- 20 Ocak 2012
- 2.471
- 671
- 363
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #40.801
Ben aksam dogum yaptim sabah ciktim,neresi oldugundan degilde 5 gun uzman kisilerin yaninda olmak bence daha iyi.zaten Turkiye de de keske boyle bir uygulama olsun diyorum, hurafelerin yanlis yonlendirmelere maruz kalmayiz, bunu demek istedim.benım Norveclı arkadaşım anlatmıştı, onların ulkesınde de doğumdan sonra bebek ve anne 5 gun hastanede kalıyormuş (hastanelerı ayrı oluyormuş tabii). Türkiye'de de doğum yaptı. neresı daha ıyıydı senın ıcın dedım, Türkiye'de ki doktorun, ebenin, hemşirelerin ve ilginin daha iyi daha fazla olduğunu söyledi daha cok memnun kaldığını söyledi. ama tabii özelde yaptı doğumunu...
Aynen canım ben de öyle :S bebegin esyalari bitti simdi kendi derdime düştüm ama en iyisi cok kafa yormamak. Allah'in izniyle saglikla bebislerimizi kucagimiza alalim da gerisi muhim degil bi sekilde hallolurSeni anlayabiliyorum cnm bende tesettu4luyum.evde kendi aramızda neyse de başkasının yanında ,ziyarete hemen gelenlerin yanında nasıl dolasacagima karar veremedim.pijama olmaz gibimë geliyor yada pijama giyip üzerine uzun yelek falan giyicez!!!öf dogurdukta bunlar kaldı sanki... düşün düşün işin içinden çıkamadım. ....
Benim esim kesin onu da begenmez ariza cikarir ama en parlak fikir o heralde bende oyle birşey bakayım bari. Tavsiyen için çok saol canimkızlar benim kapalı arkadaşım kadife üstü uzun eşofman almıştı. erkeklern yanında onu giydi akşam fln. kıyafet gibi opluyor hem
Evet canim o sekilde en mantiklisi olur heralde .esimde o donem daha anlayisli olur bu konuda diye düşünüyorumAnladim canim kayivalide kayinpeder diyince oyle dedim.uzun rahat bir tunik altine rahat bir esorfman al hani rahatca hareket edebilecegin seyler olsun misafir gelince onlari giyersin.
Evet çok haklısın,çok şükretmemiz lazım ,hamile olunca daha bir ayrıcalıklı olacağımı düşünmüştüm hep ama öyle olmuyormuş bu isyanlarıma biraz da insanların tutumları sebep oldu, yoksa evladım hamilelik süresince bana çok bir sıkıntı vermedi. Aldığım kilolardan,çatlayan vücudumdan kendim şikayetçi değilim ki,insanların yorumları üzüyor."ay çok kilo aldın nasıl vercen bunları,popon arkadan büyüdü gitti"yakındaki insanlar böyle diyor,dışarıya çıkıyorsun "hamile hamile ne işi var ,otursun evinde "diyorlar.Alış verişte adamın biri gözümün içine baka baka market arabasını karnıma çarptı. İşte bunların hepsi birikiyor ve farklı bir şekilde patlıyor bende.Hamilelikten sıkılmam da bu sebeplerdendi işte.çok uzun ve iç sıkıcı bir cevap oldu,hakkını helal et.öyle deme tamam son dönem çok sıkıntılar çekiyoruz ama senelerce çok göz yaşı döküp bebek sahibi olmaya çalışan insanları düşün ve allaha şükür et bazen bende çok kötü oluyorum ve kendime kızıyorum insanlar servet döküyorlar bizim durumumuzu yasayıp evlat sahibi olmak için
kızlar tuzlama konusuna da parmak atayım
şöyle ki, tuzlama işini benim annem yeğenlerime yapmıştı...
bebeğe ilk banyosunu yaptırmadan önce soyduğumuzda vücuduna biraz tuz sürüyorsunuz (göbek bağına sürmeyin tabii), hafifçe (!!!! hafifçe) elinizle ovalar gibi yapıyorsunuz. totosuna, koltuk altına filan sürmek asıl amaç. ilerde terleyince kokmuyormuş o zamanvalla büyükler tuzlanmayanların koktuğunu söylerler ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama ben de anneme yaptırıcam bu şekilde yine. bu işlemin ardından da yıkanıcak. yani ortada tehlikeli bir durum yok bu şekilde yapılırsa.
hatta kız çocuğuna bal sürülür erkek çocuğuna tuz sürülür derler, kız tatlı olsun diye mi bal sürülür diyen oluyo artık bilmiyorum
öyle yeni doğmuş çocuğu tuza yatırır beklerlerse ya da tuzla çok fazla ovulursa filan çocuğun cildi zaten mahvolur...
çok hassas ciltleri olucak çünkü..
bir de ilk banyosunu bizimkiler göbek bağı düştükten sonra yapmıştı, doğduktan 1 hafta sonra fılandı sanırım...oyle doğar doğmaz da yapılmaz zannımca...
