2015 Nisan Anneleri

Ahh kuzum ya o mu alerji yapmis çok gecmis olsun...

Aa bende bakicam cikiyosa direk yikarim :) yok canm koku kalmaz ben zatn herseyde kullanirim hic koku kalmadi simdiye kadar

Anladım kuzum bakalim nasil olacak...

Kizlar normal dogum diyoruz biz ama. Diyelim ki bi aksilik oldu sezeryan olmak zorunda kaldik. Ne sececez simdi genelmi spinalmi epidural mi bunlar ne oluyo ne farki var. Hic doktorumla bu komulara girmedik de sizden bi ogreniymm ben once

Simdi şöyle özetleyelim kizlar...
Genel anestezi yi biliyorsunuz..
Epidural de sinirler bir katater yardımıyla dolaylı olarak uyuşturuluyor. Dolayısıyla işlemden iki üç saat önce yapılıyor. Belden aşağısı uyusuyor ama ayakları oynatabiliyorsun. Ayrica acı ağrı yok ama yapılan işlemi hissedebiliyorsun... bununla birlikte kimisi tam uyuşmuyor veya fazla uyusup da ikinma hissini kaybedebiliyorsun...
Ayrica Spinal e gelirsek. Bunda da ince bir iğne ile sinirler direkt uyusuyor... o yüzden etkisi cabuk görülüyor.. Belden aşağısı felç gibi oluyor. Yani ayak oynatma yapılan işlemi hissetme yok.. ama uyuşmama gibi risk de yok.
Böyle iste :)

Kizlar epeydir bebegimin hareketlerini hissedemiyorum herhangi bi hastanenin acili bakar degil mi?

Bakar kuzum tabiki.. 12 saatten uzun süredir hissetmemek önemli. Bize de haberleri ver kolay gelsin

Gece yatarken hafif sancim vardi aslinda. Hatta esim de dedim. Bi degidiklik var bende diye. Ama yine gecti uyuyunca bi srkilde. Biseyler bekledgimden kan gordum demekki ruyamda ben korkuyordum dogmasin sonuna ksdsr dursun diyordum hatirlarsanz kizlar. Ama bende artk sıkıldım nr olacaksa olsun artk :)

Kızlar günaydın dun grce Rabbimin zoruna gitmesin isyan ettim.bu kaşıntı beni öldürüyor.bugün doktorumuz arayıp sezeryan olmak istiyorum demeyi düşünüyorum.ne yapmalıyım sizce?normalde yarın alınacaktı bebegim sezeryanla ama doktorum sen normal dogurursun çatın çok müsait yapmayalim sezeryan dedi.ama dayanilacak gibi değil.kanıyor her yerim kasindikca.aralimiyi doktoru sezerya icin?yada bekliyimmi normal doğumu?yardim edin bana

Canm sen bilirsin tabiki ama bu zamana kadar bekledin madem oyle bi sansin var bence az daha disini sık. Sonradan pisman olursun niye yaptım dersin belki de. O yuzden az daha sabir

Öncelikle hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün. Bo bol kayısı kompostosu tüketmeni tavsiye ederim. Cok işe yariyor.

Tatlim yeni doğan bebeklerin büyük çoğunluğunda oluyor o.. 7 yaşına kadar da geçiyor.. doktor riske atmak ihmal etmek istememiştir.. çok sıkma canını takipte olmanız yeterli..
benim de doğuştan kalbimde delik çıkmış sonra kapanmış dün çocuk kardiyaloğuna gittik malesef bebeğimde de küçük bi delik çıktı ama dr çok küçük 1 yıl içinde kapanır müdahaleye gerek yok 2 ay sonra kontrol verdi netten baya araştırma yaptık Allahtan en zararsız olanındanmış bebeğin yaşamını kısıtlayacak hiç bi etkisi yok yüzde 80 de kapanıyormuş dediğin gibi yenidoğanların çoğunda üfürüm çıkıyormuş eğer anne baba da varsa %10 bebekte çıkma ihtimali varmış bir de gebeliğin ilk aylarında geçirilen gripten olabiliyormuş ben 3 kez grip geçirdim gebelikte ilk 3 ayda geçmeyen öksürüğüm vardı artık hangisi etkiledi bilmiyorum ama inş kapanır biran önce

Gunaydin kizlar bizde devlete kontrolre geldik adam resmeb dovecek gibj konusuyo bi soru soruyorsun azarliyor zaten sinirler tavan yapmis durumda. Nst iyi sanci karin agrisi gibi suyum guzel oglus cok memnun ama ben onu cok ozledim gel artik minigim cok ozledi anne seni

ne diyeceğimi bilemiyorum ki ben '
eşinle senin kararın bu. inşallah kısa zaman da gerçekleşir doğumun

Dr iyi şeyler söylemiş korkacak birşey yok inşallah kısa zamanda kapanır sağlık ve mutlulukla büyüt inşallah. gribin bu kadar etkilediğini bilmiyordum. bende çok grip oldum hattâ baya ağır geçirdim. kader kısmet Rabbim en iyisini bilir

Bebeklerimız geldi. Mevlüt hazırlıklarına başladım kadife kaplı sabun ve el havlusu dağıtmayi düşünüyorum

gözün aydın canım sağlıcakla büyüt inşallah günümüz aynı sen kavuştun darısı başıma

MeleGim canım ilk iki gün bizim kaka da yeşil di sonra sarıya döndü her bezi dolduruyo benim kız maşallahi var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…