- 5 Nisan 2016
- 200
- 362
- 103
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #73.701
saol canım Allah razı olsun malesef öyle şeyler icmiyo pek su bile zar zor iciyo o yüzden bu kadar sancı çekiyo heraldeÇok çok geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah. Meyve suyu içiyor mu onu denesen? Bizim doktor meyve suyu da olur demişti.
Saol canım 1 aydır sürekli araştırıyorum büyüklere göre çok şey var ama bebeğe olmuyo malesef bi bu hastalığı geçirmis bi bebek görsem o zaman anlaşılır burda hastanelerde doktorlarda bi tuhaf eşimin izni pek yok gidincede doğru insana denk gelmiyoruzCanim cok gecmis olsun buyuklere maydanoz kokunu kaynatip suyunu veriyolar kolayca dokturuyo. Ama bebelere ne yapilir bilmiyorum. Bitkisel cozumleri arastir bi istersen.
Duacın olurum canım çok saol arastirmadigim şey kalmadiCanım ayrıntılı sorim bi sana yazarım ne ypmislr
Canim igde bu tarz seylere birebir ama iste yavru cok kucuk. Yoksa hemen faydasini gorurdun.Duacın olurum canım çok saol arastirmadigim şey kalmadi
İşte sorunda o canım bu hastalığın doğru düzgün ilacı yok büyüklere bu tür şeyler hemen etki ediyor ama bebeğe hic bisey verilmiyoCanim igde bu tarz seylere birebir ama iste yavru cok kucuk. Yoksa hemen faydasini gorurdun.
Iyi fikirmis canimda surekli ayni yemegi mi yediriceksin?(Önceki mesajı düzenleyemedim bir türlü, o yüzden yeniden yazıyorum)
Hanımlar merhaba,
Daha önce burada kavanozlara konserve mama yaptığımı yazmıştım. 6 kavanozu denedik, çok rahat oldu benim için. Kızım da sevdi. Size de pratik olması açısından başka bir fikirle birlikte yazayım dedim.
Bugün, hepsi organik olmak üzere tatlı patates, havuç, rezene (köklü olan) ve pirinçle birlikte sebze püresi yaptım, blendırdan geçirdikten sonra kaynarken ufak kavanozlara koydum ve kapağını kapatıp hemen ters çevirdim.
Diğer yanda da kemikli kuzu eti kaynatıp etlerini ve suyunu blendırdan geçirip buzluk kalıplarına koydum.
Bundan sonra bir kavanoz sebze püresi açıp içine de 1 tane dondurulmuş et püresi koyacağım. Böylece ek gıda daha da kolaylaşmış olacak benim açımdan.
Iyi fikirmis canimda surekli ayni yemegi mi yediriceksin?
Canım burdada öyle bi başlık var okudunmu birisi doktor d Vit i kesti demiş biri ilde karışımı verdi demiş çoğu sadece suyla geçirdiğini yazmış, bebekken bende dökmüşüm annem bi ilaç verdi ama neydi ne için vermişti hiç hatırlamıyorum diyo çoj ateşkenmişdin belkide ateş için verdiler sadece diyo , iti bir çocuk nefrolojisi uzmanı bul bence bende hasar bırakmış mesela böbrekte, çok şükür ciddi bi sorunum yok ama 2 senede bi Kum döküyorum o da sanırım az su içtiğimden oluyosaol canım Allah razı olsun malesef öyle şeyler icmiyo pek su bile zar zor iciyo o yüzden bu kadar sancı çekiyo heralde
Maşallah afiyet olsun kuzucuğa, cimcimeye bak ya o kolları kaldırmayı ne ara öğrenmiş :))Kizlar ben kizima domates vermeye basladim. Bi kac kez yalattim baktim bisey olmadi. Esim bahvemizden getirmis. Dogal dogal tam mevsiminde yesin dedim. Bi tepkime olmadi. Domatesin yumusak yerleriyle suyundan sıktım icine tuzsuz peynir ve ekmek attim. Cok severek yedi.
