- 5 Eylül 2010
- 1.067
- 1.371
- 448
facebooktada bu konu konusulmustu, sakın ha yapmayın bole seler yuzdukyuzduk kuyruguna geldık, sunun surasunda 3-5 gun kaldı sıkın dısınızı acılacaksa zaten acılır, orada da demıstım hormonların yapamadıgını yag mı yapcakmıs inanmam. ayrıca enfeksıyon falan gelısır ugras dur sonra. pamuk falan sakın haakızlar, vajinaya bir pamuğa zeytin yağı sürüp hafifçe yerleştirmek kasların yumuşamasına ve açılmaya neden oluyormuş böyle bir şey duyan oldu mu? bir de sıcak suya oturmak?
Canim ikiside var.bende hep klozet kullaniyorum.ama anne teyzem filan kizdilar.dedigin gibi cok zor oluyor bacaklarim uyusuyor benimde.cok rahat dogum. Yapiliyormus egilip kalktigimiz icin.bilmiyorum ne yapicam dayanabildigim kadar kullanirim artik.cvp icin tskrler :):)evet aslında alaturka tuvalet normal yani daha sağlıklı ve normal doğum için de, normal sağlık için de en faydalı olanı :) ama bzim evde tek bir seçeneğimiz var maalesef alafranga (klozet) bir keresinde memleketteyken alaturkaya oturmak zorunda kalmıştım ama inan zor dayandım ayıptır söylemesi totişe bile zor uzandım. demem o ki baştan beri klozet kullanan biri için normal tuvaleti kullanmak inanılmaz zor özellikle hamilelik döneminde. ben kesinlikle klozetten başka bir şey kullanamıyorum. sen yapabiliyorsan ve evinizde varsa normali kullan bence de
Canim iste mecburiyetten kullanmislar.simdi her olanak var biz saglam degiliz.camasir bile yikiyorlarmis derede egilerek.mumkunmu simdi bizim egilerek camasir yikamamiz.ben de uzun zamandır normal tuvaleti kullanamıyorum mecbur kalınca işyerinde falan dizlerimin üstünde duruyordum tamamiyle eğilemiyosun zaten ağırlık seni arkaya devirecek gibi oluyor:) walla ben de annelerimizi düşündüm nasıl kullanıyorlarmış hele son zamanlarında
facebooktada bu konu konusulmustu, sakın ha yapmayın bole seler yuzdukyuzduk kuyruguna geldık, sunun surasunda 3-5 gun kaldı sıkın dısınızı acılacaksa zaten acılır, orada da demıstım hormonların yapamadıgını yag mı yapcakmıs inanmam. ayrıca enfeksıyon falan gelısır ugras dur sonra. pamuk falan sakın haa
Bende benimkine kiziyorum.kullanma orasi bana ait diye:)))tapusunu goruyum diyor.:)dogumdan sonra gorusuruz diyor.gecenlerde klozet tıkandı mecbur 1 gun normal tuvaletı kullandım ama anam agladı. oturamıyorum dızlerım agrıyo kalkamıyorum. kımseye de bısey dıyemıyorum, analarımız zamanında nasıl kullanmıs demeden de edemıyorum valla.klozet kullanıyorum ben, kocamada soledım banyoyu kendıme tahsıs ettım mumkunse kullanma dıye
tatlı 6 gunun kalmıs 40 ın dolmasına hiç bulasma bu ıslere bence. zaten bı sekılde gelecek. içinde kalmayacak yabilemediğim için size sorayım dedim :) bir yakınım az önce telefonda böyle yap dedi ben de emin olamadım, dediğin gibi riski de olabilir. hiç duymamıştım daha önce
bizde normal yok maalesef. mecburen klozet kullanıyorum.ama kısa tabure aldım.ayaklarımın altına koyup kullanıyorum tuvaletı.Kizlar merhaba.siz normal tuvaletimi kullaniyorsunuz yoksa kilozetmi?normal tuvaleti kullaninca dogum kolay oluyormus.bebek rahat asagi iniyormus.acilman oluyormus.yeni duydum ben zorlandigin icin kilozeti kullaniyordum.ama yanlis yapiyormusum.
aynen annem de söyleyip duruyor biz çamaşır yıkıyorduk şunu yapıyorduk bunu yapıyorduk diye ama bak hepsi normal doğum yapmış ev işleri doğumu kolaylaştırmışCanim iste mecburiyetten kullanmislar.simdi her olanak var biz saglam degiliz.camasir bile yikiyorlarmis derede egilerek.mumkunmu simdi bizim egilerek camasir yikamamiz.