Hah işte onda ben de zorlandımKiz allah seni ne yapmasin.duz zemjn diyince yere haliya oturdum.ben yapiyorum onda sorun yokta simdi yerden nasi kalkcam onu dusunuyorum
sebebi neymis canim
Ben viskon yatak almıştımPark yatak alan arkadaslar ! Icine yatak olarak ne aldiniz?
Tecrubeli annelerden de bu konuda yardim bekliyorum?
Senin gibi düşününce ben de çok güldüm ilahiYa kızlar ne alemsiniz yarıldım gece gece şu yere oturup yapılan ayak hareketine :)))))) herkesin yaZdığını gözümde canlandırdığım için yarıldım gerçi, yoksa hareketi yapmanın ya da yapamamanın gerçeklik payı var mı yok mu bildiğimden değil :)) hele o yere oturup kalkamayanlarr, yerde doğumu bekleyenlerr :)))))))))))) aşırı kahkaha attım kocişkomuda uyandırdım sizin yüzünüzden :)))) yarın unutmazsam bende denicem şu an çok üşendim yataktan kalkmaya :) he bide benim göbeğimde çizgi falan olmadı, bundan sonra olur mu ki..
Aa yakinmişiz senin doğum tarihin benimkinden sonra görünüyor. İstersenben doğumdan sonra sana verebilirim. Boşuna masraf yapmaEvet istanbul umraniye de oturuyorum, hastane bakirkoyde.sadece 1 gun icin sericem kaldiricam 350 cok sacma bastan diktirsem kendime belki o kadar tutmaz.
Normalde catala oturturlar seninki degisik bakmis :))Evet çok haklısın,çok şükretmemiz lazım ,hamile olunca daha bir ayrıcalıklı olacağımı düşünmüştüm hep ama öyle olmuyormuş bu isyanlarıma biraz da insanların tutumları sebep oldu, yoksa evladım hamilelik süresince bana çok bir sıkıntı vermedi. Aldığım kilolardan,çatlayan vücudumdan kendim şikayetçi değilim ki,insanların yorumları üzüyor."ay çok kilo aldın nasıl vercen bunları,popon arkadan büyüdü gitti"yakındaki insanlar böyle diyor,dışarıya çıkıyorsun "hamile hamile ne işi var ,otursun evinde "diyorlar.Alış verişte adamın biri gözümün içine baka baka market arabasını karnıma çarptı. İşte bunların hepsi birikiyor ve farklı bir şekilde patlıyor bende.Hamilelikten sıkılmam da bu sebeplerdendi işte.çok uzun ve iç sıkıcı bir cevap oldu,hakkını helal et.
bu arada bugün çatı muayenesi oldum,dr.çatala oturtmuyor,sedyeye uzanıyorsunuz,ilk önce karnın üzerinden ultrasonla bebeğe bakıyor,üzerinize yarım bir çarşaf örtüyorlar,sonra bacaklarını kendine çek diyor alttan çatı kemiklerine eliyle bakıyor,çok kasınca hafif bir acı oluyor.sonra tekrar çarşafın üzerinden çatı kemiklerinize baskı yapıyor.bu kadar ben çok korkmuştum ama korkulacak bir şey değilmiş.
Benim 7 ayda dondu fakat mide yanmasi surekli yasiyoruzzKızar bebeği döndüğü halde hala mide yanmasi yaşayan var mi
Bide bu halde arkandan topladığın yeri itinayla dağıtan minik fare olduğunu duşun evde :))))Evi toplamak bu halimle oyle zorki
Bide bu halde arkandan topladığın yeri itinayla dağıtan minik fare olduğunu duşun evde :))))
canım sormadım doktoruma. sezaryen olacagım ıcın buyuk ıhtımalle hayır diyecek ama ben kullanmak ıstıyorum.
yanı baktım göbekte sarkma oldu bılmem ne oldu canımı acıtmıyorsa gun ıcınde bıraz takarım dıye düşünüyorum.
kımı doktor takılabılır yararı oluyor dıyor, kımısı rahım kendını toparlayamaz, iç dikişlere zararı var vs vs takılmamalı dıyor...
ben denıcem valla takmayı...sezaryen olup kullanıp ta memnun kalan ve tavsıye eden var...
ama ilhitap konusuna dikkat etmek lazım...eger rahatsızlık duyarsam çıkarırım ılhıtap fılan olmasın mazallah...
normal doğuranlar zaten hıc düşünmeden korse kullansın ya da kendını eşine, annesine sıkı sıkı sardırsın...
Canim benim ne tatli, iyi kalpli bi annesin :* ama benim oglum olacak..o yuzden mavi dusunuyorum cok cok tesekkurederim :)Aa yakinmişiz senin doğum tarihin benimkinden sonra görünüyor. İstersenben doğumdan sonra sana verebilirim. Boşuna masraf yapma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?