benim ilk doğum öyle oldu şok olduk hiç beklenmedik zamanda bayramda misafirler varken 37. haftada suyu geldi fazla tatlı yeme doğurursun demişlerdide inanmamıştımAynen bende yoruldum artık gelselerde hayırlısıyla bilemeyiz aksama daha cok belki oluruz bi arkadas vardıya bende istıom dedi suyu geldi belki bizimse oyle olur tabi hayırlısıyla gelsinler
Yok tatlım ben de artık gelsin diyorum :) Ara sıra ağrım oluyor ama geçiyor sanki gelmeye niyeti yokmuş gibi ya bakalım artık :)sağol tatlım darısı sana olsun sen ne durumdasın yok mu hiç doğum belirtisi :)
Haftaya falan gelseler bari doğum haberlerini aldıkça daha heyecanlanıyorum canım sabırsızlanıyorum :) Sağlıkla gelsinlerAynen acaba martmı nisanmı olcak bizim bebişler cogumuz martta dogurdu nisana azımız kaldı
Hahhaha tatlımı ben cok yıyom dahada fazlalştırıyım bariibenim ilk doğum öyle oldu şok olduk hiç beklenmedik zamanda bayramda misafirler varken 37. haftada suyu geldi fazla tatlı yeme doğurursun demişlerdide inanmamıştımama benimki geleceksede 3 gün sonra gelsin temizlik bitmedi daha
Aynen sancı mancıda cıkmıyo acılmada yok dedî daha var yani benim günümeAllah bişirde hîç bir belirti yok ama korkuyorum bizim mahallede bi abla varda o benden 3 hafta ondeydi o bîle daha dogurmadı geçti coktan günü sancı falnda yokk kadını zorla suni sancıyla dogutturcaklar oda zorYok tatlım ben de artık gelsin diyorum :) Ara sıra ağrım oluyor ama geçiyor sanki gelmeye niyeti yokmuş gibi ya bakalım artık :)
Haftaya falan gelseler bari doğum haberlerini aldıkça daha heyecanlanıyorum canım sabırsızlanıyorum :) Sağlıkla gelsinler
Gaz Sancısı için biraz erken CNm en azından bir 10 veya 15 sonra başlar .. Belki Fındık çok açıkıyordur. Uykusuz geceleri çok iyi bilirim bende oğlumdan hatta uzun bir süre bir daha asla çoçuk kelimelesi dahi duymak istememiştim . Çok şükür geçiyor o günlerde 3 aydan sonra yavaş yavaş oturuyor hersey .hayırlı cumalar kızlar :) minik kızıma nazar değdi akıllı kızım gitti huysuz bir kız geldi dün akşamdan beri durmuyo galiba gaz sancısı var bu arada göbeğimiz de düştü :) bugün 5. günümüz ve öğle sonu ilk kontrolümüz var inşallah hayırlı haberlerle geliriz :) kızlar şimdi çok iyi dinlenin doğumdan sonra çok yorucu ve uykusuz günler sizleri bekliyor çünkü :)
İnşallah sağlıklı sıhatli kucağına alırsın . Vesveselere gelme hiçbirşey belli olmuyor anne karnında... senin bebeğindede bir problem görünmüyorr sıkma sakın canınıKızlar nasılsınız umarım herkesin sağlığı da keyfi de yerindedir. Dün kontrol vardı yine kafam karmakarışık oldu akşam kendimi tutamadım endişeden oturup ağladım. Bebişimin baş çevresi ölçümleri yine 2 hafta önde çıktı 39 hafta ile uyumlu ama femur kemiği, kol gemiği ölçüleri ise normal döneminden 2 haftadan fazla, karın .evresi ise 1 hafta geri. İnşallah iyi olur, sağlıklı olur hayırlı olur hersey,duam bu. İnsan ne yapacağını bilemiyor kafamda bin tane tilki dolanıyor. Duanızı eksik etmeyin benim bebişim için de olur mu...
Maşallah Ali miz demek 20 günlük oldu vay be ne çok zaman oldu daha dün gibi geliyor bize. Evlat öyle bir aşk ki CNm sen anlayana kadar o seni Çoktan keşfedip tutsağına almış oluyor . Rabbimin hikmeti o minik melekleri anneleri ile koruyor . Evladına olan bağınız o hangi yaşta olursa olsun olucak ve sevgi dahada büyüyecek . Seninde evladında olan muhabbetini Rabbim daim ve güzel kılsın inş.Gunaydin hanimlar. Insallah herkesin keyfi yerindedir. bugun kontrolu olanlar da hayrli haberler alir umarim.
