- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #74.001
Dr diyet mama yazdı bizim kız iki numaraya geçince başladı ondan öncede mama içiyordu aynı marka ozaman olmadı eltim de dr ona sorduk o süt alerjisi olsa ilk mamadan başlardı dedi sizinki süt hassasiyetidir dedi bizim kendi çocuk dr deneme yanılma yapcaz deyince bunu sevmeyebilir keçi sütünden olanı deneriz deyince çok itibar etmedim zaten mamayı karışırarak verdiğimde kakasının renginde şekilde özellikle de sırtında ki kızarıklar bi süre gitti ha buarada keçi sütü mamasını da denedim yarım gün aç kaldı genede yemediAnlamadım yani siz şimdi normal mama mi kullaniyirsunuz alerjisi olan bebeğe? Niye öyle yapıyorsunuz diyet mama kullanmıyor sunuz,? Peki o şekilde yine zarar vermiyor mu yani seyreltilmiş şekilde doktor ne diyor canım?
Can'ım benim biliyon bizim ciltte kendini gösterdi alerji anne sütü almayı bırakıp sadece mama almaya başlaması iki numara kutuya ve ek gıdaya geçiş hep biaraya geldi ilk başta kakası kokuyor mukusluydu ta ki yoğurt verdim sırtında çıktı peynir verdim gene öle bunlar sadece arada bi çay kaşığı veriyorum oda tadını bilsin diye doyumluk filan vermiyorum mama olayıda ek gıda olmayıp sadece mamaya içip ve o Zaman deli gibi mama içiyordu başka ek gıda vermedim ozaman da sırtı gene azdı çocuk dr hemen alerji maması yazdı bi tanıdık bize mamaların içindeki süt oranlarının değiştiğini söyleyince ya bir numaraya geçecektim yada süt miktarını azaltacaktım markette süt içermeyen biberon mamasıda Olan bişey aradım ve buldum dr bunları ek gıda olarak vermemi önermişti bende mamayla karıştırıp verdim arada peynir Miktarı artarsa fark ediyorum kaka sırt değişiyor belli bi sınırda onu geçirmemeye çalışıyorum bilmiyorum yardımcı olabildim mi ama ilk başta asla asla diyordum süt ürünlerine şimdi tatsın istiyorum azıcık azıcık veriyorum tabi herzaman kontrollerini yapıyorumYa kızlar bu alerjiyi ben mi yanlış biliyorum yoksa başka yöntemler de mi var geçmesi için? Biz diyet mama kullanıyoruz ve kesinlikle sut içeren bir şey yedirmiyorum/ yemiyorum da. Şimdi kakasi düzgün ama yine de vermiyorum. Belli bi yaştan sonra denemeye başlayacağız. Sizin doktorlar nasıl yaptırıyor yani hemen nasıl normal mamaya başlatıyor? Valla anlamadım bi anlativerin yoksa biz daha uzun sure bir şey yiyemeyeceğiz sanirim. Alerjide nasıl bir yol izliyorsunuz???gunyil
Anladim canım çok sağol. Böyle bir şey olabileceğini duymamıştım hiç. Benim oğlumda da böyle bir şey olabilir mi acaba gidince doktora sorayim bi. Arada vermek iyi olabilir aslında çünkü sonra tadlari yabancı geliyor sevmeyebiliyirlar.Can'ım benim biliyon bizim ciltte kendini gösterdi alerji anne sütü almayı bırakıp sadece mama almaya başlaması iki numara kutuya ve ek gıdaya geçiş hep biaraya geldi ilk başta kakası kokuyor mukusluydu ta ki yoğurt verdim sırtında çıktı peynir verdim gene öle bunlar sadece arada bi çay kaşığı veriyorum oda tadını bilsin diye doyumluk filan vermiyorum mama olayıda ek gıda olmayıp sadece mamaya içip ve o Zaman deli gibi mama içiyordu başka ek gıda vermedim ozaman da sırtı gene azdı çocuk dr hemen alerji maması yazdı bi tanıdık bize mamaların içindeki süt oranlarının değiştiğini söyleyince ya bir numaraya geçecektim yada süt miktarını azaltacaktım markette süt içermeyen biberon mamasıda Olan bişey aradım ve buldum dr bunları ek gıda olarak vermemi önermişti bende mamayla karıştırıp verdim arada peynir Miktarı artarsa fark ediyorum kaka sırt değişiyor belli bi sınırda onu geçirmemeye çalışıyorum bilmiyorum yardımcı olabildim mi ama ilk başta asla asla diyordum süt ürünlerine şimdi tatsın istiyorum azıcık azıcık veriyorum tabi herzaman kontrollerini yapıyorum
Sorma her yeni gün bir öncekini aratıyor.allahtan tatliliklari artıyorda çekiliyorlarsormabbüyüyünce rahat etcez derken dahada cadı oldu ama dahada tatlı ya el cirpmalar falan .Senin kız büyümüş maşallah annesi darısı bizim başımıza canım ya doğum günü tam zamanında olcak degilya zaten hatirlamiyorlatda ama ona hep anlatacagin güzel anılarla dolu bir gün olsun inşallah..canım hayırdır sen niye kötüsün?
