2015 Nisan Anneleri

Maşallah.size ya.. benim kızım 61 günlük 4300 gr çok küçük ya
arivet doğum kilonla alakalı..benim oğlum 3500 gr. doğdu..şimdi 6 kilo yani 50 günde 3 kilo almış..
seninki 2500gr doğar...50 günde 5500gr. olur oda benim oğlan gibi 3 kilo almış olur..

MasaAllah bebisine canim evet biraz minnos kalmis onlarin bebisleri bizim bebisler tombis olmus teyzesi masaAllah sunhanAllahburasi daha aktif geldi bana o yuzden burayada yaziyorum

Canim ben hic manuel kullanmadim. Sanirim benimki de kullanilmiyor cunku oyle bir aparat yok benimkinde de. Senin durum baya tatsiz olmus bu kadar acittiysa iade et bence de. Artik hayirlisi canim.

dün phılıps bayisine götürdüm pompayı, orda açılmamış bir kutu vardı. a.tı onun biberonuna baktık sıkı kapanıp kapanmadığına .. aynı benimki gibiydi tam sıkılmıyordu oda. adamda bunlar demek ki böyle dedi. benim biberonu diğer makinanın pompasına taktık onun biberonu taktık falan değişik kombinasyonlar yaptık bi fark yoktu. seninde mi öyle acaba. biberon tam sıkılmıyor. çok ufak bir hareketle pıt diye açılıyor. seninde mi öyle?

iade etsem ne alıcam, aldığım bundan kötü çıkarsa..

İstanbul maltepe deymiş bu anne. yakın olanlar belki yardımcı olmak ister diye paylaşıyorum.allahım şifa versin yavrucuğa

Eklentiler

• IMG_20150630_124741.webp
    22,8 KB · Görüntüleme: 118
Kızlar herkese kolayliklar.. kizim 63gunlhk oldu. 3500 doğdu 5000 kg oldu.normal mi ilk ay sadece 400 gr almıştı. Mama takviyesi yaptık. Gunde 3 kez 60 cc veriyorum.normal mi cok mi.mamayi azaltmaaya çalışıyorum tavsiyerlerin ize. Ihtiyacm var. Birde kaç saat uyuyor bebekleriniz.düzeni oluştu mu. Biz bir türlü düzene girnediknapsam bikemiyorm

Birde iyandiktan sonra biraz oyaliyorun iyice uykusu gelince yatiriyorum. Hareketli bi kızmvar elleri ayakları durmadı için bazen kundakliyorun ve sallayarak uyuyor.başka turlu olmuyor.doğru mu yapiyorum.nasil anneyim hep sorguluyorm

Canim gunduz yuz ustu yatiriyorum ben iyle olunca elini kolunu oynatip uyandiramiyor kendini 1 saat uyuyor.

Bnmkizimda sallanarak uyumaya alistieve bi salincak aldik onda salliyorum gunduzleri onda uyuyor.gecede salincakta uyutup besigine aliyorum. Uykusunu baya duzene soktuuk. Sabah kalkinca bi saat oyalayip 60 cc mama veriyorum sonra banyo yaptiriyorum 3-4 saat uyuyor. Bnm kızım anca 1,5 saat uyanik kalabiliyor. Eger o sure sonunda uyutamazsam kiyamet kopuyor.huysuzlaniyor. banyodan sonra uzun uyudugu icin. Diger gunduz uykulari. bi bucuk saatte bir 15 dakika yarim saat oluyo.aksamda 9 da gece uykusuna geciyo yine 60 cc mama verip sallayip uyutuyorum. Gunde iki kez 60 cc mama veriyorum. 9 da uyuyunca sabah 5 e kdr uyuyup emiyo tekrar uyuyo 7 de yine kalkip emiyo 8 bucuga kdr uyuyodu taaaakii bu geceye kdr bu gece surekli uyandi neredeyse her saat basi kabus gibi bi geceydi surekli bsgirarak uyandi. Acaba doymafimi diye dusunup mama verdim ama yinede saat basinda tekrar uyandi. Insallah böyle gitmez cok guzeldi duzeni napicam bilmiyorum.

