2015 Nisan Anneleri

Kizlar bebislerinizin bezini kac saatte bir degistiriyorsunuz
Birde benim oglum bad parmagini emzik gibi emiyor gece gunduz sizde varmi boyle olan

Birde benim oglum bad parmagini emzik gibi emiyor gece gunduz sizde varmi boyle olan
Canım bizimkide kolunu emiyordu.azda olsa emzige alistirdim.emziksiz uyuyamiyor artik.agzinda pek tutamasada ise yariyor.

Eklentiler

• image.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 117
Benim oglum gece uykusuna 1.30-2 gibi geciyo. Sadece gece bir kereligine 4 saat uyuyo, gunduz hep yarim saat 1 saat aradi degisiyo. Nasil uzun uyuturum bilmiyorum
Ben oglumun karnini iyice doyuruyorum.o zmn daha uzun sure uyuyor.aksamlari sutum az oluyor ama gunduz sagdgm suttende veriyorum emziriyorum bide.aksam 10 gibi uyuyup en gec 4 en erken 3 te uyaniyor.gunduzde en fazla 2 saat uyuyor.banyo yaptiysa 3 saat uyuyor.alttan ve ustten gazi olmadigina emin oluyorum,karnida iyice doyunca uzun uyuyor bunu anladim.

Cevaplar için cok sagokun arkadaslar dediklerimizi yapacagim insallah. Peki kaç saat uyuyor toplamda çocuklarınız. Benim kizim gündüz 2 kez 45 dakkalik bir kez de 2 saatlik uyku yapıyor. Eskiden gece uykusunu9-3 arasi yapıyordu. Ama bir haftadir h duzen falan kalmadi. Bu böyle mi gider. Iki ayı yeni bitirdin

bizde bugün 101 günlük olduk :) büyüdük mu ne maşallah :) benim kizimda artık çok güzel gülüyo beni takip ediyo nerde olsam buluyo gözünü kırpmadan beni izliyo:) yanına geldiğimde kucağıma almam için kendini kaldırıyo:) gece uykumuz maşallah güzel akşam 10 gibi uyuyo gece sahurda kaldırıyorum 3 gibi emzirıyorum bezini değiştiriyorum geri uyuyo sabah 6 - 7 gibi uyanıyo bir daha uyutabilene aşk olsun gündüz hiç uyumuyo ya ayakta ya emerek uyuyo yerine koyunca geri uyaniyo

ilk iki ayımizda 3 saatte değiştiriyodm şimdilerde 4-5 saati buluyo kaka yaparsa hiç bekletmıyorum hemen değiştiriyorum :) el emme bizdede var elini yumruk yapıyo elinin üstünü emiyo o kadar iştahlı emiyoki şapşap ses çıkartıyo:) görenlerde bu çocuk doymuyo diyo beni çıldırtiyo

Son düzenleme:
Esimde diyor bu cocuk doymuyor ac diye .bizimki bas parmagini emiyor gece uykusunda emzik niyetine emiyor devam eder miki bu surec.aliskanlik olur diye korkuyorum

Benim oglum gece uykusuna 1.30-2 gibi geciyo. Sadece gece bir kereligine 4 saat uyuyo, gunduz hep yarim saat 1 saat aradi degisiyo. Nasil uzun uyuturum bilmiyorum
Canim ben 20 gundur gunduz uykusu icin sabah banyosu rutinini olusturdum. 8-9 gibi uyaniyor 1- 1,5 saat oyalayip baya oynatiyorim ayagiyla koluyla oynayip yoruyorum havaya at tut yapiyrm. Jimnastik gidiklama derken 60 cc mama verp banyoya sokuyorum o kdr yoruluyoki giyinip yatmaya birakinca kendiliginden uyuyor.3-4 saat. Tabi mama tok tutuyor. Gunfe iki kez sabah aksam mamayi veriyorum o zaman uzun uyuyor bende dinleniyorum uyuyorum. Bu banyo sonrasi uykudan sonra gunduz her birbuçuk saatte 15-30 dakika uyuyo.banyo sonrasi yeterince uyudugu icin fazla zorlamiyorum bnde. Ama on dk da olsa uyumasi gerek yoksa kiyamet kopuyor. Bu rutini olusturmadan once bnmkide gunde en uzun bi saat uyuyodu bikackez. Bnde biraz uyim diyene kdr geri uyaniyodu.
Aksamlarida 8 de uykusu geliyo 9 a kdr zor dayaniyo yine 60cc mama verip biraz sallayip uyutuyorum. Bi sorunu olmazsa 5 e kdr uyuyodu ama bikac gundur sapmalar basladi. Galiba sicaktan napicam bilmiyorum. Sana tavsiyem sende bi rutin olustur bn anladım ki bebekler duzeni ve rutin olani alışkanlıklarinada cok baglilar.

Benim kullandigim bezde gosterge gibi bir cizgi var; bez temizse sari, bez islandiysa mavi oluyor (Tr'deki prima'da da vardir belki bu isaret, bilemiyorum), o isarete gore degistiriyorum bezini.

Benim kizim emzik kullanmasina ragmen parmaklarini emmeye bayiliyor hem de salyalarini akita akita; emzigini eliyle tutup atiyor ve parmaklarina girisiyor; engel olamiyorum, cok takilmak da istemiyorum. İns zamanla birakirlar.

