıl uyuyorsa sorun yokEki Görüntüle 1648992
Kızlar sizce bundan lohusa tacı olur mu ?
Ankara 'da yaşarken bir kermesten almıştım ; hiç takmadım.Kimse de görmedi , bilmiyor.
İyi bari , benim sadece ikili test yapılmıştı.Sağlıkla yaşasınlar da.canım bende endişe ediyorum ama ne yapalım sağlıklı olsunlarda benim 3lü testimde riskli çıktı tek noksansız olsunda zayıf olsun ne yapayım hem zayıf bebekler doğunca daha çabuk kilo alırlarmış...
Canm gorumcem spinal anestezi ile dogum yapti bas agrisi ve bel agrisi sikayetleri olurmus genelde. Onda sadece belli bi sure bel agrisi sikayeti olduu yani bilemiorum spinale gore epidural daha mantikli gelio banaKızlar spinal anestezi ile ilgili ne biliyorsunuz?
Yakınında bu şekilde doğum yapan var mı?
dur bakalım canım hiç belli olmaz bir bakmışsın normal olmuş miniğin hakkımızda hayırlısı olsun ben 2li testi yaptırmamıştım 3lü riskli çıktı çok sıkıntı çektim hamileliğim burnumdan geldi oğlumu kucağıma sağlıkla alana kadar bana rahatlık yok canım kilo değilde bir hafta geri olması canımı sıkıyor kilo nasıl olsa sonradan alınırİyi bari , benim sadece ikili test yapılmıştı.Sağlıkla yaşasınlar da.
Ben bir de doğal doğum istiyordum.Hastane,ebe ( aynı zamanda doula ) , doğal doğum doktorum bile hazırdı.Sen misin isteyen , büyük ihtimalle planlı sezaryen olmak durumunda kalacağım.Hayırlısı ne ise o olsun.Şartlar bazen farklı şekilleniyor işte.
Bir söz var çok sevdiğim : " Hayat , siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir."
Teşekkür ederim canim senin bebisine de maşallah :* daha vaktimiz var sute pekmeze kasara baliga agirlik verelim daha kilo alırlar özellikle son hafta. Hem en önemlisi saglikli olsunlar da.. benim abim 750 gr dogmus bir avuc yani.erken dogum tabi ama o bile normal bi insan olmus sonuctamaşallah kuzuna kilosu bence gayet iyi canım bende 34.haftamdayım ama bebişim daha 1870 gram minik yani bende minyon tipliyim vallahı benim bebiş 3000 doğarsa da yeter bana:)
Canim bozma moralini sonucta 2500 dogdugunu farzetsek bile normal ki daha kac hafta var.. kilo dedigin nedir ki saglikla kucagimiza alalim da ins alırlar elbet...:)Gayet iyi canım , maaşallah , benim oğlum 32+0 da 1570 gr dı.350 gr fark var arada. Senin ki en fazla o kadar doğarsa benim oğluşum tamin ettiğim gibi 2 kg civarı doğacak. Primanın 0 beden bezinden 1 tane alayım ben en iyisi.
Bebeklerin kilolarını okuyunca benim iyice moralim bozuluyorNeyse yarın Perinatolog ne diyecek bakalım.
Ne kadar rahattım , endişe bombasına döndüm son 1 haftadır
rica ederim canım haklısın önemli olan sağlıklı olmaları minnaklarımızınTeşekkür ederim canim senin bebisine de maşallah :* daha vaktimiz var sute pekmeze kasara baliga agirlik verelim daha kilo alırlar özellikle son hafta. Hem en önemlisi saglikli olsunlar da.. benim abim 750 gr dogmus bir avuc yani.erken dogum tabi ama o bile normal bi insan olmus sonuctaendise edecek birsey yok bence
Bende 28 ekimde ayrilacam canim ins o zamana kadar dayanabilirimSanırım bazı haftalarda özellikle bir yorgunluk çöküyor. ben de senin olduğun haftalarda hiç kalkmadım yerimden. 1 hafta iyiyim 1 hafta kötü. izne ne zaman ayrılacaksın diyorlar, 20sinde ayrılmayı planlıyorum ama belli de olmaz deyip geçiyorum. hala o zamana kadar dayanabilecek miyim emin olamıyorum.
Acikcasi ben spinal istiyordum ama epidurale yonelmis vaziyetteyim.spinalde belden igne yapiliyormus etkisi daha uzun suruyormus ancak bas agrisi cok fazla olurmus.epiduraldede yine belden igne var ama bele katedral gibi bisey yerlestiriliyormus agri oldukca azar azar agri kesici veriliyormus.spinalin belde igne sokulan yerden mi verilen ilactan mi onu tam bilmiyorum beyinle ilgili bi noktaya gittigi icin bas agrisi daha fazla olurmus.diger topiclerden okudugum kadariyla boyleydi.Canm gorumcem spinal anestezi ile dogum yapti bas agrisi ve bel agrisi sikayetleri olurmus genelde. Onda sadece belli bi sure bel agrisi sikayeti olduu yani bilemiorum spinale gore epidural daha mantikli gelio bana
ay canım seninle de doğum tarıhımız aynıBende 28 ekimde ayrilacam canim ins o zamana kadar dayanabilirim
Evet pozitif düşünelim tabii ; ama elimde değil, biraz evham yaptım.Ben 2650 , eşim 1750 doğmuş. Doktor da sende minyonsun, tek başına hiçbir şey ifade etmez bu değerler dedi.Bu yorumları yapan başka başka doktorlar.Perinatolog görüşü almak için uzmana gideceğim , iyice kafam karıştı çünkü.Bu arada proteine saldırıyorum , acıkmadan yiyorum , artık kaç kilo olurum bilemiyorum :)
aaaa evet canım ben baş ağrısını epidural yapıyor sanıyordum bilgi için teşekkürAcikcasi ben spinal istiyordum ama epidurale yonelmis vaziyetteyim.spinalde belden igne yapiliyormus etkisi daha uzun suruyormus ancak bas agrisi cok fazla olurmus.epiduraldede yine belden igne var ama bele katedral gibi bisey yerlestiriliyormus agri oldukca azar azar agri kesici veriliyormus.spinalin belde igne sokulan yerden mi verilen ilactan mi onu tam bilmiyorum beyinle ilgili bi noktaya gittigi icin bas agrisi daha fazla olurmus.diger topiclerden okudugum kadariyla boyleydi.
Senle ben çok takıldım bu doğal doğum meselesine ondan oluyoİyi bari , benim sadece ikili test yapılmıştı.Sağlıkla yaşasınlar da.
Ben bir de doğal doğum istiyordum.Hastane,ebe ( aynı zamanda doula ) , doğal doğum doktorum bile hazırdı.Sen misin isteyen , büyük ihtimalle planlı sezaryen olmak durumunda kalacağım.Hayırlısı ne ise o olsun.Şartlar bazen farklı şekilleniyor işte.
Bir söz var çok sevdiğim : " Hayat , siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir."
Ekim annelerinde dogurmayan kalmadi gibi ki daha ekimin ilk haftasi bitmedi.Kızlar ekim annelerini okudukça bir tuhaf oluyorum.
Ya hu kimse mi tam vaktinde doğurmaz
Üç gün beş gün değil haftalar fark eden var
Bazıları ise 41. haftasına girmiş bulunuyor
Korkmaktayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?