- 26 Şubat 2015
- 522
- 434
- 43
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #41.101
Aynen cnm bnde de sivi fln yok ama dokuluyoBende de oluyor canım. Soyuluyor yani. Sıvı akması gibi bi durum yok ben de. Sadece pul pul dökülüyor sanki kahverengi kısım
Benimde farkli kalir yanim yok canim esim sagolsun ne ayni yatakda yatmak istiyor ne de yanasiyo hemde hic bi tehlikem olmamasina ragmen 9ayi burnumdan gwtirdi sagolsnArkadaşlar biliyorsunuz erken doğum riskim var. Annem salona yatak kurdu gün içinde burda yatıyorum. Eşim gece de burda uyumami istiyor. Bi yerime vurur diye korkuyormus iyi de şimdiye kadar vurmadin şimdi niye vurasin.yada ben salonda yatayim diyor. Ben zaten onu özlüyorum gün içinde de annem var eskisi kadar sarılıp öpemiyorum. Kendimi şimdiden yalnız hissediyorum
Biz geçen pazara kadar ilişkiye hiç ara vermedik. Normal doğuma yardimciymis çünkü. Bi de ben uzun süre uzak kalırsam sonra ilk ilişki gibi Zorlanirdim. Psikolojik olarak yaniBenimde farkli kalir yanim yok canim esim sagolsun ne ayni yatakda yatmak istiyor ne de yanasiyo hemde hic bi tehlikem olmamasina ragmen 9ayi burnumdan gwtirdi sagolsn
Keşke Günaydın olsa
Neyse o konulara girmeyecegim yeterince can sıkıcı.
Kızlar hastane için boydan gecelik almaya gerek varmı. Varsa hangi dogum şekli için yada ikisi içinde gereklimi.ben almadim da
Ben tesetturluyum boydan gecelik aldım. Koridorda yürütüyorlar çünkü. Bi de pijama takımı almıştım. Ayriyeten uzun bi sabahlik aldım. Annemin dediğine göre gecelik pijamadan daha şartmis. Ama alabiliyorsan ikisini de al bence. Çok para vermeye de gerek yok uygun fiyata da güzel pijamalar var
Haklısın canım herkesin bünyesi farklı benimde ilk sezery.olduğu için yine sezeryan.sonrası çok da zor değildi.tabiki ağrıların oluyo ama çekilmeyecek kadar değil.doktor zaten ağrı kesiciler veriyo 4 saate bir içeceksin diyoki bebeğe geçmesin diye içmedim hiçBence böyle genellemeler pek hoş değil. Burda mecburen sezeryan olacak bir çok arkadaş var. Bu tür yazılar onların psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Benim sezeryan olmuş bi haftada ayağa kalkıp sıkıntı yaşamamış çok arkadaşım akrabam var.
Ben de mesela normal yapmak isterim ama dr. Alttan muayene ederken bile kalp atışlarım hızlanıyor nefes darlığı çekiyorum. Dr.da farkında bunun. Çatı muayenesi denen şeyi yaptırabilir miyim onu da bilmiyorum. Tek istediğim bebeğime sapasağlam kavuşmak
Bunu nasıl kullanacaksın anlayamadım2015 kasımının güzel anneleri, bizim emzirme örtümüz bu, hem pamuklu hem incecik hem hafif hem ucuz... Ben erkek yanında pek emzirmeyi düşünmediğim için açık renk yaptım bebişin kıyafetleri de genellikle bu renklerdehem de birbirimizi daha rahat görelim diye yıkanıp ütülenince daha güzel olacak ama size fikir olsun diye yüklemek istedim, tülübentin ortasını kesip kıvırıverin tamam, aklınızda bulunsun
Canim muhtemelen dönmüştür bende aynı o ter nöbetleriGünaydın kızlar dün akşamdan beri geçmeyen bel ağrım var. Kasıklarım da dolu dolu sanki. Acaba bebek aşağıya mı döndü yerleşti ya da ne bileyim... Birde çok terliyorum menapozlu karılar gibi fırına giriyorum sanki
açıkca söyle ben senin yanında daha rahat uyuyorum zaten dikkat ediyoruz bir şey olmaz alahın izniyle de ayırma yatağı erkek milleti rahata alıştı mı hep rahat ister aaa biraz da rahatsız edeceğini düşünüyorsa rahat uyumasın canımm.. biz sanki çok mu rahat uyuyoruz eşimde diyor seni rahatsız edeceğim diye rahat yatamıyorum diye ;D isabet olmuş yavaş yavaş rahat yatmayı bir bıraksınlar 3 5 haftaya bebek geliyor ağlayacak uyumayacak alışsınlar ki mızırdamasınlar...bebek doğunca da ağlıyor diyip eşini düşünüp sakın yatağından vaz geçme sen uyanınca o da uyanır en azından ne çektiğini bilir...Arkadaşlar biliyorsunuz erken doğum riskim var. Annem salona yatak kurdu gün içinde burda yatıyorum. Eşim gece de burda uyumami istiyor. Bi yerime vurur diye korkuyormus iyi de şimdiye kadar vurmadin şimdi niye vurasin.yada ben salonda yatayim diyor. Ben zaten onu özlüyorum gün içinde de annem var eskisi kadar sarılıp öpemiyorum. Kendimi şimdiden yalnız hissediyorum