Kızlar yine sorum var. Moralim aşırı bozuk. Bebeğim yeterince kilo alamıyor diye mama basladik biberonla veriyordum. Kaşıkla istemiyordu yada baska sekikde.. üç gündür falan bakıyorum gogsumde Sut var. Bir süre emuyor vazgeçiyor. Ama herseferinde yapmiyor.kimi zaman bi saat emziriyorum gogsunde Uyuyo. Bu biberina alıştı demk mii oluyorn. Alıştıysa biberonu nasıl bırakır.
Biberonu alan bebek neden emzigi almaz da elini emmeyi tercih eder. Esime anlatsam artik bj.çocuğa bakamadjn diyecek diye korkugorm moralim aşırı bozuk

Canim benim bebegim de gunde iki kez biberon aliyor ama emzik almiyo bes tane emzik aldim hicbirini emmiyo. güzel emiyo ama tok olunca memeyi tutup birakiyo surekli oyun oynuyo beni emzik olarak kullaniyo. Mama verdigin icin tok oluyodur belki ondan az emiyodur bi sure ac biraktiktan sonra dene bakalım

Bn günde 3 kez bez degistiriyorum.sabah kalkinca sonra 3-4 gibi bide yatarken 8-9 gibi. Kaka yaparsa hemen. Gece uyaninca asla bez degistirmiyorum gece gunduz kavramini ogretmek icin oyle yapmak lazimmis bi yerdw okumustum

Kizlar sutunuzun kalitesini arttirmak icin yaptiginiz bisey var mi.
Gazli bi oglum var ama ben gaz yapar diye yememezlik yapmiyorum hic birseyi hepsinden yiyorum.

2 büyük fincan kaynamis sicak suya isirgan tohumu,anason,rezene,kimyon tohumu koyup demle. Hepsinden 1 çay kaşığı katacaksin. Sıcak suya at, üstünü kapakla kapat 5dk demlensin ve ic. Hem sutun artar hem de gazını alır insallah.

Birde bebeginin topuklarina acı elma yağı sür. İbrahim saracoglu söylemişti, bebeklerdeki gazı alıyormuş.

Ayni sorunu ben de kizim ilk dogdugunda yasamistim; 10 gunluk bebek biberonu ve memeyi ayiriyor, beni emmek istemiyordu. Cok sukur simdi boyle bir sorunumuz kalmadi. Emzirme kampi uyguladim. Google'a Tomris'in Emzirme Notlari yazip okumani tavsiye ederim. Ben emzirme kampini o notlardan buldum, cok faydali seyler yaziyor.

Sunnet ettirmeyi dusunuyorum kizlar yaptiran var mi ne kadar zamanda iyilesiyor
Canım biz 7 günlükken sünnet ettirdik.iğne vurup uyuşturdular o sırada ağladı biraz.snra emzirdim uyudu.snra sünnet ettiler uyanmadı hiç.bakıma gelince çok uğraştırıcı olmadı.üstündeki sargı kendi kendine düştü ztn ıslandığı için.köpük bardakları bilirsin.onun üst kısmını 3 parmak eninde kesip oraya koyup üstüne tentürdiyot döküp bezini bağladım.1 haftaya tamamen iyileşti.ağrısı fln hiç olmadı.sürekli emzirdim.hiç ilaçta kullanmadım.iyiki yaptırmışız.ztn 7. Gün bebeği sünnet ettirmek sünnet.vardır bi hayrı deyip 7. Gün yaptırdk aradan çıktı.

Bn günde 3 kez bez degistiriyorum.sabah kalkinca sonra 3-4 gibi bide yatarken 8-9 gibi. Kaka yaparsa hemen. Gece uyaninca asla bez degistirmiyorum gece gunduz kavramini ogretmek icin oyle yapmak lazimmis bi yerdw okumustum
Günde 3 kez mi??? Ben günde 10 kez değiştiriyorumdur saymadım ama. Çünkü benim oğlan çok sık kaka yapıyor neredeyse her emzirmeden sonra. Bez dayanmıyor valla.

Selam Anneler maşallah size Rabbim bebişlerinizi sizlere bagışlasın saglık sıhhat versin bahtları kaderleri güzel olsun.
Benim daha dogumuma var ama size bişi danışmak istiyorum Benim 1 haftadır Aşırı derecede vajina agrım var çok şükür enfeksiyon yok.
çatı agrısıdır derseniz catı agrısını çektim ama bu farklı
sanki vajinamın içini kesmişler gibi açıyor hani kolumuzu bir yere vururuz cürür acır ya o misali doktoruma dedim ama pek oralı olmadı sanki sizde ögle bir agrı oldumu yürümenizi engelliyen oturup kalkerken acıyan yatarken yatakta saga sola dönerken acıtan ve kalkmakta zorluk çektiren

Biz de
Bizde o bezden kullanıyoruz :) emzik emdiği halde ellerini emmeye çalışıyor aynı yani senin yazdığın gibi .. Eldiven kullanıyoruz tırnakları uzun olunca atopik var yüzünü çiziyor .. Tırnağını kesince çıkarıyoruz ama 2/3 gün sonra yine takıyoruz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…