Oglum bugun 20 gunluk oldu. Allah 20. Ayini 20. Yasini... da gormeyi nasip etsin. Ben bu kadar cabuk alisip sevecegime ihtimal vermiyordum. Yapi olarak biraz gec isinirim insanlara. Ama simdi biraz fazla uyusa gidip uyandirasim geliyor. :) allah kimsenin hev3sini kursaginda birakmasin. Dogum bekleyen arkadaslar dogum sirasinda bize de dua etmeyi unutmayin
Bu arada @vivacious34 @Hayalperdesi @DytEda guzel dilekleriniz icin cok tesekkurler
sordugun soruya atlamis gibi olucam ama ben de yazmak istedim. benim oglum da 2300 dogdu. 200 gram da verdi. Ben de 1 numara bez almistim ama cok kucuk olunca 0 numara da aldim. Yalniz beyaz paket prima yesil pakete gore biraz daha sert geldi bana. Bebek cok rahat bacaklarini oynatamiyordu. O yuzden 1 numaraya gectik. Hic sorun olmadi. Kucaga alma konusunda da rahat ol bence. Bizim ki daha yeni dogum kilosuna ulasti. Herkes cok kucuk diyor kucagina alamiyor filan ama ben daha ilkinde cok rahat kucakladim minik sipami :) eminim sen de hic farkinda bile olmayacaksinallah hayirli dogumlar nasip etsin
normaldi canım çok zor bi doğum değildi ama çok talihsizdim hazırlıksızdım 3 hafta sonra bekliyoduk erken oldu bayramda olması kötü doktorum yoktu geceydi o yüzden bunu biraz sezeryan istiyorum ama normalde olabilir tabiHahhaha tatlımı ben cok yıyom dahada fazlalştırıyım bariiİlki normalmiydi senin canım beklediğine gore normaldi heralde bide anlat normal dogum nasıl bizi bîlgilendir bende nasipse normal istiyorum ama azıcıkta korkuyorum
hayırlı cumalar kızlar :) minik kızıma nazar değdi akıllı kızım gitti huysuz bir kız geldi dün akşamdan beri durmuyo galiba gaz sancısı var bu arada göbeğimiz de düştü :) bugün 5. günümüz ve öğle sonu ilk kontrolümüz var inşallah hayırlı haberlerle geliriz :) kızlar şimdi çok iyi dinlenin doğumdan sonra çok yorucu ve uykusuz günler sizleri bekliyor çünkü :)
normaldi canım çok zor bi doğum değildi ama çok talihsizdim hazırlıksızdım 3 hafta sonra bekliyoduk erken oldu bayramda olması kötü doktorum yoktu geceydi o yüzden bunu biraz sezeryan istiyorum ama normalde olabilir tabiakşam saat yedi gibi suyum geldi ilçe hastanesi hemen karşıda bizde hastane lojmanında oturuyoruz gittim hemen ebe baktı 1 santim açıklık var ama ben çok hareketliyim yerimde duramıyorum tabi başıma geleceklerden habersizim eve geldim misafirleri uğuladım bulaşıkları yıkadım evi süpürdüm yatağımı açtım duşumu aldım saat 11 oldu yola çıktık başka bir ilçeye gidiyorum bu arada 1 buçuk saat sürüyo çok heyecanlıyım yolda hafif sancım başladı elimde telefon dakika tuttum 4 dakikada ir 20 saniye falan hafif adet sancısı gibi yollarda bozuk o zaman takur tukur gittik hasaneye varınca sancım 50 saniyde bir kısa süre geliyo ama gene hafif tam suni sancıyı verecekler bunu doktora söyledim iyi dedi 3 santimde açılma vardı vermedi sancıyı sabah 7 ye kadar doğmazsa verin dedi ebelere gitti ebeler biri uyumaya biri telefonla konuşmaya gitti kayınvalidem eltim var yanımda doğumhanede tek olduğumuz için eşimde gelip gidiyosonra saat 3 4gibi nişanımda geldi ebeler arada gelip açılmaya bakıyolar en saat 5 te gelip baktılar gittiler sonrasancım arttı aman allahım ölüyorum sanki sacı gelince duruyorum sancı başlayınca saçmalıyorum ben kötü biri değilim allahım verme sancıyı falan birsürü şey demişim ebelerde daha var diye gelmiyolar ıkınmada demişlerdi bana tut kendini nefes al ver bende öyle yapıyorum ama ıkınma hisii çok o ara aat oldu 6 eltim gitti ebeyi uyandırdı gel kadın ölüyo geldi şaşırdı açılma tamam çık çatala çıktım ıkınıyorum yok olmuyo tuvaletim geliyo sanki kalk yürü dediler gittiler gene yürüyorum