2015 Nisan Anneleri

Z zerenkade canım biberonun emziğınin üstünde ki numara nedir? ben aldım biberon ama 3 yazıyo acaba hızlı akis mi aldım yanlışlıkla.
Ancak okuyup cevap cevap yazabildim arkadasim kusuru bakma. Benimkinin ustunde numara yok kutusunda +1 yaziyo 1. Aydan sonra kullanilir diye. Ama avent naturel ürünü biberonlari hizli akisli degil bildigim kadariyla. Kendinde kont. Edebilirsin akış pizisyonuna getir ya damla akar yada sen sıkınca akar. Bende boyle biliyorum baska bilen varsa ondanda yorum alalim

Gunduzleri 1,5-2 saatte bir emziriyorum. Gece 12 de yatip 5 te kalkiyo, sonrasinda yine 2 saatte bi emziriyorum. Yetmedigini dusunmemin sebebi onceden goguslerim sert oluyodu artik yumusak.
Bildigim kadariyla gogusler bir zaman sonra artik sert olmuyormus cunku vucut bebegin ihtiyacina alisiyormus ve ona gore sut uretiyormus. Goguslerin sertlesmiyor diye sutum yetmiyor dememelisin. Sutunun yetmedigini anlayabilmen icin gunluk cisli bez sayisi ve bebeginin gelisim oranlarina bakmalisin. Bence moralini bozma! İlla sutum yetmiyor diyorsan da gece de gunduz yaptigin gibi cok sık emzirmeni oneririm; 2 saatte 1 gibi cunku gece sut uretimi daha fazla oluyormus. Bir de bol bol su..

Hadi InşaAllah öyle olur. Cok sagol bu yoruma cok ihtiyacım vardi. Ilk bebegim ve tecrübeli kimse yok yanimda. Biberon da almiyo alsa sagip verirdim diye düşündüm bugün hep. Midesini bulandiriyo emzik biberon. Bide su vermeye calisiyoeum az az coj emmiyo ya. Sence dogru mu yapiyorum dilinin üstü arkata doğru beyaz herhalde süt kalintisi sudan bile midesi bulaniyo. Ha birde hic bisey olmasa parmaklar hep agizda cigniyo sokuyo souna kadar elini kusturuyo sonra kendini normal mi bunlar cok sordum ama kusura bakma arkadaşım.

Kizlar dün de sormustum 3.ayda bebisini sunnet ettiren.var mi
selam size cevap vermek için üye oldum..70 günlükken sünnet oldu bebeğimiz biz cok rahat ettik arkadaşlarımda erken yaptırmıstı.3,4 gün biraz ağrısı oluyor bezin içinde çok kısa sürede de iyileşiyor bizim ki 20 gun falan sürdü dikişlerimizin düşmesi düşün derim..

Gunduzleri 1,5-2 saatte bir emziriyorum. Gece 12 de yatip 5 te kalkiyo, sonrasinda yine 2 saatte bi emziriyorum. Yetmedigini dusunmemin sebebi onceden goguslerim sert oluyodu artik yumusak.
Kendimde gozlemledigim seyi solim sana benimde goguslerim basta sert olurdu sonradan yumusak oldu netten arastirdim yumusak olmasi sutun az oldugu anlsmina gelmiyomus bize az gibi gorunuyo ama bebegin bezinden kilo alimindan belli oluyo zaten bende 4 5 saatlik uykuyla durdum bu zamana kadar ama bazen fazla uyuyunca goguslerimin sertlestigini gordum sutu yapan seylerin en bence en onemlisi su ve dinlenmek bunlara dikkat et

Mrb kizlar;

Kizim bugun ilk asisini oldu; burada ilk asiyi 3 aylik oldugunda vuruyorlar. Tr'de nasil oluyor bilmiyorum ama 2 asi oldu bugun, ikisi de bacagindan.