Gögüs ucu kremlerinden kullan. Benim de kuruluk olmustu lansinoh kullanmaya basladim geçti hassasiyetini de gecirdiKizlar ya gogus uclarim dokuluyo elime veliyo putur putur kahve rengi sizinde varmi bole yani anlatabildimmi bilmiyorum tam ucu oynuyom elime geliyo kurumus gibi dokulen yerlerin alti pempe pempe anladinizmi bilmiyom karisik oldu biraz
boydan gecelik normal doğum yapanlar kullanıyor bildiğim kadarıyla çünkü ilk hastanede yattığım gün yorganın altına bir hasta bezi seriyor hemşireler geliyorum belime kadar geceliği topluyorum açık laıyor o bölge her saat başı karnıma masaj yapıyrorum kanamayı arttırmak için... taburcu olunca da 2 gün bu duruma dvm ediyorum çünkü epizyotomi de olduğum için bu pozisyon yaraların çabuk iyileşmesine çok yardım ediyor 10 güne bir şeyim kalmıyor.. ama sezeryanda bildiğim kadarıyla adet kanaması gibi olduğu için ped, hasta kilodu kullanılıyor gecelik daha rahat elbiseden. sen doğum şeklin ne ise öyle al ben birtane pijama koyacağım hastanede lazım olmaz ama daha uzun süre kalma ihtimaline karşıKeşke Günaydın olsa
Neyse o konulara girmeyecegim yeterince can sıkıcı.
Kızlar hastane için boydan gecelik almaya gerek varmı. Varsa hangi dogum şekli için yada ikisi içinde gereklimi.ben almadim da
Banyo konusu kafama takıldığı için bir şeyler okuyup izledim. Bebek doğduktan 24 saat sonra, göbeğine dikkat etmek ve banyodan sonra gazlı bezle steril etmek koşuluyla bebek yıkanır. Ben yıkamayı planlıyorum göbek bağı düşmeden. Bazen çok uzun sürebiliyor çünkü. İsterseniz youtube da üniversitelerin hemşirelik bölümlerinin eklediği videolar var, banyo videoları da var , ben izledim çok güzel açıklayarak anlatıyorlar. Öyle iste :)
Ben de kullanmayı düşünüyordum hatta araştırmaya da başlamıştım hangisi en iyisidir falan diye ama doktorum aksini söyleyince kaldım öyle. Benim sezeryandan sonra hiç korse kullanmayan arkadaşlarım var. Göbekleri falan da kalmadı sonrasında ama korse kullanmadığı için göbeğinin kaldığını söyleyenler de var gördüğüm kadarıyla. Yani bilemedim. Galiba doğumdan sonra karnımın durumuna göre hareket edeceğim. Bir de bir arkadaşım, aslında kalan o göbeklerin loğusalık sırasında yanlış beslenme ile göbek çevresinden kilo alımıyla kaldığını söyledi. Bunu da yeni duydum.
Soyleki bu sene mayis ayinda turkiyeye gittim 3 aylik bir tatil yapmak icin hamileligim zor geciyordu 4 yasinda kizim var annem turkiyede kizima bakicakti bende dinlenicektim. O siradada kontrollerimi turkiyedeki tavsiye uzerine gittigim bir doktora yaptirdim doktordan cok memnundum kontrollerimizi cok iyi yapti hatta buraya dondugumde burdaki doktorum belgeleri kontrol etti ve cok begendi turkiyede gayet iyi bakmislar sana dedidogum icin hicbirsey soylememem ama sonucta burda dogum yaptim ve kizimi dogurdugumda 21 yasindaydim hersey cok guzel gecti cok sukur insallah hepimizin guzel dogumlari olur ha Turkiye ha Fransa onemli olan onlarin sagligi
Benim canta halen hazir degil.1 hafta sonra hazirlicam.peki rahatsizlaninca doktora gittin mikizlar iyi hafta sonlari...
cuma aksami gece karnimda bicak batmalari ve karin agrisi yasadiktan sonra dun annemle hemen bebegin ve benim cantami hazirladik. gercekten canta cok onemliymis, ihmal etmeyin siz de hazir edin...
agrim olunca aklima ilk gelen canta oldu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?