2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
ilki zor olunca ikincisi dahada zor olucak, hem artık çok daha çabuk ayağa kalkmam gerekiyor. Artık ilgilenmem gereken iki meleğim olucak çünki. Çatım dardı, bebeğim iriydi, kafası büyüktü normal doğum yapmamam için bütün nedenler varken ben çok ısrar ettim doktorumda ben ne istiyorsam ona uydu. Keşke dinleseymişim. Doğum hiçbirşey değil evet çok sancı çekiyorsunuz ama sonuçta bitiyor, o ağlama sesini duyduğunuz an ne acı kalıyor nede başka birşey dünyada tarifi olmayan en güzel duygu. Benim içerde ve dışarda çok fazla dikişim oldu, tuvalet sıkıntısı yaşadım dikişlerim açıldı, ağrılardan tam 2 ay hiç ama hiç oturamadım bebeğimide sürekli yatarak emzirdim. Allah biliyor artık hiç oturamayacağımı sanmıştım. Şuanda bebeğim abisinden daha iri görünüyor ve o korkunç tecrübeyi tekrar asla yaşamak istemiyorum. Tabiki en güzeli adı üzerinde "normal"olan doğum fakat vucudunuzun izin verdiği sürece. Herkesin doğum hikayesi farklı benimki çok kötüydü ve tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Daha erken ama bebeğim hem iri hemde başından beri makat gelişi duruyor bu şekilde zaten normal doğum yapamam. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin inş.
Canım seninki mecburi imiş zaten ben de senin yerinde olsam o kadar engel varken normal yapmazdım. İri bebek kafa büyük çatı dar çok zor olur seninki mecburi sezeryan olması gereken o

Teşekkür ederim canlarım :) Çok şükür güzel haberlerle geldik,oğluşumun keyfi yerinde sormayı unuttum ama ultrasondaki görüntüde hala yatay pozisyonda görünüyordu,henüz dönmemiş sanırım o konuda bir şey demedi doktorumuz ama çok şükür haftasıyla uyumlu herşey yolunda dedi,1300gr 40 cm olmuşuz :) 32.haftam Nisan başında doluyor ama sağolsun bir hafta önceden verecek,Nisana evde girme hayaliyle tutuşuyordum,okuldaki tüm işlerimi de ona göre ayarlamıştım,yani 3 hafta sonra inş iznim başlıyor,darısı tüm gün sayan arkadaşlara inş şimdiden :)

Canım benim aldıklarımın biri 35 tl olan 3lü takım mavi,biri de aynı takımın sabahlıksız olan kırmızısı o da 25 tl,
Ohh maşallah bebişine ya ne güzel gördün darısı başımıza :)

Selam arkadaşlar artık yavaş yavaş zaman yaklaşıyor heyecan artıyor. Doğum şeklini nasıl düşünüyorsunuz sezeryan mı normal mi.
Evet çok az kaldı ben normal istiyorum hayırlısı neyse o olsun ama :)

bnde o hikayeleri duyduktan sonra istemiyorm artık 8 saat sancı cekip sezeryan olan arkadsım war :KK43:
Canım sen onun gibi olucaksın diye bişey yok ki.ben de o kadar güzel bir doğum serüveni yaşadım ki sezeryan isteyenler bile fikir değiştirdi.sabah 9.30 gibi hastaneye gittim.Suyum gelmişti ve 3 cm açıklık vardı.sancı hiç yoktu.sancı 3-4 saat oldu sona yaklaşırken ama inan gazın olur da çıkaramayınca bağırsaklarında çok acıtan bir ağrı olur ya onun kadar bile değildi.Birde sürekli bir ağrı da diyildi.arada giriyordu 30 saniye sürüp geçiyordu.ve öğleden sonra 4.30 gibi doğum oldu.kızım kucağımda çıktım doğumhaneden.hele onun bana bakışları annesini merak eden hali o kadar güzeldi ki.onunla bakışırken dikişlerimi vile hissetmedim diyebilirim. İkinci doğumum ise sezeryan oldu zorunlu oldu kanama +makat geliş yüzünden.doktor bebeği çıkardı bana getirdi gösterdi ama hala tam hatırlayamıyorum ne bebeğimin yüzünü ne başka bişeyi.epidural olduğum halde sanki kafam dumanlandı resmen.Normal doğumda ertesi gün herşeyimi rahat rahat yapıyordum ama sezeryanda 1 haftada ancak toparlandım ki sezeryan doktorum süperdi.o yüzden zorunlu kalınmadıkça bence normal doğumu tercih etmek lazım.