Benim kızım da 2,800 Doğdu 3. Ayımız bitti 5,480 gr dı ,, Dr Gelişimi güzel dedi bana göre az

Bana da hemşire ayda 500 ile 800 gr alması iyi demişti. Üzülme canım. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Bazıları çok alır bazlari az her.kilolu bebek de sağlıklı anlamına gelmiyor ki

Canim senin yazindan sonra denedim biberon da bir tık bosluk kaliyor ama genede sıkı tutuyor . Diger pompalari bilemiyorum canim. Ben de en iyisi diye bunu almistim. Umarim istedigin, icine sinen bir tane pompa bulursun. Istersen bebek magazalarinda calisan personellere sor anlar bilirler sana iyi tavsiyede bulunabilirler canim.

kizlar bebislerinin donmeye basladimi
oyuncak tutabiliyor mu
sesli guluyor mu
Benim oglum 3 ay 2 gunluk oldu.oyuncagi eline dokunduruyorum tutmaya clsyo ama ısrar etmiyo.sesli cok guluyor.kendi kendine donemiyor.destek verdigimde donmeye clsyr.yakinina kafami koyuyorum elini yuzume dokunduruyo agzima sokuyo guluyo snra.herseyi takip ediyo.etrafinda daire cizerek dolaniyorum bikmadan izliyor.lambalara ayri bi ilgisi var.lavaboya gidecegim zmn lambayi yakip oyle gidiyorum.ben gelene kdr onu izliyor:)

kizlar bebislerinin donmeye basladimi
oyuncak tutabiliyor mu
sesli guluyor mu

Benim kizim da 2 aylik, bazen sans eseri bir seyleri tuttugu oluyor, etraftaki nesneleri ve sesleri takip etmeye basladi, karsisina gecip konustugumuz da o da sesli olarak bize tepki veriyor. Henuz daha donemiyor ama bezini degistirirken filan sirt ustu yatirdigimda ayaklarini basarak kendini geri itiyor; adeta oyun yapar gibi :)

Ben de bazen kundak yapiyordum; kalcasindan asagisini bos birakacak sekilde yarim kundak yaptigin surece (kalca cikigini onlemek icin) bir sakincasi oldugunu sanmiyorum cunku kundakla kizimin daha huzurlu uyudugunu defalarca gordum. 4 ayin sonuna kadar uyurken kundaklayin ve bebege anne karnindaki o guven duygusunu verin diyen uzmanlar bile var.

Sallamaya gelince ben de ayagimda hafif hafif salliyorum ve benim kizim hala israrla elektrik supurgesi sesine bayiliyor, telefonumdaki prog'dan o sesi aciyorum bazen uyumasi icin. Supurge, sac kurutma mak, su sesi vb. seslere white noise diyorlarmis; yine anne karnindaki seslerin benzeri oldugu icin bebegi rahatlatiyormus.

Anlayacagin anneligini sorgulayacak bir sey yok canim; hepimiz kirk sekle giriyoruz emin ol bebeklerimizi buyuturken :)

Mamayi azaltmak, sutunu cogaltmak istiyorsan yapacagin tek sey bol bol emzirmen canim. Bebegini gogsunde 1 saat tutman onemli degil; onemli olan sık sık emzirmen yani bebek her istediginde. Bebek ne kadar cok emerse beynine o kadar mesaj gidecek sut uretmeliyim diye. Ben de kizim ilk dogdugunda mama ve anne sutu veriyordum, sonradan cok sukur mamayi biraktik. Umarim siz de basarirsiniz.

Benim oglum gece uykusuna 1.30-2 gibi geciyo. Sadece gece bir kereligine 4 saat uyuyo, gunduz hep yarim saat 1 saat aradi degisiyo. Nasil uzun uyuturum bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…