2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Kızlar benim kızda emzik almadı.ama ben kesmistim gece emmesini.uyaninca su veriyorum olmzsa biraz sallıyorum geri uyuyordu.ama sabah altı gibi emziriyorum.sizde deneyebilirsiniz öyle. Ama sonra hasta olup birşey yetmeyince tekrar gece emzirmeyi basladim

Cok ama cok gecmis olsun...
Allahim.beterinden korusun ya
Bianlik maalesef cok hareketlendiler ..
Kendini suclama.lutfen.
Artik yere koymak lazim epey hareketlendiler.
Cok sukur melekler korumus..

Gece emmesini bende kesemedim.
Emzik reddediyor. Su veriyorum onu bazen aliyor bazen itiraz ediyor tekmeler havada ucusuyor.meme vermeyince resmen savasiyoruz kendisiyle.

Bir de mutfak dolaplarinin kapaklarini aciyor dunden beri
Boyundan buyuk seylere kalkisiyor valla
Yemek masasina dikelip tutunuyor ortuyu cekmeye calisiyortam firlama

Çok gecmis olsun canım allah beterinden korusun

Canım semizotunu nasıl yapıyorsun
Sogani minik dograyip kavuruyorum 1 tane sarimsak da ekliyorum. Kavurup buzluga attigim kuzu kiymam var ondan da 1 kasik ekliyorum. Dogradigim semizotlarini atip suyunu salana denk bekliyorum. Salinca az bi pirinc ekleyip suyunu ekliyorum. Pirincler pisince pismistir deyip kapatiyorum. Iliyinca da yediriyorum.

Ben de bakliyat vermek istiyorum da nasil yapicm bilmiyorum. Veren varsa tarif verebilir mi[/QUOTE]
Ben mercimek corbası yaptım bugun mesela kızlar yarım sogan ve yarım havucu rendeledim kavurdum yagda sonra mercimek ve tatlı patates ekledim et suyum bitmişti normal su koydum cok da sevdı yedi.içine pişince bebek dkmegi koydum bir dilim yanındada yogurt

Kızlar benim şımarık oğlum telefonumun ekranını kırdı ekran çizgi çizgi zor yazıyorum yaa offff tel elimdeydi bi tekmeyle yere düştü.Erken başladık kırmaya ya

Canım ben yoğurt ve bebe bisküvisi alıyorum. Gittiğimiz yerde hemen karıştırıp veriyorum. Muz da koyuyorum çantama. Sıkıştımmı dayıyorum ağzına, eme eme yiyo. Aklıma da başka bişey gelmiyo. Çorba alsan soğur. MuZ dışındaki meyveleri soy ez falan dışarda zor. Steril ortam mı arayacağım bir de.

Yoğurt radyasyonun etkisini azaltır tatlım. Bol yoğurt yedir.

Menümü ben de yazayım.
Uyanınca 1 kaşık pekmeze demir ve d3
Kahvaltı: ıhlamur suyunda yumuşatılmış yağlı reçelli bebek ekmeği, kibrit kutusu kadar suda bekletilmiş beyaz peynir, haşlanmış yumurta sarısının yarısı.
Öğle
Yoğurt
Şeftali kayısı gibi mevsim meyveleri
Akşam
Çorba
Muhallebi.
Ama doktor soğan 1 yaşına kadar yasak dedi. Kavurmada yasakmış. O yüzde örneğin şehriye çorbasını kıyma tel şehriye ve biraz yağ ile yapıyorum. Kavurma kızartma yapmıyorum. Salça domates falan da koymuyorum. Zaten tatsız tuzsuz bişey oluyo, yemiyo çoğu zaman

Ben mercimek corbası yaptım bugun mesela kızlar yarım sogan ve yarım havucu rendeledim kavurdum yagda sonra mercimek ve tatlı patates ekledim et suyum bitmişti normal su koydum cok da sevdı yedi.içine pişince bebek dkmegi koydum bir dilim yanındada yogurt[/QUOTE]
Merhaba bizde 16 Kasim dogumluyuz. 3 aydir ek gidaya gecmeye calisiyorum. Cok sey doktum cope yediremiyorum .biraz puturlu oldumu oguruyor bogazinda kalcakmis gibi. Korkutuyor Beni. Nasil yediriyorsunuz ? Ne kadar veriyorsunuz

Slm kizlarrrr bana bi El altin ucakta yanima alacaklarimin listesi ; 20kadar bez iki biberon,suluk onluk,agiz bezi,islak mendili, ince battaniye, ince ortu,emzirme yastigi, mama,ateş olcer,agri kesici surup, alerji ignesi,kiyafet,3 emzik,pisik kremi,oyuncak,esiklerim varmi bi bakin