Gelisim oranlari da guzel cikti cok sukur. Bizim ebemiz izindeydi, o yuzden baska bir ebe bakti ve benim 24 saat icinde 8-10 kere emzirdigimi duyunca biraz fazla buldu. Gece 3 saatte 1 kaldirmam da hosuna gitmedi. Ben de kendisine daha once onlarin tavsiyesini dinledigimde bebegimin guzel kilo almadigini soyledim.

Buradaki ebeler gercekten ilginc; uzman degilim ama emzirme olayini saatle sinirlamak cok sacma; kizim her seferinde em fazla 5-6 dk emiyor ve 1.5-2 saatte 1 emmek istiyor. Bu bence gayet normal ama bunlar makina gibi yetistikleri icin bebekler de makina olmali sanirim.

Ekstra bir seyler verene kadar (kati gida, mama) ben sık sık emzirmeye devam edecegim; bunda yanlis bir sey de gormuyorum. Bazen bebekler sirf rahatlamak icin bile annesinin memesini istiyor sonucta.

Merhabaa facebooka gecince buraya girmez oldum.
Hepinizi cok merak ediyorum aslinda. Biraz geRiye dogru okuyup merakimi gidericem.
Oglum Bilge Kagan 4 ayi bitmek uzere.. Sizlerde paylasin resimleri. Opuyoruum
Eki Görüntüle 1588105
Masallah canım cok tatlı bu kuzular cok cabuk buyuyo. Daha dün yok cinsiyet yok tepik yok dogum falan konusuyoduk simdi dogdular ve kocaman oldular zaman ne çabuk geçiyor.

Merhaba anneler. Bebislerinizi nasil uyutuyorsunuz ben sallamak istemiyorum acikcasi ise baslayinca zor olur

Merhaba anneler. Bebislerinizi nasil uyutuyorsunuz ben sallamak istemiyorum acikcasi ise baslayinca zor olur
Sallamadan uyumuyor ki, kucagimda gezdirirken uyuyor, daha cok ellerimizin üstüne yatırıyoruz havada hop hop yapip sallayarak uyutuyoruz. Ama ağırlaştı, zor oluyo, ayağımda salliyim diyorum durmuyor. Daha çok iyice uykusunun gelmesini bekliyorum, ozmn kolay uyuyor. 6 7 aylık olana kdr böyle, sonra uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum insallah. Siz nasıl uyutuyorsunuz ?

ne kusuru canım, hjc önemli değil, yardimci olabilirsem ne mutlu bana..
su verme konusunda biraz kararsızım ben, sadece anne sütü alırken verilmiyor diye biliyorum altı aya kadar ama gercekten çok az emiyorsa belki vermen gerekebilir, bu koniyu dr.la görüşsen daha iyi olur, sonucta her bebek farkli, ihtiyaclari farkli, bi de benim evim çok sicak degil o yüzdebmn çok gerekli görmüyorum doğrusu...
benim kızım emzik de aliyor, elkerini de aliyor agzina ama kendini kusturmuyor, çok ileriye sokuyorsa ondan kusuyordur seninki.. dilinde beyaz kalintilar olmasi normal, bizde de oluyor...

Tekrar merhaba kızlar, bizde de uykuya dalma sorunu var, en güzel kucakta dolaştırarak uyuyor, bazen emzikle daliyor, bazen emerek uyuyor ama gazını çıkaramadığı için geriye uyanıyor, gerci bu ara uykulari hep kisa sürüyor, bi ara düzenimiz vardi ama şimdi bozuldu bilmem nedendir...

Bir de benim kız ne zaman boşta kalsa hemen parmağını götürüyor ağzına, Adem Güneşin kitabinda okudugum kadariyla, eline eldiven takiyorum şimdilik, unutmasi lazım çünkü baya şapur şupur emiyor...

Bizimki de elini agzina sokuyor, çok komik ama once bakıyor ellerine inceliyor sonra başlıyor yalamaya, emzik gibi emmiyo ama yaliyo baya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…