Ne güzel hazırlıklar bunlar :) çok güzel olmuşlar hayırlısıyla dağıt inşallah :)

Bende 7 saat sancı çektim suni sancıı da verildi sonuç sezeryan bende mi bir teslik var acaba bende normali çok istiyorum ayaklanıp bebeüimle ilgilenmek istiyorum . face de ssvd diye bir grup var orda istekleri ile sezeryan olup sonradan pişman olan çok anne var şimdi normali çok fazla istiyorlar yapıyorlar da arasındaki farkı en çok onlar bilir. Sezeryanın risklerini okudunuz mu peki.

Lütfen beni yanlış anlamayın kırılmayın da rabbim bizlere doğurma yeteneğini gücünü vermiş neden başkalarını duyup görüp etkileniyoruz ki .Bebek için en sağlıklısı normal doğum daha güçlü daha dirençli olması için normal yollardan gelmesi gerekiyor. bir sağlık problemi yoksa normal doğum anne bebek için tehlikeli değilse neden sezeryane yöneliyoruz. Ben normal için elimden geleni yapacağım tarihini kendi belirleyecek istediği vakitte gelecek olmaz da sezeryan olsa bile kızım için elimden geleni yaptığım için ona şans verdiğim için huzurlu olacağım. Normalden korken arkadaşlar doğal doğumu araştırın derim durumu olanlar
Kesinlikle katılıyorum size. Artık doktorlar bile bir sorun yoksa normali öneriyorlar. Zaten engel varsa kafa büyükse iri bebekte sezeryan olsun diyor doktor. Normal yolla daha kolay olacakken belki de işimizi zorlaştırıyoruz.

Allah razi olsun canim evrt denedim simdi bulanti ve kusma basladi fena sekilde baslsrda bile boyle olmamistim ben umarim gecicidir
Çok üzüldüm canım ya sürekli mi kusuyorsun Allah korusun biraz dinlen uyu duş alıp

bende normal doğum çok istiyorumda arkadaşlar hemşireler çok parmaklıyor faln diyorlar onadn korkuyorum özel hastanede doğum yapıcam bn.aynı hastanede doğum yapanlarlada konuştum sürekli alttan bakılmasından çekiniyorum can acıtıyomuş bazen ama ona dayanamassan normale dayanamasın diyolar....ama doğal yolla olması ne güzel resmen ameliyat oluyosun sezeryanla kesip biçiyolar yani...ama son dakka nolcağı belli olmuyo ki bazen kaka yapıomuş bazen ilk poposu çıkıyomuş boğulma riski oluyomuş allah korusun...ozaman sezeryan mecbur

Kızlar takilmayin herkesi n dediğine. Kiminin ağrı eşiği düşük oluo mafoldum dio.kimi çok kolay oldu diyo. Kimi sezeryan sonrası berbat dio kimi bidaha olsa sezeryan yapardim dio.