evet canım çok seviyordu elinde yemeyi ama ciddi zaman ayırmak ,sabır gerekiyor birde kendide etrafta çok kirleniyor .ben baktım kaşıkla yiyor bırakmıştım eline vermeyi çünkü çok güzel yiyordu İki dakikada bititiyordu ama simdi uzun zamandır tek lokma yemiyor ben tekrar kendi kendine yedirmeye başlıcam şu ishali geçsin.
benimki daha opemiyor ama sarılıp öpmek için ağzını açıp dayiyor:))Sorma her yeni gün bir öncekini aratıyor.allahtan tatliliklari artıyorda çekiliyorlarsorm benimki bide öpmeye falan başladı bir iki aydır.yiyesim geliyor.yaramazlik yapincada nyalanda ağlamaya basliyor ki ben bisey diyemeyim diye öylede numaracı.bide yüzüme bakıp gülümsemesi falan.
Bende rahatsizim.bur ayı geçti hastanelerde uğraşıyorum.e n son satkoidozdan supeleniyirlar.bu persbe yad cuma kesin belli olacak.
canımaayrıca boğazına zaman zaman takılıyor ama ogurup çıkarıyor .ben hala korkuyorum ama gerçekten beceriyor minikler sadece böyle marul gibi yapışan şeyleri cesaret edemiyorum
canımssağolasın inşallah tumumuzun bebesi uyusun .çok zor uyumayan bebe Hadi uyumuyor bari azcık otursa oyuncak oynasa oda yok sabahın köründen akşama kadar kucak istiyor ,Hiçbir iş yaptirmiyor .bide gece o uyuyunca işlerimi yapıyorum .annem bazen yardıma geliyor ama onunda beli falan ağrır hep öyle pek yetişemez şimdi birde ablam gelecek yaz bitinceye kadar annem bana gelmez ,Beni hergün çağırırlar .ondada İki çocuk var kavga gürültü eksik olmaz .benimkilerin ders çalışması lazım bu bebe durmaz nasıl gidicem bilmiyorum hem eşimde ablam madden manen yanimda olmadığı için gitme demez ama pek gönüllü olmaz off valla bir yanım şu günler çabuk bitsin diyor biryanim ozliyecem diye üzülüyor. Ya hem Kadın hem anne olmak ,herşeyi herkesi dengelemeye calismak,huzuru sağlamaya çalışmak ne kadar yorucu.Bazen sadece benim hayatimmi bukadar zor diyorum.çok uzun oldu valla herkes hakkını helal etsin hep en uzun yazan ben oluyorum
O öpme işte.begenemedinmibenimki daha opemiyor ama sarılıp öpmek için ağzını açıp dayiyor:))
Çok geçmiş olsun canım .o hastalık nasıl birşey duymamıştım canım ya çocukla hasta olmak çok zor Rabbim tez vakitte şifa güç kuvvet versin sana
Sağol canım dönüyoruz şimdi. Pek bi değişiklik yok. Bana yumurta ye dene dedi. Birkaç vitamin falan ishal için ilaç verdi.. onun dışında diyete devam.
Geçmiş olsun Allah şifa versin..Sorma her yeni gün bir öncekini aratıyor.allahtan tatliliklari artıyorda çekiliyorlarsorm benimki bide öpmeye falan başladı bir iki aydır.yiyesim geliyor.yaramazlik yapincada nyalanda ağlamaya basliyor ki ben bisey diyemeyim diye öylede numaracı.bide yüzüme bakıp gülümsemesi falan.
Bende rahatsizim.bur ayı geçti hastanelerde uğraşıyorum.e n son satkoidozdan supeleniyirlar.bu persbe yad cuma kesin belli olacak.
Kızlar bol bol dua edin ne olur ağlaya ağlaya hal kalmadı eşim asker apar topar gitti kafayı yemek üzereyim sonumuz ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?