ama 10 saniyede sancı geliyo çok kötü baktık olmuyo eltim tekrar gitti çğırdı kayınvalidem ağrıyo sakın sezeryan olma diyen kadın doktor çağırın sezeryna alsın diyo çıktım çatala bağırdım ebeler korkup gelsin diye geldiler çok iyi çok güzel ıkın bi daha bi daha bi daha derken biri almış makası şurayı mı kessek burayımı kessek diyo kesmeyin ne yapıyosunuz dedim kesmişlerdi bile hiç hissetmedim son ıkınmada saat 7 20de doğdu ama doğunca sanki o bağıran sn değilsin çok güzel bi duygu bu ağrımı unuttum oğluma bakıyorum tartıyorlar falan sonra kayınvalideme verdler dikişler atıldı kalktım serumumu aldım gittim kendimi sildim üzerimi değiştim bebeğimi emzirdim çok güzel bi duyguydu benim için kötü olan ebelerimdi iyi ilgilenselerdi 2 saat önce olurdu uzun oldu biraz ama aslerlik anıları bir doğum anıları 2 bitmez derler
Canım moralini bozma hersey Allahtan doktorun ne diyor yani usgde yanılma payı cok fazla olçümler tutmuyo hiç inanıyorumki saglıcakla alıcaksın bebili kucagına aklına kotu şeyler getırme stres yapma kendine canım dualarımız seninle inşallah rabbim cumanın hürmetine senin ve bütün bebişlerimize saglık versin inşallahKızlar nasılsınız umarım herkesin sağlığı da keyfi de yerindedir. Dün kontrol vardı yine kafam karmakarışık oldu akşam kendimi tutamadım endişeden oturup ağladım. Bebişimin baş çevresi ölçümleri yine 2 hafta önde çıktı 39 hafta ile uyumlu ama femur kemiği, kol gemiği ölçüleri ise normal döneminden 2 haftadan fazla, karın .evresi ise 1 hafta geri. İnşallah iyi olur, sağlıklı olur hayırlı olur hersey,duam bu. İnsan ne yapacağını bilemiyor kafamda bin tane tilki dolanıyor. Duanızı eksik etmeyin benim bebişim için de olur mu...
okumasaydım iyiydi ya çok korktumnormaldi canım çok zor bi doğum değildi ama çok talihsizdim hazırlıksızdım 3 hafta sonra bekliyoduk erken oldu bayramda olması kötü doktorum yoktu geceydi o yüzden bunu biraz sezeryan istiyorum ama normalde olabilir tabiakşam saat yedi gibi suyum geldi ilçe hastanesi hemen karşıda bizde hastane lojmanında oturuyoruz gittim hemen ebe baktı 1 santim açıklık var ama ben çok hareketliyim yerimde duramıyorum tabi başıma geleceklerden habersizim eve geldim misafirleri uğuladım bulaşıkları yıkadım evi süpürdüm yatağımı açtım duşumu aldım saat 11 oldu yola çıktık başka bir ilçeye gidiyorum bu arada 1 buçuk saat sürüyo çok heyecanlıyım yolda hafif sancım başladı elimde telefon dakika tuttum 4 dakikada ir 20 saniye falan hafif adet sancısı gibi yollarda bozuk o zaman takur tukur gittik hasaneye varınca sancım 50 saniyde bir kısa süre geliyo ama gene hafif tam suni sancıyı verecekler bunu doktora söyledim iyi dedi 3 santimde açılma vardı vermedi sancıyı sabah 7 ye kadar doğmazsa verin dedi ebelere gitti ebeler biri uyumaya biri telefonla konuşmaya gitti kayınvalidem eltim var yanımda doğumhanede tek olduğumuz için eşimde gelip gidiyosonra saat 3 4gibi nişanımda geldi ebeler arada gelip açılmaya bakıyolar en saat 5 te gelip baktılar gittiler sonrasancım arttı aman allahım ölüyorum sanki sacı gelince duruyorum sancı başlayınca saçmalıyorum ben kötü biri değilim allahım verme sancıyı falan birsürü şey demişim ebelerde daha var diye gelmiyolar ıkınmada demişlerdi bana tut kendini nefes al ver bende öyle yapıyorum ama ıkınma hisii çok o ara aat oldu 6 eltim gitti ebeyi uyandırdı gel kadın ölüyo geldi şaşırdı açılma tamam çık çatala çıktım ıkınıyorum yok olmuyo tuvaletim geliyo sanki kalk yürü dediler gittiler gene yürüyorum ama 10 saniyede sancı geliyo çok kötü baktık olmuyo eltim tekrar gitti çğırdı kayınvalidem ağrıyo sakın sezeryan olma diyen kadın doktor çağırın