2015 Nisan Anneleri

MasaAllah size
Benim kizim da uc ay on günlük oldu hemen hemen ayni sizinle. Uc gun once kont. Vardi benimkininde salyalari akiyo ellerini cigniyo parmaklar hep agizda kasiniyo sanki dis etleri ama doktor erkem dedi. Dis etlerini incelemedi. Benimkide meme pozisyonunda huysuzluk yapiyo bu aralar istahi yok emmek istemiyo agliyo. Acaba benimkide mi dis cikartiyo.

Bizim de bugün kontrolumuz vardı. Rota virus aşısı yapıldı. Sağlık ocagida yapıyormuş, bilginize..

Dr ellerini yalamasi için bu aylarda görülür, normaldir dedi. Damagini kasimaya calisiyor dedi.

Birde kız bebeklerinde idrar yaptiklari yer bezlemeden dolayı birbirine yapisabiliyormus. İdrar enf yapar, idrarini sızıntı şeklinde yapar dedi. Oraya günde 1kez zeytinyağı ile yukardan aşağıya dogru masaj yapmak lazimmis.

Bugün bende nete okudum, diş çıkarma döneminde bebekler emmeyi reddedermiş, sonra aklıma geldi de oğlum 4,5 aylıkken diş çıkarmıştı ve o dönem aynı şekilde zoraki emiyordu, şimdi kızımın da salyaları akıyor, elleri hep agzında ve huysuz, emmek istemiyor, sanırım o da erkenden diş çıkaracak, sizde de aynısı olabilir.... demek ki endişelerimiz boşunaymış....

benim oglumda butun gun ac dursa sesi cikmiyo meme pizisyonunda agliyo emmek istemiyor.memeye cok duskun bi cocuk degildi ama bu bikac gundur emmek hic istemiyor.sabah bi bez takiyorum aksama kadar zor islaniyor napicam bilmiyorum

Günaydın, bu donem hepimizde aynı geciyor sanırım. Kontrole gittiğimizde idrar yolları enfeksiyonu yaşadığımızı farkettik testlerde ve antibiyotik kullanmaya basladik o günden beri kızım beni emmeyi reddediyo. Doktorumla konuştum enfeksiyon yuzunden olabilirmiş yada benim kullandığım ilaçlardan. Ayrıca bu uç aylık donemde cogu bebek emmeyi reddedip tekrar emmeye başlıyormuş ama ben cok endiseliyim çünkü bütün gun ac kalsa inatla emmiyo bende dayanamayip sağıyorum ve biberonla veriyorum umarım beni emmeyi bırakmaz siz nasıl besliyorsunuz? Sadece gece uykusunda beni guzelce emiyo

Hepimiz benzer sorunlari yasiyoruz belli ki. Benim kizim da yaklaşık bir hafta once emmw pozisyonunda agliyo memeyi istemiyo sadece gece uykusunda emiyo du bende buraya yazmistim hatta sağolsun arkadaşlar rahatlatmisti beni yaparlarmia boyle bu donemde bebekler. Bi kac gundur eskisine göre iyi gibi biraz biraz emiyo. Daha cok bakinmak istiyodu. Benimki biberonda almiyodu sagip vereyim. Cildirmak uzereydim artik agzina lokma sut girmiyodu cunku. Yapcak bişey y yok biraz sagip kasikla verdigim oldu simdi iyi gibi ama yine meme pozisyonunda huysuzlaniyo salyalari akiyo falan sabirli olalaim duzelecekler memeyi birakmicaklar InşaAllah.

Arkadaşlar benim ikinci çocuğum ve ikisinde de emmelerini sağlamak için birkaç yöntem buldum ve ikisinde de işe yaradı, yazık aç bırakmayın bebişleri... Uykudan uyanır uyanmaz emzirin mutlaka, uyku sersemligiyle emiyor benim kızım ama uyanıkken emmeyebiliyor gün içinde, bir de kucağımda gezdirerek emziriyorum, öyle de alıyor, son keşfettiğim yöntem de , emme pozisyonunda poposuna hızlı hızlı pışpış yaparak, ninni söylemek... Bunlar bizde işe yarıyor, sizde de yarar umarım, hiç olmadı gündüz uykusunda alın emzirin, biraz yorucu oluyor bu süreç ama değiyor, yorulduğunuza, hepimize Allah kolaylık versin....