Bu arada benim kizim mama sandalyesinin kemerini acinca kollarini kendisi cikariyor:))))
Valla bilmiyorum canim. Gecen actim kemeri. Kucagina dusen biseyi aliyordum. Bi baktim cikardi kolunu. Sonra ben kemeri actim tuttum baktim kendi cikariyor. Cok fena bi kizim olacak simdiden belli:)Maşallah afiyet olsun kuzucuğa, cimcimeye bak ya o kolları kaldırmayı ne ara öğrenmiş :))
Ben hic baktirmadim son kontrolden sonra. 9.ayda kontrol var. O zaman bakalim ne diyecekler. Ben hep unutuyorum dviti vermeyi. Insallah bi sorun olmaz.Slm kızlar. doktordan geldik. benim kızım mersinde isilik olmuştu. gelince söndü ama dün göğsünde dalga dalga tekrar bi kaşıntı oldu nasıl kaşıyo kendini bi görseniz. bide akşam ateşi 37,7 oldu. bağda olduğumuz için hava serin yani hararet yapacak bi hava yoktu. calpol verdim. sabah da ateş 37,5 flndı. çok olmayınca aile hekimine gidelim dedik. oda baktı. isilik iyleşirken kaşınabilir hava değişikliğinden cilt kurumuş olabilir fln dedi. bi krem verdi geçince de nemlendirici sür dedi. ateş de diştendir dedi. bıngıldak kapanmak üzere bence verme d vitamini dedi. ya ilgili bi doktordu ama tabi kendi doktorumuza alışık olduğum için çok da içime sinmedi. neyse bakıyım da inşallah artmaz ama artarsa kendi doktorumuza götüreyim. sizde durumlar nasıl. bıngıldaklar ne durumda
Nefroloji uzmanına da gittik şaka gibi bi cevap verdi döküyorsa iyidir dedi tmm da 1 aydır döküyor ne zaman bitecek nasıl bitecek bilmiyoruz senin dediğin başlığı bulamadım canım ama Kayseri'de bi meyvenin suyu varmış gilaburu die şimdi onu araştırıyoruz şaştık kaldık valla daha kötü olmasından korkuyorum bu arada sana da cok geçmiş olsun üzüldümCanım burdada öyle bi başlık var okudunmu birisi doktor d Vit i kesti demiş biri ilde karışımı verdi demiş çoğu sadece suyla geçirdiğini yazmış, bebekken bende dökmüşüm annem bi ilaç verdi ama neydi ne için vermişti hiç hatırlamıyorum diyo çoj ateşkenmişdin belkide ateş için verdiler sadece diyo , iti bir çocuk nefrolojisi uzmanı bul bence bende hasar bırakmış mesela böbrekte, çok şükür ciddi bi sorunum yok ama 2 senede bi Kum döküyorum o da sanırım az su içtiğimden oluyo
Nefroloji uzmanına da gittik şaka gibi bi cevap verdi döküyorsa iyidir dedi tmm da 1 aydır döküyor ne zaman bitecek nasıl bitecek bilmiyoruz senin dediğin başlığı bulamadım canım ama Kayseri'de bi meyvenin suyu varmış gilaburu die şimdi onu araştırıyoruz şaştık kaldık valla daha kötü olmasından korkuyorum bu arada sana da cok geçmiş olsun üzüldüm
Çok saol canım Allah razı olsun senden evet mevsimi deilmis ama suyu varmis peki sen bilirsin o zamn bizim bebeğe verilir mi hani bi yaş sınırı var mı gerçektende böbrek kumuna iyi geliyo mu çok soru soruyorum hakkını helal et ama çok endiseliyim oğlum çok kivraniyocnm ben kayserideyim. onun bi mevsimi var benim bildiğim ama bulamazsanız bende araştırırım yollanır kargoyla. yeterki miniğe faydası olsun
Çok saol canım Allah razı olsun senden evet mevsimi deilmis ama suyu varmis peki sen bilirsin o zamn bizim bebeğe verilir mi hani bi yaş sınırı var mı gerçektende böbrek kumuna iyi geliyo mu çok soru soruyorum hakkını helal et ama çok endiseliyim oğlum çok kivraniyo
Geçmiş olsun canım inşallah diğer doktorunuza gerek kalmadan geçer .Bizim kontrol 1ağustosta ya nasıl dayanicam çok merak ediyorum bide ben d vit. Vermiyorum .kendim elimle okşarken bastırmadan bakıyorum ama anlamıyorum ki .Belki sağlık ocağına giderim çünkü tartimizda bozuk kilosunu merak ediyorum catlayacam vallaSlm kızlar. doktordan geldik. benim kızım mersinde isilik olmuştu. gelince söndü ama dün göğsünde dalga dalga tekrar bi kaşıntı oldu nasıl kaşıyo kendini bi görseniz. bide akşam ateşi 37,7 oldu. bağda olduğumuz için hava serin yani hararet yapacak bi hava yoktu. calpol verdim. sabah da ateş 37,5 flndı. çok olmayınca aile hekimine gidelim dedik. oda baktı. isilik iyleşirken kaşınabilir hava değişikliğinden cilt kurumuş olabilir fln dedi. bi krem verdi geçince de nemlendirici sür dedi. ateş de diştendir dedi. bıngıldak kapanmak üzere bence verme d vitamini dedi. ya ilgili bi doktordu ama tabi kendi doktorumuza alışık olduğum için çok da içime sinmedi. neyse bakıyım da inşallah artmaz ama artarsa kendi doktorumuza götüreyim. sizde durumlar nasıl. bıngıldaklar ne durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?