- 21 Aralık 2007
- 3.228
- 324
- 163
- 46
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #41.121
Benim bebek halen yan duruyor bunu karin seklimden anlayabiliyorum ve bebegin hareketlerindrn.bende bazen cok terliyorum ama sen yinede dikkat et heran usutebilirsinGünaydın kızlar dün akşamdan beri geçmeyen bel ağrım var. Kasıklarım da dolu dolu sanki. Acaba bebek aşağıya mı döndü yerleşti ya da ne bileyim... Birde çok terliyorum menapozlu karılar gibi fırına giriyorum sanki
Haklısın canım herkesin bünyesi farklı benimde ilk sezery.olduğu için yine sezeryan.sonrası çok da zor değildi.tabiki ağrıların oluyo ama çekilmeyecek kadar değil.doktor zaten ağrı kesiciler veriyo 4 saate bir içeceksin diyoki bebeğe geçmesin diye içmedim hiç
Benim canta halen hazir degil.1 hafta sonra hazirlicam.peki rahatsizlaninca doktora gittin mi
Bugün evde ne var ne yok koyayım bari hastane çantama. Gözümün önünde dursun eksiklerime bakayım. Ütülenecekleri yapayım biraz. Belim izin verdiği sürece
Tatlım ben sezaryenle dünyaya gelmişim. Üstelik annem çalışan bi kadın olduğu için sadece 2 ay falan emebilmişim. Sonra anne işe, ben de bakıcılara. Ama bağışıklık sistemim çok iyidir. Ailede herkeste olan hastalıklar(bel fıtığı, hipermetropluk gibi) bende yok. Tabiki normal doğuma çalışıcaz ve tabiki emzirmeye çalışıcaz. Ama telaşa gerek yok yani. Sen elinden geleni yap ama doktoru dinlemek lazım. Kendimizi de strese sokmaya gerek yok bence.Günaydın,
Ben de sezaryen sonrasından korkuyorum :) Normal doğum çok istiyorum ; ama son kontrollerden sonra sezaryen ihtimalim yükseldi.Doktorlarıma da güveniyorum.İkisi de normal doğumu sonuna kadar savunan doktorlar , sezaryen lafını gündeme getiriyorlarsa sorgulama yapacağım bir şey yok.
Sezaryen bildiğin ameliyatBir de bebek normal doğarken , faydalı floradan alıyormuş,sezaryen bebeklerinde olmuyor ne yazık ki , bağışıklık sistemleri de bundan eksik kalmış oluyor.
valla hiç kimsenin doğumu kimseye benzemez hatta kendi doğumunda dahi farklılıklar oluyor ben kızımda 48 saat 3 dk bir sancı çektim geberdim oğlumda da 8 saatte doğurdum sabaha karşı gittim öğleye doğdu ama hızlı doğum olunca çatır çatır tırtıldım artı epizyotomi dikişleri ... Allah herkese rahat ağrısız sancılarını hissettirmeyen doğum nasib etsin... çünkü epizyotomi de sezeryan gibi 10 gün kıçımın üstüme oturamadım emzirirken oturup kalkarken özellikle wc de canım çok yanıyordu... bizim yapacağımız en güzel şey hangisinin altından bünyemiz kalkacaksa onunla dr la birlikte hareket etmek ben sancıyı hissedince 2 ce çabuk dpğsun diye ıkınmıştım o beni 2 katı mahvetti bu 3. inşallah sabırlı olmaya çalışacağım sancılarımı hissedince panik olup hemen dr a yetişmeyeceğim duş alıp evde hafif harekeltlerle doğumu kolaylaştıracağım diye düşünüyorum ama belli de olmaz tabiiidüşünmeyle planlamayla olmuyor bu işler
kizlar iyi hafta sonlari...
cuma aksami gece karnimda bicak batmalari ve karin agrisi yasadiktan sonra dun annemle hemen bebegin ve benim cantami hazirladik. gercekten canta cok onemliymis, ihmal etmeyin siz de hazir edin...
agrim olunca aklima ilk gelen canta oldu:)
dr yasaklamadi zaten canim... ben tedavi ile hamile kaldim... tedavi sureci bitip beklemeye baslayinca esim hamile kalirsam bebise bisey olursa diye yanasmadi sobra sukurler olsun hamile kaldim kiyamam dedi 13. haftadan 20. haftaya kadar kanamam oldu bu surede dr yasakladi20 den sonra yasak kalkti ama o kadar zaman yapmamisiz karnimda buyumus artik hic dokunamadi.. bazen mirin kirin ettim beni istemiyorsun artik diye sadece sizi onemsiyorum dedi... birbirimizi ozledik ama en azindan benim de kafam rahatti.. Çünkü ilk kanama iliski sirasinda olsaydi vicdan azabi cekerdim canimNeden peki düşük tehliken mi vardı? Dr ilişkiyi başından yasaklamaz çünkü
esime soruyorum nasil yapiliyordu unuttum diye o da valla ben de hatırlamıyorum diyorBiz geçen pazara kadar ilişkiye hiç ara vermedik. Normal doğuma yardimciymis çünkü. Bi de ben uzun süre uzak kalırsam sonra ilk ilişki gibi Zorlanirdim. Psikolojik olarak yani
Benim sezeryan olmasina ragmen tarih yazdirmadim. Erken felan gelir diye guvenemedim. O tarih yazdiranlar genelde dogumdan sonra nevlut icin yaptiranlar sanirim. Cikolatalari bende ne zaman yaptrsam diye dusunuyorum. Bi yandan erken diyorum. Bi yandanda aniden bisy olursa diyorumKızlar Magnet siparişi verdim haftaya gelecek ama normal doğum beklediğim için doğum tarihi yazdırmadım üzerine sizler nasıl yaptınız?37. Haftadayım bebek çikolatalarımı bugün alayım diyorum erken mi iki üç hafta önceden alırsam bozulur mu sizler nasıl yPtınız
Hımm evet tarih konusunda iyi yapmışım o zaman.artık Heran her şey olabilir mantığıyla eksikleri tamamlamak lazım çantalar hazır Olmalı ki içimiz rahat olsun rahat hareket edebilelim,çikolata da iki üç hafta bekler heralde dolapta bişey olmaz diye düşünüyorumBenim sezeryan olmasina ragmen tarih yazdirmadim. Erken felan gelir diye guvenemedim. O tarih yazdiranlar genelde dogumdan sonra nevlut icin yaptiranlar sanirim. Cikolatalari bende ne zaman yaptrsam diye dusunuyorum. Bi yandan erken diyorum. Bi yandanda aniden bisy olursa diyorum
Kızlar Magnet siparişi verdim haftaya gelecek ama normal doğum beklediğim için doğum tarihi yazdırmadım üzerine sizler nasıl yaptınız?37. Haftadayım bebek çikolatalarımı bugün alayım diyorum erken mi iki üç hafta önceden alırsam bozulur mu sizler nasıl yPtınız
Ben de dr.a gidip erken doğum riskini öğrenince napcam diye bir telaş aldı beni. Yatırdılar beni hemsirelere dedim ki ben doğuramam daha çantam, bebek sekerlerim hazır değilbi de o sırada bunları düşünmeyelim. Kendimizi yormadan halletmemiz gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?