Canim ara ara oksuruk varsa emerken gogsunu isiriyorsa.isali varsa dis cikariyor demektir.seninkini kilosu kac?cunku kiloda almiyor dis cikardiginda.

Canim ara ara oksuruk varsa emerken gogsunu isiriyorsa.isali varsa dis cikariyor demektir.seninkini kilosu kac?cunku kiloda almiyor dis cikardiginda.
Kilosu 5600. Bu ay az almisti bence 600 gr. Almis. Yattigi yerden kucagima alinca dik tutunca oksuruyo emmek istemwyip kizinca memeyi isiriyo vee bugun sabaha karsi 5 de oglen ve ogledrn sonra 3 kere büyük tuvaletini yapti gece tapmazdi hic. Bu ishal mi oluyo. Normalde gunde bir veya cogu iki kere yapıyor sivi Kaka oluyo zaten. Diş mi cikariyo simdi doktor niye anlamadi ki. Nasil beslicem bilmem bugün yine az emdi.

Merhaba arkadaslar;

Benim kizim da dis cikariyor sanirim; surekli salyasi akiyor, eli hep agzinda, normalde gunde 1-2 kere kakasini yapardi ama simdi 3-4 kere yapiyor ve hep ishal gibi oluyor, bir de normalde guzel uyuyan bir bebekti ama 2 gundur uyku nedir unuttu adeta, emmesinde sorun yok cok sukur ama memeyi tutarken agliyor ve hep huysuz, devamli kucak istiyor.

Dis cikarma belirtileri gosterdi diye hemen dis patlatacak diye bir sey yok ama ins cabuk atlatiriz bu sureci. Gerci o kadar dis var, biri ciksa digerleri gelecek pespese. Neyse, Allah kolaylik versin hepimize.

Gunaydin kizlar;

Bugun yine zombi gibiyim!
Geceleri 5-6 saat araliksiz uyuyan yavrum 3 gundur uyku nedir bilmiyor!
Eskiden gece emzirirken bile uykusundan uyanmazdi, simdi her saat basi ayakta!
Ogle uykusu da kalmadi!
Uykusuzluktan bitik haldeyiz esimle.
Uyuyup dinlenemedigim icin sutum azalacak diye de korkuyorum!

Biz bugün kontrole gittik sağlık ocagına. Kızım 3 aylık oldu. Kilosu 5600 gr boyu 57 cm olmuş. Kilomuz ortalamanın biraz üzerinde. Boyumuz ortalamanın biraz altında.

Eklentiler

• 20150719_161227.webp
    40,1 KB · Görüntüleme: 168
  • 20150719_161215.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 167
Mama veren anneler mama markası olarak ne kullanıyorsunuz ??Ne kadar ve ne zaman veriyorsunuz ?

Biz bugün kontrole gittik sağlık ocagına. Kızım 3 aylık oldu. Kilosu 5600 gr boyu 57 cm olmuş. Kilomuz ortalamanın biraz üzerinde. Boyumuz ortalamanın biraz altında.

Tsk ederim canim boyle bir tablo paylastigin icin, cok faydali oldu bu.

Eger kizinin persentil oranlarini hesaplamak istersen gurmebebek.com'dan bilgilerini girerek bakabilirsin, ben her kontrolden sonra oyle yapiyorum. Annelik takintilari iste ah ahh:)

Mama veren anneler mama markası olarak ne kullanıyorsunuz ??Ne kadar ve ne zaman veriyorsunuz ?
Canım ben evolvia kullanıyorum bebeğim sevdi şimdiye kadar bir zararını görmedim sadece akşam yatmadan önce 1 kereveriyorum 60-90 cc arası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…