tatlı 6 gunun kalmıs 40 ın dolmasına hiç bulasma bu ıslere bence. zaten bı sekılde gelecek. içinde kalmayacak ya
evet ilk oturma zamanında da destek oluyormuş bebeğeister al ister kendın yap. ama cok ıse yarar bırseymıs.
bende bu yag olayını duydum. ama dogum sırasında rahım agzının esneklıgını artırarak yapılacak kesinin daha kısa olmasına veya kesı gerekmemesıne yarıyormus. diye biliyorumkızlar, vajinaya bir pamuğa zeytin yağı sürüp hafifçe yerleştirmek kasların yumuşamasına ve açılmaya neden oluyormuş böyle bir şey duyan oldu mu? bir de sıcak suya oturmak?
Bu nisan bebisleri pek nazlı cıktı. Canım desene heyecanlı bekleyis basladı hayırlısıyla alırsın yavrunu kucagına insallahkızlar şimdi doktordan geldik, az daha beni suni sancıyla doğuma alacaktıdün gece yazmıştım su gelme maceramız olmuştu. dr bugün biraz endişeli muayene etti bana da bişi demiyor sonra başka bir dr arkadaşını çağırdı o da su bence iyi dedi şimdilik bekleyelim dediler. ped verdiler yine rengi değişirse hemen gel doğuma alırız dediler. şuan için açılma yok ve suyum gelirse suni sancı verecekler, işe yaramazsa sezeryan olacak sonra doktor önce sancın gelir merak etme dedi. bir öyle diyor bir böyle diyor, bizde heyecanlı bekleyiş devam ediyor bol yürüyüş ve hurma ye dedi bu arada. kaç gündür evde sadece yatıyordum, havalar da soğuk diye dışarı çıkmamıştım ama şimdi kendimi yürüyüşe vurucam
bu arada oğluşumuz da 3550 gr çıktı, geçen hafta 3450 ydi ve bir önceki haftaya göre 300 gr almıştı bu hafta sadece 100 gr almış
Canım Çok güzel bunlarBunlara cok cici bide etiket sectim ama henuz adına karar veremedigimiz icin onu hazırlamaya baslayamadi:)
Şekerleri 2,5 sabunun bu modelini( hazırlık aşaması resmini de koydum)3,5 dan yapıyor. Kutulu ve etiketli olarak
Ben cok beğendim umarım sizlerde begenirsiniz
Canım o şekilde değilde perine masajı denen bir şey var. YouTube ta nasıl uygulandığını da Detaylı anlatılıyor. Badem Yağı ya da susam yağı gibi E vitamini içeriği yüksek yağlarla Yapılıyor. Haftasonu eşimle bir doktorun doğuma hazırlık kursuna katıldık orada da özellikle perine kesisi ve yırtığı olmaması için yapılması gerektiğini söylediler. Bir incele derim.kızlar, vajinaya bir pamuğa zeytin yağı sürüp hafifçe yerleştirmek kasların yumuşamasına ve açılmaya neden oluyormuş böyle bir şey duyan oldu mu? bir de sıcak suya oturmak?
Maşallah demek vakti var CNm , hayırlısı ile gelsinler artık ..Kızlarr gittim kontrole kızım 36+5 3190 kilo maşallaah subhanallahHerşey yolunda çok şükür.. Ama hiç gelesi yok gibi gayet rahat meleğim.. 20 nisanda tekrar gidicez o zamana kadar doğurmazsam bakalım
Biz de o kervandayız canım :) Zeynep Beliz'i bekliyoruz...Kızlar bu arada Zeynep kervanına biz de katıldık. Kısmetse Zeynep Masal'ımız gelecek...
Evt oluyor bende çok bariz hissediyorum kafasını artık , çok aşağıda artık benim kızda .selam kızlar, yürüyüş yaptım da geldim,giderken değil de dönüşte yürürken bebeğin kafasını hissettim kasıklarımda, size de öyle oluyor mu yürürken?
Canim masallah.iyi olmaniza sevindim.ama cok gec degilmi 20 nisan doktorun ozamana kadar nasil cagirmadi?bide cati muaynesi yaptimi?Kızlarr gittim kontrole kızım 36+5 3190 kilo maşallaah subhanallahHerşey yolunda çok şükür.. Ama hiç gelesi yok gibi gayet rahat meleğim.. 20 nisanda tekrar gidicez o zamana kadar doğurmazsam bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?