sezeryna alsın diyo çıktım çatala bağırdım ebeler korkup gelsin diye geldiler çok iyi çok güzel ıkın bi daha bi daha bi daha derken biri almış makası şurayı mı kessek burayımı kessek diyo kesmeyin ne yapıyosunuz dedim kesmişlerdi bile hiç hissetmedim son ıkınmada saat 7 20de doğdu ama doğunca sanki o bağıran sn değilsin çok güzel bi duygu bu ağrımı unuttum oğluma bakıyorum tartıyorlar falan sonra kayınvalideme verdler dikişler atıldı kalktım serumumu aldım gittim kendimi sildim üzerimi değiştim bebeğimi emzirdim çok güzel bi duyguydu benim için kötü olan ebelerimdi iyi ilgilenselerdi 2 saat önce olurdu uzun oldu biraz ama aslerlik anıları bir doğum anıları 2 bitmez derler
Canim oncelikle gecmis olsun hazneye yapilan fitilse soyle yaparsan daha rahat olur; ayaktayken bir ayagini ayakkabi baglar gibi yukari koy( ben tuvalette klozetin kapagini kapatip ustune koyuyorum) bu arada diger bacagin sabit dursun. Daha sonra yavasca sabit bacaginin dizini kir elinle dudaklarin bittigi yeri iyice hisset. Oraya hafifce fitili yerlestir. Umarim anlatabilmisimdir.kızlar bir sorunum varr yardım istiyorumidrarda enfeksiyon çıktı dr monurol ve donaxyl fitil verdi. ancak ben bu fitil işini pek beceremedim yaa gece yatarken yapmıştım ama sabah kalktığımda biraz acı vardı ve fitili hissediyorum oturur pozisyonda neyse wc ye gittiğimde fitilin düştüğünü gördüm şuanda da biraz yanma var offf çok sinirliyim bu tarz şeyleri hiç beceremem olmadı. daha önce kullananlar oldu mu nsl olcak bu iş ya da doktoru arayıp başka bişi vermesini isticem en son
ama benim ebe arkadaşım dedi ki doğum başlayana kadar yani ebeler sana ıkın diyene kadar sakın ıkınma kontrollü nefes al kendini sakinleştir , kontrolsüz ıkınırsan gereksiz yırtılmaların olur dedi...yazdıklarının hepsini okudum canım, buna benzer bir şey annemin de başına gelmiş kardeşimde. ıkınma hissi geldiğinde ıkınman gerekiyormuş eğer o an ıkınmazsa geri kaçıyormuş ve sonrasında zor oluyormuş. anneme de sakın şimdi ıkınma 2 dak. daha bekle demişler kadın kendini tutmuş ama 2 dak. sonra ıkınma hissi gitmiş daha zor olmuş. aklımızda bulunsun..
benimki açılma çabuk olmuştu ebeler beklemiyodu gelip bakmadılarda o yüzden hastenenizi doktorunuzu iyi seçin kızlar çok önemli benim doktorum olsaydı öyle olmazdı belkiyazdıklarının hepsini okudum canım, buna benzer bir şey annemin de başına gelmiş kardeşimde. ıkınma hissi geldiğinde ıkınman gerekiyormuş eğer o an ıkınmazsa geri kaçıyormuş ve sonrasında zor oluyormuş. anneme de sakın şimdi ıkınma 2 dak. daha bekle demişler kadın kendini tutmuş ama 2 dak. sonra ıkınma hissi gitmiş daha zor olmuş. aklımızda bulunsun..
Maşallah normal doğum yaparak yavruna kavuşmana çok sevimdim , tebrik ederim . ŞU ana kadar Hatırladığım kadarı ile sen varsın ilk normali yapan başka varsa kusura bakmayın yaşlılığa verin hemi çoğununuzun ablası yaşında sayılırım:)Hepinize güzel dilekleriniz için tşk ediyorum arkadaşlar.oğlumuz 37+3 te 3200 50 cm normal doğumla dünyaya geldi.bugün taburcu oluruz artık darısı sizlerin başına :) bu arada epidurali şiddetle tavsiye ediyorum
Canım bende var şu an dışardayım akşam gönderirim:)hacı şeriften indirim kuponu olan arkadaşlar... '' birdaha kulanmam işime yaramaz '' diye düşünüyorsanıız ben kullanabilirim çikolata siparişlerimi vermeyi düşünüyorum bugün yada yarın inşallah :)
devlette seçme şansımız yok kiiii...şansa kim olursabenimki açılma çabuk olmuştu ebeler beklemiyodu gelip bakmadılarda o yüzden hastenenizi doktorunuzu iyi seçin kızlar çok önemli benim doktorum olsaydı öyle olmazdı belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?