Bende çikolata kisti ameliyatı oldum üç tane koca koca.nornal sezeryan gibi oldu.genel anestezi. Ama uyandim bi kalktım, susarsin dediler olmadı. Basin ağrır dediler olmadı. Sadece eğilip kalkmada dikiş yeri acidi okadar. Yani herkesin farklı oluo.
Inşallah normal doğum şansımız vardır ama kafaya takmadan akışına birakalim. Doktorumuza güvenip yolumuzu çizelim .:KK52::KK52:

Kızlar bunu dayeni siz lerin yorumunuz için bir yere ekledim, burda paylaştığımı sanarak,
Meyersem başka sayfaymiş, tamamen kopyeleyip tekrar sizle paylaşıyorum :oops:

Bunu erkek bebeyi için hazırladim, içime sinmedi, bıraz moralim yok bu aralar ve bu yüzden bir şey beğenmiyorum galibao_O
Bakıp bır yamukluk varmı yada düzeltmem gereken bir yer varmi, rengi erkek bebeyi için uykunmu( renk tam mavi degil, biraz yeşil mavi gibi)
Birde öneride buluna bilirsiniz, mesela kapağınıda taşlı yapacaktım ama sonradan böyle buraktım, abartılı oldu diye:KK64:
İnci ilede süslesem, taşlarla bir uyumsuzlukmu olacak ne:KK69:

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 166
Gozunaydin canım maşallah kuzuma
Teşekkür ediyoruz canım :)

Benm de 20 Mart gibi başlıcak canım
Oh ne güzel sende hallettin o zaman, erken alacabileceksin.Çok sevindim :)

Ohh maşallah bebişine ya ne güzel gördün darısı başımıza :)

Evet çok az kaldı ben normal istiyorum hayırlısı neyse o olsun ama :)

Sorma canım ya tam bir ay olmuştu,çok mutlu oldum :)Amin inş darısı tüm özleyen annişlerimize ,çabucak geçsin vakitlerde kucağımıza da alıp doya doya koklayalım inş :)

Kızlar takilmayin herkesi n dediğine. Kiminin ağrı eşiği düşük oluo mafoldum dio.kimi çok kolay oldu diyo. Kimi sezeryan sonrası berbat dio kimi bidaha olsa sezeryan yapardim dio.

Bende çikolata kisti ameliyatı oldum üç tane koca koca.nornal sezeryan gibi oldu.genel anestezi. Ama uyandim bi kalktım, susarsin dediler olmadı. Basin ağrır dediler olmadı. Sadece eğilip kalkmada dikiş yeri acidi okadar. Yani herkesin farklı oluo.
Inşallah normal doğum şansımız vardır ama kafaya takmadan akışına birakalim. Doktorumuza güvenip yolumuzu çizelim .:KK52::KK52:
Evet bence de. :) ben de ameliyat oldum aynı gün ayağa kalktım millet bir hafta yatıyor. Narkozdan sonra kısmadım. Hiç de kötü geçmedi. Bence hayırlısı deyip doktora güvenmek gerek :)

Kızlar bunu dayeni siz lerin yorumunuz için bir yere ekledim, burda paylaştığımı sanarak,
Meyersem başka sayfaymiş, tamamen kopyeleyip tekrar sizle paylaşıyorum :oops:

Bunu erkek bebeyi için hazırladim, içime sinmedi, bıraz moralim yok bu aralar ve bu yüzden bir şey beğenmiyorum galibao_O
Bakıp bır yamukluk varmı yada düzeltmem gereken bir yer varmi, rengi erkek bebeyi için uykunmu( renk tam mavi degil, biraz yeşil mavi gibi)
Birde öneride buluna bilirsiniz, mesela kapağınıda taşlı yapacaktım ama sonradan böyle buraktım, abartılı oldu diye:KK64:
İnci ilede süslesem, taşlarla bir uyumsuzlukmu olacak ne:KK69:
Güzel olmuş ama tavsiyem kurdelayla çiçeğin rengi uymamış. Ya kurdela yeşil tonunda olsun ya da çiçek daha mavi

Benim kaldığım yerde asla sağlık durumu gerekmedıkce anne adayı istesede sezaryan yapmıyorlar. Haberlerde Türkiye'de sezaryan ile dogum son yollarda çok artmiş
Çünkü ordaki doktorlar pek zorluk çıkarmıyorlarmiş bu konuda:KK8:
Biz burda zesaryani burk, normal dogumda ilac bile istedigimizde zorluk cikariyorlar
Ehh işte bende bu konuda kafam cok karişık:KK51:

Pazartesi doğum iznine çıkıcam ben 1 aydır raporluyum. 32+1 de de doğum izni raporumu teslim edicem. Öğrendiğim kadarıyla 32+ larda da alabiliyorsun çalışabilir raporunu kurumun sorun etmezse

tamam canım acaba aldın mı diye merak ettim, ne güzel izne çıkıyosun iyi dinlenceler :)

Güzel olmuş ama tavsiyem kurdelayla çiçeğin rengi uymamış. Ya kurdela yeşil tonunda olsun ya da çiçek daha mavi
Haklısın! O an o renkte bir birine uygun renkleri bulamadığım için böyle oldu:KK51:
Şimdi iyice Gözüme batar bak bu:KK53:inşallah bulurda düzeltirım bunu, Sağol canim benim:KK36:

Teşekkür ederim canlarım :) Çok şükür güzel haberlerle geldik,oğluşumun keyfi yerinde sormayı unuttum ama ultrasondaki görüntüde hala yatay pozisyonda görünüyordu,henüz dönmemiş sanırım o konuda bir şey demedi doktorumuz ama çok şükür haftasıyla uyumlu herşey yolunda dedi,1300gr 40 cm olmuşuz :) 32.haftam Nisan başında doluyor ama sağolsun bir hafta önceden verecek,Nisana evde girme hayaliyle tutuşuyordum,okuldaki tüm işlerimi de ona göre ayarlamıştım,yani 3 hafta sonra inş iznim başlıyor,darısı tüm gün sayan arkadaşlara inş şimdiden :)

Canım benim aldıklarımın biri 35 tl olan 3lü takım mavi,biri de aynı takımın sabahlıksız olan kırmızısı o da 25 tl,
Gözünaydin maşallah bebeğine ;)

kızlar vajınal ağrı çekiyomusunuz
bende ilk baslardaki gibi batmalar başladı. agrı gıbı degıl de gun ıcınde bı kac sefer 20sn falan suren batmalar. artık kafa aşağıda da ondan yıne genısleme calısmaları mı var bılmıyorum ama bende durum böyle:)

Ilk aylara döndük sanırım kızlar. Çoğumuz mide bulantısı ve ağrılar başladı. Balayı donemimiz bitti :)

balayı dönemi bitti de işler bitmedi ya:) oda duruyor. kıyafetlerın yıkanıp utulenmesı duruyor. gecelik vs olayları duruyor. hedıye eşya foto duruyor. napcaksam.

Selam arkadaşlar artık yavaş yavaş zaman yaklaşıyor heyecan artıyor. Doğum şeklini nasıl düşünüyorsunuz sezeryan mı normal mi.
En hayırlısindan normal istiyorum zamaninda olursa eğer korkmuyorum da hiç, sancim geldiginde Güle oynaya gidecegim eminim :-) Yine de nasip tabii bakalm ne olcakkk :-)

hastane cıkısının 5lısı işimizi görür mü arkadaslar :KK39:
Sekerlerin çok tatlı olmus hayrlisyla dagitmak nasip olsun inss ;) olur neden olmasın ben genelde hep beşli üçlü takimlar aldım. battaniyesini iç zibinini ve normal zibini da kendin eklersin onlular gibi olur. :)

Kızlar ben kendime bişey almadım daha. Bir tane pijama almayi düşünüyorum. Kısa kollu mu uzun mu karar veremedim. Herkes doğumdan sonra çok üsüyormus dedi. Bir de eşofman takımı alıcam hastaneden çıkarken giymek için. Iki tane emzirme sutyeni iki tane de emzirme atleti alıcam. Yine iç çamaşır alıcam. 5 6 tane hastane için
Kisa kollu al mevsim soguk olmayacak zaten. sabahlik alirsan onu uzun kol al.

Back
X