Merhaba bizde 16 Kasim dogumluyuz. 3 aydir ek gidaya gecmeye calisiyorum. Cok sey doktum cope yediremiyorum .biraz puturlu oldumu oguruyor bogazinda kalcakmis gibi. Korkutuyor Beni. Nasil yediriyorsunuz ? Ne kadar veriyorsunuz[/QUOTE]
Ben mercimek corbasını blendirdan gecirdim ama onun dısında taze fasulye semizotu falan iyice pişirip catalla ezip veriyorum azar azar alısıyo zamanla.öyle vermessek yasında cok zorluk cekeriz valla bu seferde taneli hiç bişey yiyemezler

Canım hırka gibi bişey olabilir belki uyanınca battaniye ile durmassa üşümesin diye bide agzını tatlandırcK bi meyve püresi koyardım ben mesela olurda emmez diye

Oyuncak bişeyler de al bence cnm ay kolay gelsin sana ya zor yolculuk

Kizlar bebeklerinize zeytini nasil veriyosunuz? Ben ilk bugun verdim. Aksamdan suya koydum ama tuzu gitmemis icim rahat etmedi ama verdim yine de

Bi menu de ben yazayim.
Kahvaltida kendi yaptigim peyniri ezip peynir suyundan koyuyorum icine hipp 5 tahilli bazen biber ceviz salatalik vs koyuyorum. Bu sabah da zeytini ezip koydum. Bazen tahilli yerine tam bugday eknegi koyuyorum. Bazen misir unu ve tereyagiyla kuymak yapiyorum tabi ona da kasar yerine kendi yaptigim peyniri koyuyorum.
Oglen meyve puresi ya da kahvaltiyi iyi yapmadiysa meyveli muhallebi yaninda keci boynuzu ozu.
Yine bi ara ogunde 1 hurmayi ezip yarim ceviz koyuyorum.
Aksam etli tarhana corbasi. Ev hamuruna et koyup yogurtlu manti. Nohutu ezip et suyu ve et koyuyorum. Garniturlu makarna salatasi yapiyorum. Havuc kabak semiz otu sogan sarimsak vs sebze corbasi yapiyorum. Bazen de kendi yemeklerimize tuz ve salca koymadan veriyorum.
Yatmadan once de probiyotik yogurt ya da kefir veriyorum
Aralarda ve gece sabbbaha kadar emiyo
Uzun oldu ama fikir olsun size de. Afiyet oksun bebislere. Anakara da kolay gelsin

Merhaba bizde 16 Kasim dogumluyuz. 3 aydir ek gidaya gecmeye calisiyorum. Cok sey doktum cope yediremiyorum .biraz puturlu oldumu oguruyor bogazinda kalcakmis gibi. Korkutuyor Beni. Nasil yediriyorsunuz ? Ne kadar veriyorsunuz[/QUOTE]
Ben ilk ay tel suzgecten gecirip pure seklinde verdim yedi. 7.aydan sonra da catalla ezip vermeye basladim. Artik disler de ciktigi icin cigneme calismasi yapiyo. Suaralar biraz daha iri veriyorum. Arada bogazinq takildigi oluyo ya su veriyorum gidiyo ya da ters cevirip sirtina vuruyorum kusuyo. Boyle boyle alisicaklar.

Kizlar bebeklerinize zeytini nasil veriyosunuz? Ben ilk bugun verdim. Aksamdan suya koydum ama tuzu gitmemis icim rahat etmedi ama verdim yine de
Bikez kabugunu soyup rendeleyip bi kez de dograyip verdim yemedi. Tuzlu diye de bida denemedim acikcasi.

Cok guzel cnm menun ne guzel hazirliyosun. Ben henuz makarna hic vermedim. Deneyeyim iyi oldu bu menu isi.
Bi de hipp tahilli5 dedigin nedir. Dun markette gordum fakat alip almamakta tereddut ettim. Mama degil sanirim o dimi?

Cok guzel cnm menun ne guzel hazirliyosun. Ben henuz makarna hic vermedim. Deneyeyim iyi oldu bu menu isi.
Bi de hipp tahilli5 dedigin nedir. Dun markette gordum fakat alip almamakta tereddut ettim. Mama degil sanirim o dimi?
Kasik mamasi diye gecenlerden 5 organik tam tahil karisimi seker aroma vs yok. ben kivam icin ve ekmek yerine kullaniyorum bazen sulu olan meyve purelerine de azcik katiyorum guzel oluyo. Ek gidaya ilk basladigimda anne sutuyle ya da suyla yapip vermistim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…